Új hozzászólás Aktív témák

• saja

csendes tag

Most töltöm az új mentát lefelé.
    A 12-essel (gnome) csak egy-két problémám volt - néha, amikor egy NTFS-es meghajtóról nyitottam meg egyszerre több dolgot Nautilus-szal (pl. képek, mp3 és/vagy videó), akkor az ablakkezelő szétment. Nem frissítette az ablakok valódi helyzetét valós időben. Kurzor ment, meg látszódtak a dolgok is, de valahogy szétcsúszott - nem reagált az egérre az ablak kerete. Annyira nem zavart a dolog, mert nem sűrűn fordult elő. Talán kétszer a nyáron (mindennap többszöri használat mellett). Persze nem jutott eszembe csinálni egy terminálos hibakeresést, dmesg, vagy valami. CTRL+ALT+Backspace mindig megoldotta.
    Egyébként minden szép és jó vele. Ja még valami: a legutóbbi kernel frissítés óta ritkán előfordul, hogy az integrált audio chip-et nem ismeri fel rendesen és nem ad hangot az analóg kimeneten keresztül (IEC958), amikor úgy boot-ol, hogy egy USB-s eszköz be van dugva ott, ahova az USB-s fejhallgatómat szoktam bedugni :D.
    Ami nem annyira zavar: a skype kis ikonja néha nem jelenik meg az értesítősávon.
    Ezek a problémák biztosan nem jelentkeznek akkor, ha tisztán indítom: áramtalanítom, kiürül a RAM.
    Ha nagyon érdekelne, utánnanéznék, de az én gépemen vannak ezek, és nagyjából teszek rá. Már van vagy 7 éves a gép.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés