- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- potyautas: Norvég nyár
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
feco930116
csendes tag
Istenkirály cikk!

-
Degeczi
nagyúr
egy bagós kollégám panaszkodott egyszer, h alig látja a Hp/Compaq laptopja képét nappal
mint kiderült, az általa használt modellen van egy fényérzékelő, a külső világosság érzékelésére - és ezt szép lassan belepte a füstből kicsapódott réteg, ami miatt azt hitte a gép, h sötét van, és levette a fényerőt...
ott is egyszerű volt a javítás

-
remixboy
tag
nagyon jó volt
jókat kacagtam benne 
-
guga
Közösségépítő

hja, és:

-
Sebastian072
csendes tag
Az eggyik legjobb hanem a legjobb cikk volt amit valaha is olvastam.
-
guga
Közösségépítő
-
KillHates
félisten
-
guga
Közösségépítő
-
KillHates
félisten
Höhnye! Hogy mik vannak...

-
ricky731
tag
Na végre már! Ideje volt Guga

-
kisguga
csendes tag

-
guga
Közösségépítő

Mindenkinek

-
$p@rr0w
őstag
Jó kis cikk, éljen a hőskor!
"Én mindig mondom, hogy ne figyeljünk arra, mit akar tőlünk a számítógép, nem azért tartjuk, hogy megmondja milyen nap van, hanem enter. Az van, amit én akarok, tőlem a számítógép ne akarjon semmit."
-
LurkerSheik
senior tag
Szép kis írás! Így munka után levezetőnek jól jött.... néha majd lefordultam a székről...
Olvasása közben mindvégig olyan volt a szám mint, Jokernek (nem fagyott le a mosoly ám)
"... mindvégig állítottam, hogy ura vagyok a helyzetnek, annak ellenére, hogy fogalmam sem volt róla mi történt...."
"...Áram van?
Persze, reggel főztem kávét, meg vécében is égett a villany...."Guga

-
Móci
addikt
Kegyetlen jó írás, köszönöm!

Nekem ez a mondat tetszett a legjobban: "nem kell odafigyelni a számítógépre, ne akarjon semmit, úgy sem tud írni semmi értelmeset, állandóan pánikot kelt."
Remélem olvashatunk még több ilyet! -
proof88
addikt
a kiwi nekem is megvan, bár emlékeim szerint eredetileg elendernél volt előfizetésünk, akkor vettük meg vagy kaptuk vagy ilyesmi az 56k-s külső modemet, aztán volt kiwi is, de mintha már előtte lett volna valami másik ingyenes ... aztán volt freestart is...
mindig gyűjtögettem papírra, miket kell megnéznem a neten.
aztán mikor középsuliba kerültem, ott volt hétfőnként és szerdánként másfél óra délután, ott lehetett netezni, oda is vittem a papírfecniket, hogy miket kell elintézni 
-
JoolsNOS
veterán
-
dabadab
titán
-
guga
Közösségépítő
Mi vagy nyolcan összegyűltünk egy haveromnál, akinek volt Amigája 1mb-ra bővítve
és ültünk az egyszobásban, szívtuk a cigit, állt a füst, döntöttük a söröket, rendeltünk pizzát és tetris, falbontó, mászkálós ügyességi, logikai, sakk, tankos egymást kilövős, stb.
Egyszer az egyik srác ül a Commodore monitor előtt és úgy röhögött, hogy a nyála ráfröccsent a monitorra, plusz egy kis zsíros kolbászmaradék sajttal a pizzáról. Fuldokolva a röhögéstől elkezdte letörölni és a körkörös mozgás nyomán megjelent a tiszta monitor, erős fénnyel. Évek óta ott ült a tulaja a moncsi előtt és fújta rá a füstöt. Olyan vastag, ragadós nikotinréteg tapadt a monitor üvegére, hogy rendesen elkerekedett a szemünk, ahogy letisztította
Mindjárt vissza kellett venni a fényerőből

-
Isee
senior tag
-
dabadab
titán
Szerencsere (honfitarsaink jovoltabol) ebbol a C-64 tulajok sem maradtak ki

Desert Dreams / RSC+CHR - C64 -
JoolsNOS
veterán
Nem tom mennyire vág ide de erre ma akadtam rá tök véletlenül.
Akinek volt amigája az tuti emlékszik rá! Én speciel ezt és társait videokazira vettem és azzal "kápráztattam" el barátaimat akinek nem volt ilyen csodagépe...http://www.youtube.com/watch?v=GH2GyQQIBNo
Bocs vhogy nem akart bemenni normál linkbe.
-
DroneZ
aktív tag
ezaaaaz jaaj de vártam már, egy újabb guga remekművet

-
.mf
veterán

Jó volt újra olvasni. Oh, a "régi szép" idők

-
guga
Közösségépítő
mephi666! Az biztos, hogy Win95/98-as környezetben 5X annyit kellett szívni egy telepítéssel
nagy megváltás volt az XP, mert nem kérte a 98-as telepítő, hogy kérem tegye be a lemezt, de legalább 30 alkalommal, mire hátradőltél. a Slot ppga, fcpga korszak az külön jó volt. A ppga még hagyján, mert nem sok mindent kellett állítani, egyenfeszkó volt. De az fcpga-t nem lehetett elhadarni, mert 566MHz Celeron pl. 1.5 voltal ment. Följebb meg freki, feszkó, stb. Ha rosszul jumpereltük, ugrott a proci
az mekkora ász volt, mikor megjelent a Tualatin ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
baluka! Neten találtam pár éve, kedvencem, elriasztó önreklámnak szoktam használni, wiwes adatlapomon is ott van, mint szakszerű, tapasztalt szervizes
Köszi a joghurtos fotót, kikérem magamnak, zmrzlina-ban utazom meg zeleznyában
zolikaDB! Igen, feszült a mellkasom, amikor megvettem a dual PIII-as állatot, ma már körberöhögnek vele, de akkor kihúztam magam, 2-3 napig
utána le sem szarták, hogy milyen gépem van. Egyébként a mostani vasam 2003-as építésű 478-as 1700 Celeron, MX400 van benne a Linux miatt. 2003-ban váltottam Linuxra, csak netezek, zenét hallgatok, filmet nézek. Meg drivereket töltök le, ha nincs.MobilosFeca! JÖN! JÖN! JÖN! a Beparipa is

Nyunyu! Jahno hozza a szokásos formáját, telefonon keresztül elküld a kurva anyámba, de szemtől szemben kezes bárány és minden alkalommal valami söröző irányába terel

vergilx! De, aztán ennyiben maradtunk. Futottam néhány kört kiadóknál, de ma már úgy működik, hogy az író finanszírozza meg a kiadás költségeit, ha sikeres, akkor utána már ők, ha nem sikeres, ők nem buknak semmit
a Beparipa az könyv lesz, már sok része fent van, szerintem nem kétséges, hogy sikeres lesz.A többieknek pedig:

-
guga
Közösségépítő
Enton írta:
Ugy ált 40~50 körüliek nagyon nem bíznak semmiben.
Meg kell, hogy védjem őket, magamat (42). Ugyanis a számítástechnika nem 2009-es keltezésű
a 40-50-eseknek bőven kijutott a változás szele és hatalmas élmény volt megélni. Nem csupán arról volt szó, hogy kijött a 4000-es után a 4800-as processzor, Úr Isten, fussunk beszerezni, nézzük mit írnak róla, teszteljük.
Hanem volt Videoton számítógép, ZX Spectrum, C64, 286, 386, 486 és fellélegeztünk, mikor végre megjelent a Pentium I., mert már nem kényszerültünk rá, hogy a programokat a rádióból felvéve töltsük le, majd állítgatva a magnófejet, püfölve a kazetta lejátszót végre betöltsön az áhított program.Hatalmas össznépi játék volt kijárni a Petőfi csarnokba beszerezni az Amiga lemezeket, C64 floppy-kat, csereberézni, s akkor még a törvény mit sem tudott a szerzői jogvédelemről. A közszolgálati rádió egyenes adásba sugározta a programokat, Dévényi elektor kalandor kommentjeivel.
Szóval kijutott nekünk is bőven. S3 Virge DX pci vga 512kb rammal, s tudtad, hogy bővíthető 4mb-ra, amivel ugyan nem értünk el semmit, csak azt, hogy 256szín helyett 32biten ment a 14 colos svga monitor, ami egyébként katódsugárzású révén kiégette az ember szemét 8 óra játék után, s úgy néztünk ki, mint a zombik
De mondhatnám azt is, hogy mikor megjelentek a 3D társkártyák, gyorsítók, akkor nyílt ki igazán a világ előttünk, vagy mikor a 386 SX gépben az Adlib mono hangkártyát sztereóra cseréltük, s a Star Wars sztereóban ment, az volt az igazán királyság![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aki látta ezt a korszakot, ezt a színes kavalkádot, váltásokat, legalább akkora élmény, mint a holdraszállás.
Egyébként meg nem mindegy ki készíti fel az idős embereket a számítógép használatára.
Nekem van olyan 90 éves ügyfelem, aki meghazudtolja a korát, mindent tőlem tanult, örömmel használja, kergeti a régi osztálytársait a wiwen, stb.
Ha olyan embertől tanulnak, aki nyitott, türelmes, és szereti a munkáját (mert van ilyen) akkor ellazulva sajátítják el, amit lehet, kell.De azt is tudni kell, hogy minél idősebb az ember, annál nehezebben fogadja be az új dolgokat.
Az mekkora húzás volt, mikor először csatlakoztunk az internetre
Én még a KIWI-vel, betárcsázós, analóg, 30-40 perceket kellett kísérletezni, mire bejutottam. De a legelső alkalom az szenzációs volt, azt se tudtam hirtelen mihez fogjak, milyen lapot nyissak meg.
De a mai napig emlékszem arra a mondatra, amit a nejemnek mondtam. Hátrafordultam, feszülten várakozva ült mögöttem, s mutattam neki, hogy nézd, ez már az internet, ez a világháló
A hideg futkározott a hátamon, csatlakoztam valami rendkívüli dologhoz.Szóval nem lesajnálni az élelmedett korúakat. Tény, hogy nem egy tipikus rpg-s korosztály, de pac-man-t azért még láttunk

-
dabadab
titán
Oh, BP6, az volt nekem is, egyik legelso fizetesembol vett majergep volt, mondjuk en evekig orultem neki, az is igaz, hogy Linux volt rajta
Emlekszem, mar epitettem volna bele az ultrabrutal SCSI arrayt, amikor kozbejott az asszony, igy orokre felbemaradt az a projekt (BTW, nem kell valakinek egy PCI-os U2W SCSI kartya?
) -
McClane
aktív tag
Állati jó lett! Köszönet

-
Ari18
őstag
Nagyon jó volt köszi

-
Thunderzolee
veterán

Jó volt elolvasni, Guga!

-
vergilx
őstag
ismét egy fantasztikus írás a mestertől
könyvíráson még nem törted azt a tehetséges kobakod? -
nyunyu
félisten
Oszt az a kakabelu Jahno meg mindig sor+unimukkal uzemel?
(Par hete probaltam faggatni Mr. Bekat, hogy eppen mivel szopnak Jahnoek, erre az volt a valasz, hogy egyszerubb lenne felsorolni, mivel nem
) -
whiz
aktív tag
Elég szarul érzem magam, de így este ez az írás - ismét - megnevettetett. Máris jobban vagyok, köszönöm!

-
MobilosFeca
tag
Beparipát akar a nép! De megint egy remek írás, hihetetlenül szórakoztatóak a cikkeid!

-
zolikaDB
veterán
A vadállat géped akkor olyan volt, mint most egy core i7?

-
Atis707
tag
,,Érdemes bele két cd írót rakni, gyorsabb lesz? "

guga!

-
pilsner
aktív tag
fhúúú, nagyon szar napom volt eddig, ki sem keltem az ágyból(tudom, a rohadt pofám, végigalszom a hétfőt, de jó nekem), de ez után már van kedvem újra élni egy kicsit.
Grat! -
benedekco
addikt

Elmebaj a köbön!
-
twollah
nagyúr
Amugy jo az iras.
-
twollah
nagyúr
Lattal mar beulrol szamitogepet?
Nem.
Nem ferek bele..
-
zolikaDB
veterán
Ultrakaraaaj!
Amúgy az öregek dettó így kezelnek mindent, ami digitális, ahogy te leírtad! Vagy: próbálnak úgy tenni, mint aki észre sem vette, h egyenlegértesítő sms-e jött, és a "Mama, SMS-ed jött"-re "Nem én rontottam el"-t felelnek!
A gépállat építéssle is így vagyunk sztem sokan amúgy!
-
JoolsNOS
veterán
-
nLali
őstag
Hiányzott már a firke csarhát stílusú írás ! Köszönöm !
-
atom87
aktív tag
Köszönöm Guga, jó volt olvasni ezeket a kis színes eseteket. Más nem is kell így az első tanítási nap végén!
-
LackoMester
addikt
-
bullseye
addikt
-
baluka
tag
-
baluka
tag
Szeva Guga, az írás a Tőled megszokott színvonalú, azaz nincs hibája...

Kérdés: a két képet, amelyeken az illető tűzoltófecskendővel tisztítja a gépeket te magad lőtted vagy whonnan a netről vadásztad? Mert ha jól látom akkor mindkettő a dunacsúnyi raftingpályánál készült...bár lehet én tévedek...
-
Nordic
Közösségépítő
bazd guga ezen konnyeztem

-
guga
Közösségépítő
Mindenkinek:

Lenry! Az írás elején, s végén szereplő 2 kép önálló történet szöveg nélküli
amolyan kép a képben funkció 
-
]Phobos[
senior tag
"Na de nézzük, mit takar egy ragadós gép valójában? Lehet táp probléma, cseréljen tápot, lehet memória probléma, cseréljen memóriát, de előbb tápot. Lehet a nagyi nagyon lassúra állította az egér mutató sebességét, cseréljen tápot, utána nagyit."
Ez mekkora duma, majd besz@rtam a röhögéstől. xDDD
-
m0py
tag
marha jo kis iras, megeri vegigolvasni!
-
Zé_Mester
őstag
nagyon jó írás volt, nagyon tetszett.
így a hét kezdetén jó ilyet is olvasni, felvidul az ember, köszi szépen

-
kernor
csendes tag
Hát nem rossz az iromány.Olyan echte nagypapa féle visszaemlékezés íze van... "bezzeg a mi időnkbe' "
Én muterom laptopjától szenvedek,persze nincs annak semmi baja.... 
-
LackoMester
addikt
nemsemmi
nekem is vannak hasonló történeteim..talán 1x össze is gyüjtöm
Kedvencem a matek(maszek) roma asszony és a 4 gidás(GB) úezsbé(USB) kulcs...
jó napot,4 gidás úezsbé kulcsot kérek
-kérdem 4 gidásat?
-igen
-parancsoljon 9 euró lesz
-köszíí
-kérem,viszlát
-helló

-
Ndruu
MODERÁTOR
Jó volt olvasni.

"tudja e, mi az a madárlátta?
Aszongya igen, hogy látta a madár.
:confused:"

Jó kis emlékeket ébresztett most ez a madárlátta. -
5h4rK
tag
-
JoolsNOS
veterán
Nekem is volt pár hasonló történetem

Erről jut eszembe, láttam valahol olyan pólót amire az volt írva: "No! Im not fix your compiuter!" Egy ilyet akarok szerezni, mert előző hónapban 6* telepítettem vint,(volt amelyiket gépösszerakással egybekötve), és abból csak egy volt az én gépemen...
És persze mind szívességből
-
mephi666
nagyúr
hát jah... amikor szívtam a hang-/hálókártyákkal, mert keresztbe-hosszába ütközött az irq/dma és a hőskorban meg még lehetett a kártyán is átjumperelni
az sem volt egyszerű... emellett a cpu-tuning is máshogy zajlott: foglalat mellett több csoportba szétosztva ott voltak a jumperek, aztán lődd be a feszkót, frekit meg a szorzót
cpu-cserénél is kapásból játszogatni kellett vele... kicsit komplikáltabb volt a dolog, mint most... manapság csak összerakja az ember a gépet, ügyel, hogy minden kapjon rendesen tápot, aztán pöccre indul... esetleg biosban kell valamit állítani, ha automatikusan nem konfigolja be magát... de még a win-telepítés is teljesen más szintre került az xp óta... gondolom emlékszik még mindenki a win95/98-as időkből arra, amikor az eszközkezelő telepítés után dugig volt sárga meg piros ikonokkal
tényleg nagy sülthalnak kell már ahhoz lenni, hogy valaki ne tudjon egy wint feltenni... anno volt, akire bepipultam, amikor hívott sokadjára is xp-t telepíteni és mondtam neki: "b+, olvasni tudsz, nem? érettségid is van... nem vagy hülye... tedd be a telepítőt, aztán értelemszerűen kattintgass!" legközelebb kérdeztem, hogy sikerült-e? hát persze...
mondta, hogy nem is volt nehéz... -
Enton
addikt
Sok ismerős, mondat mondás amivel én is találkoztam már.
Hitetlenkedők távozzatok. Ugy ált 40~50 körüliek nagyon nem bíznak semmiben. És úgy igazából mondhatsz bármit hogy neked is volt már ilyen szituációd és akkor sem történt semmi sem. -
BiP
nagyúr
Szép és akkor kevésbé szép, de izgalmas (ma már szép az is
) emlékeket ébresztett bennem az írás. -
lezso6
HÁZIGAZDA
Nagyon guga!

-
mephi666
nagyúr
"Pl. 80gb-os winchestert nem kötünk az alaplapra 40 eres kábellel, még akkor sem, ha Maxtor, pedig az megérdemelné. Főleg nem úgy, hogy master a dvd író, és slave a hdd."
ez a mondat simán mehetne aranyköpések közé
ezen derültem legjobban... (mod: be is linkeltem oda utólag)egyébként az egész írás fergeteges... nagyon jól esett ezen az unalmas hétfő délelőttön!
-
boeing
őstag
Wow fantaskikus,irás

-
Gézengúz
addikt
Na végre egy gugasztikus...

-
Zalaymate
senior tag

Gratulálok! Jó a stílus, jól szórakoztam!

-
Lenry
félisten
végre guga írás

az a macskás-képes sztori igaz?

-
Napfénysüti
nagyúr
Nagyon jó írás, egy élmény volt olvasni

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Xbox Series X|S
- Mindenféle könyves (és olvasós) Off topic
- Trollok komolyan
- Vezetékes FEJhallgatók
- Íme, a teljes Google Pixel 10a színpaletta
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11,ÚJ AKKU
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 11 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Mini Pc HP ProDesk 600 G4 / EliteDesk 800 G5 // 6-9. gen // i3 / i5
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

jókat kacagtam benne

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)