Hirdetés

2023. június 10., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) pengwin


pengwin
addikt

Hiánypótló írás! :R

Én most gondolkozom a GTX 980 Ti cseréjén. Mivel egy új munkával kapcsolatban elkezdett érdekelni a grafika (PS+ illusztrációk) és a 3D modellezés így kicsit más szempontok alapján is elkezdtem vizsgálni a lehetséges "legalább jelentős előrelépést" bizotsító opciókat, és hirtelen az Arc kártyák sokkal szimpatikusabbak lettek, mint csak a játékos teljesítményük alapján.

Nagyon érdekelnének a tapasztalataid, hogy hogyan teljesítenek az Intel kártyák manapság munka (és játék) terén is, úgy tudom már több Arcod van.

Üdv, pengwin

(#2) MasterDeeJay válasza pengwin (#1) üzenetére

Fogom majd mindenképpen tesztelni több dologgal. Most még a rebar hiánya miatt nem adna jó eredményt (bár talán csak játékokat befolyásolja) Igen egy A770-esem is van.
980Ti erősebb játékokban mint az A380-as egyértelműen. Előrelépés inkább az A770-es lehetne, abból a 16gb-os verzió meg időtállónak is mondható.
Azt tudni kell hogy nem támogat CUDA gyorsítást így alaposan meg kell nézni hogy amit használt progit támogatja-e az intel kártyákat. Jelenleg most ami nagy előnyünk az az AV1 kódolás/dekódolás hardveresen. Illetve az A770-es Raytracigben is egész jól megy.

Bedobok pár neten talált tesztet: (2022 okt., szóval lehet gyorsult azóta az újabb driverektől)

https://techgage.com/article/intel-arc-a750-a770-workstation-review/1/
https://techgage.com/article/intel-arc-a750-a770-workstation-review/2/

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/bejegyzes/masterdeejay/vintage_story_ph_forumozok_szervere.html

(#3) Szirtimorc


Szirtimorc
aktív tag

W10 előtti Windowsokkal össze lehet hozni valahogy?

(#4) pengwin válasza MasterDeeJay (#2) üzenetére


pengwin
addikt

Nagyon szépen köszönöm!

Egyértelműen a 770-es felé kacsintgatok, az A380-as csak tartalék videókártyaként került megfontolásra, mert hardveraprón volt egy 35 ezerért, csak valaki (kkhhhmm) elvitte. A 980 Ti még mindig egészen értelmezhető teljesítményre képes, ami megdöbbentő így kb. 7-8 évvel a megjelenés után... főleg, hogy én egy 970 helyett kaptam garanciális csere keretében.

Én is nézegettem teszteket független csatornáktól és demonstrációkat az Intel saját YT csatornáján - nagyon igéretesnek tűnik a WS felhasználás, szépen kalapálják a különböző szoftverek gyorsítását.

#3 Szirtimorc
Miért akarod olyan régi Windows-zal használni, van valami spéci szoftvered ami nem megy 10-esen?

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin

(#5) zoltanz


zoltanz
veterán

Köszi! Minőségi hiánypótló írás.
Amd vonalon ami hasonló úgy tudom Radeon RX460.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#6) pengwin válasza zoltanz (#5) üzenetére


pengwin
addikt

A 460-nál azért ez lényegesen erősebb és több fícsört kínál. Nem is csoda, a 460 már meglepően régi, csak nem tűnik fel annyira a mostani lassabb generációváltásokkal.

Üdv, pengwin

(#7) zoltanz válasza pengwin (#6) üzenetére


zoltanz
veterán

Cikkben az Quadro M2000 el kapcsolatban említettem az RX 460-at

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#8) Szirtimorc válasza pengwin (#4) üzenetére


Szirtimorc
aktív tag

8.1-t használok, és nagyon szeretem, full stabil, a Defender frissül rá, a hardver meg régi. (Asus Z10PE-D8, E5-2666 :) ) Persze menne rajta újabb is, de ahányszor leülök egy W10 elé, pár perc után ingerenciám támad földhözvágni az egészet Játék nem fontos, most éppen a HOMM IV-et gyűröm :) Viszont néha megy videókonverzió, YT meg ilyesmi Most egy Geforce 8400 GS van benne, azon meg nincs HDMI. A "B" tervem egy GT1030. Sokat nem költenék rá.
Tudom, hogy előbb-utóbb eljön az az idő amikor váltani kell, de még húzom.

[ Szerkesztve ]

(#9) huskydog17


huskydog17
addikt

Köszi a beszámolót, jó látni, hogy akad olyan ember is a PH-n, aki a kék oldalon is gyűjt tapasztalatot!

Az A380 valóban elsősorban az enkóder és dekóder miatt érdekes kártya, az a kettő nagyon ki van gyúrva benne.

Néhány észrevételedre reagálnék.

AMD oldalon a VP9-et csak RDNA ismeri, azaz GCN architektúrás VGA-k nem tudják gyorsítani, még a Vega-k sem.

A 8 pines csati megléte nagyon egyszerű:
A kártya teljes terhelés alatt átlagosan is képes túllépni még a 80 Wattot is, ami túllépi a PCI-E foglalat maximálisan megengedett felső határát. Ha pont 75 Wattot enne terhelés alatt, akkor is kéne legalább egy 6 pines csati, mert nagyon nem ajánlott a PCI-E sínt folyamatosan 100%-os terhelésen járatni, láttuk korábban az RX480-nál miért. Azóta nyilván senki nem akar kockáztatni újabb PCI-E leégést. E mellett pedig az AIB partnernek számolni kell azzal is, hogy a felhasználó esetleg picit még túl is akarja hajtani, ami tovább növeli a fogyasztást, így akár 100 Wattot is súrolni fogja a kártya.
Tény, hogy a 8 pin valóban túlzás, mert a 6 pines is bőven elegendő lenne, de a tápokon úgyis 6+2-es csatik vannak, így szerintem mindegy hogy 6 vagy 8 pines, de tény, hogy kell az a plusz tápcsati, nem viccből van ott.

A PCI-E szabvány amúgy nem 75 Wattot határoz meg felső határértékként, hanem 5,5 Ampert, ami 12 Volton 66 Watt. Szóval a 8 pines csati nem zavarjon, sőt inkább örülj neki, mert az megakadályozza, hogy a PCI-E sín az alaplapon ne süljön meg.

[ Szerkesztve ]

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#10) MasterDeeJay válasza huskydog17 (#9) üzenetére

Gyárilag 66w-ra van rakva a GPU, a maradék gondolom a ram stb. Lehet ki van élezve kissé, ugyanakkor az A770-esnél láttam hogy képes igen hatékony lenni csökkentve a TDP limitet.Ennél is megvalósítható lenne szerintem.

Ilyen kategóriájú kártyánal továbbra is fent tartom hogy nem jó a pcie csati megléte, azaz inkább vitték volna le a TDP-jét mégjobban.
Pcie TDP limitnék tudomásom szerint lapfüggő hogy mi mit bír el, láttam már 90w-ra belőtt quadro M2000-est csak pcieből etetve. Nyilván nem szerencsés.

Szomorú hogy nincs VP9 semelyik GCN alatt, azt gondoltam hogy talán 2.0-tól már volt de nem is találtam infót akkor pont ezért. Részemről így netezős konfigba az M2000/Gtx950 a minimum amit ajánlok majd.

Szirtimorc
uefi only a kártya így elve CSM-be telepített rendszernél nem fog képet adni sem. Azaz nálam most konkrétan a biosban legacyre van rakva a video bios régi kártyák tesztelése miatt és nincs is kép az A380-assal windows login képernyőig. UEFI 64bit Win10 neki a minimum amin fut.

Raktam be teszteket is de rebar nélkül.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/bejegyzes/masterdeejay/vintage_story_ph_forumozok_szervere.html

(#11) Szirtimorc válasza MasterDeeJay (#10) üzenetére


Szirtimorc
aktív tag

Köszi :(
Akkor marad a GT1030 (hacsak nincs valakinek jobb ötlete)

(#12) pengwin válasza Szirtimorc (#11) üzenetére


pengwin
addikt

Ha találsz olyat ami nem túlárazott akkor jó kis kártya a 1030 és a hardveres fícsörök miatt nincs is AMD konkurenciája. Csak tipikusan olyan áron szokták árulni, mintha legalább 1050Ti lenne. :))

Üdv, pengwin

(#13) Szirtimorc válasza pengwin (#12) üzenetére


Szirtimorc
aktív tag

Mostanság esik kicsit az ára, és nem kell plusz tápcsati :)

(#14) MasterDeeJay válasza pengwin (#12) üzenetére

nvidiára megtaláltam a videó dekódolás (és enkódolás) táblázatát hogy melyik mit támogat.
https://developer.nvidia.com/video-encode-and-decode-gpu-support-matrix-new

https://logout.hu/bejegyzes/masterdeejay/vintage_story_ph_forumozok_szervere.html

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.