Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2065) Ronny3 válasza lexus88 (#2063) üzenetére


Ronny3
aktív tag

Na ezt a részt nem is értem: "Vettem egy T-s N79-et, majd kinyittattam, és most szeretnék rá frissebb szoftvert.
T-hez nem fogom vinni, mert nem vagyok T-s, Nokiába elvihetem. DE!"

mi az, hogy nem vagy T-s?:D

Tegyük rendbe a dolgokat, hogy minenki tudja, hogy megy ez...

1/ ha egy T-Mobilos telót kinyittatsz annak két fajtája van:
1: ha a LOCKED ugyan nyitva lessz, de a bejegyzés, (ha valahol ellenőrzik) az SP_F:8000000000000000 és SP_P:2163000000000000-ként fog kinézni, ez esetben látszik csak, hogy LOCK-olt volt a teló eredetileg! Not LOCKED van írva nyitás után de a számok maradnak a fentiek szerint. Ezt egyébként most sok helyen megtudják már csinálni..
2: ha a LOCK nyitva lesz, de a szám mellette: SP_F:0000000000000000 és SP_P:2440700000000000-ként fog kinézni, ezzel a server nyitási eljárással GYÁRILAG teszik függetlenné a telót, vagyis akárhova megy a telefon gariba mindenhol gyári függetlennek fogják látni, és MÉG a Nokia fő szervízben sem szólnak érte! De csak a második eseti nyitás esetén! EZ a verzió volt előbb és drágább is...

2/Csak a Nokia főszervízben nézik meg mindenképp, hogy a telefon kivan e nyitva! de oda csak akkor küldik a Nokia szerziesek a telót, ha ők nem tudják helyben javítani vagy valami forrasztásos csere van... Sw frissítés esetén nem küldik be a főszervízbe!
A T-Mobile szintén nem nézi alapból, hogy kivan e nyitva a teló! HA nézi annak az az oka, hogy amikor leadod javításra kiszedik a SIM-et és ha nem T-mobilos van benne akkor meg kell nézniük a LOCKOT! amúgy nem.
Erre figyelni kell, hogy tegyük vissza a T-s SIM-et mielőtt beviszzük a T-mobilba a telót sw-re...

3/A T-mobilos telóra Nokia szervízben feltett alap Nokia sw felkerülése után nem veszti el a gariját a telefon! Mivel a Nokia nyúlt bele! szoftveresen, és erről be is pecsételnek a gari jegybe elvileg...:)
HA most valaki felteteti a N79-re az alap sw-t a 31-est, az várhat amíg majd a T-mobil kiadja az elfogadott későbbi sw-t, ugyanis visszafele nem lehet frissíteni a telót (DONGRADE NO), vagyis nem lehet a 31-es sw-re a 11-es T-mobilosat feltenni már!

4/ Jártam már úgy a 6220c-al, hogy rátették nekem az alap sw-t a Nokiába, és utánna vittem a T-mobilba a T-szaros sw-t feltenni rá, látták, hogy alap nokia sw van rajta, mondtam , hogy így adták..így vettem alapból náluk, elhitték és semmit nem csinálhattak ellene, vagyis feltették ingyen a t-szaros sw-t:D

5/ akinek T-mobilos telója van annak akárhova lehet vinni a telóját sw-ztetni, a T-mobilba is, vagy a Nokiába is, a Nokiába feltudják tenni mindkettőt az alapot és a T-szarost is!
A viszont T-mobile sokkal felkészültebb alkatrészben általában mint a Nokia kisseb szervizei!!!! VAgyis hamarabb cserélnek akkut stb, mint a Nokia szervízben.. tapasztalat!
Azt nem szabad engedni, hogy elküldjék központi javításra, mert az 2 hét min, akkor inkább vigyük át rögtön a Nokiába és ott kb 1 hét.. megspóroljuk a szállítási időket!

6/ A T-mobile külön sw fejlesztői csoportttal bír! VAlóban ellenőrzik a Nokiás sw-ket elfogadás előtt... sok oka lehet, hogy nem fogadják el azokat különböző T-mobilet zavaró hibák , beállítások miatt, holott a T-mobilnak joga van átírni az alap sw-t egyébként még biztonságilag is!

én is írtam nekik, hogy fogadják el a 31est.. még várom a választ!

Eddig 3x írtam nekik a 6220c-al kapcsolatban és rá 2 hétre mindig elfogadták azokat az sw-ket:D
Most majd kiedrül mi lesz!

picur220: "A T-mobil semmit sem tud kezdeni, mivel a garancia a Nokiához szól."
ez így nem igaz a fentiek miatt sem!...

Nem a nokiához szól alap esetben a T-mobilos teló garija, hanem a T-mobilhoz, ezért nem is Nokiás gari papírt adtak!!!! de ugyanúgy a Nokia is vállal minden Nokiás telóval kapcs. hiba javítását.. időben is előbb kész van...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.