- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Ok, hozzá kellett volna tennem, hogy én felhasználói oldalról értem, ha a hardware már kvázi-fix egy (akár csak házi-)szerver-, vagy PC esetén, csak próbálod "optimalizálni" rá a szoftvert (next-next-finish bináris csomag telepítők helyett onnan indulva, hogy milyen konfigurációval és compiler opciókkal forgatod le magadnak a csomagokat ...vagy épp a Linux kernelt...), az aktív hardware- és/vagy szoftverfejlesztés, mint munkafolyamat nyilván más kérdés, de akkor lefuthatnánk ugyan ezt a kört a verbose debug funkciókkal, amiket én részben azért is tiltok le, mert úgysem érteném a "beszédes" diagnosztikai kimenetet (bármit magyaráz épp), de alapvetően nem is kell (cserébe elvonnák a figyelmem azok elől az üzenetek elől, amiket van esélyem értelmezni és akár lassítanák a működést, mint "overhead").
Mondjuk mindez egész jól megfigyelhető Linux-nál általában, hogy a "tervezők" szemében a végfelhasználó is mindig inkább maga is egy "fejlesztő" lesz, mintsem "szimpla felhasználó" (ami nem feltétlenül probléma, sőt, a folyamatos fejlődést segítheti, de talán érezhető a kontraszt a mereven zárt rendszerek felhasználói felfogásával, illetve azok "ideáljával" szemben [ahol a felhasználó és fejlesztő nem a tükör két oldala, hanem két külön dimenziókban létező elszeparált világok], és hogy milyen fura lehet néha a kettő közt ingázni [mint pl. most én
]).
-
janos666
nagyúr
Sohasem értettem, hogy aki magának konfigurálja a kernelt, az miért használ modulokat (modules_install), én magát a modul támogatást is letiltom (egyrészt, mert úgysem használom, másrészt nehogy véletlenül M-re jelöljek be valamit futtában nyomkovászra * helyett). Kivétel persze, ha valami zárt driver-t kell betölteni, de ott általában külön installer teszi a helyére és a listákba a modult (szóval elég magát a modul támogatást engedélyezni, továbbra sem kell in-tree kódból modult fabrikálni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Meta Quest 3 akkumulátoros fejpánt
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 16GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest