Új hozzászólás Aktív témák

• M@trixfan

addikt

Érdekes volt erről olvasni egy kicsit. Az viszont már látszik, hogy Mac-es szemmel nézve el kéne már gondolkodni merre szeretne továbblépni az OS grafikus felülete. Szerintem a Tigerig bezárólag volt igazán high-tech érzete az OS X-nek a Windowshoz képest. Most keveredik a high-tech, a szkeumorf és az a jelenség amit én "aranyos" dolgoknak hívok a rendszerben. Ahogy haladunk előre, szerintem a szkeumorf dolgokat meg kell tartani a felületek, mintázatok, esetleg ikonok szintjén, mert ott szolgál a legjobban. Ez a mostani bőrkötéses naptár elég felemás érzéseket kelt bennem. Viszont a szövetek, anyagok a háttérben nagyon jól szolgálják a Mac GUI ízléses világát. A Windows-t most kicsit modernebbnek érzem, elenben tiszta műanyag az egész, vagy mintha cukorkából lenne :) Nekem a legelső OS X grafikai ugrása az etalon GUI megújítás terén. A Panther Brushed Metal felülete is tetszett. A mostani egyszerű szürke felület szerintem fog még változni, mondjuk nem véletlenül történik ez sem, haladunk a vektorgrafikus, felbontásfüggetlen GUI felé. Nagyon bírnám, ha Ive az alu/üveg motívumokra menne rá erősen, egy-két helyen megtámogatva ízléses szkeumorf virtuális anyagfelülettel.

Ami nagyon nagy előrelépés az az igazi HDPI támogatás az OS X-ben. Számomra érthetetlen, hogy a Windows 8 ilyen szempontból nem tud semmit felmutatni, borzalmas a skálázódása. Na és akkor a retina MBP "nem integer" kettős skálázásáról még szó sincs. A másik ami GUI szempontból döbbenet a Windowsban, hogy még mindig nincs normális ablakmenedzsment. Ami van az pedig egy rossz vicc.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés