Hirdetés

2018. május 28., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) D1Rect


D1Rect
(PH! félisten)

Nekem a kedvencem az volt amikor a 2 év garis VGA-hoz az eladó "elfelejtette" betenni a garipapírt.
Mert 2 házra lakik tőle az aki intézné a garit...

Mondtam, hogy ez nekem így nem pálya, kap 30 napot, hogy ideadja a garipapírt, vagy vissza az egész.
Persze ilyenkor én vagyok a "köcsög".

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#2) Def26


Def26
(PH! félisten)

Engem itt még nem vágtak át. Mindig meglepődök amikor ezt azt olvasok.

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Volvo:On,

(#3) D1Rect válasza Def26 (#2) üzenetére


D1Rect
(PH! félisten)

Engem pár éve átvertek 4eFt-tal, mert beszámítottam egy procit és azelőtt küldtem az enyémet, hogy a különbözetet megkaptam volna.
De úgy voltam vele, hogy csak nem húznak be 4eFt-ot.
Ha jól tudom azóta az anyukája is kivágta a házból, derék gyerek lehetett.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#4) Zoja™


Zoja™
(őstag)

Bár szomorú, hogy ilyenek is vannak, azért az utolsó bekezdésen jót röhögtem. :)

(#5) laleh


laleh
(PH! addikt)

2 alkalommal is átvertek.
Egyszer lopott telefont vettem (100.000 ugrott)
Másodszor pedig Nagy Tamás bár nem itt, de behúzott a vaterán a feltört fiókos trükkel. Itt az oldalon is próbálkozott, de itt nem dőltem be neki.

Ha fontos, inkább telefonon: 06302832078 Apple garanciális ügyintézés

(#6) haxiboy


haxiboy
(PH! addikt)

Egyszer barátnőm szívta meg, telefonvásárlás apródon (itt szervezett bűnözésben van nyomozás kb 3-4 éve), illetve én lacuspapustól vga "vásárlás", ő úgy gondolta hogy eltipmixxelni 15-20 ember pénzét jó buli lesz mert a tuti tipp bejön megveszi kiskertől és mindenki happy...na nem így lett :W

BTC : 1HaxiBoy43dEBpk9amznGuFs8h2YjYH4F7

(#7) D1Rect válasza haxiboy (#6) üzenetére


D1Rect
(PH! félisten)

"eltipmixxelni 15-20 ember pénzét jó buli lesz mert a tuti tipp bejön megveszi kiskertől és mindenki happy...na nem így lett"
Lol? :F

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#8) galocza


galocza
(fanatikus tag)

ööö...
én pont gondoltam eladni félhibás cuccot, mert lusta voltam utánajárni a javíttatásnak.
de aztán meghirdetni is lusta voltam, szóval...
na mind1, azért van olyan is.

(#9) TheMarci válasza galocza (#8) üzenetére


TheMarci
(PH! addikt)

Pont ezt akartam írni, hogy nekem is van garis telefonom, amin rosszul hallanak, de semmi kedvem, időm vele a szervízbe rohangálni, pedig se nem ejtettem le, se nem áztattam be.

Do You Dream?

(#10) D1Rect válasza TheMarci (#9) üzenetére


D1Rect
(PH! félisten)

Nekem volt egy kishibás VGA-m, de még 1,5 év volt a gariból.
Meghirdettem áron felül, kutyának nem kellett, "legariztattam"(visszaadták az árát) és nyertem +10eFt-ot.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#11) rdt89


rdt89
(őstag)

Nekem az ex apródon ami olx lett majd beolvadt a jófogásba volt ilyen történetem egy Psp-vel (15 ezer szia 4 éve). 150 embert vert át az illető, mert nem volt munkája és meg kellett élni valamiből. Nem rég ki is engedték letöltötte a büntetését a megkárosítottak meg köphetik a tenyerüket, de ha azt nézem a 4 év alatt a sok levél és nyomtatvány amit kaptam, a 20 ezret is elérte simán, azóta csak hardverapró ahol vannak értékelések, mely nem is tudom, hogy maradhatott ki a mai napig (vaterát kivéve) a többi ilyen oldalról.

(#12) Seirus


Seirus
(tag)

Sajnos tényleg "fillérekért" képesek eladni egyes emberek a becsületüket.
Én kb fél éve eladtam 35-ért a telefonomat.
Először lefoglalta 2000Ft-ért, aztán kérte hogy postázzam el mert nem fog összejönni a személyes átvétel.
Elutalta a vételárat is előre (maradék 33-at) és abban maradtunk hogy a postaköltséget majd 3. körben mert bizonytalan volt a pontos összeg.

Nah azzal az 1000Ft-al képes volt "eltűnni", egészen elképesztő... :N

Telefonszám adatlapomon.

(#13) ricshard444 válasza Seirus (#12) üzenetére


ricshard444
(PH! nagyúr)

Én ezt már sokszor tapasztaltam, biztos azt érzik, hogy ott a termék, az az 1-2000Ft már nem számít.

Egyszer barátomnak vettem komplett konfigot, kifizettem a postaköltséget és még ráadást, megígérte az eladó, hogy elküldi a dobozokat és a tartozékokat mellé, többszörös felkeresés után sem küldte.

Megdöbbentő amúgy tényleg, hogy némely emberek hozzáállása mennyire "nem érdekel" szintű. Sajna már engem is vertek át, pedig az eladó mind a 3 biztonsági próbámon átment /kép a termékről névtáblával, bankszámla az ő bemutatkozott nevével, telefonos beszélgetés/ és bumm, úgyis lenyúlta az 50.000Ft előleget. :F

Én is azt mondom, hogy jobb vigyázni az ismeretlen emberekkel, de akinek van már szép múltja és relatíve sok pirosa nagyobb termékek eladásából / vételéből, annak meg kell adni a bizalmat, mert anélkül sok üzlet nem jöhetne létre.

[ Szerkesztve ]

Vannak dolgok...

(#14) gegory


gegory
(kvázi-tag)

Sajnos én is megszívtam pár éve itt.

Szükségem volt egy állványra gyorsan egy forgatásra és pont annyi pénzem volt amennyiért hirdette a "kis" köcsög. Helyben kipróbáltam de sietnem kellett de valami nem tetszett a pasiban (ilyenkor hallgatni kell a megérzésekre).
Este hazaérek éjfélkor kiveszem az állvány és mint a rajzfilmekben szét esik a kezemben. Szétszedtem és belül láttam, hogy olyan mint ha egy zongora eset volna rá. Kívülről szépen rendbe volt hozva semmi nem látszódót de belülről a szent lélek és némi pillanat ragasztó tartotta össze. :W (20 ezer minusz)

Jó tanács: Ha valami túl szép, hogy igaz legyen ellenőrizzetek le háromszor és még egyszer, hogy ne járjatok úgy mint én. Nagyon paranoid vagyok és még is képesek voltak átverni úgy hogy, csak nyitott szemmel főleg karácsony előtt. :)

Gegory

(#15) haxiboy válasza ricshard444 (#13) üzenetére


haxiboy
(PH! addikt)

Ebben is van igazság! Nálunk is megvolt minden, kivéve a kép a termékről, de régi tag volt, pozitívja is volt, ráadásul olyan ritka neve volt hogy elbújni sem tudott volna (pár hét bujdosás után önként feladta magát LOL).
Sőt! Volt akit személyesen húzott le, szerződést írtak meg minden :(
Azóta én is sokkal körültekintőbben vásárolok, ha valakinek kevés pozitívja van és a fórumon sem tevékenykedik akkor (ha nálam vásárol) az utánvétre is nemet szoktam mondani, vagy személyesen vagy előreutalás. Nyilván akinek rengeteg pozitívja van vagy régóta tag, esetleg azt látom hogy mióta csatlakozott a fórumon rendszeresen jelen van, ott már meg merem lépni akár az utánvétet is. Viszont fordítottan igaz vásárlásnál meg én szeretnék az újoncoktól utánvétet mert előreutalni 2 napos tagnak tutira nem fogok :B

Bankokat ebből a szempontból kegyetlenül rühellem, ha elindítasz egy utalást de ha az ő rendszerük már feldolgozta akkor nem lehet visszavonni, ha a másik fél számlájára megérkezett akkor lehet rinyálni a másik banknál hogy érvénytelenítse a tranzakciót de ezt csak akkor teszi ha a számlatulajdonos beleegyezik (nyilván örömmel visszaküldi a lopott pénzed).
Bezzeg ha a banknak tartozol 500 forinttal már küldi a levelet hogy megy a behajtó és beleveri a fejed a falba ha nem fizetsz a levél megírásától (még csak nem is a kézhezvételétől) számított 3 napon belül...
Ha megloptak, azt a pénzt sosem látod viszont, pláne netes csalás esetében. Feljelentesz, a rendőrségen 99.99%-os eséllyel elfelejtenek tájékoztatni hogy ők nem intézik a kártérítéses részt stb. stb. De ha mégis odaáig jut az ügy hogy valami lenne, a tolvajnak nincs semmije amiből tudna fizetni, arról meg hallani sem akarnak hogy akkor a jövőbeni fizetéséből automatikusan vonják le, ha tovább szeretnél perelni akkor meg fizess te (tisztára megéri százezreket költeni hogy visszakapd ennek töredékét).

Nem lenne rossz egyébként hogy ha szeretnél valamit eladni/venni akkor valamilyen cím ellenőrzés vagy ilyesmit meg lehetne oldani hogy mondjuk 200ft-t be kell fizetned cserébe ez fedezné a levelet amit kiküldenek a megadott címre egy jelszóval, emlékeim szerint sok évvel ezelőtt a vatera vagy tesz-vesz csinálta ugyanezt. De nyilván ez a mai világban, pláne egy ilyen oldalon ahol többezer felhasználó van már nehéz megtenni, illetve papír pazarlás.

BTC : 1HaxiBoy43dEBpk9amznGuFs8h2YjYH4F7

(#16) stanagovic


stanagovic
(kvázi-tag)

Engem többször próbáltak átdobni a kerítésen, mert hülye vagyok és bízok az emberekben. :O
Az egyik kis történetet megosztom veletek. Egy Acer laptopom zsanérja megadta magát, de teljesen, ezért szétbontottam és feldobtam az alkatrészeit. Az alaplapra rögtön akadt is egy vevő jelölt, de vagy négy-öt levélben ecsetelgette, fél így megvenni, mert nem tudhatja, hogy biztosan működik-e. Tökéletesen működött, de belementem, hogy elküldöm neki, beépíti, kipróbálja és majd kifizeti utána. Hozzáteszem, piti összegért hirdettem meg.
Eltelt egy hét, nem jelentkezett. Írtam neki. Nagy nehezen válaszolt, hogy nem működik nála a cucc. Próbáltam javaslatokat tenni, mit nézzen át, hiszen az alkatrész nálam tökéletesen működött. Egy hét megint semmi. Újabb levél, amire nehezen megint írt, hogy még mindig nem megy a lap. Ekkor írtam neki, hogy akkor küldje vissza. Két hét semmi. Ekkor felhívtam, mire közölte, hogy nem fogja visszaküldeni, én meg úgy sem tudok mit csinálni. :D Valóban nem, de címe, telefonszáma megvan, egyszer ha arra járok, lehet, hogy meglátogatom. :D Azóta a kitiltottak között van, gondolom mással is szórakozott.

(#17) Balika911 válasza galocza (#8) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Én is éppen ehhez a részhez akartam hozzászólni. Garanciába visszaviszem a dolgokat ha netán szükséges, de szervizekre, garancián túli javításra csak kivételes esetben fogok időt és pénzt szánni. Semmi jó tapasztalatom nincs ezzel, inkább a hibát leírva annak megfelelő áron meghirdetem az adott dolgot az aprón.

Az első pont nekem kevésbé gyanús mint a többi.

[ Szerkesztve ]

Onkyo TX-RZ1100 eladó: https://hardverapro.hu/apro/onkyo_tx-rz1100_fekete

(#18) atike


atike
(PH! nagyúr)

Hihetelen, hogy ilyeneket bevesznek emberek.... Mondjuk a nigériai eset még durvább....

(#19) galocza


galocza
(fanatikus tag)

írtátok, hogy egyesek pár fillérért képesek eladni a becsületüket.
pedig szerintem ez a pár fillér piti csaló legjobb védelme. mert ha átdobtak 2-3-5-(anyagi lehetőségtől és vérmérséklettől függően)akárhány ezer forinttal, egyrészt:
-szégyenkezik az ember, hogy milyen hülye volt, és nem szívesen teregeti, másrészt
-nem rohangál rendőrségre ennyiért, azon az alapon, hogy az ideje többe kerül, meghogy "úgyse lesz belőle semmi".
négyszámjegyű összeget én pl lenyelnék mint tanulópénzt, afölött esélytől, pofátlansági szinttől, és persze összegtől függően már ugranék.
szóval szerintem akik sok embert károsítanak meg kicsivel - hiába kell csak egy embernek utánajárni a sokból - nagyobb sansszal ússzák meg, mint akik 1 embert lopnak meg nagyobb értékkel.

conman 101.

(#20) 8th


8th
(őstag)

1/b. "Hozzáértők szerint csak rootolni, kibelezni, falhozvágni, megtaposni kell a telefont, és jó lesz, de én sajnos nem értek hozzá"

Na... Én is adtam már el pontosan így egy full dobozos SE M600i-t. Annyi volt a baja, hogy nem vette a töltést csak usb-ről és került rá néhány új téma de az egyik a leírással ellentétben nem m600i-re való volt hanem valamelyik symbian rendszerű nokiára. Aktiválást követően újraindításkor ez szépen meg is akasztotta a telefont és nem bootolt be, újra kell flash-elni. Adatkábelen keresztül otthon is kivitelezhető a dolog de én nem értek hozzá (tényleg nem) és nem is érdekelt mert volt másik mobilom. Eladtam egy azóta már nem létező apróhirdetési oldalon ahol egy héttel később rám írt a vevő, hogy egy haverja rendbe rakta neki a telefont szoftveresen meg átment a töltő csati forrasztásán is azóta hálózati töltőről is veszi az töltést. Tudtam, hogy nincs nagy baja utánajárhattam volna magam is és akkor minimum 2x annyiért eladhattam volna de még ha az időmbe bele is fért volna egyszerűen lusta voltam vele foglalkozni. Van ilyen.

(#21) s.donat


s.donat
(újonc)

Egyszer volt egy kellemetlenebb élményem.
Lebeszéltem az érdeklődővel, hogy hol és mikor tudnám megmutatni a terméket és eladni. Megbeszélt időpont után 5 perccel felhívtam, hogy mikorra várhatom, mert elég hideg volt, gondoltam beugrom az étterembe melegedni. Egy hosszú őőő után mondta, hogy nemsokára ott van. Eltelt újabb 20 perc, de nem jelent meg és a telefont se vette már fel. Még 10 percet vártam és nem vette továbbra se fel a telefont.

Ez alatt a fél óra alatt átfagytam és elindultam haza. Otthon még írtam neki üzenetet de nem reagált rá...
Veszteségem nem lett a dolgon, de azért azt a fél óra fagyoskodó ácsorgást megspóroltam volna magamnak. :)

(#22) galocza válasza s.donat (#21) üzenetére


galocza
(fanatikus tag)

ezt mondjuk nem értem. mért nem tudják megmondani, ha vmi nem kell? a franc sem fog megsértődni érte. de ha hülyítik az embert, azért igen. 2 példa:
-vaterán felettem egy tárgyat, 1 ~20 éves martens hátizsákot, a lányka rögtöl lecsapta villámáron. idő telt, pénz nem jött. rövidre fogom: hetek és számtalan levélváltás után bevallotta, hogy inkább mégsem. mint kiderült, ő amúgy is amolyan kényszeres lecsapkodó volt, itt kezdtem el szűrni a vásárlókat. (nem mintha nagy eladó lennék, de pár éve megszabadultam egy csomó kacattól, amit sajnáltam kidobni. általában az időm nem lett megfizetve vele, ezért is bosszantott, hogy még pluszban rabolják.)
-bementem egy cipőboltba, kinéztem, felpróbáltam egy bakkancsot (2 kval? nem majd a feleségemmel! sry), majd mondtam az aranyos néninek, h keresek egy automatát, veszek ki pénzt és lesz vásárlás. automata, pénzkivét, vissza, a néni néz furán. rákérdeztem, hogy hát mi a baj, mire mondta, h nem várt vissza. kiderült, a vevők pont ilyen automatás meg hasonló szövegekkel búcsúznak, és sose látni őket újra.
miért? szerintem egy kereskedő sem fog megsértődni, ha megmondja az ember, h nem talált a boltban olyat, amilyet szeretne. vagy drágállják és szégyellik bevallani? miért?
dögöljek meg, ha értem az ilyet.

(#23) $p@rr0w válasza haxiboy (#15) üzenetére


$p@rr0w
(őstag)

Azt megertem hogy a rendorseg nem intezi a karteritest.
Es ha nem fizeti ki a tolvaj akkor mit tudsz tenni?

Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.

(#24) Dexar007


Dexar007
(PH! kedvence)

Itt a masik oldal --- az egyetlen negativ amit kaptam eddig,es azota is ott szerepel a profilom melett.:

Hirdettem egy gyari proci hutot 1000 (!) ft-ert.Ph-n altalaban tobb varost is be szoktam jelolni,mivel maszkalok össze-vissza.Van ra egy erdeklödö,ir nekem,hogy adjam meg a szamom,es beszeljünk meg egy idöpontot. Rendben,het elejen beszelünk, mondom neki valoszinuleg csütörök-pentek körül össze tudnank futni valahol,de majd meg egyeztetünk. Eltelik par nap..csütörtök reggel hiv,hogy ö ,,ott van hatvani buszmegalloban,mikor tudnam odavinni a procit?" Hat mondom nem igazan beszeltünk meg idöpontot ez az egyik,a masik,hogy en gyöngyösi vagyok,es egy 1000ft-os hütö miatt nem fogok szaladgalni. Ramnyomja a telefont,kesobb jön a negativ.Amit nem tudom,hogy intezett el,mivel se ertesitot se semmit nem kaptam rola,egyszer csak megjelent a profilom mellett. :DDD

when lambo?

(#25) haxiboy válasza $p@rr0w (#23) üzenetére


haxiboy
(PH! addikt)

Ok hogy a rendőrség nem intézi, de a felejeltéskor azért megkérdezik hogy szeretnék-e élni a kártérítési igénnyel, de hiába mondod hogy igen azt már nem mondják el hogy mit kell még tenni.

Ha nem fizeti ki a tolvaj sem tudsz csinálni semmit. Szerződést is írhatsz vele, semmit nem ér, attól még ugyanúgy nem fogja kifizetni. Amikor lett volna olyan hogy bejöhetett volna megállapodni jegyző (vagy mittoménmilyen közvetítő) jelenlétében hogy akkor mégis hogy kívánja kifizetni, én vártam mint a hülyék de nem jelent meg...A rendőrség nem csinál semmit, a bírósági tárgyalások olyan lassan haladnak hogy felesleges rá várni, és persze mindezen idő alatt a tolvaj szabadon járkálhat, akár az országot is elhagyhatja.
Az más hogy a bírósági tárgyaláson sem jelent meg, de a rendőrség arra sem vette a fáradtságot hogy őrizetbe vegye amikor az egyik illető megpillantotta őt a boltban mondván éppen most nem követett el semmit (csak folyamatosan követi el gyakorlatilag szökésben van) de az nem számít ők nem mennek ki...

Szóval mi a tanulság? Ha lehúztak megszívtad :K

BTC : 1HaxiBoy43dEBpk9amznGuFs8h2YjYH4F7

(#26) $p@rr0w válasza haxiboy (#25) üzenetére


$p@rr0w
(őstag)

Deha a bíróság megítéli neked a károd összege alapján a kártérítést és nem fizeti ki akkor nem kérhetsz végrehajtást rá?

Mert ha van egy 50.000-es károd és mondjuk keresel egy végrehajtót aki mondjuk 10.000,-ért behajtja akkor még mindig jobban jársz mintha csak hagynád elúszni nem?

[ Szerkesztve ]

Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.

(#27) BlackPriest


BlackPriest
(őstag)

ezt a ne utalj előre dolgot nem tudom ki találta ki, de le lehetne állni vele. jobb, ha egy régi, megbízható ember egy ismeretlennek postáz előre? ugyanmár...vagy mindenki csak a falujában boltoljon, mert a távoli dolog kamu lehet...

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#28) Kronos3000


Kronos3000
(senior tag)

Szerencsére óvatos vagyok,eddig még nem húztak be vásárlásnál.Adtam már el több cuccot is úgy hogy előre utaltak,de én soha senkinek.Próbálkozás viszont van bőven.Épp ma,hirdetek egy procit,ember felhív időpont megbeszél,köki találkozás,jaj az autómban maradt a pénztárcám mondja és menne a procival a kezében,mit menne szaladna a tömegben,ha a dzsekije hajtókája épp nem lenne a kezemben,aztán a 120 kilóm,a motorfűrészhez szokott kezem,meg a szelíd tekintetem meggyőzte az üres kézzel való távozásra.Ez mondjuk a legdurvább eset volt.Egyszer egy kamu samu ssd-vel is bekínáltak,elsőre láttam hogy hamisítvány,ott elég volt rendőrt emlegetni.....itt is hirdetett a pacák.

Wasabi...

(#29) haxiboy válasza $p@rr0w (#26) üzenetére


haxiboy
(PH! addikt)

Az a gond hogy általában ilyenkor már nincs a nevén semmi, és nincs miből behajtani rajta.
Mint mondtam a fizetéséből meg nem vonják le...pedíg az kéne...érdekes hogy gyerektartás ügyben meg ilyesmiben simán megcsinálják, de lopás esetén se börtön se semmi...Ráadásul pl barátnőm ügyében szervezett bűnözés, több néven , több ember, összedolgozva lopott meg kb 300-400 embert 5-500ezer forint között mégsem csinálnak semmit.

[ Szerkesztve ]

BTC : 1HaxiBoy43dEBpk9amznGuFs8h2YjYH4F7

(#30) $p@rr0w válasza haxiboy (#29) üzenetére


$p@rr0w
(őstag)

Azt értem hogy nem csinál semmit a rendőrség, de te magad elmehetsz egy magán céghez aki bahajtással foglalkozik, és lefoglalhat tőle ingóságokat nem? Vagy ilyen nincs Mo.-on? NEm tudom biztosan azért kérdem...

Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.

(#31) haxiboy válasza $p@rr0w (#30) üzenetére


haxiboy
(PH! addikt)

Ha nincs a nevén semmi nincs mit lefoglalni. Ha meg azt mondja nem engedi be a lakásba a behajtót megint csak nem tehetnek semmit ha bemennek magánlaksértés és lopás, ahhoz hogy lefoglalhassanak valamit vagy hivatalos rendőri stb engedély szükséges, de akkor sem fogják az én rendelkezésemre bocsátani az ő magántulajdonát, vagy önként adja oda ahol aláíratnak vele egy papírt stb stb. Magánszemélyként tehetetlen vagy.

BTC : 1HaxiBoy43dEBpk9amznGuFs8h2YjYH4F7

(#32) $p@rr0w válasza haxiboy (#31) üzenetére


$p@rr0w
(őstag)

Tehat ha mondjuk felgyujtanan a hazamat vaklaki akkor ugyan bortonbe zarnak, de en nem koltozhetnekn az o hazaba?

Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.

(#33) haxiboy válasza $p@rr0w (#32) üzenetére


haxiboy
(PH! addikt)

Nem, sőt! Ha megtennéd az jogtalan tulajdonbavétel lenne.
Biztosan el lehet intézni valahogy egyébként a követeléseket de ahhoz komoly szerződés kell ami kitér minden eshetőségre. Valószínűleg ha felgyújtaná valaki a házad akkor a bíróság kártérítésre kötelezné, de ha nem tudja kifizetni mert nincs a nevén semmi, és munkája sincs akkor megintcsak nincs mit tenni.

Mi az illetőnek felajánlottunk mindent, de tényleg mindent a feljelentés után párszor sikerült elérni, megdumáltuk hogy részletben fizet, de amikor találka lett volna már nem jelent meg. Idő húzás... Később ugyanezt bejátszotta a közvetítős beszélgetésnél mint mondtam, onnan lehet ment volna a fogdába a tárgyalásig de hogy nem jött el gyakorlatilag szabad lábon van. És tudtommal azóta is vígan éldegél mert konkrét tárgyalás ahova a sértettek elnehetnek azóta sem volt...

BTC : 1HaxiBoy43dEBpk9amznGuFs8h2YjYH4F7

(#34) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
(PH! félisten)

kartellezés(?) mennyire számít ide? mondjuk index adokveszeken láttam eddig főleg....

adott egy x cucc (fényképezőgép/objektív) mondjuk 110e-ért van fent két hete, nem annyira kelendő, de elég ritkán felkerülő cucc, ergo akinek szüksége van rá, megveszi. erre hopp felbukkan ugyanaz a cucc a jófogáson 85-ért, az index adveszen meg 90-ért. másnap beérkező email/telefon/galamb: "szia, megvenném 95ért postával! link link itt is olcsóbb."

vélemény?

[ Szerkesztve ]

| Cicu & Cica V | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | mindenféle geek cucc eladó https://hardverapro.hu/tag/mr_csizmas

(#35) ncsicso


ncsicso
(kvázi-tag)

Egy éve a jófogáson vettem egy telefont. Már eleve nem tetszett a dolog, igazából a nejem akart egy telefont nekem, ő találta a hirdetést is. Na mindegy , nyolcvanért adta a csávó a kéthetes G2-est, garival, dobozában, stb. Megegyeztünk, hozta, éppen munka közben voltam, adtam a pénzt, adta a szerződést, ellenőriztem az IMEIt, meg, hogy működik-e, aztán mennem kellett. Este otthon volt időm átnézni, és feltűnt, hogy a dobozról eltávolították a címke egy részét, nem szerepel rajta az IMEI szám. Na, akkor jobban átnéztem mindent, leolvastam a vonalkódot, megnéztem a tartozékokat is alaposan, és felhívtam a csávót, hogy vissza a bizniszt, mert ez nem tiszta. Ugyanis a vonalkódban szereplő imei szám két számjegyben eltért a telefonban szereplőtől, egy 3-as és egy 5-ös lett átváltoztatva 8-asra. Kis keresgélés után kiderült, hogy az eredeti IMEI szám szerint a telefon egy T-Mobilos G2, a megváltoztatott IMEI pedig a rendszernek "unknown"... Mikor visszahozta a pénzt, közöltem vele, hogy ez így nagyon nem oké, csak lesett, hogy honnét tudom. :) Mellesleg GSM-boltja van, a facebookon megtalálható, aránylag könnyű volt leinformálni, még az anyja viselt dolgaira is találtam infót a neten.

ha véleményed van, ellenséged is van

(#36) sutykuru válasza Mr.Csizmás (#34) üzenetére


sutykuru
(fanatikus tag)

Alap nepper trükk.

(#37) Jhonny06 válasza Mr.Csizmás (#34) üzenetére


Jhonny06
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem rossz ötlet, alkalmazni fogom :DDD

Niche parfümök szórófejes üvegben, különböző kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. http://bit.ly/2EIOAOx

(#38) Zsidaaj


Zsidaaj
(tag)

O hanyszor mondjak nekem a kedves eladok, hogy ouu toltoje nincs itt DE holnap oda adom.
Termeszetesen nem adtak oda..

Hasonlo eset vasarlo voltam:
Galaxy s5-ost arultak uj csak kibontott 50e forint. Budapesti na mondom ez talan vegre igaz lehet..
Felhivott ( rejtetrol) itt gyanakodtam.
Kimentem megbeszelz helyszinre, keleti palyaudvar, ezzel semmi problema se volt. Kiszal semmi udv szia. Kinyitja a dobozt es a klon keszulek kacsintott ram. Mondom neki ez neharaudj klon ( bese kapcsoltam)
uri ember valasza: -MITH klonez mith beszílsz.
Nem vagyok hulye klon.
- mi a hohgy klon.
volt nalam egy galaxy alpha bakapcsoltam a kijelzoz a olon s5oson es a alphan. Mutatom neki lattod itt a kulonbseg a ket keszulek kozott egyik amoled, masik tft panel.
- mi az hohgy tft? Letettem a telot mondtam egy sziat.

Nincs vege!!! Masnap iphone 6 100e forint fuggetlen uj!
Mondom vegre bp ugyan ugy megadom a szamom stb.
Csorog a telo ( rejtet) mondom na neee megint ez? Felveszem bele szol te vahgy a tegnapi s5-os? Igen en ez a keszulek is klin akkor jol mondom?
-mith klon ez nem klon.
lecsaptam a telot.

Ami tul szep hogy igaz legyen az nem az! :)
En marcsak nevetek hogy milyen amatorok. De kozbe bosszanto, hogy valaki bedol, es atvagjak...

415 pozitív és 0 negatív értékelés az oldalon.

(#39) XtremLor válasza 8th (#20) üzenetére


XtremLor
(őstag)

Kivetel mindig van, viszont te is jol tudod nem ez az altalanos.
Teszteletlen=hibas igy mukodik a google translate

"Legen...Wait for it...Dary"

(#40) Saint_ válasza Zsidaaj (#38) üzenetére


Saint_
(PH! nagyúr)

te tényleg elhitted, hogy vadiúj S5 50.000,- Ft?ez olyan édi.

I humbly and respectfully decline™

(#41) Jhonny06 válasza Saint_ (#40) üzenetére


Jhonny06
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én is ezt néztem. Itt inkább a vevő a hülye..

Niche parfümök szórófejes üvegben, különböző kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. http://bit.ly/2EIOAOx

(#42) Saint_ válasza Jhonny06 (#41) üzenetére


Saint_
(PH! nagyúr)

majdnem annyira, mint az eladó.
illetve azon gondolkodtam még, ha ennyire kisebbségi nyelven zajlott a személyes kommunikáció, azt a telefonban nem érzékelte? vagy van erre a célra a fenntartott call centerük magyarul tudókkal? :-)))

I humbly and respectfully decline™

(#43) Jhonny06 válasza Saint_ (#42) üzenetére


Jhonny06
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

dikkmá illetve jónapot kívánok xy vagyok..

Niche parfümök szórófejes üvegben, különböző kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. http://bit.ly/2EIOAOx

(#44) $p@rr0w válasza haxiboy (#33) üzenetére


$p@rr0w
(őstag)

"ha nem tudja kifizetni mert nincs a nevén semmi, és munkája sincs akkor megintcsak nincs mit tenni."

Ez alapján mindenki akinek nincs a nevén tulajdon azt csinál amit akar...?

Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.

(#45) Jhonny06 válasza $p@rr0w (#44) üzenetére


Jhonny06
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nyilván nem, ettől még leültetik, de a pénzt már nem látod viszont.

Niche parfümök szórófejes üvegben, különböző kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. http://bit.ly/2EIOAOx

(#46) Seirus válasza ricshard444 (#13) üzenetére


Seirus
(tag)

"Én is azt mondom, hogy jobb vigyázni az ismeretlen emberekkel, de akinek van már szép múltja és relatíve sok pirosa nagyobb termékek eladásából / vételéből, annak meg kell adni a bizalmat, mert anélkül sok üzlet nem jöhetne létre."

Való igaz. Sokszor nehéz ebben megtalálni az arany középutat. :K

Telefonszám adatlapomon.

(#47) Traxx


Traxx
(őstag)

Engem eddig csak korrekt vevőkkel / eladókkal hozott össze a sors. Nem vagyok ugyan nagy üzletelős, és inkább a lakóhelyem környékén mozgok, bár a családban vagy kollégáknak több üzletet bonyolítottam már le, nagyobb értékben is...lehet a véletlen műve, hogy megúsztam lehúzás nélkül.

Ritkán ki lehet fogni "mese" árakat, így lettek teljesen új ajtókilincseim is a bolti ár töredékéért :) Lakásfelújításból megmaradt cucc volt, és a mai napig vakarom a fejem, miért annyiért adta el, amennyiért...dupla áron is megérte volna nekem, az illetőnek pedig pláne. De ő tudja.

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#48) haxiboy válasza Seirus (#46) üzenetére


haxiboy
(PH! addikt)

Csak egyetlen probléma van hogy néha előfordul hogy lenyúlják az accountot :(
Ezért nem is tanácsolom senkinek hogy ilyen e-mail címeket használjon mint a freemail.hu és társaik. Google viszonylag megbízható, de a mai világban egy saját domain már szinte semmibe nem kerül, a domain szolgáltató meg előszeretettel ad mellé mail szervert is.

BTC : 1HaxiBoy43dEBpk9amznGuFs8h2YjYH4F7

(#49) D1Rect válasza Traxx (#47) üzenetére


D1Rect
(PH! félisten)

Elég kicsi a kereslet kilincsre. ;)

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#50) Zsidaaj válasza Jhonny06 (#41) üzenetére


Zsidaaj
(tag)

Igen csak kepen eredeti s5 volt :)
igy hivott: sziaa s5 elado
es igen voltam olyan hittbe mivel ha kepen eredeti van gondoltam oh ez jo

415 pozitív és 0 negatív értékelés az oldalon.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.