- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
Ezért kérdeztem, mert nálam egyáltalán nem érzékeli a telefont az Elementary OS. Ezzel szemben a Linux Mint igen, tehát csak egy komponenst kellene telepíteni, ám nem tudom melyiket.
Az Ubuntu már homályos ezen a téren, mert amíg a 13.04-es verzió még érzékelte a Lumia 920-at és a Nexus 4-et, addig a 13.10-es már csak a Nexus 4-et. Közben pedig kíváncsiságból is váltottam a Linux Mint-re, majd most át Elementary OS-re, emellett pont ősszel több lépcsős frissítés történt a Nexus 4-en (4.3->4.4->4.4.1->4.4.2), ezért nem tudom, hogy az Android verzió szerepet játszott-e ebben vagy sem.
A fenti két telefont természetesen a gyári kábellel csatlakoztattam a géphez, illetve mindkettőn stock (gyári) rom van mindenféle belepiszkálás nélkül.
Amúgy pedig a FileZilla nevű progival tolok át dolgokat a telefonra, mert így egyszerűbb is. Ennél fogva a kábeles megoldás inkább csak kíváncsiságból és a kihívás miatt érdekel. Ha egyszer éles helyzetben egy idegen telóról kellene áttolni valamit gyorsan a gépre, akkor ott a win7, amely gyárilag rajta van.
Annak a rendszernek és egy különálló ntfs alapú partíciónak a birtokában bármikor könnyen ki tudok próbálni egy-egy Linux variánst. Már vagy 5-8 éve használok Linuxot a mindennapi tartalomfogyasztásra, de mindig vannak újdonságok.
Kicsit hosszúra nyúlt a válaszom, de a lényeg megtalálható benne.
-
petipetya
nagyúr
Nem bírtam ki, így felraktam az Elementary OS-t és nagyon bejön.
Az Ununtu sajnos logikátlan katyvasz lett, a Mint nagyon kényelmes és praktikus, ám az Elemntary olyan egyszerű és letisztult mint a stock Android a Nexusomon. Persze telepítettem ami kellett (java, torrent, korlátozott extrák stb.), és így is gyorsabb a Mint-nél.

-
ldave
félisten
Hát ez a 3.11-es kernel se oldotta meg a wifi gondomat, mondjuk ritkábban szakad, viszont nagyon be tud lassulni

Felteszek egy friss Ubuntu-t, megnézem ott mi a helyzet.
-
Syl
nagyúr
Négy hónapja használom egyedüli OS-ként az elementary-t. Wifim nincs, vga-ban meg csak ami az i3 CPU-ban található (HD2500), így hardvergondom nincs.
Ha jól emlékszem valami 3.8-as kernellel fut, de különösebben nem érdekel
Sleep-wake hibátlan, nem veszik el se hang, se net. Tökéletes.
Ha a telefonommal is sikerülne megismertetni, az király lenne. -
Syl
nagyúr
A kereső megnyitását megpróbáltam rárakni a vindóz gombra, de nem sikerült, így lett win+q. Nagyon kényelmes. Kár hogy nem lehet beállítani hol keressen. Legalábbis nem jöttem rá hogy lehetne ezt piszkálni.
Nekem kicsit hiányzik az ubuntu compizban beállítható, billentyűzetre adott pozícióba/méretre ugró ablakok. Pl. win+num 3 a jobb alsó sarokba dobja az ablakot, méghozzá a képernyő negyedének méretére.
Meg aztán az elementary nem nagyon akarja megjegyezni az ablakok pozícióját. A firefoxot pl. állandóan a bal felső sarokhoz illeszti. A mérete az oké, csak a pozíciója nem.
-
ldave
félisten
válasz
skandigraun
üzenetére
Köszi, este kirpóbálom.
-
ldave
félisten
Még azzal van problémám, hogy minden egyes indulásnál a fényerő maximum van, hiába állítom be a settingben egy alacsonyabb értékre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Utolsó darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27% ÁFA - Garancia - (0437AB)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
- HP EliteDesk 800 G4 SFF,i3-8100,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Apple iPad Pro 2025 11" M5 256GB & 512GB Wi-fi Bontatlan Összes szín / 27% áfás ár
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sleep-wake hibátlan, nem veszik el se hang, se net. Tökéletes.