Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) (Kolombusz)


(Kolombusz)
veterán

Bor helyett költhetnéd a pénzed erősebb szerverre is.

[ Módosította: Parci ]

(#2) Oliverda válasza (Kolombusz) (#1) üzenetére


Oliverda
félisten

Én egy üveg Primarius-ért cserébe adok egy Tyan Takler szerverlapot. :D ...csak ne kelljen már megőszülni így esténként.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#3) Parci válasza (Kolombusz) (#1) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mivel lemaradt a smiley, ezért barátságtalanul csak annyit mondanék, igen paraszt barátom, hogy:

- borra a saját pénzem költöm, szerverre a cég költ.

- itt van az új szerver a szobámban, de szerintem kislila fingod sincs, hogy mennyi idő minden alkatrész beszerzése, összeépítése és a felkonfigurálása, szoftverezése, üzembehelyezése egy ilyen vasnak.

- 13-15 alkalmazottal egy ekkora cégnek elég sok dolga van úgy amúgy is. tehát nem feltétlen arról szól a móka, h parcika éjjel-nappal szerverezik, mert lassú a fórum.

ja igen, a vas közel 1m ft volt, h pihepuha fórum legyen a barátságtalan kommentjeid alatt.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4) (Kolombusz) válasza Parci (#3) üzenetére


(Kolombusz)
veterán

Nem a fórum lassú, hanem minden.
Az az 1M-es vas pedig majd behozza az árát. És asszem ezzel már vissza is ugorhatunk a kikből él a PH! vitára, ami anno a jogos mod topikban sem volt konstruktív.

Kifinomult barátom...

[ Szerkesztve ]

(#5) hucsikoi


hucsikoi
aktív tag

Szia!

Mire végigolvastam az írásod bizony összeszaladt a nyál a számban.Egy ideje amikor tehetjük elugrunk Egerbe, hogy egy kis Isteni nedühöz jussunk.Mindig ugyanabba a pincébe járunk és a tulaj végigkóstoltatja velünk a pince jó részét és közben minden borról tud valami érdekes és hasznos információval szolgálni.Mi leginkább a félédes és édes vörösborokat kóstolgatjuk és persze mindig hozunk belőle haza is,de ott a pincében bizony sokkal jobban esik. :D Az íráson felbuzdulva igen hamar meg kell nekünk is látogatni kedvenc pincénket.
Kössz az írást. :R

ui:Elolvasván kritikus hangú fórumtársunk reagálását bizony tudnék mit tenni a számban összegyűlt nyállal. :B

(#6) Parci válasza (Kolombusz) (#4) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

Ez a topik a blogomhoz kapcsolódó, egy borokról szóló hozzászólás egyik topikja. A Prohardver pedig a havi 600e olvasójának hirdetőkből él. Elhiszem, hogy fontosnak érzed magad, de a hiányod még épp túlélne a cég...

...úgyhogy az itt teljesen off, és amúgy is mindennemű kultúrától mentes balhézásod érjen itt véget, kérlek. Nyilvánvalóan kénytelenek vagyunk új szervert venni, nyilvánvalóan nem a tökeinket vakargatjuk, hanem rajta vagyunk a témán (volt egy karácsony és szilveszter is közben ám, helló). Tesszük mindezt, akár megtérül, akár nem, akár nyafogsz, akár nem.

Itt mindenesetre ezt a kört zárd le, ha van értelmes mondanivalód a borokról, azt szívesen várom.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7) Parci válasza hucsikoi (#5) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

No, végre egy ontopik hozzászólás! :)

Az édes/félédes vörösbor mondjuk nem az én műfajom, már csak azért sem, mert magától nincs is ilyen bor. Úgy értem, az elkészítési eljárásból adódóan a vörösbor száraz, édes akkor lesz, ha "megcukrozzák".

Ettől függetlenül viszont örülök, hogy bejött a műfaj, és ráéreztetek a dolog lényegére. A pince hangulatát, a borász és borainak megismerését nem igazán lehet pótolni egy üveg bacardi + kólával :DDD. Pedig pont ez a szépsége az egésznek, leginkább.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#8) (Kolombusz) válasza Parci (#6) üzenetére


(Kolombusz)
veterán

Nem érzem fontosnak magam.

Van a borokról is. :)
Majd ha visszamegyek Debrecenbe, megnézem neked, hogy milyen bor van nálam, pontosan melyik pincészetből (kis helyi, itt Miskolc mellett)
Istenien finom édes bor. Nem értek a borkészítéshez, de valahogy úgy készül, hogy a bor egy részét lepárolják, majd hozzáöntik a maradékhoz. A 6 puttonyos aszú száraz bor emellett. :)

(#9) Parci válasza (Kolombusz) (#8) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hmmm... fehérbor, ugye? kíváncsi vagyok, mi lehet. késői zenit talán?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10) hucsikoi válasza Parci (#7) üzenetére


hucsikoi
aktív tag

Nekem viszont a száraz/félszáraz borok nem jönnek be. :B A pincetulaj erre annyit mondott, hogy ízlések és pofonok...A nyáron Bükkzsércen jártunk és véletlenül tévedtünk be egy kis néprajzi múzeumba és ott legnagyobb meglepetésünkre okleveles borbíró borospincéje rejtőzködött a ház alatt.Ő is inkább az általad kedvelt borokat részesíti előnyben.Vettünk is a nem olcsó borból, de nem igazán ízlett, pedig nagyon tiszta ízű bor volt.Viszont abban teljesen egyetértünk, hogy a pince hangulatát nem igazán lehet felülmúlni. Majd, ha jársz arrafelé szerintem érdemes benézni ide . :R

[ Szerkesztve ]

(#11) Oliverda


Oliverda
félisten

Én ezt az üveget (pontosabban a tartalmát) szopogattam el karácsonykor. Mondjuk csak egy olcsó Heimann Merlot volt, de jól esett. Annak ellenére is hogy a fehéret preferálom inkább.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#12) Parci válasza Oliverda (#11) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

Heimann jó pincészet nagyon, egy 2007-es Stílusgyakorlatot mindenképp meg kell majd néznem! Valószínűleg már a 2006-ost is... :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#13) as_Rock válasza (Kolombusz) (#8) üzenetére


as_Rock
őstag

Ezt az eljárást hívják avinálásnak, bortörvény szerint amit így készítenek, az nem nevezhető bornak, hasonló módon készülnek pl. a portóik.

Parci: Taklernek szépek a csúcsborai, de ez az ő kategóriájában elvárható. Ami nekem nem jön be, az a termékpiramis alsó részén lévő saját néven eladott felvásároltszőlő. Persze ez a Villányi nagy neveknél is megvan :(((

[ Szerkesztve ]

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#14) Parci válasza as_Rock (#13) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, sajnos 3000 ft felett kezdődnek az érdekes magyar vörösek. ez van. :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#15) as_Rock válasza Parci (#14) üzenetére


as_Rock
őstag

Annyiért veszek sógornál a merkurban 2 üveg jó Riojai vöröset :B

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#16) as_Rock


as_Rock
őstag

Vagy épp 2 palack ilyet :B

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#17) Parci válasza as_Rock (#15) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

no, ezekről írhatnál, mert semmi infóm sincs a külföldi best buy-okról. mit, hol, mennyiért? minden infónak örülök!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18) as_Rock válasza Parci (#17) üzenetére


as_Rock
őstag

Amit linkeltem az a Merkurban 6,5 ájró :Y és igen bestbuy :K
8-12 ájróért már nagyon korrekt Riojai borok vannak, néha egyet fizet kettőt kap akcióban, legutóbb ősszel voltam, de én is az MA-ról és innen lopom az ötleteket általában. (A második linken lévő hely nagyon leült, átmentek a szerzők az MA-ra, de pl. lazaridi jó tippeket szokott írni :K )

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#19) Parci válasza as_Rock (#18) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ok, akkor az utolsó, halálosan ciki kérdés: mi az a Merkur?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#20) (Kolombusz) válasza Parci (#19) üzenetére


(Kolombusz)
veterán

SPAR jellegű áruház, Ausztriában.link :)

(#21) Parci válasza (Kolombusz) (#20) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

thx!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#22) as_Rock válasza (Kolombusz) (#20) üzenetére


as_Rock
őstag

Tisztaságban, választékban inkább Kaiser, vagy annál jobb szint.

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#23) as_Rock


as_Rock
őstag

Itt is ki lehet fogni jó tételeket, de ehhez ismerni kell a borokat :U

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.