Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz Hakudoshi #97 üzenetére

Na hát ez igen : ) Mondjuk én úgy emlékszem mintha 1% argon vagy carbo dioxint mondott volna, de ez lényegtelen.

Azt, hogy azért olyan a Földük, amilyen, azt én is úgy tartom, hogy mi alkalmazkodtunk a Földhöz, és nem fordítva. "De ez még annyira nem döbbentett meg, mivel erre én (lol) azt mondom, hogy nem azért lett ilyen a bolygónk, hogy élet alakulhasson ki, hanem pont azért alakulhatott ki az élet, mert a több milliárd bolygó közül a mien az ahol ez lehetséges." - a lényeg u.a. akart lenni csak rövidebb megfogalmazásban :)
    Ez okés, ebben tényleg érdekes a szemlélt módjuk.
    Az a kutathatósági dolog fogott meg. Mert a galaxisnak más részén is lehetnénk, ahonnan nem lenne ez a "kilátásunk". Biztos, hogy egy sűrűbb közegben kevesebbet és lassabban fedeztünk volna fel.
    Tehát ugyan ez a bolygó létrejöhetett volna annak a sávnak bármelyik pontján. V.színü csak mázli, hogy pont itt kötött ki a naprendszerünk.
    A faktorokat sz.tem csak hozzávetőlegesen számolták bele. Biztos, hogy nem kezdtek el agyalni, hogy melyik hány %-ban befolyásol. Attól függetlenül ez egy nagyon jó szempont, ami alapján el lehet kezdeni keresni a hozzánk hasonló életet nagyjából célirányosan.
    Attól függetlenül tény, hogy elég ritkaság a bolygónk. A galaxisunkban se fedeztek még fel hasonlót.
    Azt az összefüggést keresték, hogy mennyi az esély egy olyan bolygó, és élet kialakulásának amilyenek mi is vagyunk, és ahol lehetőség van fejletebb civilizációkra, amik szintén kutathatják az űrt.
    Na de tény, hogy sikerül jó érvekkel lelohasztanod a lelkesedésemet :DD

Új hozzászólás Aktív témák