Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Trump vagy Harris
- Digitális Állampolgárság Program
- Garanciális ügyintézési Horror Bestbyte...
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
forgonati
őstag
Ilyen a routerem, nem valami ismert márka, pár Euróért jutottam hozzá, egyébként tökéletesen működik. Gondolod valamit be kellene állítanom még rajta? Egyébként úgy van megoldva hogy Vodás DSL routerem van, de annak csak 100-as a LAN portja, így ezt a routert használom switchként. Windows tűzfalat már kikapcsoltam, Avast védelmeket is, de úgy sem megy... Sőt néha nem csak a webes felületet nem érem el, hanem mondjuk FTP-n sem. Csak a restart segít ilyenkor. Lehet hogy az asztali gépemmel van valami mert pl. tegnap nem tudtam elérni Total Commander-ből a NAS-t, viszont a TV-ről meg simán néztem a filmet róla. Csak nem tudok rájönni hogy mi a gond.
Keelah Se'lai!
-
Balinov
titán
Sracok, kulonosen Tonyk. Ha az ncore-rol akarok (nsa325v1)-el letolteni, TM 2.82-vel akkor meg mindig kell az ncore.sh-s mutatvany?
uj upc-s boxom van, beepitett routerrel, tm megy, publikus trackerrol tudtam (igaz 6-600k-val a 200mbites nettel) letolteni, egy filmet lekaptam magrol teszt cellal, lejott atlag 2.6mbyte/sec-cel, de most akarmit adok hozza a magrol kell neki 10-15perc, mire elindul a letoltes, raadasul most mar publikus trackerrol (eztv.it)is
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
zambozoli
aktív tag
-
forgonati
őstag
Sziasztok! Adott egy Zyxel NSA-325, benne egy 2TB HDD. Ezen vannak már cuccok. Most be akarnék rakni mellé egy másik 1,5TB-osat, JBOD-ba, hogy 1 meghajtónak látszódjon. Megoldható ez anélkül, hogy a már benne levő HDD-n sérüljön a tartalom? Meg tudja csinálni azt a NAS hogy formattálja a második HDD-t és összekapcsolja a kettőt, hogy a TV egy HDD-nek lássa? Mert sajnos az első HDD-n levő cuccot nincs hova raknom addig
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
tigrici
tag
válasz forgonati #8906 üzenetére
Én 1 terra stationban próbáltam ott teljesen ujra épitette a rendszert azaz törlődött az első vinyó,igy maradt mind a 4 külün-külön.Viszont az utolag felrakott twonky csak az elsőt látja igy szimbolikus linkel tudtam hozzá csatolni a többi meghajtókat,könyvtárakat . Persze a sima fájl megosztás enélkül müködik..De az 1 sokkal régebbi cucc.
LG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
kozicsd
tag
Sziasztok!
Hogyan tudnám a nason a wordpresst frissíteni? A wp-admin felületén, a jobb alsó sarokban látom, hogy Get 3.9, de ott csak a pluginokat, és a themeket tudom frissíteni, magát a wp-t nem -
bpmcwap
senior tag
Sziasztok,
remélem jó helyen érdeklődöm, mert nem igazán találtam "Milyen NAS-t vegyek topikot...
Jelenleg egy VargaAlexFW-vel okosított TP-Linket nyúzok, de kezd kevés lenni ezért, néhány feladatot átcsoportosítanák egy NAS-ra, hogy stabilabb legyen a történet. Helyi média stream, FTP feltöltés és távoli elérés, némi transmission, valamint a helyi jogosultságok kezelését látná el a NAS(esetleg NVR ha képes rá... képes rá?). Két eszköz között vacillálok, egyik a ZyXel NSA 310S a másik a D-Link DNS 320 mely két készülék közel egy árban van. A D-Link ennyiért két helyet ad, míg a ZyXel csak egyet, de kérdés melyik a stabilabb, megbízhatóbb és terhelhetőbb? Nem nagyon ismerem egyiket sem... Kezelés szempontjából? Átláthatóság szempontjából? Esetleg mennyire nyitottak saját szabályok felállítására, scriptek futtatására? Gondolok itt pl egy rendszeres FTP backupra adott könyvtárból, de mondjuk csak a friss fájlokat adnám meg nem a teljes könyvtárat, vagy hasonló kreatívabb feladatokra.
KöszönömTúrista vagyok
-
forgonati
őstag
válasz bpmcwap #8910 üzenetére
Hát nem tudom, én ha beírom a keresőbe hogy "milyen NAS-t vegyek" azonnal kidobja elsőre. Nem túl nehéz megtalálni szerintem...
Egyébként azt hiszem a Zyxel hardveresen erősebb, talán a RAM is több ott. És 2 USB portja van, már ha ez fontos egyáltalán... Cserébe a D-link 2 lemezes.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
bpmcwap
senior tag
-
SUPREME7
addikt
Sziasztok, ha vennék egy ilyen nast, és rádobnék egy plexet, akkor ugye transzkódolás nincsen, meg ugye nem is bírná a masina. Androidról Chromecastre tolnék ki filmet-sorozatot, de semmi extra, nem fullhd, de azért különböző dvd-bdripek, ezek mennyire okoznak gondot?
-
törölt tag
válasz SUPREME7 #8915 üzenetére
A NAS -tól függetlenül kérdezem, hogy ezt már próbáltad? A Chromecast ugyebár csak 2,4Ghz -en tud csatlakozni. Ha a routered nem párhuzamos dualband, vagy a Droid is csak ezen a frekvencián tud csatlakozni, akkor a routered bírni fogja 2,4Ghz -en a két kommunikációt egyszerre?
[ Szerkesztve ]
-
SUPREME7
addikt
válasz #79335424 #8916 üzenetére
Hát jelenleg a laptopom a "nas", külső vinyón vannak a filmek-sorozatok, és onnan tolom ki chromecastre androidos plex appból és megy gond nélkül, így igen, feltételeztem, hogy ennek nassal is mennie kéne, csak ugyebár transzkódolás nélkül nem tudom mennyire eszik meg mindenféle fájlformátumot-kódolást a plex, mert ez valamiféle kiherélt megoldás erre a nasra nem? Csak mivel ez még elég baráti áras nas, így gondoltam hátha van értelme inkább beruházni erre.
-
junkpod
veterán
Van valakinek tapasztalata xbmc és NSA325 használatáról?
Smb-n rendben, de sehigy nem tudom nfs-en keresztül beengedni az xbmc-t. Az nfs amúgy is kissé ködös nekem.
Van egy megosztás amire nfs is van indítva és az xbmc ip meg van neki adva olvasási joggal...Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
-
bpmcwap
senior tag
Zyxel-re van esetleg valami nvr progi? Használja valaki NVRként? Van tapasztalat? Bármilyen info?
Köszi!Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
-
törölt tag
válasz junkpod #8921 üzenetére
Ha jól rémlik, Androidon az NFS -t csak Busyboxon keresztül lehet elérni. Én CIFS -sel használom, a Mount Manager program végzi a csatolást. De ehhez is kernel modul kell. Az Android miniPC -kben is 10/100 -as Lan van. Ezzel SMB -nl is tud minimum 60Mb/s -t. Ez nem elég? Sztem 10/100 -on nem nagyon fogsz tartósan e fölé menni.
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
Mióta fent van a legfrissebb firm, azóta pár naponta leáll a seedelés, minden torrent piros, nincs csatlakozás. Csak újraindítással tudom megjavítani. Másnál nincs ilyen tapasztalat? Eddig 1 év alatt nem produkált sose ilyet.
-
kenyerr
tag
Üdv
Van amin állítanom kellene vagy minden rendben van? Nincs semmi érzékelhető baj, csak biztos ami biztos alapon akarom. Nem vágom ezeket az értékeket, csak a sokat emlegetett load_cycle_countot ismerem, azon kívül vagyok kíváncsi. Előre is kösz!
nsa320 + 2 TB wd red
11 Calibration_Retry_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 0
197 Current_Pending_Sector 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
193 Load_Cycle_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 86
200 Multi_Zone_Error_Rate 0x0008 100 253 000 Old_age Offline - 0
198 Offline_Uncorrectable 0x0030 100 253 000 Old_age Offline - 0
192 Power-Off_Retract_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 155
12 Power_Cycle_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 157
9 Power_On_Hours 0x0032 090 090 000 Old_age Always - 7690
1 Raw_Read_Error_Rate 0x002f 200 200 051 Pre-fail Always - 0
196 Reallocated_Event_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 200 200 140 Pre-fail Always - 0
7 Seek_Error_Rate 0x002e 200 200 000 Old_age Always - 0
10 Spin_Retry_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 0
3 Spin_Up_Time 0x0027 181 175 021 Pre-fail Always - 3941
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 242
194 Temperature_Celsius 0x0022 117 097 000 Old_age Always - 30
199 UDMA_CRC_Error_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0 -
Milli82
tag
válasz Avicularia #8926 üzenetére
Ha jól látom a kollégának Android-os XBMC-je van. Ezt a tényt én is figyelmen kívül hagytam. Ezért álltam értetlenül a kérdés előtt.
És lövésem sincs, hogy ott működik-e ez a lehetőség, de gyanítom nem.[ Szerkesztve ]
Asus AC85P - DS118
-
Balinov
titán
válasz Balinov #8903 üzenetére
Ezuton szeretnem itt is megkoszonni Tonyk-nak a TM/NSA/ujrouter temaban nyujtott segitseget, a turelmet, meg mindent. Muxik minden frankon
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
forgonati
őstag
Sziasztok. Zyxel NSA-325, használja valaki úgy hogy JBOD-ban de külön a két lemezt? Tehát hogy ne vonja össze? Van ilyen opció hogy JBOD, two individual disks. Megcsináltam, létrehoztam a 2 meghajtót a Nas Starter Utility-val, megadtam nekik a neveket (HD1, HD2) de ennek ellenére mindkét meghajtón ugyanazt a HDD-t látja. Mit nem csináltam jól?
Keelah Se'lai!
-
gigollo
tag
Sziasztok!
Ha elfelejtettem a nas admin jelszavát, mit lehet csinálni? -
BBalu
csendes tag
Szintén aqua de sajnos nálam nem tűnt ilyen segítőkésznek a srác nem tudom miért egyébként, kb körbe nézte a vinyót olyan fejjel h biztos én vágtam földhöz.. mindezek után közölte velem hogy persze gariba elintézik csak hívjam őket 2 hét múlva
Szerintem vsszek egy másik redet max külsőként hozzácsatolom később
-
Balinov
titán
válasz Balinov #8930 üzenetére
Sracok, ujabb segitseg kellene, ezuttal halozati teljesitmeny soran. Korabbi UPC-s modemmel (EPC3295) siman tudtam LG Smarttv-vel 720p/1080p/1080P3D tartalmakat lejatszani, sot, ami formatumot a PS3 is ismert, azokkal sem volt gond.
Miota van ez az uj Samsung Box, probaltam 2-3 kulonbozo 1080p tartalmat lejatszani a TV-vel, de allandoan olyan, mintha bufferelne. Kabelezes, minden eszkoz ugyanaz, kiveve ez az uj Horizon/Samsung HD Box, beepitett routerrel. Tegnap egy killers fele 720p releassel is megakadt a mutatvany. Probaltam PS3-on is, ugyanaz az eredmeny (SD-ig OK), ill a Horizon box beepitett medialejatszojaval, de az meg par mp lejatszas utan jelezte, hogy network connection error van.
Kutattam a NAS admin feluleten (NSA325v1), hogy lehet-e valami beallitasi gond, de egyedul a Jumbo frame-t talaltam, mint lehetseges jelolt. 4 allasa van ugye, disabled/4/8/9kbyte, de egyik sem oldja meg a problemat sajnos.
Egy githubos bejegyzes alapjan a Box-ban egy 7 portos GB switch van, amit egy Marvell 88E6175R vezerlo old meg, szoval a boxon/routeren a GB oldal hw-ileg adott.
Szerintettek van-e olyan beallitas a NAS-on belul, ami megoldhatja a problemamat? A tesztfilm nfoja alapjan "csak" 14.5mbit/sec a bitrata, szoval ennek meg egy stabil 100mbit-es vezetekes halon is at kell, hogy menjen, nemhogy GB-en.
Ha szemre minden jol be van love a NAS-on akkor tenyleg a box gyenge GB kepessegere tudok gondolni csak. Van egy mukodo WGR614v9-em (10/100) ill egy SamKnows-os 741ND (10/100). Erdemes azokkal kiprobalni, ugy, hogy a box/router-t osszekotom valamelyik masodlagos router WAN-javal es annak a 10/100-as portjait hasznalom? Elso korben arran gondolok, hogy csak a NAS-t ill. a smarttvt tennem az egyik routerrel probakeppen.
Udv
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
enginev3.0
félisten
Hát nekem ez a nas 5-6mb/s folyamatos letöltést nem bír, 99%-on a proci
Hiába fut sok torrent, szinte csak egy aktív, amit töltene le, de mindig kiakad, nem hiszem hogy ilyen lassú lenne egy 2TB-os HDD [link]A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Avicularia
veterán
válasz enginev3.0 #8938 üzenetére
Hehe, ugyanilyen wincsi van nálam is a 320v1-ben és nem tud max sebességgel torrentezni. 100 megabites kapcsolat mellett max 7 megabájtos letöltési sebességet láttam, míg asztali gépen 11 mega fölé is felmegy a sebesség, ha van elég seeder
-
Balinov
titán
válasz tigrici #8937 üzenetére
asszem igen, marha egyre gondolunk. Samsung, 4hd rogzites szimultan, Xmbc-s felulet, medialejatszo, beepitett N-es router +4gb port.
-
Tonyk
veterán
válasz Avicularia #8939 üzenetére
Hasonlítsd össze a nsa320-ban lévő procit meg egy asztali gép prociját Nem egy kategória a kettő. És már meg is van, a korlát oka. Megoldást(?) jelenthet a peerek számának csökkentése.
szerk: bocsi mindenkitől, privátban akartam, de ha már így sikerült....
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
shteer
titán
válasz enginev3.0 #8938 üzenetére
Cserelni kell synologyra
Eladó Fanatec QR1 kormányoldali csati és QR2 Type C bázis oldali Fanatec bázishoz
-
Balinov
titán
válasz tigrici #8945 üzenetére
Elkepzelheto, bar sem nem ertek hozza, sem ilyen infot nem lattam. az LG tv tuti 10/100-as, az nem is gond, csak tegnap NAS-rol GB Lanon a laptopra (szinten GB lan vezerlo) botranyosan lassu sebesseget mertem TC-vel (volt hogy 2-300kbyte/s-rol indult aztan felment 4-4.5mbyte/s-ig, aztan egy masik 12GB-os MKV-val meg ~2mbyte/secrol kezdett es utana 1.8-1.9mbyte/sec kozott ingadozott.
Valszeg kerni fogok egy "hagyomanyos" Cisco EPC3295-ot, azzal minden jo volt
-
Claude Leon
senior tag
válasz junkpod #8918 üzenetére
210-en van csak.
Ott rendben működik, csak patkolásügyileg meg kellett keresnem a máshol /etc/exports fémjelzett izét, mert nem bírtam ki, hogy semmilyen közös megegyezést nem biztosít az nsa smb-nfs elérésben.
Mekkora suttyóság, hogy gyárilag csak vol/nfs alatt csinálhazok nfs megosztást, meglevő dolgokra már nem oszthatom pluszba! -
vhnns
csendes tag
Üdv.
Tud valaki olyan android alkalmazást ami "normálisan" kapcsolódni tud a ZYXEL NSA 310-hez? Van egy Android Mini pc vagy másoknak Android Tv stick amin van Total commander, és tudom is tallózni a NSA-310-et de pl. képeket csak úgy tudok nézni, ha letöltöm az Androidra. Néhány filmet sikerült anélkül néznem hogy letöltsem, de pl. nem tudok benne tekerni, léptetni.
Azt szeretném elérni, hogy ha csatlakozom az NSA-310 hez akkor mintha az android saját meghajtoról nézném elérjek mindent. Ne kelljen letölteni, sa a képeket, se a zenéket, se a filmeket. Sajnos a Zyxel 325 höz való alkalmazás nem működik. -
Balinov
titán
Vagy a Twonky Mobile vagy a Twonky Beam-mel sikerult osszehoznom (HTC One + N7 '12-es), az igaz viszont, hogy csak videora neztem, kep/zene nem volt a tesztben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az MSI új portékáit vizslatva kiakad a Geiger-Müller-számláló
- Hobby elektronika
- Építő/felújító topik
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eredeti játékok OFF topik
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- L15 Gen3 27% 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GF65 Thin 9SD 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Huawei Mediapad T3, Wi-fi, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest