Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Bazsesz


Bazsesz
őstag

Nem flémelni akarok, meg nem bántó hangnemben akarom írni a dolgokat, ezért előre is elnézést kérek.

Ne csodálkozz rajta, hogy használt hardvert nem kapsz, vagy aranyárban. Sajnos ez a kereskedelem ördögi köre. Leírom a szitut:

Aditt egy darab procit, tegyük fel HA-n 2000 forint, 1000 forintért postázza az eladó, az utalás díja teszem azt 200 forint. Tehát 3200-ból megvan Neked, hogy megrendeled.

Nálam ez így néz ki:

3200-ért megrendelem. Erre mindenképpen rá kell pakolnom az ÁFA-t (mivel nagy valószínűséggel nem kapsz róla ÁFA-s számlát), tehát ha nulla haszonnal eladom, 4064 forintba van. Sajnos a 0 profitból nem tudom fizetni a bolt rezsijét (amit ne felejtsünk el, hogy majdnem minden szolgáltatónál 1,5-2×-es szorzó van cégek esetében!), az alkalmazott utáni járulékot a NAV fele (ami nem sokkal kevesebb, mint amit kézhez kapsz!), az lakalmazott fizetését. Tehát alap hangon azt fogom mondani, hogy 5000 Ft. Te meg lehülyézel, és ott hagysz (megjegyzem fordított esetben szintén ezt tenném). És SAJNOS nem tudom azt mondani, hogy az eladott új hardverekből megélek vígan, meg millioner vagyok, mert hardver tekintetében SAJNOS a kisker, és a nagyker közti árszakadék egyre kisebb, és egyre rosszabbak a feltételek (konkrét példát mondok: ipon kisker vs viszonteladói: 100e forint kiskernyi hardver VE-ban kb. 99500 forint. Erre rájön az, hogy VE-nak nem jár az ingyenes háztól-házig garanciafutár szolgáltatás! Csak úgy működik, hogy rendelned kell tőlük, hogy elvigyék, és rendelned kell tőlük, hogy visszaküldjék.). Ezen felül sok cég INGYEN kiviszi neked kb. 500 forinttal drágábban a cuccot KISKER áron, mint ahogy én megrendelem NAGYKER áron, és erre rájön még a szállítás nekem... Ezen kívül ne felejtsük el, hogy Nekem, mint viszonteladónak onnantól él a garancia, hogy kiszámlázták nekem a cuccot, ha fél évig bent áll egy termék, akkor fél évet buktam a gariból, és nem mondhatom azt az ügyfélnek, hogy "bocs, a 150e forintos notira csak 1,5 év garit tudok vállalni". :(

Éppen ezért nekem, mint viszonteladónak nem érdemes halmoznom a bontott cuccot a polcon: egyfeszt a kutya nem veszi meg, másrészt áll benne a pénzem. Persze én megértem a Te helyzeted is, és igazad is van, csak van a másik oldal is.

Viszont mint magánszemély azt tudom mondani, hogy össze tudok írni pár magánszemélyt, akinek mindig van cucca, és miskolci.

Esetleg fel tudom ajánlani, hogy ha igényt tartassz egy C2D E8300-ra (de lehet, hogy E8400, nem emlékszem pontosan), egy hatos pakk borsodiért a Tiéd :)

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#2) Mokó válasza Bazsesz (#1) üzenetére


Mokó
aktív tag

Nem csodálkozom mert tudom hogy megy csak elmondtam hogy én hogy látom.Sokat irtál feleslegesen régen lerágott csont neharagudj nem flameből irom,de semmi újat nem mondtál

A 6-os pakk borsodi vs c2d viszont elintézhetjük a közeljövőben.

(#3) Shing


Shing
őstag

Miskolcon már a használt piac is halott. Itt él majd 200 ezer ember egy rakás és csak van magának, senkit nem érdekel semmi, mert nincs is pénzük rá. Felmész apróra alig árulnak használt cuccot Miskolcról... örülnek, hogy van valami, inkább felhalmozzák. Olyan mintha egy kis 20 ezres település lenne, ahol nem is alakulhatott ki nagy infrastruktúra és be van lassulva az élet. Még pár év és a számtech boltok fele is bezárul majd. Na mind1, ez félig off volt, de sajnos itt ilyen az élet.

(#4) Mokó válasza Shing (#3) üzenetére


Mokó
aktív tag

Egyetértek veled.Egy picit azon csodálkozom egyébként,mondjuk-2 éve-volt mindenféle jóság és vásároltam is itthon,Miskolcon,a GTX 285 pont "hazai" termés.Ahogy én is észrevettem amúgy meg van fogyatkozva a kínálat.
Nah mindegy,én bajom retro cuccok után rohanok,idővel majd lessz valami.

szerk;2006-2007 körül rengeteg jártam PC bontókba egyébként most jut eszembe suli után becaftattam 1500 FT-al és mindig tudtam venni valamit ami kellett.

[ Szerkesztve ]

(#5) flymi


flymi
addikt

Kisvárosban nálunk van 4 PC bolt. Van egy, amelyiknek egész jól megy (igaz az árlistájuk a webshopban hónapok óta nem elérhető), a másik háromról nem tudok nyilatkozni. De a második "legrangosabb" is inkább a pirotechnikai eszközökre állt rá, árlistát hiába is keresnék a weblapon, nincs. Bezzeg a pirót azt viszonyt nyomják ezerrel.
Használt cucc meg PC boltban szinte nulla felé konvergál, esélytelen. Pedig én is szeretek vadászni, a piacozás nekem is megfordult a fejemben már párszor, de túl rizikós, hogy ezreseket bukjak "e-hulladék" vásárlás miatt. Azt utána mit csinálok vele? Rakjam a kukába? :(
Szóval marad az apró, meg a fogdmegjól, ebay (horror árakkal!), fater-a, de leginkább a HA! :K

Sokszor elrettent, hogy mennyire nem tudják és nem is akarják tudni az emberek, hogy mit árulnak, na és ahogy hirdetik (fogamlazás, helyessírás)!
Sokszor lexarom és hagyom hülyén meghalni az eladót, hogy mit is adott el gombokért, de volt már rá példa, hogy inkább felvilágosítottam a kis butust, az esetek nagy részében megköszönték a segítséget. A maradék válaszra sem méltat. FU!
Aztán van a másik véglet, mikor az eladó azt gondolja, hogy aranyat árul és egy Széchenyit kér egy MX2-ért.
Sok sikert neki.
Sajnos egyre kevesebb a retró hardver... Hát még ami működik is. Talán ezért is kedvelem annyira a proci hűtőket, azok nem nagyon tudnak elromlani. :N
No, az enyém is jó hosszúra nyúlt... :B

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#6) dugynok válasza Bazsesz (#1) üzenetére


dugynok
senior tag

Használt árúra miért számolsz áfát? Az nem áfa mentes? Hiszen már egyszer fizetve lett utána...

(#7) Bazsesz válasza Mokó (#2) üzenetére


Bazsesz
őstag

(#2) Mokó: Bocs, szóf×sásom volt ma :) A többi résszel semmi gond, csak sokan nincsenek képben :) Héten már nem megyek Miskolcra sztem, bár még csak hétfő van. Most értem haza, megnéztem: a proci egy E8400, SLB9J. Félreraktam Neked, ha megyek be rádírok privátot előző nap. :)

(#6) dugynok: 3200-ért megveszem a cuccot ÁFA-s számla nélkül, és 3200-ért tovább adom egy BOLTBAN, akkor abból be kell fizetni az ÁFA-t, tehát nálam kerekítve 2520 forint marad, azaz buktam rajta. Ha kaptál róla ÁFA-s számlát, és eladod 3200 forintért, akkor vagy 0-n. Ezen kívül ha mégis ÁFA-san veszel cuccot, akkor a vásárlás, illetve az eladás közti ÁFA-különbözetet kell fizetned (Nagyon durván tehát ha 1270ért veszel egy cuccot, amin 270 ÁFA van, és eladod 2540-ért, amin 540 ÁFA van, akkor állam felé bizony be kell csengetned 270-et. Persze ez nagyon móricka, nem pont így van, de szemléltetésnek jó). Sajnos az ÁFA-törvény ilyen. Magánszemélyként ha eladod nem kell ÁFA-t fizetni, Ha meg BOLT-osként nem adsz nyugtát, vagy számlát, és pont ellenőriz, vagy figyel a nav, akkor itt bordosban rakhatod a lakatot a boltra :( Az ÁFA vackai alól kivételt képeznek úgynevezett AAM-es EV-k (Alanyi AdóMentes Egyéni Vállalkozók), akik ha a 3200 forintért vásárolt számla nélküli cuccot eladják 3300-ért nyertek rajta 100 forintot, és nem kell ÁFA-t fizetni utána. Ez egy részben jó is, viszont más részben rossz is. Most nem mennék bele pro/kontra érvelésbe, ha tényleg érdekel bővebben, akkor itt megtalálsz mindent: NAV KATA Ha nem akarsz vele bajlódni, és kíváncsi vagy a különbségre, akkor szívesen leírom 1-2 napon belül.

(#5) flymi: Igen, sajnos vannak vicces emberek. Múltkor szétnéztem HA-n, kellett volna egy olcsó PCI-E VGA. Amikor 7000-ért árulták a Radeon HD 3450-et (jelzem januárban 5k-ért vettem HIS 4850-et, ami kicsit komolyabb aa 3450-től), amit a nagykertől használtan megveszek 6 hónap garanciával (!) 2500-ért akkor mondtam azt, hogy inkább várok. Van, amikor iszonyat jó cuccokat ki lehet fogni jó áron, de van, amikor el van az ember szállva a saját termékétől. Utóbbbi esetben ha röhögni akarok, akkor bekészítem a popkornt, és fellépek facebookra adok-veszek csoportokba, és sikítva röhögök :D

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#8) #73173120 válasza Shing (#3) üzenetére


#73173120
törölt tag

+1

Teljes mértékben egyet értek. 20-25 ezer forint értékű konfigok esetén 10-15 ezer forintos különbség van Bp. és Miskolc között. 15K körül mennek pénégyes gépek? What year is it?

Mikor időnként hazajövök (Miskolcra), előtte átfutom az aprót valami csemege után kutatva, és szomorúan konstatálom a felhozatalt. 1.) Nincs. 2.) Van, de olyan, hogy 5 éve se vettem volna meg, fele annyiért amit most kérnek érte 3.) Ha mégis van valami értelmes és jó áron valami, akkor a felrakás után fél perccel már el is mentek érte :D

(#9) dugynok válasza Bazsesz (#7) üzenetére


dugynok
senior tag

Én értem az áfa törvényt és tanultam. De használtan veszel valamit és használtan adod el. Áfa-t egyszer kell fizetni egy termék után. Nyugtát kell adnod, ezzel nincs gond, de használt terméknél nem 0 áfás számla kéne? Az áfát az utolsó felhasunáló fizeti, jól mondod a példádban, hogy kell számolni és fizetni. De ez új termékeknél van. Használt terméknél egy adásvételit kell írnod, mikor megveszed, ezt is beteheted a könyvelésbe. Pont azért, hogy 0 áfás számlát tudj adni használt termékre.
Én úgy tudom így van, azért kérdezz utána pár helyen a használt dolgok eladásával kapcsolatba, mert ez így nem klappol, hogy egy termék után többször is fizetve van az áfa...

(#10) dugynok válasza Bazsesz (#7) üzenetére


dugynok
senior tag

Jogos, elnéztem, mással kevertem :)

(#11) Mokó válasza Bazsesz (#7) üzenetére


Mokó
aktív tag

Szerbusz,

Köszönöm szépen,mindenképpen viszem a kis "aranyost",működik ugye?Van hogy 3-4 naponta jövök csak fel Logoutra újabban mert egyéb elfoglaltságaim vannak-ma például sikeresen felvételiztem másik munkahelyre-és ez eléggé boritja az idő keretemet,de türelmem van,ha neked is akkor mindenképp lezsírozzuk!

Egyébként tervezek egy best-of válagotást hirdetések szövegéből,buta eladók innen-onnan-amonnan majd mindent időben.

Buta eladó?2MB-os Trident PCI VGA-t 14,000-ért akarta eladni nekem pali,életem egyik legjobb röhögése volt a jutalma!

(#12) #73173120 válasza Bazsesz (#1) üzenetére


#73173120
törölt tag

"Nem flémelni akarok, meg nem bántó hangnemben akarom írni a dolgokat, ezért előre is elnézést kérek." Ez rám is igaz, szóval amit írok, ne vedd magadra, inkább a tapasztalatom osztom meg.

Itt, Miskolcon, volt egy pár olyan használtcikkes, akit egyáltalán nem sajnálom, hogy már nem funkcionál.

Az általad írt dolog teljesen rendben van. Viszont, elmesélem, hogy anno én hogy jártam. Bővíteni, fejleszteni akartam. Arányaiban a példádhoz viszonyítva, a 2000 forintos PH!-s árhoz képest 800 forintot se kaptam, és úgy, hogy helyben volt a termék, az asztalán. Gondoltam, hogy ha már ennyire nyomott áron adom oda a hibátlan kipucolt, dobozos terméket, cseribe hasonlót kapok. Hát nem. Mivel nem volt pénzem újra (akkoriban még kölyök voltam), elfogadtam a szitut, bár akkor se tetszett. És természetesen a 3 nap gari se volt korrekt, de hát 15-16 évesen elhittem. És nem én voltam az egyedül, aki anno így járt. Magunk közt csak kisgecinek hívtuk a tulajt. Ez még úgy 95 tájékán volt :) Szóval, háromszor keresett rajtam. Egyszer amikor bevette nyomott áron, másodjára, mikor eladta nekem a másik terméket magasabb áron, és harmadjára mikor az én beadott termékemet adta el magasabb áron.

Vigasztal a tudat, hogy a piac önszabályozó természete itt is kivetette magából a szemetet.

(#13) Mokó válasza #73173120 (#12) üzenetére


Mokó
aktív tag

Tény hogy voltak ilyenek,igazad,van én is jártam így-egy sztori részemről is;socket A deszkát vittem be nekik,4000 ftot igértek érte,ha jó másnap mehetek érte.Ez volt csütörtökön,péntekre kellett a zsé bulizni.Bemegyek minden fasza,kitesz 3000.-et.Mondom 4-ről volt szó!Mire a köcsög g*ecije;Azóta lement az ár....hogy rohadnál meg mondtam magamban elvettem a pénzt keserű szájízzel de akkor még ennyit is megért egy buli :(

[ Szerkesztve ]

(#14) Mokó válasza #73173120 (#8) üzenetére


Mokó
aktív tag

Itt is teljesen jó meglátása van a kollégának,egyetértek :K

(#15) kopi120 válasza dugynok (#9) üzenetére


kopi120
tag

Különbözet szerinti adózás! ( Ha jol emlékszem ) Mi is alkalmazzuk, vételi jeggyel megveszel egy terméket 1000ft-ért, eladod 1200ért ( 0%-os számlával ) neked csak a 200ft után kell adozni. Nem emlékszem, h milyen nyomtatványt kell kitölteni, be kell rá jelentkezni nav bácsinál.

(#16) Depression


Depression
veterán

Sajnos azt tapasztalom, hogy itt Miskolcon szinte csak retro szemetet árulnak, viszont iszonyat drágán az aprón.
Boltba pedig hiába megyek, azt a választ kapom, hogy megrendelik, holnap-holnapután mehetek érte. És akkor jön a "rendelni én is tudok ráadásul postával is olcsóbban"
Tehát ezeknek a boltoknak lassan vége.

[ Szerkesztve ]

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#17) Mokó válasza Depression (#16) üzenetére


Mokó
aktív tag

Újfent csak egy olyan megállapítás amivel egyetértek.

(#18) #73173120 válasza Depression (#16) üzenetére


#73173120
törölt tag

+1, teljes mértékben ugyan ezt gondolom!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.