Hirdetés

2019. október 21., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) hocico


hocico
(tag)

UP az egészségnek!

47 db DVD-nyi xxx képgyűjtemény eladó **** keresek: Dishonored tarot kártya, Quake 3 a Steamen **** virtual-analog szintetizátorok, lego készletek

(#2) buherton


buherton
(őstag)

Nekem is van MBT-m sajna a régi 3 év után azt mondta hogy ne tovább, és a talpa megrepedt. Télen vettem egy másik MBT-t, de az már nem olyan jó. Műszálas belső stb... :U . Régi MBT-vel nyáron is mászkálhattam minden gond nélkül, mert nem izzadt benne a lábam, ez új meg kicsit melegebb van rögtön izzad benne, és jön vele a jobbnál jobb illatok is :((( .

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, eben - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#3) hackeeeee


hackeeeee
(Jómunkásember)

Mondjuk a sólámpát, ha jó helyen talál az ember, nem megy rá a gatyája, vagyis mondom azt, hogy egész jó áron lehet találni... Jó nem ilyen nagyon nagyot, kisebbet...

Nekem volt pár évig, használtam is szinte minden nap, Én nem tapasztaltam semmi "változást"... Oké lehet mondani azt, hogy többet kell használni, dehát na, napközben nem fogom égetni a lámpát. :)

Véleményem szubjektív...

(#4) dark2


dark2
(tag)

Én kb. 3 hete vettem a MBT-re "hajazó" cipőt. A talpa egy kissé kevésbé ívelt és a képen lévőhöz képest vékonyabb. De semmilyen gond nem volt, mikor elkezdtem használni. A láb erősítését igazolom, eddig sem volt gyenge, vékonyka lábam (hja kérem, ha nem cingár az ember, hanem teljesíti az "1 ember 1 mázsa" kitételt :DDD ), de most érzem a különbséget lábszár-comb-fenék viszonylatban. Izomlázat egyszer sem okozott, pedig volt benne pár igen sokat gyalogló nap. Sőt, sokkal könnyebb a járás, mert lényegében "gördülő mozgást végez" a lábfejem. Kisebb erőkifejtéssel, sokkal gyorsabban tudok haladni, a lejtők, lépcsők sem okoznak gondot. Ami miatt aggódok, az annyi, hogy a talp mennyire lesz tartós, mert a talp mintázatában már látok kopást.
Belül bőr felület van, bár izzad kissé a lábam benne, de nem tapasztalok "illatfelhőket", pedig 1-1 nap kb. 9-10 órát is a lábamon van folyamatosan.
Én ajánlani tudom. Hagyományos sarkos cipőben utána kicsit fura...

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#5) dave666


dave666
(aktív tag)

Köszi az írást :R
A Fehérvári úton van az MBT Outlet, ahol kifutó modelleket megkap az ember 22 ezerFt-ért (szandál), 25ezerFt-ért (cipő) :)
2 éve vettem én is egy szandált, nagyon megéri, mert sokat javult a tartásom :)
Mindenkinek ajánlom az olcsóbbakat RYN és Joya márkákat.

Dave666

(#6) vikvuk válasza dark2 (#4) üzenetére


vikvuk
(aktív tag)

vajona telesoppos 9k-ért hogy, meddig bírja?

A CSUPA NAGYBETŰ nem jelent semmit.

(#7) dark2 válasza vikvuk (#6) üzenetére


dark2
(tag)

Azt sajnos nem tudom, az enyém Gallus gyártmány (Deichmann forgalmazza) - bocsánat a reklámért - 15k-s volt. Nálam megváltozott a járás dinamikája, ennek talán nem rogy be a talpa (ami a hagyományos cipők talpában-sarkában ilyen kazettás rendszerű). Ennek a bőr talpbetét alatt nem ilyen a szerkezete...

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#8) sanzi89


sanzi89
(addikt)

Ismerős 3 évig dolgozott az MBT-nél, olyanokat lehetne írni, hogy hajaj... Érdekes módon senki nem hordott ilyen cipőt - holott sokkal olcsóbban megkaphattuk volna - a mesélt sztorik miatt. Sőt, a munkába muszáj volt ilyen cipőben lenni, mihelyst azonban szabadidő, sose volt használatban egyik MBT cipő se. Az egészet úgy tudnám egy mondatban leírni, hogy 90% parasztvakítás, 10% jó valamire.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#9) Nimrod válasza dave666 (#5) üzenetére


Nimrod
(addikt)

A Ryn-ről és társairól annyit tudok, hogy ezeknek valamivel védettebb a sarok rész, így elvileg tovább is bírja, de tapasztalatom nincs vele.
sanzi89 megjegyzését alá tudom támasztani, az alkalmazottak is ilyen cipőben járkálnak. Ahogy írtam is ember- és használatfüggő, hogy mennyire is hatásos ez a dolog, így a leírt arány akár igaz is lehet.

Amiről viszont szívesen olvasnék, az egy MBT - FiveFingers összehasonlítás. :U

Honlap tervezés, karbantartás, SEO és online marketing egyénre szabott árakon --> https://bit.ly/2pVF5ox

(#10) Illusion1010


Illusion1010
(senior tag)

Állati rondák ezek a cipők :DDD
Persze tudom hogy az egészségért áldozni kell :B

(#11) Blindmouse


Blindmouse
(senior tag)

Nem vagyok a helyesírás bajoka, azt majd megmondják mások, de:
- Sorkizárás
- Tördelés
- Felesleges enterek
Legalább nézd meg hogy írtál mielőtt kikerül.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#12) k. válasza Illusion1010 (#10) üzenetére


k.
(őstag)

Nekem is ez volt ezekkel a bajom. Ludtalpas vagyok, de inkább egy divatosabb cipő és betét.

(#13) Nimrod válasza Blindmouse (#11) üzenetére


Nimrod
(addikt)

Direkt tördeltem így és balra zárva szeretem. Pont. ;)

Honlap tervezés, karbantartás, SEO és online marketing egyénre szabott árakon --> https://bit.ly/2pVF5ox

(#14) Chapell


Chapell
(aktív tag)

tévesen maszáj cipő

Miért tévesen? Masai Barefoot Technology

''Csak állsz ott, vagy nézel is?''

(#15) Blindmouse válasza Nimrod (#13) üzenetére


Blindmouse
(senior tag)

Ha neked nem gáz, ha úgy néz ki az írásod mint a hányás...
Egy tanács: ha bármi tudományossat (diploma) szeretnél majd egyszer írni ne így csináld.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#16) Nimrod válasza Chapell (#14) üzenetére


Nimrod
(addikt)

Google kereséskor pont az MBT honlapjára mutatva írja, hogy tévesen maszáj cipő. Erről régen volt vita is, miszerint semmi közük a maszájoknak ehhez az egészhez, csak a marketing gépezet így jobban működik, magyarul a termék jobban eladható.
Ebbe nem ástam bele magam, mert összességében részletkérdésnek tartom.
Kicsit keresgéltem hátha mégis találok erről valamit, de nem jártam sikerrel.

Blindmouse: NEM tudományos írás, hanem teszt, felhasználói oldalról. Nem keverendő. Diploma meg már megvolt, az észrevételeket pedig köszönöm. ;)

[ Szerkesztve ]

Honlap tervezés, karbantartás, SEO és online marketing egyénre szabott árakon --> https://bit.ly/2pVF5ox

(#17) Realradical


Realradical
(őstag)

Már csak azt nem tudom mi ez az orrmosás dolog ami használt is. Mosószappannal kell inhalálni?

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#18) Nimrod válasza Realradical (#17) üzenetére


Nimrod
(addikt)

Itt látható a felszerelés orrmosáshoz, nekem például valami német kristálysóm van, azt használom.
Azt viszont írtam a legvégén, hogy nehéz megmondani mekkora szerepe van a sónak ebben, lehet sima vízzel való orrmosás ugyanilyen hatást produkálna. Ez viszont egyértelműen ki fog derülni, amint elfogy a sókészletem. :U
Azt hozzáteszem, hogy egy adag sókészlet napi 3-4 alkalommal való orrmosás esetén körülbelül 1 évig tart ki. Mivel én zömmel naponta csak egyszer csinálom, ezért nálam várhatóan ez két évre elegendő lesz.

Honlap tervezés, karbantartás, SEO és online marketing egyénre szabott árakon --> https://bit.ly/2pVF5ox

(#19) SentryGun


SentryGun
(aktív tag)

Nekem is volt MBT-m, rögtön nagyon aktív használatba is vettem - mindenhova abban mentem, de semmiféle izomlázat nem okozott. Végül kb. 8 hónap után elhagytam, mert sajnos mindamellett, hogy végtelenül kényelmes, iszonyatosan ormótlan kinézete van, főleg a 45-ös méretben. :) Tehát alapvetően nem volt a bumfordi kinézeten kívül az égvilágon semmi gondom vele. Ha kihoznák fele ilyen vastag talppal (tudom, ez a lényege), még azt mondanám, hogy vennék megint...
A magyar árak pedig egyenesen a vicc kategóriába tartoztak/nak. Én sem vettem volna, ha nem egy márkásabb cipő áráért (30e) jutok hozzá anno egy vámmentes övezetben.Annál többet nem ér.

A sóterápia is jó dolog. Apum anno meg akarta csinálni, hogy a hálószobájukban a franciaágy mögötti teljes üres (értsd. csak az ágy fejtámla és két éjjeliszekrény, ill. képek) falat (~13,5m2) felrakatja sótéglából. Mikor közölték a boltban, hogy mennyit is nyom egy tégla, egy gyors fejszámolást követően (~660 tégla) kiderült, hogy ennyitől tuti megsüllyedne a fal, amire szántuk (~1,6 tonna). Azóta már van "sócsempe", de most meg nincs kedve senkinek ezzel játszani. :)

[ Szerkesztve ]

(#20) Realradical válasza Nimrod (#18) üzenetére


Realradical
(őstag)

Hmm, köszönöm az infót. Most, hogy jön az allergiás időszakom egész ősz végéig, lehet beszerzek egy ilyen szettet (sóval mert miért ne).

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#21) Lompos48


Lompos48
(nagyúr)

Az ivókúra alapvetően abból áll, hogy speciális sót feloldunk vízben, majd azt megisszuk.

Aztán tíz év múlva a családorvos megkérdi: nem fogyaszt ön kissé sok sót, majd a kardiológus eltilt még a zsíroskenyér sózásától (persze a zsíroskenyértől is) a magas vérnyomásod miatt.

[ Szerkesztve ]

(#22) Nimrod válasza Lompos48 (#21) üzenetére


Nimrod
(addikt)

A háziorvos végigzabáltatta velem a fél patikát olyan vacakokkal, amik közül néhány hosszabb távon hazavágta volna a májam (látszott laborvizsgálatnál, onnan is tudom). Amióta ezt csinálom (meg mást is) azóta meg nem is láttam a háziorvosom és nem is akarom.
Persze mellette relatíve normálisan élek, nem szeretem a nagyon sós ételeket sem és mozgok is eleget (ellentétben a kardiológusommal), így nem hiszem hogy problémáim lennének a jövőben. :)

ui.: szűrővizsgálatokra viszont járok és köszönöm, jól vagyok. :)

Honlap tervezés, karbantartás, SEO és online marketing egyénre szabott árakon --> https://bit.ly/2pVF5ox

(#23) KennyONE


KennyONE
(aktív tag)

Én is beszereztem egy ilyen "hintacipőt" csak az enyém Fila.Van a családban egy MBT,ami nekem nagyon bejött,egész nyáron abba mászkáltam és utána gondoltam hogy én is veszek egyet. A tartásomon sokat javított,mert én is görbe vagyok...

Szóval ajánlom az MBT és akár az olcsóbb társait is,de nem tudom hogy mennyire bírja a WS teleshoppos cipő.

(#24) Teasüti válasza Nimrod (#9) üzenetére


Teasüti
(veterán)

RYN-t hordok, lassan két éve. Tudom ajánlani, fejlettebb az MBT-nél (érdemes esetleg utánaolvasni, h tulajdonképpen a RYN az eredeti termék, és az MBT vált ki az anyagcégből és költözött Európába, míg a RYN inkább keleten maradt mostanáig) éppen a sarokrésze miatt, ami egy elnyűhetettlen légpárna. Nem foszlik, nem málik, nem töredezik.
Árban ugyanannyi, vagy talán még drágább is pár ezressel (én 55-ért vettem az enyém).
Egyetlen hátránya van, én csak a goretex felsőrészt és az antibakteriális bélést hiányolom róla, de ez a cipő sem büdösödik be és nem izzadok benne, mint egy átlag utcaiban. Valószínű itt is van némi extra, csak nincs úgy kiemelve talán, mint az MBT-nél.

Kevesen ismerik, szinte senki. Az MBT semmi másnak nem köszönheti a népszerűségét, mint hogy csak azt ismerik és az ilyen terápiás cipőket az MBT nevével azonosítják (mint a sarokcsiszoló és Flex esetében). Ezt ki is használják természetesen, nincs akkora terméktámogatás, mint mondjuk a RYN-nél.
RYN-re 2 év teljes körű garancia van, míg MBT-nél csak fél év és 2 év korlátozott.
A családban van még 2 pár MBT is, mondjuk azokra sincs panasz.

Én viszont óvakodnék az olcsó utánzatoktól, nem mind arany, ami szaglik. :U

szerk: jah igen, aktív sportoló lennék, fiatal is, panaszmentes. Ezekkel a feltételekkel semmi probléma a fokozatosság mellőzésére, EKF megnyitót gond nélkül végigálltam a cipőben (aznap hoztam el a boltból, igaz nagyon nyomta a talpam egy 2-3 óra után), másnaptól kezdve már egész nap hordtam.
Dombra felfelé jól megmozgatja a vádlikat, amúgy én nem érzek tőle semmi izomlázat.

Szerintem a helyes testtartáson az ég világon semmit nem segít, hisz az egyensúlyt idétlen testhelyzetű kompenzációkkal is el lehet érni. Aki ettől automatikus javulást vár, az csalódni fog. Bizony tanulni kell és tudatosan odafigyelni rá, magától nem fog menni.
Javaslom mindenkinek a gerinctorna kipróbálását, aki ad az egészségére!
Ott megtanítanak a helyes tartásra is.

Üdv mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

(#25) Teasüti válasza Nimrod (#9) üzenetére


Teasüti
(veterán)

MBT - FiveFingers összehasonlítás

Hülyeség. Röviden.
A kettő két teljesen különálló dologra lett kitalálva.
FF-ben futni kell, MBT-ben (a terápiás gömbtalpú cipőkben, csak mindenki ugye MBT-ként ismeri a gyűjtőfogalmat :U szóval az egyszerűség kedvéért nevezzük őket MBT-nek) meg sétálni.

Vagyis hát FF-ben bármit lehet, de MBT-ben csak sétálni szabad (jó, nyílván a buszra azért el lehet vele futni).

A mezítlábas futás nagyon jó dolog, de nem szabad összehasonlítani egy MBT-ben történő futásra, ahol még mindig a sarkad érkezik le a földre, és ez az, ami mezítláb nem jelentkezik.
Nem ajánlom senkinek, h terápiás cipőben fusson, még jobban megterheli a lábakat/izületeket (károsan), mint a hagyományos futócipők.
Egyszerű a képlet: járáskor gördül a láb sarokkal érkezve (erre jó az MBT), futáskor viszont ebben az értelemben vett gördülésről szó sincs!! Még véletlenül sem a sarkad érdezik le először, mert az megint csak káros!! A sarokban semmi csillapítás nincs, az csak támasztéknak jó. Ezért kell profi csillapítás a futócipőkbe, h védjék a sarkakat.
Csak ugye ez egy rossz szokás, mert eleve nem arra kellene érkezni, lásd mezítlábas futás.
A mezítlábas futást is ajánlom mindenki figyelmébe, aki futni jár, nagyon jó dolog, five fingers meg egy remek kiegészítője ennek. :K

(#26) Teasüti válasza sanzi89 (#8) üzenetére


Teasüti
(veterán)

Miért nem osztod meg velünk a tapasztalataid, ha már idefáradtál?
Ezzel így semmit nem tudunk kezdeni. :U

Nyílván nem kevés vakítás is van benne, kérdezd meg az ismerősödtől, mennyi az előállítási költsége egy cipőnek. :D Kb, mint az Iphone esetében.

Amúgy elég sok történet kezdődik úgy, h "ismerősöm...". :P

(#15) Blindmouse: ugye tudod, h ez merőben szubjektív? Szerintem jó így.

[ Szerkesztve ]

(#27) Nimrod válasza Teasüti (#24) üzenetére


Nimrod
(addikt)

Ez lehet mostanság változott, de amikor belekezdtem az MBT ázsiai cég volt, az enyém készítési helye is az volt (de fejből most meg nem mondom pontosan).
Az árak tekintetében viszont én úgy emlékszem, hogy a Ryn olcsóbb volt az MBT-nél, viszont kevés információt lehetett találni róla, MBT-nél meg lehetett látni, hogy ölik bele a pénzt a marketingbe.

FiveFingers-t egyszer láttam élőben, méghozzá a metrón. Ránézésre nekem még az MBT-nél is furcsább látvány volt, belegondolni hogy abban betonon járkálni egész nap milyen is lehet...

Érdekes téma egyébként a csillapítás is. Például a Schollnak (és klónjainak melyek közt magyar termék is van) van egy külön rendszere, de azt egyszerűen nem tudom hordani egy plusz betét nélkül, mert annyira kemény.

Honlap tervezés, karbantartás, SEO és online marketing egyénre szabott árakon --> https://bit.ly/2pVF5ox

(#28) marositech


marositech
(senior tag)

Rólam annyit kell tudni, hogy vízilabdázok és irodában dolgozok, nagyon mobilis vagyok termetem miatt néha megkérnek pár nehéz cuccot mozgatni. :)
Bár én sem vagyok tökéletes vannak gerincsérveim és a hátam/derekam néha fáj.
Január (2011) óta használom az RYN egyik cipőjét.
- Azóta a fájdalmak hamar elmúlnak lassan meg is szűnnek (remélem).
- Vádlimat erősíti.
- Szerintem nagyon hatékony a változatos járás/hordás. (melóban használom a cipőt, ha hazamegyek akkor az utcai hagyományos cipőt hordom)

Amúgy annyira nem mókusvakítás, a légyeget a talp ivelése adja.
Szó szerint, mindig tartsd fejben, hogy most milyen cipőd van és ahhoz kell igazodni a járásod/tartásod.
Egyensúlyozni és hintázni benne naaaagyon jóóóóóó. :)
Pár kollegát megtudom erősíteni az MBT-ben zajló állapotokról...emiatt mondtam le róluk.
Tény iszonyat rondák, valahogy hiányzik belőlük a dizájnerek tehetsége.
Én bátran javasolnám mindenkinek...csak nézzen utána, melyik termék tartós és support barát.

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

(#29) Kopi31415


Kopi31415
(félisten)

Hmm. MBT cipő, illetve társai. Mivel alapvetően a járást segíti gördülővé tenni, ezért jónak mondható. Azonban anatómiailag megvizsgálva a dolgot, az emberi lábnak csak egyik feladata a helyváltoztatás, másik, talán fontosabb a stabil állás, azt szépen elrontja. köszönöm, én kihagyom.

Mezítlábas futás- igen, megvizsgálták, akik mezítláb futnak azok sosem érintik sarkukkal a talajt. De a sprinterek sem általában, az átlag futó sem, sprintelés kezdetekor. Odafigyelve normál cipőben is rá lehet szokni, hogy ne érjen a sarok a talajhoz-azonban mentálisan fáradva ez szépen elvész, s csúnya lépések jöhetnek ki a dologból. Előnye, hogy kevesebb energiát veszít a mozgás folyamatával az ember.

Sóterápia. Inhalálni szerintem jó dolog, asztmásoknak, allergiásoknak a száraz levegő jót tud tenni. Viszont a só ivásánál nem szabad elfeledkezni egy páros szervről, amit csúnyán haza vághat- a vesékről. A vesekő nem jó móka.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#30) nyunyu válasza Teasüti (#25) üzenetére


nyunyu
(nagyúr)

Ilyen FF cipot hol lehet kapni?

Szivesen felprobalnek egy Sprint Coconut-ot.

[szerk:]Aha, Mountexben van.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#31) Gaben01


Gaben01
(senior tag)

A feleségem szintén allergiától szenved minden évben.A létező összes allergiagyógyszert kapta már,kisebb-nagyobb sikerrel csillapították is a tüneteket.Aztán 3 éve úgy döntöttünk gyereket szeretnénk.A terhesség alatt nem szedhette a gyógyszereit,így alternatív megoldás után néztünk.Vettünk ultrahangos párásítót és gyógyszertárban kapható Salvus vizet párologtattuk éjszaka (szinte fehér köd volt a szobában),az sokat enyhített a tüneteken.Persze kerestük a további alternatívákat,így jutottunk el odáig,hogy befizettünk egy 10 vagy 15 alkalmas sószoba kezelésre.Ez nem a klasszikus sótéglákból kirakott szoba volt,de nem is egy űrtechnikai újdonság.Volt a szobában sótégla is,illetve párologtatott só is.Alkalmanként 1,5 vagy 2 órát kellett bent üldögélnie.Arra az évre szinte teljesen megszűnt az allergiája.
Én azt javaslom,hogy sóivás meg orrmosás helyett/mellett járj el sószobába és üldögélj bent,mert ahogy te is írtad a cikkben,nem azonnal hat egyik módzsre sem.Biztos hatásos mindkét módszer,de nem hiszem,hogy hosszútávon a veséknek vagy éppen az orrnyálkahártyának jót tesz a só.
A sólámpát meg el lehet felejteni,dísznek jó,másra nem nagyon.Nekünk is van.Ha érdekel hova járt a feleségem,akkor dobj egy privátot és megírom (Budapestről beszélünk).

http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.

(#32) nyunyu


nyunyu
(nagyúr)

Nekem elvileg poratka allergiam van, regebben neha majdnem megfulladtam, olyan kohogesi roham jott ram ejszakankent.

Tizeneve felirtak ra valami gyogyszert, meg tengersos vizes orrsprayt, meg kutyafulet, de nem igazan hasznaltak, csak almos lettem a gyogyszertol.

Aztan 3 eve meguntam, hogy mindig belefulladok az agynemube, kihajitottam az oldschool, atkamagnes tollpihevel toltott parnat+paplant, vettem helyettuk valami antiallergen Billerbecket, ami muanyag habbal van toltve, amin nem el meg az atka.

Azota teljesen tunetmentes vagyok, ha nagy ritkan elojonnek a tunetek, abbol tudom, hogy ideje friss agynemut elovenni, aktualis meg megy a mosogepbe...

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#33) Nimrod válasza Kopi31415 (#29) üzenetére


Nimrod
(addikt)

Ezek szerint akkor megerősíted azt a tapasztalatom, hogy helyváltoztatásnál merevvé teszi a mozgást. Mintha kezdene egyre több ellenérv születni az MBT ellen.
Ez nem feltétlen baj, szerintem mindennek van valami mellékhatása is. Példaként ahogy írtad is a sóterápia is odatesz a vesének illetve az orrnyálkahártyának.
Ezért is nem tervezem folytatni az ívókúrát ha majd elfogy a sókészletem, orrmosásnál meg ahogy írtam is, a javasoltnál jóval ritkábban csinálom, illetve ott majd átváltok sima vízzel való orrmosásra.

Honlap tervezés, karbantartás, SEO és online marketing egyénre szabott árakon --> https://bit.ly/2pVF5ox

(#34) Kopi31415 válasza Nimrod (#33) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Gyakorlati tapasztalatom nincs MBT-vel, csak mikor megláttam elkezdtem agyalni, hogy akkor ez így hogy, s arra jutottam, szűk látókörrel rendelkező emberek kiragadtak egy összetett folyamatból egyetlen funkciót, s arra fókuszálva megalkották ezt. Ahogy egyre többen teszik járműiparban is, mert képtelenek komplexen gondolkodni.
Mivel én alapból gördülve igyekszem járni, így nincs ilyenre szükségem, ha meg futás, akkor normál futócipő, s amíg nem fáradok el, addig lábujjra lépve.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#35) Teasüti válasza Kopi31415 (#29) üzenetére


Teasüti
(veterán)

másik, talán fontosabb a stabil állás, azt szépen elrontja.
Problem?

szerk: 10 emberből 9 amúgy sem ismeri a helyes testtartást, akkor már legalább egyenesen igyekezzenek állni a cipőben! :U

szerk2: amúgy meg még mindig !sétálásra! való a cipő. :P
Az álló gyakorlat "csak" slusszpoén.

[ Szerkesztve ]

(#36) Kopi31415 válasza Teasüti (#35) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

"másik, talán fontosabb a stabil állás, azt szépen elrontja.
Problem?" Tessék?

Nem a cipő a lábfej védelmére való. A láb való többek között sétálásra. S értelmes cipőnek nem szabad a láb eredeti funkcióinak ellátását rontania.

Egyenes testtartás: ja, aztán otthon meg ugyanúgy görnyedjen az ortopéd fotelban, stokin, stb-n. De a cip♪től lesz helyes testtartása. Marketingből színjeles.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#37) Teasüti válasza Kopi31415 (#36) üzenetére


Teasüti
(veterán)

Had idézzek saját magamtól, feljebb, ha kimaradt volna:
Szerintem a helyes testtartáson az ég világon semmit nem segít, hisz az egyensúlyt idétlen testhelyzetű kompenzációkkal is el lehet érni. Aki ettől automatikus javulást vár, az csalódni fog. Bizony tanulni kell és tudatosan odafigyelni rá, magától nem fog menni.
Javaslom mindenkinek a gerinctorna kipróbálását, aki ad az egészségére!
Ott megtanítanak a helyes tartásra is.

Amúgy igen, lehet görnyedni otthon a fotelben. Nincs szükség egész nap vigyázva állni (ülni), ha jól esik, akkor nyugodtan lehet görnyedni kicsit. Ha fáradt az ember, ilyenkor nyugodtan ölbe lehet hajtani a fejet is lefelé (közben enyhén hátrabillenteni a medencét), ezzel nyújtva és lazítva a gerincet. Pár percig. Segít ellazulni.

Gondolom nem erre gondoltál. Ha órákig ücsörgünk görnyedve, akkor már inkább szerezzünk be ergonómikus bútorokat.

Amúgy jó meglátás, én is vettem fasza ülőlabdát, hogy majd aktív ülés, milyen szuper az! :K
Szupernek szuper, csak vigyázva ülni azért mégiscsak fárasztó hosszabb ideig, meg az ideális magasságban, amikor derékszöget zárnak be a lábaid, nemes egyszerűséggel a többi bútor nem így van kialakítva és nem tudod használni pl a kedvenc asztalodhoz.
Szóval marad az ortopéd fotel. :P

Itt nem az a lényeg, h az életed minden területén változtass és tudatosan mozogj, hanem a kiegyensúlyozottság. Persze az ideális, ha mindezekre oda tudsz figyelni, de már akkor is sokat teszel magadért, ha legalább naponta arra az egy-két órára átmozgatod magad, odafigyelsz a tartásodra. Ehhez vitathatatlanul jól jön egy ilyen cipő, de csak akkor, ha tudatosan jársz benne. (jöhetnék megint a közhelynek számító számaimmal, miszerint 10-ből 9 ember nem úgy jár a cipőben, ahogy kéne.)

De amikről itt szó esik, önmagukban nem változtatnak az állapotodon látványosan.
Rengeteg apró dolog van, amit ha betartasz, sokat tehetsz magadért.
Gondolok itt olyanokra, mint este lefekvéskor a lábakat a magasba emelni és pumpálni a lábfejjel/ujjakkal, így kiszorítva a vért, ami csökkenti az erek terhelését.
(Viszerek megelőzésére - jó ötlet még felrakni a lábakat ülés közben)
Vagy pl reggelente, mikor felkelünk, az ellazult geincünket nem terheljük fölöslegesen, pl fogmosáskor nem hajolunk be a mosdó fölé, stb.
Sok ilyen gyakorlat van, ami mind csak egy-egy perc az életedből, vagy csak odafigyelés kérdése (pl súly emeléskor), a napi rutin során, de hasznos hosszú távon.

(#38) Teasüti válasza Kopi31415 (#36) üzenetére


Teasüti
(veterán)

Amúgy meg tisztában kell lenni vele, h mire való a cipő.
Arra, amire kitalálták, tökéletesen alkalmas: sétálni, egyenes, kemény felületen.
Ebben a szituációban semmilyen más cipő nem védi a lábad, vagy amelyik igen, annak ára közelít a terápiás cipőkéhez.
És a városi ember szinte csak ilyen környezetben mozog.

(#39) jimhun


jimhun
(senior tag)

En az MBT dologhoz fuznek megjegyzest. Nekem nem ilyen van hanem a Skechers Shape-UP cipoje ami igazabol ugyanaz lehet mint az MBT.
Sajnos en nagyon sokat dolgoztam olyan kornyezetben ahol hideg volt es nehez dolgokat kellett emelgetni. A hatam ugymond tonkrement es egy hatzsakos seta utan mindig megfajdult. En ezert vettem meg hatha segit. Azota a hatfajasom csak ritkan jon elo es gyaloglas kozben szinte soha, meg hatzsakkal sem.
Egyebkent ez azert van mivel szinte nem tudsz benne ugy menni hogy begornyedsz (gondolom ezert fajt a hatam), hanem egyenesen probal tartani.
Viszont azt a mellekhatasat eszrevettem hogy valszeg a talpat atalakitja, ugyanis masik cipoben nagyon furcsa menni utana es nem kenyelmes.
Mindenesetre nekem nagyon jo volt mert a hatfajason rohadt idegesito volt es tenyleg el tudja rontani az ember kedvet amikor valahol varosnezesen van.

Egyebkent ami erdekes volt hogy ha ugy gyalogoltam meg a cipo megvetele elott, hogy mezitlab akkor nem fajt a hatam.
Egyebkent itt irtak hogy futas kozben sem a sarkat rakja le az ember eloszor. Ez igaz de gyaloglas kozben (mezitlab) viszont igen, es ez a cipo arra valo.

Maganvelemenyem az hogy a sima cipo lehet azert rossz mert ha vastag puhatalput veszel akkor az altalaban elore fele leejt ami azt idezheti elo hogy eloregornyedsz, ami nem jo. A vekony talpu cipok meg altalaban kenyelmetlenek.
Egyebkent kb 9 honapja van meg meg birja szerencsere.

Annyi meg hogy a felesegem is vett. Neki faj benne a laba es nem is igazan hordja. Londonban voltunk kb 15km-t gyalogoltunk. En a cipo nelkul meghaltam volna a hatfajas miatt. A felesgem is ebben volt neki "tonkretette" a labat, bedagadt az ujja, korme alatt belilult, alig tudott menni. Szoval nem biztos hogy mindenkinek jo..

(#40) Teasüti válasza jimhun (#39) üzenetére


Teasüti
(veterán)

Nem ismerem azt a fajtát, amit említettél, de MBT-ben valóban úgy van kialakítva a betét, hogy emeli a láb boltozatot. Ezért is kell megszokni (nem az izomláz miatt).
Azért vigyázzunk ezekkel a feltételezésekkel, h ugyanaz lehet, mint az MBT!
Ebben egyáltalán nem lennék biztos, tekintve hogy nem tudjuk "mi van a motorháztető alatt".
Inkább csak hasonló.

[ Szerkesztve ]

(#41) jimhun válasza Teasüti (#40) üzenetére


jimhun
(senior tag)

Ja, igazad, csak hasonlo. Csak hogy ugy mondjam amire valo az hasonlo. Egyenes tartas, megmozgat izmokat (mint minden cipo :) ) stb...meg persze arban is hasonlo :)
Nekem egyebkent ez van :[link]

(#42) Teasüti válasza jimhun (#41) üzenetére


Teasüti
(veterán)

Egész emberien néz ki, nem olyan ortopéd, mint az MBT-k. :C
Ez is csillapít a sarokrésznél?

[ Szerkesztve ]

(#43) Geller72 válasza Lompos48 (#21) üzenetére


Geller72
(veterán)

Pedig igaza van. Javaslom, hogy előtte olvasgassa el ezeket az oldalakat mindenki. De legalább ezt.

Orröblítés. Megemlíteném halkan, hogy a sima tengervíz (kapható ilyen) nagyon jó hatással van, de meglepően magas a hatás a szimpla vizes öblítésnél is. Eleink ezt már nagyon rég tudták, de más kultúrákban is jelen van, volt. Bőven elég ezt olyan szinten művelni, hogy ha zuhanyzunk, akkor alacsony nyomáson (rá kell érezni) spriccelünk az orrunkba úgy, hogy közben annyira fújunk rajta csak ki levegőt, hogy távol tartsuk a garattól a vizet. Az öblítés mikéntje igazából az, hogy a szőrszálak a napi piszkot, egyéb fertőző külső elemeket rendkívül jól szűrik. Talán kevesen szokták magukon megfigyelni, de egy egészséges embernek optimális esetben kissé nedves az orrnyílás belső felülete. Ez, valamint az, hogy a szőrök is nedvesek, elegendő ahhoz, hogy a szűrő szerepét megfelelően lássa el. Az egyik legfontosabb szervünk ezen a téren. Aki nem hiszi, akkor csak annyit tegyen meg, hogy egy télen keresztül napi rendszerességgel elvégzi ezt a műveletet. Tavaszra írja meg nekem a különbséget, legyen szíves. ;). Nem mondom el, megéri kipróbálni. Főleg azoknak, akik minden nyavaját elkapnak egy átlagos téli szezonban.
:R.

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#44) benplint válasza Geller72 (#43) üzenetére


benplint
(újonc)

Szép vitát. Szeretem.
http://www.wideshoesonline.com/

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.