Hirdetés

2020. június 2., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) papírzacskó


papírzacskó
(tag)

Jó írás lett. Írtad a szoftveres problémát, hogy átáll 5 megapixelről, meg a vaku. A családba 2 ilyen telefon van és egyik sem produkál ilyesmit. Azt nem tudom melyik verzió.

[ Szerkesztve ]

TDU2: PapirzacskoHUN

(#2) adamka16


adamka16
(őstag)

nekem egy KC550-em van régóta, mivel rühellem az érintőképernyőt még ha ez manapság nagy divat. Szintén 5 mpix kamera+képstabi van benn, de mint ha picit jobb képeket tudnék vele készíteni mint ami ezzel e telóval készültek. ez sem e legstabilabb telefon, viszont borzalmasan jól össze van rakva. hátlap kamerafedője szálcsiszolt, a kijelző része (nem a billentyűzet) pedig fémborítású. kijelzője sztem valamiféle IPS panel lehet, mivel bárhogy is forgatom, nézem nem torzul, nem világosodik/sötétül mint sok kijelző.

(#3) Rush77


Rush77
(tag)

Jó írás. :R
Nekem is egy ilyen volt az első érintős telóm és maximálisan megvoltam vele elégedve. Mondjuk nekem egy nagy problémám akadt vele, mégpedig h gari lejárta után a törlés gomb megadta magát és nem találtam még olyan helyet ahol megcsinálnák (Ha valaki tud ilyet akkor pls segítsen). Az akksi nekem tovább bírta, átlag 2 nap.
Ami még anno tetszett benne az az, hogy rezisztív mivolta ellenére egészen könnyen kezelhető újjal is.
A fényképezője sztem veri a DHD-n lévőt.
A sebesség az tényleg nem volt nagy szám de egész jól használható.
Most már a backup teló szerepét tölti be de nem is szándékozok megválni tőle mert szeretem.
Ha valaki tud 1 helyet ahol meg tudják csinálni a törlés gombot pls help :R :DDD

(#4) tvse1995


tvse1995
(senior tag)

A szoftveres problémák nálam is jelentkeztek bár nekem már az i-s változat van (ku990i).
Nekem 2 éve van meg de most valószínűleg váltani fogok mert a WLAN nagyon hiányzik. Így utólag sajnálom hogy nem vigyáztam rá jobban mert így tuti hogy nem tudom eladni :)

(#5) hcl


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog

Egy gyengébb fényviszonyok között készült képet szívesen látnék. Ugyanis a legtöbb telefon még csak-csak nézhatő képet csinál, ha van fény, de sok már beltérben is elvérzik, zajos, maszatos a képe. Ennek sem éri el a képminősége egy korabeli, hasonló felbontású kompakt fényképezőgépét.

Amúgy a teszt viszont nagyon jó, részletes.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#6) (jan)


(jan)
(őstag)

A cikk remek! viszont ez a telefon egy katasztrófa. az érintőkijelzője pocsék! görgetni szinte lehetetlen rajta. viszont egy pozitívum hogy gépelni elég barátságos a cuccon (azt nem tudom miért) :)

Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!

(#7) dave666


dave666
(aktív tag)

Köszi az írást, tetszik az LG telefon :R
A készített képeken csodálkozom a minőségén :Y
5mp-től szebb képeket vár a felhasználó :K
Nem lehet, hogy valamilyen beállítás miatt készít ilyen képeket?

Dave666

(#8) hcl válasza dave666 (#7) üzenetére


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog

A kép nem igazán a mp -től függ... Optikától, szenzor mérete + pixelszám viszonyától, és szoftvertől.

2-3Mp már élvezhető képet tud produkálni egy jó optikával, meg normális (nem körömnyi) szenzorral.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#9) SentryGun válasza dave666 (#7) üzenetére


SentryGun
(aktív tag)

"5mp-től szebb képeket vár a felhasználó"
Mint tudjuk a megapixel szám nem jelent semmit...

A teszt első fele alapján még érdekleni is kezdett a telefon - kiváltani a kis kompaktomat a kocsiban, főleg, hogy most már biztos jóval olcsóbban hozzá lehet jutni. Azonban a képek tényleg borzalmasak. (Pedig alapesetben úgy vagyok vele, hogy a telefonkamera (egyrészt minek, másrészt) csak végszükség esetére, ám itt pont ez lenne a lényeg.) Valóban kérdés, hogy a felhasználó, a beállítások, vagy a szoftver a hiba forrása... Ha szimplán ilyen k@ki, akkor el is illant a lelkesedésem... :)

(#10) .noxwill válasza SentryGun (#9) üzenetére


.noxwill
(veterán)

"Valóban kérdés, hogy a felhasználó, a beállítások, vagy a szoftver a hiba forrása..."

Hát lehet hogy az én hibám hiszen én is emberből vagyok :DDD , a beállítások hibája semmiképp sem mert minden automatikus pozícióban van, a képminőség meg a Legjobb álláson van. (bár nem tudom mi a különbség a kiváló és a legjobb között.......), plusz ezeken a képstabilizátor is be van kapcsolva. Bár nem hinném hogy attól jobb képek születnének ha ki lenne kapcsolva....

All→M8

(#11) hcl válasza .noxwill (#10) üzenetére


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog

"ezeken a képstabilizátor is be van kapcsolva. Bár nem hinném hogy attól jobb képek születnének ha ki lenne kapcsolva...."
Max. kevés fénynél. Ami ekkora optikáknál már nappal, szobában bekövetkezik.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#12) dave666 válasza hcl (#8) üzenetére


dave666
(aktív tag)

Nokia N97-esem volt, annál voltak beállítások, hogy szebb képeket készítsen.
De jó volt benne a vakú is :R

Dave666

(#13) hcl válasza dave666 (#12) üzenetére


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog

"Szebb képeket" beállítás nem szokott lenni :D Max. olyan, amivel az adott viszonyokhoz állíthatod. Mármint egy fényképezőgépet.
De a legnagyobb hatása az optika meg a szenzor minőségének van, egy telefon esetében pedig ilyesmiről nem beszélhetünk :S

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#14) Mtbsrác


Mtbsrác
(senior tag)

Jó kis cikk.
De ami nálad volt tella az lehet alapból háklis volt szerintem.
Írtad hogy lassu a menürendszere, fagy meg ilyenek. Fényképezője meg mit csinál.
Én pár dologra rácáfolok ha nemgond ;) . Menürendszere stabil úgy hogy én megbabráltam kicsit még így is. Rátettem még 53menü tipust amikkel prímán megy igaz van ezek között rosszabbul sikerült alkotások is, na itt télleg fagyizik. Azonkívül príma bár nem szpííd bajnod de az akkor nem is volt követelmény. Fényképezőjére visszatérve nálam semmilyen probláma nem jelentkezett, sosefelejtette el mit állítottam be neki. Videoja meg fenomenális, éjjel is éles látható cuccot készített, fényképezője meg a kis vakuval arcot lehet 1 magyonmax 2m távról lőni úgy hogy élvezhető legyen a minőség.

(#15) mar_tin


mar_tin
(tag)

Már a negyedik éve nyúzok egy ilyet a második akkuval. A fényképezési problémák nem jöttek elő nálam még soha, viszont a videó része katasztrófa egyszer vettem fel vele egy hosszabb 20 perces eseményt, de a kézremegés miatt nézhetetlen lett (pedig két kézzel tartottam).
A másik számomra nagy hiányossága, hogy a képnézegetőjében nem lehet teljes képernyőre varázsolni sehogy se az álló képeket. Csak úgy, ha manuálisan beforgatom (fekvőre!) a szoftverével, de ilyenkor újramenti JPG formátumban valami eszméletlen rossz minőségben.
A harmadik probléma az akku idő, illetve a töltés (bár ez lehet, hogy egyedi). A gyári akkunál, illetve a cserénél is előfordul, hogy 10 óra alatt készenlétben teljesen lemerül. Ennek oka számomra ismeretlen (térerő van bőven nem keres hálózatot). Arra rájöttem, hogy például, ha zenét hallgatok, és megállítom, de nem lépek ki az alkalmazásból akkor szívja az akkut rendesen, de ettől függetlenül is előfordul véletlenszerűen.
A töltési gond pedig a következő, ha teljesen lemerül, tehát ki is kapcsol a telefon, és felcsatlakoztatom a töltőre, akkor nem indul meg a töltés, hanem végtelen ciklusban újraindul a telefon. Ilyenkor csak az segít, ha a bootolás közben a megfelelő időben csatlakoztatom a töltőt.
Ezek ellenére jó kis telefon, de az év végére már megérett a cserére. :)

[ Szerkesztve ]

(#16) matyi012345


matyi012345
(őstag)

a markting áldozata. ha már fényképezésre van kihegyezve akkor feltűntethettek volna pár adatot. pl mekkora az érzékelő és ki gyártotta a lapkát, és a hozzátartozó objektívet. 5 mpx vevőcsalogató de nem több.
borzalmas a blooming effektus ráadásul a dinamikatartomány minimális. cromatikus aberrációt is kapunk elég rendesen. tud iso 800-at. meg hozzá ajándék vízfesték effektust...
a telefon az telefon marad hiába erőlködnek. és anno ezért adták őket drágán mert jó a fényképezője. valójában csapnivaló. 5 ezer ft-val se érne kevesebbet ha nem lenne benne kamera.

persze ez csak szvsz, nem bántásból írtam csak undorító amit a piac művelt anno. ma már szerencsére annyira nem de ez sok időbe tellt.

(#17) hcl válasza matyi012345 (#16) üzenetére


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog

Erre szoktam mondani, hogy nekem olyan fényképezőgép kell, amivel lehet telefonálni...!

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#18) domi007


domi007
(őstag)

a kamera egy 5 megapixeles objektívvel van felszerelve

jáj, gizike és gőzeke...az érzékelő 5 MPixel, az objektív biztosan nem ;) ;)

"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik

(#19) PiciKenny


PiciKenny
(senior tag)

Nekem ku990i van, nem rossz telefon :K

(#20) KYZRR


KYZRR
(senior tag)

UP!
Remek cikk!

"...Ezzel lehet zoomolni, illetve hangerőt szabályozni. Előre fura, de szokható. Mellette a jelzőfény és ez felett pedig a Xenon vaku. Nem túl méretes de jó erős fénye van..." Nem elsőre fura akart lenni? :))

You can only die once, make sure it is worth it...

(#21) JR.CSé


JR.CSé
(senior tag)

Jó írás.Nekem is volt ilyenem és valóban szerethető darab:)A fényképezőből elég sokat kilehet húzni ha mindent az adott környezeti viszonyokhoz állítassz.Mert az autómatika valóban borzalmas:R

"A lényeg lényege lényegében lényegtelen mert a definíció szubjektivitása annyira dekurbinált h nem fér össze a valóság egzisztanciájával."

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.