Hirdetés

2023. május 29., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Lenry


Lenry
félisten
LOGOUT blog (1)

még úgy is érdekes volt olvasni, hogy épp csak annyit konyítok a témához, hogy értsem miről írsz, de nyilván az első másodpercben elakadnék :D

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#2) UnA


UnA
Korrektor

Azért azt nem gondoltam volna, hogy az Oracle egyszer egzotikus adatbázis-kezelőnek fog számítani, pedig mai napig a három legelterjedtebb vállalati DB között van (oracle, db2, mssql) :)

(#3) Oldman2


Oldman2
veterán

Grat!
:R

(#4) Mr Dini válasza Lenry (#1) üzenetére


Mr Dini
addikt

Én is elég kezdő vagyok a témában, csodálom, hogy ezt sikerült összehozni. :B De inkább a szerencse és a kitartás segített, mintsem a tapasztalat.

De jó hallani, hogy valaki érdekesnek találta, köszi a visszajelzést! :R

@Una

Nem igazán objektív az írás, számomra pedig az oracledb teljesen új volt, mivel adatbázisokat főleg hobbiból / open-source projektek keretében szoktam használni, így főként a postgresql, régen mysql, mongo és riak-kal szoktam foglalkozni. A felsorolt enterprise db-kből egyedül az MSSQL-lel volt dolgom.

Egyébként az Oracle brutál gyors db-nek tűnik, de első benyomásra nagyon más volt az SQL syntax a hivataloshoz képest, jó sok utánajárást igényelt.

Viszont a cikkben azért említem egzotikumként, mivel én még olyan CTF-fel nem találkoztam volna, ahol Oracle DB-t kellett volna támadni. A legtöbb mind mysql. Gondolom ennek az az oka, hogy a CTF hosztok nem teljesen ingyen működnek, az Oracle pedig tudtommal csak non-commercial usera adja ingyen a db-t. Ezért volt különleges számomra, mert ha nincs ez a CTF, valószínűleg soha nem találkozom a jelenséggel. :)

[ Szerkesztve ]

Sose köss bele az antikvitásba!

(#5) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Amikor kis naívan rákattintasz a bejegyzésre, mert azt hiszed, hogy valakinek volt egy remek Capture the Flag élménye valamelyik régebbi FPS-ben. :DDD

Live-Die-Respawn

(#6) UnA válasza oriic (#5) üzenetére


UnA
Korrektor

Nekem akkor egyszerűbb dolgom volt, mert azóta sem néztem meg, hogy miért CTF ;]

(#7) Lenry válasza oriic (#5) üzenetére


Lenry
félisten
LOGOUT blog (1)

pedig itt is ugyanazt rövidíti ;)

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#8) Savageboy


Savageboy
aktív tag

Cím alapján először én is mást vártam volna ;] , de így is jó volt olvasni, érdekes volt végigkövetni a kivitelezés gondolatmenetét. :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.