Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Ellia


Ellia
addikt

Én ezzel szabadultam meg úgy 1 éve a töménytelen mennyiségű "hűség" kártyától: mobile-pocket.

Hasznos cucc, lényegében minden egy helyen és pikk-pakk előlehet kapni a szükséges kártyát vonalkódot.

Biztos van hasonló alkalmazás még n+1, nekem ez jött be.

(#2) pc360 válasza Ellia (#1) üzenetére


pc360
addikt

Köszi az ajánlást! Beraktam a Key Ring helyére.

Még nem próbáltam ezt a kategóriát, ezért megbízom a tapasztalatodban.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#3) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Zenelejátszók terén mennyire vagy otthon (mennyire számít neked)? Mert fura, hogy nincs a listában pl. a PowerAmp vagy HibyMusic sem, pedig sokan ezeket tartják hangminőségileg a legjobbaknak.

Milyen szempontok alapján állt össze a lista?

Illetve a listáról, melyiket ajánlanád (ha tényleg otthon vagy a témában), ha a hangminőség a szempont?

(#4) pc360 válasza SunMount3r (#3) üzenetére


pc360
addikt

Próbálom a használhatóság / kinézet / megbízhatóság / ár balanszt tartani, és olyan programokat ajánlani, amik szélesebb körben is beválhatnak. A listával szeretném a legtöbb témakört lefedni a legjobb, és nem pedig a legnépszerűbb programokkal. A két halmaz természetesen fedheti egymást, de ez számomra teljesen irreleváns. A nagyon speciális igényekre való programokat mellőzöm. Ha megnézed az oldalt, akkor látható, hogy a Wines programokat is eszerint szedtem össze, ott az ingyenes és a portable vonalra kicsit jobban fókuszáva. Volt ideje fejlődni, már bő évtizede farigcsálom (a changelog-ból látni is, hogy mely programok kerültek ki és be az évek során).

Az Androidos programokat sok-sok hónap topikozás alapján gyűjtögettem, amit lehetett, a saját készülékeimen is kipróbálva. A zenelejátszással pár éve foglalkoztam utoljára, akkor a PlayerPro sokkal szimpatikusabb volt, mint bármelyik másik lejátszó. A PowerAmp-ot is kipróbáltam, de az kifejezetten bóvli és bugos volt a népszerűsége ellenére. A PlayerPro mellett röhejes próbákozásnak tűnt.

A hangzás kapcsán túl sokszor hangzik el a Play-en, hogy ez-az a szoftver mennyivel jobban szól a másiknál, csakhogy ezek általában plusz (parasztvakító) effektek eredménye, ami az átlag hallgatót lenyűgözi. Sokszor már csak azért is hiheti ezt az egyszeri felhasználó, mert nagyobb hangerőt tud kifacsarni a lejátszóból, pedig annak nincs köze a minőséghez. Én inkább a flat, tiszta hangzás híve vagyok, habár EQ természetesen a PlayerPro-ban is található. Az átszabható felület, és a minden szempontból kiváló működése az, ami miatt meg is vásároltam, és azóta sem teszteltem új lejátszókat. Ha lesz új fülesem, akkor neki fogok futni megint a PowerAmp-nak, és a számora új HibyMusic-nak. Ezért is hoztam létre ezt a bejegyzést, hogy eljussanak hozzám az újdonságok.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#5) MineFox54 válasza pc360 (#4) üzenetére


MineFox54
őstag

A foobar-t próbáltad? Mérföldekkel a Poweramp mögött van. (Amúgy gépen csak és kizárólag foobart vagyok hajlandó használni.)

(#6) SunyaMacs


SunyaMacs
aktív tag

A hardver infóhoz mehet az AIDA64 is

(#7) #42098752 válasza SunMount3r (#3) üzenetére


#42098752
törölt tag

Zenéhez: Neutron Music Player

Filmhez: MX Player

(#8) D1Rect válasza Ellia (#1) üzenetére


D1Rect
félisten

Ez tök jó, egyébként lusta lennék hordani ezeket a szutykokat.

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#9) pc360 válasza #42098752 (#7) üzenetére


pc360
addikt

Köszikösz! A filmeknél kiemelve volt megtalálható az MX Player, azt elég rég felfedeztem. :)

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#10) gabro0


gabro0
őstag

A GPS (iránytű) részhez ezt javaslom: GPS Status & Toolbox. Elég sok mindent tud, pl. teljes szenzor diagnosztika tesztet, amit nem gondolna az ember, hogy talál benne. (Ráadásul magyar fejlesztés, úgy tudom :) )

A hálózat kategóriához: Pingtools. Emlékeim szerint az összes eddigi felsoroltat kiváltja, ugyan a kezelőfelülete nem olyan szép és kicsit macera a használata.

[ Szerkesztve ]

(#11) Véreshurka válasza #42098752 (#7) üzenetére


Véreshurka
senior tag

Neutronra +1, már csak azért is mert tud webdav + ftp streamet is, de akár közvetlenül lehet webrádió linket is hallgatni.

Ér ajánlani akár más alkalmazásokat is amiket mondjuk nem próbáltál?

El Psy Kongroo

(#12) pc360


pc360
addikt

A zenelejátszóhoz ment a Neutron Music Player, a HibyMusic, és visszakerült a Poweramp. Így már kicsit túlzsúfolt a kategória, ezért szeretnék párat majd kioffolni közülük, de ez a jövő zenéje.

Véreshurka: Pont ez lenne a lényege ennek az egésznek. :)

gabro0: Megnézem ezt a PingTools-t. A GPS Status & Toolbox felvéve.

SunyaMacs: Megy az AIDA64.

MineFox54: Még nem próbáltam a foobar2000-et, sajna a jó füles még várat magára.

:R

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#13) #81733120


#81733120
törölt tag

Nagyon jó ötlet, elmentettem a bejegyzést. :)
Böngészőkhöz még a Puffint oda lehetne írni, Adobe Flash Player is van benne, kipróbáltam és szuper! :K

(#14) pc360 válasza #81733120 (#13) üzenetére


pc360
addikt

A Flash-t nem erőltetném. Letűnt korszak.

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#15) gabro0 válasza pc360 (#14) üzenetére


gabro0
őstag

+1, flasht nem ajánlatos már használni.

Még két appot ajánlanék:
Az egyiket a Wake on Lan - mit Widget helyett, Wake On Lan. Az ajánlóban lévőt nem próbáltam ugyan, de a Playes megjelenése nem győzött meg. Utóbbit viszont bátran ajánlom mindenkinek, hosszú keresgélés után találtam.
A másik az FX File Explorer fájlkezelő. Én a Solid File Explorer hülyeségei miatt kerestem egy alternatívát, bejött. (XDA-s fejlesztés, ennek megfelelő az alkalmazás minősége ;) )

[ Szerkesztve ]

(#16) pc360 válasza gabro0 (#15) üzenetére


pc360
addikt

Köszi! A most fent lévő xmit Widget" appot én azért szeretem, mert 2 féle widgetje van, amivel a főképernyőről azonnal tudom indítani a géem. Ha ezt tudja a másik is, és pofás a kinézete, akkor semmi akadálya. A néet darabot úgysem frissítik már sajnos 2014 óta.

Milen hülyeségekre gondolsz a Solidnál? Mikor nézted utoljára? Én egy olyanba akadtam bele, hogy nem engedett átváltani a Dropbox fiókomra: állandóan kérte a mesterjelszavam, de hiába fogadta el ujjlenyomat formában, mindig visszaváltott a belső táhelyre. Sima jelszóval működik a belépés. Más hibáról nem tudok. A fizetős verziót használom megelégedéssel. Megnézem az FX-et. :R

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#17) #81733120 válasza pc360 (#14) üzenetére


#81733120
törölt tag

Okés. Persze csak ajánlottam, és ha nem a Flash Playert nézzük, akkor is jó böngésző. :K

Szerk.: Most jut eszembe, E-mail apphoz még az Inbox by Gmail-t is oda lehetne írni. Hasonlít a Gmail-hez, de sokkal jobb. ;)

[ Szerkesztve ]

(#18) pc360 válasza #81733120 (#17) üzenetére


pc360
addikt

Ja igen, ha valaki szereti ilyen módon kezeli a leveleit. Meglesz. Közben Véreshurkától is kaptam egy tetemes listát, úgyhogy lesz mit a listába bogarászni. :)

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#19) #81733120 válasza pc360 (#18) üzenetére


#81733120
törölt tag

Rendben, nincs mit. :)
Örülök, hogy gyűlik a lista, így később lesz hol keresnem a legjobb appokat, minden kategóriában, így nem kell azzal töltenem az időmet, hogy teszteljem őket, stb. :K

(#20) gabro0 válasza pc360 (#16) üzenetére


gabro0
őstag

Amit írtál az egyik, bár nem érint, mivel a telefonom nem képes biometrikus azonosításra. :(

A számláló ami mutatja hány fájl van a mappákban és mekkora a mérete csak dísz. Az üres mappára azt írja van benne valami, ha mappán belül van még 5 mappa vagy üresnek jelzi vagy hogy 5 fájl van benne (nincs rejtett fájl), pár fájlt tartalmazó. Áhhh hektikus az egész. Jó még egyszer sem volt és nem egyedi hiba. A következő pedig ebből jön. Nem egyedi: a fejlesztőnek szépen megírják a problémákat, csak nagy ívben tesz rá (itt lehet válogatni). Szóval nincs rendes támogatás.

Csak hogy még egy példát említsek: a Windows 10 őszi alkotói frissítés (1709) kikapcsolta alapból az SMBv1 támogatást [link] és SMBv2-vel helyettesítette. A v1 csak bütyköléssel hívható elő és minek, ha ott a jobb v2. Legalább 10 éve elérhető a szabvány, nem új dolog. Ennek ellenére a v1 kikapcsolása után szűk fél évvel kapcsolt a fejlesztő, hogy hoppá, kéne v2 támogatás.

Megint másik dolog: emlékeim szerint 1 teljes évig volt benne egy olyan felhőszolgáltatás, amit megszüntettek. Ha nem olvas híreket, esetleg emaileket a felhasználó, azt hiheti hogy hibás az alkalmazás. Valójában jól működik, csak hát nincs mihez kapcsolódnia.

Összegezve tök jó alkalmazás lenne, csak túl sok idő után kerül be egy-egy javítás és hiába írják le az emberek mi a gond, jó ideig nem reagálnak rá. Sajnos mind saját tapasztalat, sokat szívtam, mindenben kerestem a hibát csak a fájlkezelőben nem. Fájlkezelés alap OS funkció, nem gondolná az ember, hogy hibás lehet... Nem az OS hibája, tudom, csak na.

[ Szerkesztve ]

(#21) pc360 válasza gabro0 (#20) üzenetére


pc360
addikt

Milyen számláló? Melyik verzióról van szó? Mert kb. 2 éve kijött a 2-es, újraírt változat, az 1-est pedig átnevezték Classic-nak.

Én nem látok ilyen mappainfókat alapból, csak ha kinyitom a properties-t (jobb oldal), ahol viszont helyes értékeket mutat.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#22) gabro0 válasza pc360 (#21) üzenetére


gabro0
őstag

Jobb fenti menün belüli beállítások -> könyvtár mérete opciót kapcsold be. Valami ilyesmi, de nem egészen. Ja és persze a legújabb 2-es verzió.

Telefont többször is újratelepítettem, resetelve volt, majd frissen telepítve. Részemről a hibát kizártam :)

[ Szerkesztve ]

(#23) gabro0 válasza gabro0 (#22) üzenetére


gabro0
őstag

Eszembe jutott még pár, inkább linkelem a megfelelő akár több éves reportokat: [link1] [link2] [link3] [link4]

[ Szerkesztve ]

(#24) SunMount3r válasza gabro0 (#20) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Win10-ben egyáltalán nem ördöngősség vissza kapcsolni az SMB 1-et, pár kattintás az egész.

Az viszont, hogy a Win-es megosztás hozzáférést az ES-ben egy kis keresgélés után egyből be tudtam állítani, míg a Solid-ban speciel én nem tudtam magamtól rájönni. Valami egyedi logikát követ, az opciók számomra értelmezhetetlenek voltak. Ki lehet guglizni, persze, de inkább hagytam.

Ahogy eddig olvastam amúgy, a Solid-ot inkább az ingyenes ES alternatívájaként szokták ajánlani, hogy mégis, jobb, mint a reklámok. A fizetős ES-t viszont előbbre sorolják.

(#25) pc360 válasza SunMount3r (#24) üzenetére


pc360
addikt

Jobb alul van a plusz gomb > New cloud connection > LAN / SMB. Ennyi. Alig van 2 gomb az egész letisztult programfelületen, ezért nem teljesen vágom a kritikád.

Az ES viszont egészen konkrétan egy hulladék.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#26) gabro0 válasza SunMount3r (#24) üzenetére


gabro0
őstag

Win10-ben egyáltalán nem ördöngősség vissza kapcsolni az SMB 1-et - Próbáltad? Lehet valami egyedi dolog, de nem sikerült és inkább nem erőltettem. Fent leírtam miért. Persze először rá kellett jönni, hogy a Win alapból túlbonyolított bugos megosztása miért romlott el egyik napról a másikra.

pc360: És az FX-ről mi a vélemény?

(#27) Véreshurka válasza gabro0 (#26) üzenetére


Véreshurka
senior tag

Nekem elég szimpi az FX, meg is vettem, de (már régen néztem utoljára) amikor használtam nagyon hiányoltam a MEGA cloud-ot. viszont szerintem ami most a top fájlkezelő az az Mixplorer az XDA Labs-ról.

A Solidhoz én is hozzászólnék: nem rossz fájlkezelő, de nagyon szíven ütött, hogy a MEGA cloud támogatás + az Usb otg támogatás is fizetős. Egyébként nálam holtversenyben van a tc-vel, ezek is fent vannak nálam + root műveletekhez az elengedhetetlen root explorer :)

@PC360: neked is rosszul küldtem a nevet: Mixplorer az Mxplorer helyett :W

[ Szerkesztve ]

El Psy Kongroo

(#28) pc360 válasza gabro0 (#26) üzenetére


pc360
addikt

Visszatérve: nálam működik a Show folder size opció.

Még nem futottam neki. Előbb befejezem a másik logout bejegyzést, aztán nekiesek.

Véreshurka:

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#29) SunMount3r válasza pc360 (#25) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Az automatikus csatlakozásnál igen. Nálam az Android-os Box-om nem látja magától a gépem, ezért ez ott nem működik. A manuális beállításnál viszont sehogy sem tudtam csatlakozni. FTP-vél detto nem. Ezt kevertem szóval egy részére nem emlékeztem jól sorry... Viszont annyi, hogy TC + LAN plugin-nal egyből sikerült manuálisan is.

(#30) pc360 válasza SunMount3r (#29) üzenetére


pc360
addikt

Nem tudom, mire gondolsz automatikus és manuális csatlakozás alatt, de mindegy. Használok vele FTP-t is, eddig nem volt vele gond. A lényeg úgyis az, hogy a Solid Explorer marad, mint ajánlott fájlböngésző, és akkor az FX / MX darabokat még megnézem a kategória kiegészítéseként.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#31) #81733120


#81733120
törölt tag

A játékok részhez tudnék ajánlani egy játékot: Helix Jump. :)

(#32) pc360 válasza #81733120 (#31) üzenetére


pc360
addikt

Megnézem, köszi!

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#33) #81733120 válasza pc360 (#32) üzenetére


#81733120
törölt tag

Nincs mit, remélem felkerül a listára, jó kis játék. :K

(#34) lanszelot


lanszelot
addikt

Hello

Jelszavaimat szeretném valami formaban tarolni, de nem tudom mennyire jok ezek a jelszo kezelok.
Mert ha egy dokumentum file -t pl olvasasvedette tudnek tenni jelszoval akkor az jobb lenne, mert mindenhonnan el tudnam erni.
Van valami megoldas dokumentum olvasas elott jelszot kerjen?

(#35) pc360 válasza lanszelot (#34) üzenetére


pc360
addikt

Persze, erre valók a jelszóval védett, titkosított konténerfájlok, és a hozzájuk illő jelszókezelő. Jópár ilyen progi van, aminek megvan a PC-s és az Androidos változata is, így ugyanazt a fájlt mindkét készüléken olvasni tudod, és akár Dropbox kiegészítővel, vagy máshogy szinkronizálni tudod.

Password Safe: PC, Android + Sync

KeePass: PC, Android #1, Android #2

A SafeInCloud is egy jó megoldás, de csak 20 jelszóig ingyenes Androidon, cserébe elég modern progi beépített szinkronnal. Személy szerint Password Safe-ezek, egyszerű és nagyszerű, Androidon pedig kezeli az ujjlenyomat alapú beléptetést, így nem kell minden alkalommal beírnod a mesterjelszavad.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.