még úgy is érdekes volt olvasni, hogy épp csak annyit konyítok a témához, hogy értsem miről írsz, de nyilván az első másodpercben elakadnék
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
még úgy is érdekes volt olvasni, hogy épp csak annyit konyítok a témához, hogy értsem miről írsz, de nyilván az első másodpercben elakadnék
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
Azért azt nem gondoltam volna, hogy az Oracle egyszer egzotikus adatbázis-kezelőnek fog számítani, pedig mai napig a három legelterjedtebb vállalati DB között van (oracle, db2, mssql)
Én is elég kezdő vagyok a témában, csodálom, hogy ezt sikerült összehozni. De inkább a szerencse és a kitartás segített, mintsem a tapasztalat.
De jó hallani, hogy valaki érdekesnek találta, köszi a visszajelzést!
@Una
Nem igazán objektív az írás, számomra pedig az oracledb teljesen új volt, mivel adatbázisokat főleg hobbiból / open-source projektek keretében szoktam használni, így főként a postgresql, régen mysql, mongo és riak-kal szoktam foglalkozni. A felsorolt enterprise db-kből egyedül az MSSQL-lel volt dolgom.
Egyébként az Oracle brutál gyors db-nek tűnik, de első benyomásra nagyon más volt az SQL syntax a hivataloshoz képest, jó sok utánajárást igényelt.
Viszont a cikkben azért említem egzotikumként, mivel én még olyan CTF-fel nem találkoztam volna, ahol Oracle DB-t kellett volna támadni. A legtöbb mind mysql. Gondolom ennek az az oka, hogy a CTF hosztok nem teljesen ingyen működnek, az Oracle pedig tudtommal csak non-commercial usera adja ingyen a db-t. Ezért volt különleges számomra, mert ha nincs ez a CTF, valószínűleg soha nem találkozom a jelenséggel.
[ Szerkesztve ]
Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!
Amikor kis naívan rákattintasz a bejegyzésre, mert azt hiszed, hogy valakinek volt egy remek Capture the Flag élménye valamelyik régebbi FPS-ben.
Live-Die-Respawn
Nekem akkor egyszerűbb dolgom volt, mert azóta sem néztem meg, hogy miért CTF
pedig itt is ugyanazt rövidíti
bejegyzés Életem második CTF élménye