Hirdetés

2021. április 13., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) PBalázs


PBalázs
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Tessék létrehozni a Ruszó Tibor cikket!

Gondolom, aki törli az általam létrehozott lapokat, s leblokkol az egy olyan emberrel tölti a szabadidejét, akivel nem egynemű (ha férfi, akkor egy nővel, ha nő blokkol, akkor ő egy férfival). Szívesen megnősülnék, de egy 43 éves autista fiú senkinek sem kell. Ha anyu nem lesz, akkor a testvéremre leszek szorulva, s ő is fiú.

(#2) hokuszla


hokuszla
aktív tag

Szerintem is.

8700 16GB 1050Ti 256+1024GB

(#3) Gdi


Gdi
senior tag

A tiltásnak van oka. Ami úgy érzem valid is.
Felesleges ilyeneket idekeverni, mint amivel érvelni próbálsz.

Amúgy elég vicces, hogy neked van fix IPd, nekem meg a szolgáltató nem akar adni. Megette a fene ezeket a rendszereket, meg az üzemeltetőiket.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#4) Dilikutya válasza PBalázs (#1) üzenetére


Dilikutya
nagyúr

Vagy csak a Wikipedia nem játszótér.

Az IP cím meg nem attól függ, kivel élsz, hanem hogy milyen szolgáltatást használsz. Nekem pl. akkor lehet új IP-m, amikor akarom, csak bontom az ADSL kapcsolatot, majd újra csatlakozok. Bár erre nem nagyon van szükség, régebben a korlátos tárhelyek miatt lehetett esetleg szükség rá, ha nem akartam órákat várni pl. a Rapidshare-en.
Többi netet nem tudom, melyiknél ad alapból fix IP-t a szolgáltató.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#5) Hieronymus válasza PBalázs (#1) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Nem IP alapján blokkolnak. Azt ki tudnád kerülni.
Abból amit létrehozol, azonnal tudják, hogy te vagy az.

Nem kell és teljesen felesleges oldalakat sorozatban létrehozni. Értelmetlenül terheled a szervereket és az embereket.
Ma már a wiki ott tart, hogy egyetlen nyelvre akarják terelni az összes. Ez esetben sokkal több erőforrás jutna a hasznos tartalom fejlesztésére és karbantartására.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#6) domos válasza PBalázs (#1) üzenetére


domos
senior tag

Nem lehet hogy simán kanos vagy? Ezt a különböző nemű dolgot egy az egyben leírtad az előző posztodnál is.

There is no replacement for displacement.

(#7) Fred23 válasza PBalázs (#1) üzenetére


Fred23
veterán

"Szívesen megnősülnék, de egy 43 éves autista fiú senkinek sem kell."

Ha nagyrészt önellátó vagy, és működik a cerka, biztos vagyok benne, hogy lehet feleséged, ha igazán akarod.

[ Szerkesztve ]

(#8) PBalázs válasza Hieronymus (#5) üzenetére


PBalázs
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Csak akkor nem látnám a piros hivatkozásokat, ha meghalnék. A ZENEMOZAIK-kal is ugyanez a helyzet. Ami másokat nem zavar, az engem azért zavar, mert valamivel el kell töltenem a szabadidőmet. A regények meg a filmek nem érdekelnek. Ha egyszer elkapnám a koronavírust, akkor nem akarnék lélegeztetőgépre kerülni. Ha meghalnék, legalább sem a Wikipédia piros hivatkozásait nem látnám, sem a ZENEMOZAIK-ot.

(#9) Gargouille válasza PBalázs (#8) üzenetére


Gargouille
senior tag

Balázs, én úgy látom, hogy elég jól elboldogulsz az ilyen informatikai dolgokkal. Esetleg arra gondoltál már, hogy a szabadidődet (vagy annak egy részét) arra fordítsd, hogy mondjuk például programozni tanulgass? Csak azért kérdezem, mert szerintem ezzel hosszú távon saját magadon is tudnál segíteni és amúgy lehet menne is neked. És akkor lehet, hogy a piros linkek is kevésbé lennének zavaróak.

(#10) PBalázs


PBalázs
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Amikor törlésre jelölték az általam létrehozott Omega válogatásokat, akkor nem tudtam elmagyarázni az adminisztrátoroknak, hogy ne töröljék. Az ő érvük, hogy ezek nem nevezetes válogatások.
Lehet, hogy ők járnak dolgozni, vagy ha a szigorítás miatt otthon kell lenniük, akkor a párjukkal vannak.

(#11) razorbenke92 válasza PBalázs (#8) üzenetére


razorbenke92
senior tag

Csak akkor nem látnám a piros hivatkozásokat, ha meghalnék.
Ez nem igaz. Csináltam neked egy Greasemonkey scriptet, hogy ne lásd. Az összes létező lapot nem tudod létrehozni, mindig jönne egy oldal, ahol piros linket találnál. Ha alkalmaznád amit ajánlottam, soha többé nem látnál piros hivatkozást Wikipedia-n, és az erőforrásait sem terhelnéd túl.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#12) Dilikutya válasza PBalázs (#10) üzenetére


Dilikutya
nagyúr

És mi a gond az érvükkel? Sokadik tematikus meg bestof válogatást kiadni semmi értelme szerintem, a létezésük is fölösleges. Más az, ha kiadatlan felvételek, demók vannak rajta, de simán csak a lemezverziókat összeválogatni és kiadni semmi értelme. Így külön wikipedia oldalnak sincs értelme.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#13) PBalázs


PBalázs
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Faragó Judy István-nak nincs diszkográfiája a Wikipédián. Neki még a stúdióalbumairól sincs cikk a Wikipédián. Egy album lapját ugyan létrehoztam, de Burumbátor törölte.
Gondolom Burumbátor nincs olyan kényszerhelyzetben, mint én. Ha Burumbátor egy férfi, akkor van neki egy felesége, ha nő, akkor van egy férje.

[ Szerkesztve ]

(#14) Dilikutya válasza PBalázs (#13) üzenetére


Dilikutya
nagyúr

Viszont ott a lap alján egy link az Allmusic-ra, ahol van diszkográfia. Ezek nem olyan lemezek, amikről a dalsorrenden, közreműködőkön, kiadón kívül túl sok információt lehetne elmondani.
Személy szerint a magyar beatzenét beszántanám, sóval bevetném, emléke se maradjon. Nem vagyok a cancel culture híve, de az olyan előadók, mint az Illés, Metro, a korai Omega, Komár László szerintem kínosan rosszak, bugyuták zeneileg, szövegileg is. A rendszer olyan ostoba volt, hogy a torzított gitár hangjától is összeszarta magát a hatalom. A 60-as években, amikor Jimi Hendrix, a Beatles, Rolling Stones, Doors, Uriah Heep működtek nyugaton, nálunk a Trombitás Frédi volt a sláger.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#15) Silverboy


Silverboy
tag

#14 Dilikutya
Nincs annyi só a világon :DDD , de mélységessen egyetértek.

#13 PBalázs
Balázs, Ha csak a piros hivatkozás zavar wikipédián, ajánlom figyelmedbe #razorbenke92 hozzászólását, de már nem az első és nem is a második eset, hogy Wikipédiat próbálsz meg "szerkeszteni" és törlik, van a szócikk létrehozásnak egy formai és tartalmi követelménye, aminek nem felel meg az, ahogy csinálod. Burumbátor Wikipédia addikt nem előszőr és nem utoljára hívta fel szerintem a figyelmed rá, miért törölte a "lapot", újra létrehoztad és újra, megunta és ideiglenessen blokkolta az IP címed (Megjegyzem, PH-n is kitiltják azt aki a szabályokkal folyamatossan szembe megy, mindenhol). (Hogyan írhatok jó szócikket, Stilisztikai útmutató, Formai útmutató, Irányelvek és útmutatók, és még ezek után is törölhetik tartalmilag.)

"Gondolom Burumbátor nincs olyan kényszerhelyzetben, mint én. Ha Burumbátor egy férfi, akkor van neki egy felesége, ha nő, akkor van egy férje."
- Ez nem ellened irányúl, teljesen fölösleges "érzelmeidet" ide keverni, és Wiki addiktok nemi és egyéb életét belekeverni, feltételezni. (Ez sem az első eset a PH hasábjain.)

[ Szerkesztve ]

"A bolond ember eléggé logikus, csak az épelméjűek bírálata felületes."

(#16) PBalázs válasza Dilikutya (#14) üzenetére


PBalázs
csendes tag
LOGOUT blog (1)

A baj az, hogy ott fizetni kell arra, hogy megnézzem, hogy melyik albumon kik működtek közre. Azért másoltam bele a Wikipédiába, hogy az albumon közreműködőket ingyen meg lehessen nézni. Annak az okát sem tudom, hogy Faragó Judy István miért hivatkozik olyanokra, ami nincsen.

(#17) PBalázs válasza Silverboy (#15) üzenetére


PBalázs
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Szerintem, ha az addiktok is csak internetezéssel töltenék el a szabadidejüket, akkor gondolom őket is zavarnák a Wikipédián a piros hivatkozások és a ZENEMOZAIK szövege.

(#19) Dilikutya válasza PBalázs (#17) üzenetére


Dilikutya
nagyúr

Erre találták ki a Pornhubot. ;]

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#20) Silverboy válasza Dilikutya (#19) üzenetére


Silverboy
tag

Kérek szépen tetsztik gombot PH-ra :DDD , ez ütött mint a 6:20-as a reggeli kávé előt.

#17 PBalázs
Ebben én erőssen kételketedem. Mivel, hogy az emberek 99.5% nem zavarja a piros hivatkozás. Mondjuk úgy ez egy kis szegmensét érinti az embereknek, erre tettünk neked javaslatod, hogy távolísd el saját magadnál (#razorbenke92 , Esetleg csinálj saját magadnak egy weboldalt amit csak te szerkesztesz, te felelsz érte (pl. kezdésnek: #9 Gargouille)). Olvass, Tanulj, Művelődj, Keress egy hobbit és légy benne profi példuál.

"A bolond ember eléggé logikus, csak az épelméjűek bírálata felületes."

(#21) E.Kaufmann válasza PBalázs (#1) üzenetére


E.Kaufmann
őstag

Hagyjad a wiki-t, tanulj programozni, ahogy írták is.
Nézd, ha egy fiatal bombázó csajszi kell, mint örök szerelem, hááát, akkor valóban problémás a dolog, nagyok az igények.
Viszont ha képes vagy önállóan tömegközlekedni, és tudsz hülyeségekről is csacsogni néha, egy bár nem top bombázó, de ügyes hölggyel mindenféle anyagi javak átadása nélkül tudnál te is ismerkedni szerintem, és sokat tenne az önbizalmadnak egy "siker"élmény :D .
Mindig akadnak a neten is ilyen hölgyek. Szánni kell egy kis időt, de ne az egész napod cseszd el, hanem tanulj és ha nem is sportolsz, de kerékpározzál, vagy mozogj.
Valamint el kell fogadni a kudarcokat, de össze fog jönni valami, de ha nem, még akkor is elmondhatod, megpróbáltad.
Egyet ne csinálj, mert azt utálják, ne síránkozz a "nyomorodról" (nem sértésből írom így és hidd el, saját, szomorú tapasztalat). A hölgy viszont nyugodtan panaszolja el neked minden bánatát, hallgasd meg és próbálj napi egy bókot és egy poént kierőltetni magadból és van rá sansz, hogy összejön valami.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#22) tboldi válasza PBalázs (#16) üzenetére


tboldi
veterán

Az előző bejegyzésednél is említettem a Discogs-ot, és most is megteszem. Itt ingyen megnézheted az albumok közreműködőit. Faragó Judy István is szerepel rajta.

(#23) PBalázs válasza tboldi (#22) üzenetére


PBalázs
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Itt nem ír közreműködőket. Ha valamelyik albumhoz ír is, azt angolul írja.

(#24) Dilikutya válasza PBalázs (#23) üzenetére


Dilikutya
nagyúr

Két albumnál az oldalon van a közreműködők listája, a Judy 3-nál meg a borítón, külön nincs begépelve. Angolul... az interneten minden angolul van, nem szégyen szótárazni, abból rád is ragad valami, és legközelebb már tudni fogod.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#25) PBalázs válasza Dilikutya (#24) üzenetére


PBalázs
csendes tag
LOGOUT blog (1)

A Judy Guitar-nál sehol nem láttam közreműködőket. Az Allmusic ugyan ír, de ott fizetni kell. Ha az adminisztrátorok nem törölnék az általam létrehozott lapokat, akkor elég lenne egyetlen egyszer fizetni: amíg kimásolom az Allmusic-ból a Wikipédiába.

[ Szerkesztve ]

(#26) PBalázs


PBalázs
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Szeretnék ál IP címet használni!

(#28) anevemearl válasza PBalázs (#26) üzenetére


anevemearl
aktív tag

Amit mások írnak, mint megoldás, miért hagyod figyelmen kívül?

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#29) PBalázs válasza anevemearl (#28) üzenetére


PBalázs
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Én el szoktam olvasi, amit mások írnak, de pl. önöket azért nem zavarja sem a piros hivatkozás, sem a ZENEMOZAIK írása, mert általában az embereket a filmek meg a regények érdeklik. A házasok meg vagy beszélgetéssel töltik a szabadidejüket, vagy azzal, hogy ölelkeznek meg csókolódznak. Mivel egy csomó megszűnt honlap archive.org-vel sem nézhető meg (pl. Bollók Csaba honlapja, Grooveshark, stb), ezért arra gondolok, hogy mi lenne, ha a Wikipédia és a ZENEMOZAIK kivételével minden honlap megszűnne, vagy a Google csak erre a két honlapra adna találatot.

Bevallom őszintén a Wikipédiának vannak olyan lapjai, melyeket én hoztam létre. Ha én létrehozok egy lapot, az nem tartalmaz piros hivatkozásokat, hiszen ha beillesztek valamit a lapomba, akkor csak létező hivatkozásokat illesztek bele.

(#30) Dilikutya válasza PBalázs (#29) üzenetére


Dilikutya
nagyúr

Ezt a Zenemozaikot nem egészen vágom, mi a problémád vele. Nem ismeretterjesztő oldalnak tűnik.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#31) PBalázs válasza Dilikutya (#30) üzenetére


PBalázs
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Olvassa el ezt:
[link]

Akkor van baj, amikor a bakelit katalógusban olyan albumot (hanglemezt vagy kazettát) látok, amely sehol sem kapható, pl. ez a Kápa lemez:
[link]

(#33) Gdi


Gdi
senior tag

Ez a zenemozaik egy elhalt oldal.
A tulajdonosa meghalt, vagy elfelejtette, de lehet, hogy csak nem érdekli, vagy elvesztette a hozzáférését.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#34) tordaitibi


tordaitibi
addikt

Idecsöppentem, olvasgattam.
Én kimondottan örülnék ha fix ip-m lenne, nyagyságrenddel egyszerűbb lenne az összes otthoni és munkahelyi szerver és hálózati beállításom, a dyndns-féleségekről nem is szólva. Majd egyszer az IPV6 megoldja talán.

Nem csak ip alapán megy az azonosítás, minden böngésző elküld olyan paraméterek tömkelegét a gépedről amelyek alapján 100%-ban azonosítható.

Minden fejben dől el.
Mondhatod hogy könnyen beszélek. Nehogy azt hidd, másnak leányálom az egész élete és soha semmi problémája nincs, és 100 éves korában mosollyal az arcán alussza magát át a túlvilágra. Ez viszonylag ritka, eddig még nem volt rá példa pár ezer év alatt.

Én nagyon sokáig gátlásokkal teli, szégyellős ember voltam. Nem kevés túlsúllyal küzdöttem szinte egész életemben.
Ez erősen rányomta a bélyegét a fiatalkoromra, míg a többiek strandra meg a Balcsira jártak és ötösével szedték fel a csajokat, én otthon gubbasztottam a szobában. Borzasztó sokat csúfoltak emiatt, és más miatt is, pl. a tornaórák napokig tartó sokkokat okoztak nekem.
Aztán mégiscsak lett feleségem és 2 szép gyerekem.
És szépen a szokásos válás lett a dologból, ez is iszonyat trauma volt, mert magamra vezettem vissza, nem vagyok se jó, se jóképű.
És 34 éves koromba egy szép nyári napon úgy döntöttem hogy ott rohadjon meg az egész szégyellősség meg gátlásosság, meg önmarcangolás, egy kétgyerekes családapa 30 felett lehet dagadt disznó.
Nem részletezett családi és munkahelyi traumák után lettem pánikbeteg, ezt senkinek nem kívánom. Önerőből felálltam belőle de az a 2 év a durva volt nagyon.

És ez a fejben dől el dolog az simán, óriási erővel kisugárzik az emberből. Ez biztos pedig nem vagyok spiritiszta meg ilyen aura izé hívő.
De azt tudom hogy ezután nemsokára több kolléganőm is az ölembe esett, biztos véletlenül..? és nekiálltam azt bepótolni ami eddig elmaradt. Faltam a nőket, tizesével. Ez mostanra, 60 felé kissé alábbhagyott de el nem múlt teljesen.

Mindenki hordja a keresztjét, ki kisebbet, ki nagyobbat. Nem zöldebb a szomszéd füve sem, az csak tőled nézve az, ha átmész hozzá, közelről foltos és fakó.

Így van ez. Ne csüggedj. Tedd meg a lehető legtöbbet amit tudsz. Magadért. És jobb lesz hidd el.
De erre az önhibáztatás, és a problémáid folyamatos mantrázása nem hogy nem segít de a lehető legrosszabb megoldás mert minden percben megrősít abban hogy mindennek te magad vagy az oka. Nagyon nem jó.

És magázódás helyett, nagyon nehéz lesz de válts tegezésre. Itt, és lassan mindenhol általános. És közvetlenebb is kicsikét.

(#35) Dilikutya válasza PBalázs (#31) üzenetére


Dilikutya
nagyúr

Az oldal lényegét értem, szerintem te nem érted. Ezért nem értem, mi a problémád vele. Gyakorlatilag csak olyan kiadványok szerepelnek itt, amik bakeliten, kazettán egész biztosan nem kaphatók sehol ma már, max aukciós oldalakon, de sokuknak a bolti CD beszerezhetősége is kérdéses nekem. De ez nem is egy adatbázis, vagy információs oldal.

Sőt, továbbmegyek, a dizájn alapján ehhez 20 éve nem nyúlt senki, meg freemail cím van megadva, az egész olyan, mint egy gagyi oldal 20 éve. A tevékenységért pedig, ha még művelné, már oda-vissza megszexuálta volna az összes hatóság, elölről, hátulról, és szárazon. :)
Másolt CD-t és mp3 gyűjteményt árul pénzért. :D

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#36) Gargouille válasza tordaitibi (#34) üzenetére


Gargouille
senior tag

Gratula hozzá, hogy összeszedted magad, én is megéltem hasonlókat, tök értem amit tanácsolsz neki. Viszont ez nála nem így működik sajnos, ha a te korlátaid (amiket át kellett lépned életed során), azok 3 méteres fakerítések voltak, akkor az övét úgy képzeld el mint "A falat" északon a Trónok Harcából.

(#37) tordaitibi válasza Gargouille (#36) üzenetére


tordaitibi
addikt

Igen tudom. Évekig voltam munkakapcsolatba ilyen magas falas emberkékkel és van közeli hozzátartozóm is ilyen, aki sajnos nagyon magas falakkal küzdve éli az életét.

Amit írtam, úgy spontán jött, aztán el is méláztam rajta, de a végén csak megnyomtam a küldés gombot.
Talán icipicit segít, ha nem is sokat.

(#38) Gargouille válasza tordaitibi (#37) üzenetére


Gargouille
senior tag

:R

(#39) PBalázs válasza Dilikutya (#35) üzenetére


PBalázs
csendes tag
LOGOUT blog (1)

A honlap 2006-ban lett utoljára szerkesztve. A Gyakori kérdésekben is leírtam, hogy kinek van a honlaphoz szerkesztési joga.
Bollók Csaba honlapján meg a www.gammapolis.de honlapon volt eddig leírva a legrészletesebb Omega diszkográfia, ezeket a honlapokat viszont archive.org-vel sem lehet megnézni. Ha esetleg a ZENEMOZAIK ugyanúgy megszűnne, mint pl. a Grooveshark, akkor legalább semmilyen honlap sem bosszantana ezzel a KÁPA lemezzel:
[link]

Azt nem értem, hogy miért van az, hogy egyes megszűnt honlapok archive.org-vel sem érhetőek el, bezzeg a ZENEMOZAIK meg megnyitható archive.org nélkül is. Ezt még akkor sem fogom megérteni, ha megöregszem, s meghalok.

(#40) Silverboy válasza tordaitibi (#34) üzenetére


Silverboy
tag

Előszőr is, 22-23 évessen én is így voltam vele, majd jött egy katasztrofális év, idegöszeomlások, családi tragédiák tömkelege, széthullott minden körülöttem, mint egy kártya vár. Akkor néztem magamba nagyon mélyen, ezt szeretném? NEM, és szépen lassan én is kimásztam belőle (szintúgy örök céltábla voltam + súlly). :K

#39 PBalázs
archive.org csak akkor ment oldalakat, ha valaki kéri rá, vagy manuálisan ment egyet az archive.org-on keresztül.

ZENEMOZAIK egy ingyenes tárhelyen lévő egyszerű weboldal. Ha megszünik a tárhely vagy a szolgáltatás akkor a ZENEMOZAIK is megszünik.

[ Szerkesztve ]

"A bolond ember eléggé logikus, csak az épelméjűek bírálata felületes."

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.