Hirdetés

2020. augusztus 8., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) GodGamer5


GodGamer5
(őstag)

LOL! :DDD

ELADÓ HIGH END CSÖVES ERŐSíTŐ !!!! https://hardverapro.hu/apro/egyedi_high_end_csoves_erosito/hsz_1-200.html

(#2) hombre[EU]


hombre[EU]
(senior tag)

nem értem minek ehhez hardware,atari os meg atari store...miért nem lehet felpakolni steam/ps/xbox store-ra ezeket a játékokat és atari softwares brand alatt bōvíteni a kínálatot? joysticket pedig árulhatnák játékokkal bundle-ben
halva született ötlet

build bridges not walls

(#3) scarabeus86


scarabeus86
(tag)

Atarim volt gyerekkoromban, fekete-fehér tv-re kötöttük rá. De rég volt. :D
Kíváncsi leszek erre a cuccra.

(#4) Fecogame válasza hombre[EU] (#2) üzenetére


Fecogame
(veterán)

+1, értelmesebb lenne.

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#5) ceia


ceia
(őstag)

Nekem nagyon tetszik az ötlet, hogy legyen Atari konzol. Minden a játékokon múlik. Milyen, és milyen áron. A 25$ pl. nem kevés, azért már nagyon jó játék kell, különben elbuknak. Kiváncsi vagyok, mi lesz még ebből.

(#2) hombre[EU]
"miért nem lehet felpakolni steam/ps/xbox store-ra ezeket a játékokat"
Mert ezek Atari játékok. ;)

        it's more fun to compute

(#6) Tetsuo válasza hombre[EU] (#2) üzenetére


Tetsuo
(aktív tag)

Vagy okosórára. ;)

(#7) Atocha válasza hombre[EU] (#2) üzenetére


Atocha
(senior tag)

Igazad van számodra könyebb és értelmesebb lenne.

Az ő szempontjukból lehet inkább egy hatalmas sz*pás lenne. Mire gondolok?
Sem a steam sem a többi emlitett versenyző nem adná a rendszerét ingyen a csávokám két szép szeméért. Részesedést kérne. Ez esetben az emlitett max 25 dodo lehet nem 25 dodo lenne hanem 75 dodo. ( Alert: szándékos tulzás! Kéretik nem komolyan venni, célja a gondolkodásra késztetés volt.)
Szóval azt is lehetne feltételezni, hogy azért csinálnak saját áruházat, hogy a paraszt aki 100 év várakozás után még mindig ezt a fost akarja megvenni ne 75-öt hanem max csak 25-öt fizessen.


Miért hívom fosnak? Mert az ilyen pc konzolokoat mint ezt inkább építenék egy cserélehető procira, ramra ssd-re mint összeforrasztva az egészet. Az áruházon lenne a pénz, nem a fos hw-n. De neeem... évek óta tervezik ezt a szart milliószám cserélték már a procit benne, de még mindig nincs kiadva. Lett volna egy Asrock A300-as méretű, de egyedi tervezésű cucc, amiben max a cpu, ram és m.2 ssd lett volna cserélhető. A többi integrált. Időtálló és gyors lett volna pl. az új apukkal... ehelyett kapsz majd egy elöregedett fos szar cuccot. Gratu annak aki megveszi.

Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!

(#8) tntmax válasza hombre[EU] (#2) üzenetére


tntmax
(aktív tag)

+2

(#9) carl18


carl18
(őstag)

Fogják ezt valaha piacra dobni? Esetleg lesz is rá kereslet ? :P

Hasíts bele! :D

(#10) TeeBee73 válasza Tetsuo (#6) üzenetére


TeeBee73
(őstag)

Meg okos WC ülőkére is lassan... :)

"Szépnek, szép vagy." - mondta a Kisherceg. "Ringdingding-digingigerining" - mondta a róka.

(#11) Zsébernardo


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Atari VCS hardveresen az AMD R1000 termékcsalád tagja, a Riven Ridge SOC APU (VEGA 10 GPU) és az R1606G proci (2core/4thread és az L3 cache 4MB) részeket tartalmazza a beágyazott rendszerben. Ez a teljesitménye alapján nem olyan erős vas, de a Nintendo Switch ősszevetésben (ha szabad már ilyet...) a Quad-Core Cortex-A57 processzor és az Nvidia Tegra GPU ellenében nem rossz az Atari VCS részéről az AMD hardver választás. Konzol játékra ez a teljesitmény elmegy, ahogyan a Nintendo Switch játékosokat is leginkább az exkluzív címek kötötték le és nem a grafika részletessége. Helyenként azért a Zelda szépen volt megvalósitva... Természetesen ezek ellenére sem érdekel az Atari VCS konzol, de a konzolra készitett játékokról sem láttam még eddig videókat. Atari VCS konzolon a PC módban futott a Fornite játék és röviden ősszafoglaltam a lényeget. :)

[ Szerkesztve ]

(#12) Zsébernardo válasza carl18 (#9) üzenetére


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Konzol gyüjteményekbe és a videó influencerek részére egy bemutató idejére... Nem tünik tartósan sikeres konzolnak és gondolom korlátozott példányban gyártják majd. Hozzánk kevés Atari VCS konzol fog érkezni vagy néhány gyüjtő megrendeli majd kintről.

Gondolom előbb majd Japánban és az Egyesült Államokban jelenik meg.

[ Szerkesztve ]

(#13) hombre[EU] válasza Atocha (#7) üzenetére


hombre[EU]
(senior tag)

~20% részesedést kérnek a platformholderek...szerinted ez sok? 200+millió potenciális vásárló jár azért a pénzért(+szép nagy kövér banner a storen), így meg eljut 10ezerhez(?)

build bridges not walls

(#14) AxBattler válasza Tetsuo (#6) üzenetére


AxBattler
(félisten)

Ja, még a felbontás is stimmel. :D

"A CPU-k tekintetében pedig egészen vad irányt vett a magömlés a projektekben." by Abu85 ........................................... Cable management is for the weak! ..............................................

(#15) Tetsuo válasza AxBattler (#14) üzenetére


Tetsuo
(aktív tag)

Az akkori Atari simán elfér egy mai okosórában, kijelzővel együtt. Másra nem is lenne méltó, annyira primitív. Persze megértem a nosztalgiát, de az nem tart sokáig, kb. néhány nap, aztán megunja a páciens.

(#16) Zsébernardo válasza Tetsuo (#15) üzenetére


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Az eredeti Atari 2600 konzol az Retró. Mint ilyen ez értéke kifejezhető forintban, de azért az Atari játékok között van PAC-MAN és MS. PAC-MAN (az egyenjogóság nevében), a Galaxian és a Centipede. Megannyi emlékezetes retró játék, amire a primitiv jelzőt odaírni nagy tapintatlanság. Minden konzol és konzolos játék máshogy öregszik, mert a konzol generációkban elérhető legjobb grafika és játékélmény is mulandó, de a játékos idővel érettebb lesz és ez miatt a retró játékra is marad elég idő. Egyszer minden konzol retró lesz, de nem mindegyiket fogják ennyire értékelni mint a 8bit és 16bit korszakot...

[ Szerkesztve ]

(#17) Tetsuo válasza Zsébernardo (#16) üzenetére


Tetsuo
(aktív tag)

Perszepersze. Kíváncsi vagyok, mennyit játszanál vele valóban, mint az összes romantizáló gémer, ahelyett hogy csak elfekszik a többi vásárolt kacat között, illetve díszként virít a polcodon.

(#18) zseko válasza Tetsuo (#15) üzenetére


zseko
(veterán)

Végülis kinek mi... én pl. a PUBG és klónjait tartom primitívnek.

(#19) Zsébernardo válasza Tetsuo (#17) üzenetére


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Az idő nagyrészében diszként pihentettem a polcomon a SEGA MD, NES (+ sárga kazettás) és SNES (+ SNES Mini) konzolok társaságában. Ha kedvem és időm van rá, itthon az eredeti konzolokon és akár az RG300 kézi konzolon a buszon vagy vonaton játszhatom ezeket a retró konzol játékokat. Atari 2600 játékok némelyikét az eredeti formában és néha az eredeti Atari kazettával, a QuickShot II Joystick játékvezérlővel tolom. Igy teljesebb a játékélmény, de a retró játék az a zenehallgatáshoz hasonlóan szabadidő és hangulat kérdése.

[ Szerkesztve ]

(#20) Tetsuo válasza zseko (#18) üzenetére


Tetsuo
(aktív tag)

Nem ismerem a PUBG-ot, de az mitől kezdetleges? Esetleg nem vagy tisztában a használt szavak jelentésével?

(#21) Tetsuo válasza Zsébernardo (#19) üzenetére


Tetsuo
(aktív tag)

A fogyasztói társadalomban vásárolt tárgyak többsége szemét, vagyis egyáltalán nincs használatban. Ide tartoznak a nosztalgikus, szubkultúrának "kultnak" minősülő eszközök is.
Hogy ez egyfajta vallási, közösségi stb. pótlék az egy más téma...
Néha használod, azzal már többet használod az átlagos vásárlónál.
Azt még tudni kell, hogy a retro kiadások bizonyos tekintetben meghaladják (néha felbontás), de más oldalról bizony alulmúlják az eredeti konzolokat. Például a "lag" meg a "response time" soha nem lesz olyan kicsi, mint eredetileg az adott összeállításban, csinálhatsz bármit.
Az irányítás élménye is más, no meg az, hogy adott játék adott korban előremutatónak vagy elmaradottnak számít, ami nem a sznobság miatt, hanem egy tudatalatti érzés, miközben játszik az ember.

(#22) zseko válasza Tetsuo (#20) üzenetére


zseko
(veterán)

Úgy tűnik te sem vagy tisztában a használt szó jelentéseivel, ha már nem is helyesen idézted amit írtam. Bár mea culpa, hogy elértettem amit írtál, így elbeszéltünk egymás mellett, és nem ugyanarra gondoltunk ezért nem is ugyanúgy használtuk.

[ Szerkesztve ]

(#23) Zsébernardo válasza Tetsuo (#21) üzenetére


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Ha valaki minden generációban megvásárolja a Playstation konzolt, és csak a FIFA vagy a PES játékon nyomják a haverokkal a meccseket hétvégenként, esetleg a Fornite lövöldözésre megy el az a hétvégi pár óra szabadidő... Ez a játékra forditott idő mindenkinek egyedi élményt jelent és azok a konzolok arra a pár órára minden pénzt megértek. Igy volt ez régen is az Atari 2600 konzolok és a Jostick mellett a TV előtt üldögélve vagy most is egy kényelmes kanapéban a gamepad és a 4K TV előtt...
Eredeti konzoloknál az input lag és a sima játékélmény dologban igazat adok, mert sok újragondolt konzolon akad a játék vagy a játékvezérlő írányitása nem az igazi... Atari 2600 konzolokhoz nekem a legjobb játékélményt az írányitás terén a QuickShot II joystick adja. Mikrókapcsolók vannak a joystickban, de azok a régi fajta mechanikusok. Kattognak rendesen, de olyan jó élmény azon játszani és még pontosabb is az írányitás. :D

[ Szerkesztve ]

(#24) MeszesKPT


MeszesKPT
(senior tag)

Ouya utánérzetem van, de azért persze sok sikert kívánok nekik. Mondjuk ha nem jött volna most ez a hír, én már el is feledkeztem volna erről a konzolról.

(#25) Zsébernardo


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Atari VCS konzol ellenében szintén sok negativ érvet hozhatok fel. Ár/teljesitmény aránya nem a legkedvezőbb, mert a beágyazott AMD hardver teljesitménye a retró játékra overkill, viszont amint PC módra váltunk egy kis lepkefing az Atari VCS konzolban az erő. Egy ilyen konzolra a játékfejlesztők korlátozott játékélményt tudnak csak megvalósitani. 1-2$ és 25$ között árúsitott játékok látványvilága igy a Nintendo Switch grafikáját meg sem közelitheti. Nagy számban érkezhetnek a 8bit retró stilusban újragondolt Atari játékcimek modernebb grafikával felpörgetve, amik az eredeti formájukban egy Atari konzolon játszva a retró rajongóknak nagy játékélményt jelentenek, de ezt viszontlátni az újragondolt változatban sokaknak iszonytató látvány lehet. Alapozom ezt a véleményemet a temérdek 8bit retró kinézetű platform és shooter játékra, amik között kevés játékot találtam jónak, mert leginkább a retró hullámot kihasználva igyekeztek pénzhez jutni...
Atari VCS konzolok árképzése szintén sok kérdésre adhat okot, mert a játékvezérlőket külön kell megvásárolni és nem jár az alapgéphez. Atari 2600 és az Atari 7800 retró játékokat feltelepithetnék az Atari VCS konzolra, igy a bekapcsolás után egyből játszani lehetne a konzolon. A beépitett játékok nélkül kizárólag a store kinálatára van rákényszeritve a játékos, ahol ha mobiljáték ősszetettségű és főleg nem teljesértékű játékokkal szórják meg ennyi pénzért, akkor az Atari VCS nagy bukás lehet...

[ Szerkesztve ]

(#26) akaido


akaido
(addikt)

Létezik Atari emulátor PC-re?

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#27) Tetsuo válasza akaido (#26) üzenetére


Tetsuo
(aktív tag)

Szerintem weben (pl. javascript) meg lehet írni az összes játékot.

(#28) Zsébernardo válasza akaido (#26) üzenetére


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Van emulátor, de az Atari 2600 konzolt játékélményben többre tartom. :)

Viszont hagyományos TV kell az Atari 2600 konzolhoz és az egyre kevesebb háztartásban van.

[ Szerkesztve ]

(#29) akaido válasza Tetsuo (#27) üzenetére


akaido
(addikt)

Már akinek...nekem nincs hozzá kanalam.

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#30) TeeBee73 válasza akaido (#26) üzenetére


TeeBee73
(őstag)

Nem tudom, hivatalos-e, (ha nem, majd törlik a Modik.)

"Szépnek, szép vagy." - mondta a Kisherceg. "Ringdingding-digingigerining" - mondta a róka.

(#31) akaido válasza TeeBee73 (#30) üzenetére


akaido
(addikt)

Szerintem elfér, pláne topikja is van a retro játékoknak!

Szerki: Ilyenek vannak ott, hogy Quake 2 ! :Y Nem tudtam, hogy "abandonware" lett :F

[ Szerkesztve ]

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.