Hirdetés

2020. október 20., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) #00137984


#00137984
(törölt tag)

SEGA Genesis Mini konzolt már jó egy éve bejelentették. Már akkor gyanitható volt, hogy az eredeti SEGA Genesis és Mega Drive kazettákat sem fogja kezelni. Az eredeti SEGA háromgombos játékvezérlővel megegyező kinézetű USB csatlakozást kapott, vagyis az eredeti játékvezérlőket szintén nem fogja kezelni. Mindezért 90$-nak megfelelő összeget kell legombolni (itthoni árakon ez 40-50ezer), ami szerintem a tudásához képest egy vicc. De mondok egy mégnagyobbat... :) SEGA Mega SG konzol 8bitDo játékvezérlővel 140ezer forintért. Na ezek után kerestem egy SEGA Mega Drive kazetták lejátszására alkalmas konzolt. Sikerült találnom... :D

[ Szerkesztve ]

(#2) oriic válasza #00137984 (#1) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

"SEGA Genesis Mini konzolt már jó egy éve bejelentették."

Ezzel kezdtem a hírt. Vagy ezt most nem tudom mire írtad.

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#3) #00137984 válasza oriic (#2) üzenetére


#00137984
(törölt tag)

Eredetileg a SEGA konzol megjelenésének (1988. Október 29-én) 30-ik évfordulójára 2018-ban jelent volna meg ez a SEGA Genesis Mini.

[ Szerkesztve ]

(#4) Youri válasza #00137984 (#1) üzenetére


Youri
(veterán)

Ügyes vagy

RTX ON

(#5) HELLAFLUSH


HELLAFLUSH
(senior tag)

ennyi pénzért az összes játék rajta lehetne amit kiadtak rá.

(#6) #00137984 válasza HELLAFLUSH (#5) üzenetére


#00137984
(törölt tag)

Ha az ősszes SEGA játékot nem is, de 250 SEGA játékot az 512MB-os tárhelyre még simán fel lehet tölteni. SEGA Genesis Mini konzolra 40 játékot sikerült és még SEGA kazettákat sem játszik le. Nice! :)

[ Szerkesztve ]

(#7) l.skywalker válasza #00137984 (#1) üzenetére


l.skywalker
(nagyúr)

Jár a keksz!

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#8) #00137984 válasza l.skywalker (#7) üzenetére


#00137984
(törölt tag)

SEGA Mega Drive eredeti konzolokat gyüjteményes állapotban megszerezni nem olyan egyszerű feladat. Amikor mégis felbukkant valahol egy megkiméltebb komplett konzol pakk, az meg szinte egy vagyon volt. Amikor egyre több SEGA konzol jelenik meg a nagyvilágban HDMI kimenettel, akkor már az eredeti sem ér meg annyit. Szerintem a SEGA Genesis Mini játékélményben túl keveset nyújt, miközben itthon az SNES Mini konzol ára felett érkezhet. SEGA Mega SG egy nagytudású konzol, csak éppen az átlag konzol játékosnak már nagyon drága. Azért találtam egy jó SEGA Mega Drive konzolt, ami tudásban és árazásban megfelelő volt. 2018 végén megjelent Hyperkin MegaRetron HD.

[ Szerkesztve ]

(#9) fornettisuti


fornettisuti
(addikt)

Dreamcastnek jobban örülnék.

Honor 20 - LG Gpad 8.3 - Huawei Watch GT - Xiaomi MiBand2

(#10) Solten


Solten
(őstag)

Az un. "nem hivatalos" verziokat mar jo ideje kapni a nagyobb aruhazakban:

£79.99

£59.99

Saor Alba

(#11) #00137984 válasza Solten (#10) üzenetére


#00137984
(törölt tag)

Mega Drive Flashback hivatalos SEGA konzol, de a SEGA Genesis Mini kivitelezésében is részt vesz az ATGames. Nem ajánlott kategória a retró konzol gyűjtőknek.

[ Szerkesztve ]

(#12) Plague666


Plague666
(tag)

Ezt ennyiért tényleg csak fanatikusok és gyűjtők fogják venni. A nintendo okosabban csinálta mert nem szórt tele korábban minden platformot a retrócsomagjával, ahogy a sega tette. A sega mega drive/genesis classics pakk alapból már sok releváns játékot tartalmaz, pc-n ráadásul moddolható is, így a teljes portfóliót lehet tolni, nem csak 40-et. Plusz kompatibilis egy rakás kontrollerrel, ki amit megszokott. Exkluzivitás nélkül nem fognak széles tömegek ilyen kis kacatot venni, ha töredék árból beszerzi az ember ezeket a játékokat a kedvelt platformjára. Az atari legalább felismerte ezt, és másra is alkalmas gépet dob piacra.

(#13) twollah1976


twollah1976
(őstag)
LOGOUT blog

Ebben is a szokasos androidos emulator, emulalas lesz?

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#14) #00137984 válasza twollah1976 (#13) üzenetére


#00137984
(törölt tag)

Feltételezhetően emulátor és egy igen egyszerű SOC. Eddig még egyik SEGA konzol sem volt kiemelkedő. SEGA Mega SG szintén egy emulátort használ, de egy meglepően korszerű SOC van a konzolban és rengeteg sok beállitási lehetőséget kapott. Szerintem túlárazott és a játékélményben átlagos szinten van. Hyperkin MegaRetron HD egyszerű konzol és a kazettákat szintén jól kezeli.

[ Szerkesztve ]

(#15) SunMount3r


SunMount3r
(veterán)

Maradok a Tablet+Controller+Emu felállásnál...

(#16) KKaresz45 válasza #00137984 (#11) üzenetére


KKaresz45
(aktív tag)

Én is úgy tudom hogy ezt a gépet is az AT Games fejleszti, ennek fényében nem is értem hogy lehet ezt egy szinten kezelni a NES/SNES vagy a Playstation minivel.

Lehet olvasgatni az AT Games gépeiről, tele van a net reviewkkal, borzalmas a hangzásuk, az anyaghasználat, az összeszerelési minőség, stb.

Persze simán lehet hogy összekapják magukat és értékelhető terméket tesznek le az asztalra, de nekem gyanús hogy ugyanazt a hulladékot adják el egy erős marketingkampánnyal a retró hullámot meglovagolva.

Érdemes megvárni az első review-kat a gépről vásárlás előtt.

(#17) #00137984 válasza KKaresz45 (#16) üzenetére


#00137984
(törölt tag)

Hyperkin MegaRetron HD konzolt még időben megrendeltem. Nem vártam meg a SEGA Genesis Mini konzolt, mert csak a beépitett játékok vannak. Flashback konzol gyenge minőségben, de legalább tudta olvasni némelyik eredeti kazettát. Szerintem van az a pénz, amennyiért elfogadnák egyet tesztelési célzattal... :)

[ Szerkesztve ]

(#18) VIC20 válasza #00137984 (#17) üzenetére


VIC20
(őstag)

Ebbe, amit írtál, az eredeti kazetták mellett bele lehet tenni valami SD-olvasós általános kártyát, amire felpakolható az egész SEGA-történelem?

(#19) #00137984 válasza VIC20 (#18) üzenetére


#00137984
(törölt tag)

MEGA Everdrive Flash Card és sok az egyben kazettákat kezeli a Hyperkin MegaRetron HD. :)

[ Szerkesztve ]

(#20) FefeeX válasza Plague666 (#12) üzenetére


FefeeX
(veterán)

Igen, ami érdekelt Sega fronton, azokat már rég megvettem Xboxon, Steamen, sokat mindkettőn. Sőt, ha minden igaz volt olyan amit külön 360-ra és One-ra is. Ez a doboz, számomra 99%-ban ismeretlen játékokkal még 20pénzért is sok lenne.

Mindezek előtt, ha csak a Golden Axe-szal adtak volna egy ilyet anno 5-10 éve, 20 pénzért, azt megvettem volna gondolkodás nélkül :)
Mai fejjel amúgy az is túl könnyű volt, viszont számomra óriási volt a retró értéke :)

(#21) Plague666 válasza FefeeX (#20) üzenetére


Plague666
(tag)

Szerintem biztosan lesz Golden Axe is, ez csak tíz game a negyvenből. Csak minek vennénk meg fekete műanyag porfogó dobozban, ha meglévő gépeinkre is legálisan beszerezhető ezen játékok nagy része. Sőt hát steamre meg az összes nagyobb név rendelkezésre áll, ha a workshopba is benéz az ember. Amúgy én bevallom férfiasan, hogy asszem a golden harmadik részét úgy tudtam csak végigvinni, hogy leszedtem steam műhelyből a "csaló" változatát, ahol végső halálnál megkérdezi dobsz e be coint és akkor folytatható a játék.

(#22) l.skywalker


l.skywalker
(nagyúr)

Sega Saturn Mini egy darabig nem lesz [link]

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#23) Plague666 válasza l.skywalker (#22) üzenetére


Plague666
(tag)

Nagy gond ez az emberiségnek? A ps1/n64/saturn korszak már nem öregedett szépen, komolyabb hádésítés nélkül szemrontó ocsmányságok egy mai méretű tévén. Azok a kezdetleges 3d-k pont akkor, pont ott voltak csak szuperek.

(#24) 8th


8th
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Nem tudom ki, hogy van vele de szerintem ezek eddig elég hoki címek. :N

„A politikusok mindenhol egyformák. Megígérik, hogy felépítenek egy hidat ott, ahol még folyó sincs." - Charles de Gaulle

(#25) l.skywalker válasza Plague666 (#23) üzenetére


l.skywalker
(nagyúr)

Igen, de pont ezeknek a legnagyobb gondja már a fizikai elévülés. Értem én, hogy ez is csak emuláltan tudna feltámadni, de akkor is jobb érzés egy dedikált eszköz, mint egy sima emulált port. Én örülnék mindegyikből egynek :D

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#26) Maegoss válasza KKaresz45 (#16) üzenetére


Maegoss
(tag)

"Én is úgy tudom hogy ezt a gépet is az AT Games fejleszti, ennek fényében nem is értem hogy lehet ezt egy szinten kezelni a NES/SNES vagy a Playstation minivel."

Ja mert a Playstation Classic olyan jól sikerült :P

Aki meg arra panaszkodik, hogy az érkező Mega Drive/Genesis Mini nem fogja kezelni az eredeti Mega Drive/Genesis kazettákat és nem lehet bedugni az eredeti kontrollereket attól megkérdezném: a NES Mini és a SNES Mini tud ilyeneket? Naugye...

[ Szerkesztve ]

(#27) #00137984 válasza Maegoss (#26) üzenetére


#00137984
(törölt tag)

Nintendo NES és SNES eredeti használt konzolok és játék kazetták még mindig kiemelkedően könnyen elérhetőek a használtpiacon. Ezeket most még igen kedvező árban és gyüjteményes minőségben meg lehet szerezni. HardverAprón vagy valamelyik online hirdetési oldalon mindig van elég kinálat. SEGA...? :F Egyre ritkábban megszerezhető a SEGA konzol és a játék kazetták drágulnak és a kinálat egyre kevesebb. Retró konzol gyüjteményben a Nintendo Mini konzolok több előnyős tulajdonságát ki lehet emelni. Az egyik legfontosabb, hogy nem a "főjátékos" konzol szerepére szánták, mivel a gyüjtőknek az eredeti Nintendo konzol már megvan. Ha viszont alkalmi retró játékos és nem konzol gyüjtő, akkor a beépitett játékra használja (netalán még okosit egyet a Nintendo Mini konzolon). SEGA Mini konzol a nehezen beszerezhető eredeti SEGA konzolt nem helyettesítheti, mert egymagában a beépitett játékaival csak egy szűkebb rétegnek jelenthet ideiglenes szórakozást... Már meglévő SEGA kazettákhoz a gyüjtőknek felesleges pénzkiadás lenne. Alkalmi retró játékra viszont jó lehet, ha az emulációt jól megoldja hozzá a SEGA. A későbbi bővithetőség lehetősége a SEGA Mini esetében is nagyobb vásárlóréteget képes magához vonzani. Ez viszont szerintem majd idővel kialakul és egyelőre a retró játékosok elég szkeptikusak a SEGA Mini konzolhoz.

[ Szerkesztve ]

(#28) #00137984


#00137984
(törölt tag)

Prohardver! oldalon megjelent cikk [link] a SEGA Mini konzolról. :)

(#29) #00137984


#00137984
(törölt tag)

Nintendo Classic Mini konzolok egy másik nagy előnye, hogy még valamikor várható a N64 Mini konzol megjelenése. Ha a megszokott hardveres SOC érkezik, akkor a teljes Nintendo Classic Mini gyüjtemény egy nagyobb értéket képvisel. :)

[ Szerkesztve ]

(#30) VIC20 válasza #00137984 (#19) üzenetére


VIC20
(őstag)

Köszi az infót!

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.