Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mi is ez a Pebble? Röviden: a mai összes okosóra úttörője.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csádám
tag
Első körben rendeltem közben egy Classicot, csavaros hátlap, új akksi meg új kijelző"kábel" elvileg. Remélem az is bírja majd egy darabig, mert amúgy teljesen meg vagyok elégedve mai napig az üzemidővel és a funkciókkal is. HR annyira nem hiányzik, az értesítés meg instant válasz, always-on ami mindenképp kéne. Illetve vagy az jön be, ha monokróm, vagy akkor már szép színes (Az Amazfit Bip színei nem tetszenek). Utóbbik meg nem bírnak néhány napnál többet. Ami tetszene (Pl. Fossil Collider hybrid) az meg drága. Amazfit GTS-t néztem még, de sokallom érte a 40ezret.
-
Ferenczi Áko
addikt
Egy kis tapasztalatot szeretnék megosztani.. Váltani akartam, ezért eladtam a Pebble Time steel órámat, és vettem helyette egy Honor magic watch 2-t.. Az értesítések megjelenítése még mindig a Pebble órán a legjobb a mai napig, én azt mondom.. A Honor ugyan kezeli az ékezetes karaktereket, de pl emojikat nem jelenít meg, és az email tartalmába sem lehet beleolvasni, csak a küldő neve és a tárgy jelenik meg..
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
Ferenczi Áko
addikt
Viszont lenne rögtön is egy kérdésem.. Elég foghíjas a kínálat ami a használt piacot illeti, ezért gondolkozom valami alternatív dolgon.. Olyan szempontból alternatív dolgon, ami:
-Ugyan ilyen, mindig aktív kijelzős
-1 hét üzemidő
-Teljes körű értesítés kezelés, ne csak a tárgyat hanem a tartalmat is mutassa
-ha lehet, akkor gombvezérléses legyen..Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
addikt
válasz Ferenczi Áko #7855 üzenetére
Ezekre a kritériumokra szerintem valóban a Garmin-ok maradnak csupán, amik meg ugye drágák, de kompromisszum mentesek.
Kis kompromisszummal szóba jöhet saját tapasztalaton alapulva az Amazfit Stratos. A fő kompromisszumokat itt az értesítés kezelések és az inkább érintőképernyős használata jelenti.
Előbbi orvoslására van ugyan egy AmazMod nevű program, amit az órára és mobilra is telepíteni kell és ez már ad olyan szintű értesítés kezelést, ami tökéletesen megfelel egy Pebble rendszerhez képest. Cserébe jobban érződik az akksi használat.Mondjuk a Stratosnak vannak csúnya típushibái is (kieső HR szenzor védőüveg, óratoknak a szíjtartó lyukainak a kikopása), ami miatt talán mégsem ajánlom, nem mellesleg kifutott óra is már.
-
addikt
válasz Ferenczi Áko #7857 üzenetére
Szívesen!
Valami Garmin-t lenne jó kifogni innen apróról korrekt áron, az valszeg hű társ is lenne.
Érdekes, hogy semelyik cég sem használta ki ezidáig ezt a piaci rést, amit a Pebble képviselt, hogy kb ugyanolyan órákat kínáljon, szerintem sokakat egyáltalán nem érdekelnek a sport funkciók, cserébe mindent tudjon, amit egy Pebble és ahogyan.Kár, hogy ezeket egyelőre csak egy drága sportórákat gyártó cég tudja csak nyújtani és akiket tényleg nem érdekelnek a sport funkciók, az feleslegesen fizeti a felárat értük.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok, mivel ez a topic már inkább baráti, mint szakmai, talán elfér itt a felajánlásom.
A feleségem Pebble Time Round órájának kijelzőjét sikerült elrepesztenem, amikor meg akartam nézni, hogy mennyire púpos az akksi benne. Ha valakit érdekel, és szeretne kezdeni vele valamit, akkor ingyen elviheti Szegeden, vagy postaköltségért cserébe elpostázom.Nothing Phone (1) | Samsung Galaxy Watch5 Pro
-
kano
nagyúr
Az a baj, hogy a Pebble éppen a sport funkciók hiánya miatt ment csődbe. Később ismerte fel, hogy kell ez az embereknek. Ha hamarabb készít ilyen órákat még ma is létezne.
Gabócza
Mivel ez egy ingyenes felajánlás, így maradhat.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz Ferenczi Áko #7861 üzenetére
Amazonon esetleg?
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
addikt
-
kano
nagyúr
Érdekes!
Szóval ezeket az órákat (Pebble) már csak az öregek használják.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Ferenczi Áko
addikt
Én 33 éves vagyok, de a Honor magic watch 2 10 perc után ment vissza a dobozába :D
Akinek meg eladtam a Pebble Time steel-t, akkora mákom van, hogy vissza tudtam tőle venni..
Próbáltam haveromnak elmagyarázni, hogy miért, de teljesen csak az értheti aki már használt Pebble-t..[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Ferenczi Áko #7865 üzenetére
Szep kilatasok, en meg 47 es ha vege a covidnak, cserelni akarok... bar ez me'g majd' 1 evet is jelenthet, ahogy most kinez, hatha addigra jon valami nekunk valo ha nem is rank szabva, de veletlenul...
-
xhege
veterán
Sziasztok!
Valaha volt Pebble classic, Pebble Steel, Pebble2, Pebble Time Steel órám (igen, öreg vagyok ). Azóta sincs a piacon olyan jó óra az értesítésekre, mint ezek voltak. Megfordult nálam sok minden Honor, Amazfit, Samsung, noname. Egyik sem vált be. Lehet még használható Pebble órát szerezni, egyáltalán működnek még ezek az órák? Van hozzá kiszolgáló program vagy szerver?
Esetleg van olyan okosóra, ami legalább megközelíti a Pebble-t? Engem csak az értesítések kezelése érdekel, nem kell sportfunkció, HR, GPS, semmi. -
Ferenczi Áko
addikt
Működnek igen.. Sőt.. Én most szereztem vissza a pár napja eladott Time steel-em, annak még az akksija is rendben van, és külsőleg is tip-top! Szerintem ha az akksija rendeszeresen van töltve-merítve, elketyegnek még egy ideig..
A Pebble szerver megszűnt, viszont van helyette a Rebble, ami nagyjából ugyanaz, csak sok watchface és támogatás már nem elérhető rajta..
Nekem van 8 kedvenc watchface-m, meg egy alkalmazás a Pebble dialer, és teljeskörűen tudom használni az órát.
A Jófogáson van 2 eladó Pebble: Egy Steel 5ezer ft-ért, és egy Time steel 35.000 ft-ért. Ezen kívül az ebay-en is vannak kb hasonló fix áron, vagy licittel..[ Szerkesztve ]
-
xhege
veterán
válasz Ferenczi Áko #7868 üzenetére
Köszönöm!
Hasonló óra ezek szerint azóta sem jött ki? -
kano
nagyúr
Mi a kívánalom értesítés terén?
Miért nem jöttek be a többi fajták?
Szerencsére még USA-ból időben rendeltem egy PTS-t és még a PS-em is megvan, bár ahhoz várom a zebra kábelt. :)
Ezek mellé vettem még egy Amazfit Pace-t is.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
xhege
veterán
Az értesítések kezelésének logikája szerintem a Pebble-nél a legjobb, illetve a sebessége is. Ott nem volt olyan, hogy nem jött meg valami, vagy késett. Olyan sem volt, hogy ha valaki több részletben írt mindjuk egy Viber üzenetet, akkor csak az utolsót tudjam elolvasni, vagy volt, ahol csakk annyit, hogy Viber üzenetei érkeztek...
-
Ferenczi Áko
addikt
Találtam egy oldalt,ahol van egy csomó watchface-ről kép, névvel.. [link]
Ez azért jó,mert a Pebble alkalmazásban szerintem elég körülményes keresgélni..Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
kano
nagyúr
Amikor a Pebble csődbe ment, már akkor gondoltam, hogy el kellene kezdeni foglalkozni egy ilyen okosóra tervezésével.
Én sem értem, hogy miért topog egyhelyben az egész smartwatch ágazat? Gondolom szándékosan...[ Szerkesztve ]
-
addikt
Mit értesz topogàs alatt? 10 éve a Sony smartwatch volt Az okosóra. Az egy színes szerelt geek kütyü volt. Azóta a Hybrid órától az amoled kijelzős kerek oràn át ott tartunk, hogy egy Garmin solar panellel akár 54 napot is elmegy. Volt Knight Rider, van esim óra, hova és mit kéne még fejlődni??
My name is Bond, James... Dean.
-
xhege
veterán
válasz Ferenczi Áko #7878 üzenetére
Igen abban is...
-
Tim82
félisten
Sziasztok, csavaros (tehát levehető hátlapú) Pebble Classic-hoz honnan érdemes akkumulátort beszerezni? Pl. ezzel az Aliexpress-es akkuval van tapasztalat? [link]
Valamint tudtok esetleg (Budapesten) olyasvalakit, aki az akkucserét el tudja végezni? Ha nem muszáj, nem én ügyetlenkednék vele.
Előre is köszönöm.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
axioma
veterán
válasz Soltee1 #7880 üzenetére
Hat ha erre gondolsz [link] akkor "csak" az a baja, hogy inkabb sport mint okos az ora. Azt me'g elviselnem, hogy emailbe nem lehet belenezni (bar nem ertem, mi akadalya), de a viber pont arra valo, hogy rovid uzenetben megkapjuk ami prompt fontos. Vagy hat ki melyiket hasznalja. Ez lenne a minimum, nekem, az always-on kijelzon felul.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
A sima Instinct lényegesen jobb áron van. Az is elmegy 2 hetet egy töltéssel, a sw ugyanez. Az most aqua 79e Ft. Annyiért Best Buy. Persze, nem Pebble àr, de azért ez tudásban messze túl szárnyalja azt. 100M vízálló, MIL-STD minősítés, ant+ kompatibilis, GPS, ABC szenzor...
-
axioma
veterán
válasz Memmaao #7886 üzenetére
En a linkelt termek [forerunner 30] tesztjeben olvastam, hogy csak hivo szam/nev plusz sms, semmi mas ertesitesi tartalom nincs. A 80e-es valtozat vagy amit mutogatsz egyreszt hulyen nezne ki a kezemen [2-essel kezdodo szemelyi szam], masreszt nekem ami irast jelenit meg, az teglalap legyen, ne kerek. Raadasul kiegeszitoert csak akkor adnek 80e-et, ha 100%-ban lefedi az en elvarasaimat [tobb lehet benne max azt is megszeretem ;-) ]
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nem tudom, melyik tesztben olvastad, a zerge teszt is írja: bejövő hívások, sms-ek, értesítések jelzése az órán. Smart notification, minden alkalmazást tud mutatni, mind meg is nyitható, ugyanúgy, mint az instinct órán. Szerintem neked ez, vagy a FR35 simán jó lenne arra, amire szeretnéd!
-
axioma
veterán
válasz Memmaao #7890 üzenetére
chrome history alapjan ez lehet: [link]
Azt nem mondja hogy nem ertesit, csak hogy az ertesites tartalma nem lathato.
A zerge.hu-n sincs az ora tesztjeben hogy az ertesites tartalma latszik. Mondjuk be kell menni valahova ahol ki van teve es kiprobalni... [Na igen, nem baj a zart rendszer mert en tuti nem irok ra app-ot meg abbol nincs is specko igenyem, de tudni kell elore, mit tud, mert az annyi is marad.] -
xhege
veterán
A mozgásvilág tesztjéból idézet:
"a Forerunner 30 kijelzi a hívó fél nevét/telefonszámát, fogadhatjuk, vagy elutasíthatjuk a hívást az óra gombjait használva, illetve a beérkező SMS-be is belenézhetünk. Ez a lehetőség csak a hagyományos telefon funkciókra érhető el, e-mail, Skype, stb. esetén nem." -
addikt
A FR35 megjeleníti az összes kiválasztott app értesítését, van smaart notification funkció, azzal nem lőhetsz mellé. Ha megveszed webshopból, van 14 napod visszaküldeni, ha nem jönne be, de be fog, szinte 1:1 Pebble élmény, szögletes is.
Itt egy angol nyelvű review
itt elég jól leírja anotifications részt is.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Memmaao #7894 üzenetére
Nagyon koszonom hogy ennyi idot szantal ram es kikerested, nagyon hasznos volt! Ezek szerint a 30 vs. 35 ebben pont kulonbozik, pedig ami a 30-as tesztben volt hogy mi a kulonbseg a 35-hoz, az ezt pont nem emliti.
Me'g nyilvan megnezem pontosabban esetleg eloben, de valoban, azt a funkciot amit szeretnek lefedni latszik, es kulon orulnek a valodi vizallosagnak, garminnal gondolom valoban hosszutavu. Es ugy latom szin miatt nem erdemes tobbet sokkal tobbet adni erte mert 1200Ft-ert lehet ebayrol masikat venni hozza szereloeszkozzel egyutt.
Szoval koszonet! -
addikt
Az Alzàn most elég jó áron van 40e ftert. Arra érdemes figyelni, hogy NaviGate matricás legyen, az hivatalos Magyar garis. 1 évig ha bármi van, újra cserélik és újra indul.az egy év garancia egy éven túl fix áron cserélik új órára. Az Alzàn általában NaviGate matricás van, ha mégsem, vissza kell küldeni bontatlanul.
-
axioma
veterán
válasz Memmaao #7896 üzenetére
Koszi, fontos szempont - ha jellemzo a meghibasodasra (bar hogy az ebay-en van refurbished az mar lehet jel).
Kozben konstataltam, hogy ez 2016-ban megjelent termek, es a folytatasa mar kor alaku Szoval nem lenne meglepo ha nemsokara nem lenne belole mar uj, igy valoban most lenne erdemes. -
kano
nagyúr
válasz Memmaao #7896 üzenetére
Azt nem tudod, hogy melyik lenne az a legjobb árban lévő Garmin ami tudja az NFC-s fizetést (GarminPay)? Azt hiszem az működik Curve-el már itthon is.
Köszi!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest