- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kezdőnek nem biztos, hogy a rövidebb jobb. Szerintem pontosan látsszon a programban mi mit csinál, ne legyen már elsőre olyan furaság, hogy az input() és a print() függvény is kiír, ami elsőre wtf lehet.
Pedig ez egy szükséges dolog a tanításnál, hogy elsőre nem magyarázunk el mindent, hanem pár dolog egyszerűen csak úgy van. Lásd pl nyelvtanulás, az elején gyakorlatilag seggelni kell a kifejezéseket, anno németül nekem még a múlt idő előtt tanították azt a mondatot "Ezt nem értettem", mivel alapvető szükség van rá. Nem lehet minden megmagyarázni először, mert elveszik a lényeg a részletekben, ezzel sajnos van bőven tapasztalatom.
C-nél vannak balfasságok igen, de kezdésnek szerintem meg lehet vele lenni. A pointerezésen nem tudom minek rugózol, mint írtam addig el sem kell menni. Megtanulod a típusokat, változó deklarációt, pár beépített függvényt, vezérlési szerkezeteket, függvényeket, aztán mehetsz is a következő nyelvre. Nem kell örökké ott maradni, csak az alapokat elsajátítani.
Az, hogy neked hasonló a Java, C++, Python, egy kezdőnek nem biztos hogy az. Tegyük fel elkezd pythonozni, majd egy másik nyelvre lesz szüksége, s megszokásból elfelejt majd ; { } jeleket kitenni, amitől hülyét kap. De említhetem azt is, hogy egy kezdőnek a whitespace egy semmitmondó dolog, nem programozó aggyal nehéz felfogni, hogy a "semmi" is a számít.
-
Egy scanf esetén egy plusz & kell a változók elé, azért ez szerintem nem nehéz.
Ha pedig már komolyabb pointerezésre van szüksége valamihez, akkor pedig pont eljött az idő új programnyelvet keresni. Kezdésnek szerintem minél butább nyelv kell, hogy kevesebb legyen a zavaró tényező, de túl egzotikus se legyen, mert arról nehezebb átállni más nyelvekre.
Nincs semmi bajom a python szintaxisával, sőt, nekem nagyon tetszik. Csak egy kezdőnek nem biztos, hogy célszerű ezt ajánlani, mert ha más nyelvre megy, akkor jöhet a pofára esés.
Egyébként a pointerekhez nem kell tudni a gép belső működését. Max a címekét. Gép belső működését, akkor kell tudni ha assemblyvel címzel, na az tényleg horror, még egy tesco gazdaságos ISA-nal is.
-
Kezdésnek jó a C, megtanulni az alapokat, a C++ kicsit durva lenne, ott már eleve OOP minden. Első kódnak jobb egy print("Hello world!");, mint egy std::cout << "Hello world!" << endl;, mert utóbbinál elsőre nem teljesen világos, hogy mi történik. Túl sok "felesleges" dolog van benne, ami eltereli a figyelmet. Persze akik nem először látnak kódot, az utóbbi biztos jobban tetszik, de most tanulásról van szó.
Python, Javascript meg hasonló izgi nyelveket azért nem ajánlanék elsőre, mert pl az előbbinek elcseszett egy szintaxisa van, utóbbi meg egy gusztustalan nyelv. Egyiket se fikázni akarom, csak egy kezdő szemével próbálom nézni a dolgot. Valamin elkezdi, aztán azt a nyelvet úgyis dobni fogja, szóval érdemes a többséghez hasonlóval botegyszerű nyelvvel kezdeni, nem pedig valami egzotikus csodával, ami szép meg minden, de amúgy hujjaj, lásd Ruby.
Ha pedig sikerült elsajátítani az alapokat, akkor lehet nekiállni C++ / Java / C# / stb nyelven programozni és eldönteni, hogy tetszik-e az OOP vagy igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Mass Effect
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Hobby rádiós topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest