Hirdetés
- Garry84: Sumák aprós?
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- sh4d0w: Ez van, srácok...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- DarthSun: Retro kedvenceim 5. A P4 korszak a 423- tól a 478- ig
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
Érdekes volt erről olvasni egy kicsit. Az viszont már látszik, hogy Mac-es szemmel nézve el kéne már gondolkodni merre szeretne továbblépni az OS grafikus felülete. Szerintem a Tigerig bezárólag volt igazán high-tech érzete az OS X-nek a Windowshoz képest. Most keveredik a high-tech, a szkeumorf és az a jelenség amit én "aranyos" dolgoknak hívok a rendszerben. Ahogy haladunk előre, szerintem a szkeumorf dolgokat meg kell tartani a felületek, mintázatok, esetleg ikonok szintjén, mert ott szolgál a legjobban. Ez a mostani bőrkötéses naptár elég felemás érzéseket kelt bennem. Viszont a szövetek, anyagok a háttérben nagyon jól szolgálják a Mac GUI ízléses világát. A Windows-t most kicsit modernebbnek érzem, elenben tiszta műanyag az egész, vagy mintha cukorkából lenne
Nekem a legelső OS X grafikai ugrása az etalon GUI megújítás terén. A Panther Brushed Metal felülete is tetszett. A mostani egyszerű szürke felület szerintem fog még változni, mondjuk nem véletlenül történik ez sem, haladunk a vektorgrafikus, felbontásfüggetlen GUI felé. Nagyon bírnám, ha Ive az alu/üveg motívumokra menne rá erősen, egy-két helyen megtámogatva ízléses szkeumorf virtuális anyagfelülettel.
Ami nagyon nagy előrelépés az az igazi HDPI támogatás az OS X-ben. Számomra érthetetlen, hogy a Windows 8 ilyen szempontból nem tud semmit felmutatni, borzalmas a skálázódása. Na és akkor a retina MBP "nem integer" kettős skálázásáról még szó sincs. A másik ami GUI szempontból döbbenet a Windowsban, hogy még mindig nincs normális ablakmenedzsment. Ami van az pedig egy rossz vicc.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó teljesen felújított Apple iPhone Xr 64GB / 12 hó jótállás
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Ultra Black 200 MP Pro kamera, S Pen, 120 Hz QHD+ 8/256 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest