Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-04-05 16:05:09

LOGOUT.hu

LG G PAD 8.3

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5059) Hadeska22 válasza MaCS_70 (#5058) üzenetére


Hadeska22
aktív tag

Szerk. Habár a kollégát kérdezted, remélem nem bánod, ha válaszolok.

Alapvetően sokkal kigyomláltabb mint a gyári rendszer. Ugye ezt lelkes fejlesztők garmadája tartja karban (régebben CyanogenMod csapat) aminek megvan az előnye és a hátránya is. Anno LG G Pad 8.3 is ott volt a támogatott listán, aztán most meg nem találni. Ez azért van, mert a "hivatalos" support 7.1.2-n megakadt erre az eszközre. Természetesen egy populáris (pl. Samsung Galaxy széria) készülék sokkal tovább lesz támogatva a közösség által.

Nos, nézzük mik az előnyei: Gyors, fluid rendszer. Mivel a G Pad 8.3-ra hivatalosan Dél-Koreát leszámítva (náluk 5.0 is elérhető) csak 4.4.2 elérhető (4.2.2-vel jelent meg), így egy "nem támogatott 7.1.2" még mindig jobb választás mint egy hamarosan Google által is magára hagyott 4.4.2. (ez szigoróan szvsz) Ezt elsődlegesen a Chrome supportjára értem, ami (tökre jogosan évről évre emelkedik) hamarosan ezt a verziót teszi minimumnak.. Az alkalmazásokról nem is beszélve. Rengeteg app van, ami már minimum 5.0-t igényel, de gyakrabb a 6.0. Persze ez Android világban eléggé másképp működik, hisz még mai napig vannak eszközök, amik 2.3-mal szaladgálnak. (Bár szerencsére ez kezd ritkulni). Én a saját alkalmazásom pl. 6.0-ra lőttem be minimum API szinten, mert lustaságból :DDD szimplán a piaca a 6.0 alatti eszközöknek szűkül és amennyi macerával járna két különböző verziót írnom, így egyszerűbb :).

Előrelépés a gyári verzióhoz képest:
- Végre működik a FullHD videólejátszás Youtube-n. Ugye ez érdekes, mert HTC M7-n (ami ugyanezzel az SOC-val jött ki) elérhető ez a funkció alapértelmezetten, míg itt (Nekem legalábbis) maximalizálva volt 720p-re. Most ez működik FullHD-n. hurrá :DD
-Sokkal gyorsabb a készülék, a Task switcher 10 app megnyitása után sem lassú. Ugye ez a gyári rendszerről nem volt elmondható.
-Kigyomlált, modern megjelenésű rendszer. Mondjuk ez szubjektív, de számomra a teletömött (bloatware) OS inkább hátrány, mint előny. Őszintén, van aki inkább használja/ta az LG beépített e-mail kezelő appját, mint a saját e-mail provider alkalmazását? :B .
-A frisebb OS verziót már kifejtettem fentebb, így most nem fogom.
-nagy customizálhatóság, felügyelet a készülék fölött.

Meg sok kisebb dolog.

A hátulütője az egyértelműen, hogy pár rendszerbe integrált alkalmazás/funkció nem elérhető, vagy csak kisebb macerával.
-Double tap on screen. Ugye a Nokia-n kívül az LG hozta be a köztudatba, hogy kettő koppintással felébreszthető vagy kikapcsolható a kijelző. (Ezt mondjuk be lehet állítani, hogy a notification bar-ra kettőt koppintva történjen a képernyő kikapcsolás). Ha nagyon hiányzik, akkor Play árúházban vannak ehhez hasonló appok. Anno HTC M7-n próbáltam, mert abból még kihagyta a gyártó (ott HTC M8-ban került be ez a funkció). Ott működött, de fura volt használni.
-Quick memo. Habár elérhető egy alkalmazás Play-ben (mit ad isten) "quick memo" néven, ez nekem kicsit butábbnak és kevésbé effektívnek tűnik, mint az LG megoldása.
- frankó LG-s animációk, pl. Jack csatlakozó csatlakoztatásakor a jack csati alatt leugrott egy bar ami jelezte, hogy a jacket bedugtad.
-megbízható(bb). Mivel nem tudod, hogy ki készítette ezt az OS-t (nem egy megbízható gyártó), ezért esetlegesen Neked kell vállalni a rizikót, hogy valami balul sül el, esetleg adatlopás történik.

Hirtelen ennyi jut eszembe. Vagyis Nekem ennyi ami fontos volt. Ha valamit kihagytam a kollégák majd pótolják/hozzátesznek. Az, hogy megéri-e vagy sem, Neked kell eldöntened. Én sokat kritizálom a mai tabokat/felhozatalt, mert ahhoz képest amit kaptunk több éve, nem fejlődött hatalmasat a tablet ipar, és ha minden igaz, akkor a google nem is fog foglalkozni az Androidos tabletekkel ezentúl. Arra, hogy még egy darabig megmaradjon tartalomfogyasztára, esetleg olvasásra, szerintem megéri.

Üdv,
H.

[ Szerkesztve ]

B.C Rich...Jackson...Ibanez(?)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.