- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rdmftw
tag
ebben már van hibernálás vagy még mindig azt a modern standby-t erőltetik?
-
ddekany
veterán
Én úgy vagyok vele, hogy legyen nekik... Csak miért kell kiszúrni azokkal, akiket a hatékonyság meg munkavégzés is érdekel. Persze megmondták, legalább is a tálca oldalra rakás kapcsán, hogy költségmegtakarítás végett kivették, és nem teszik vissza. Ez persze nagy hülyeségnek hangzik egy Windows fejlesztés szintjén, főleg hogy az egy erősen központi része az UI-nak, szóval tán megérné. Tippre az van, hogy valaki ott megideologizálta ezt, és ennyire agresszívak/fasiszták.
-
ddekany
veterán
válasz
E.Kaufmann #173 üzenetére
Amúgy Access megint fontos lenne, mint termék kategória. Vagy az Excel-t kéne felokosítani, hogy tudjon értelmesen táblában gondolkodni (ahol az oszlopoknak neve/típusa van, és nem tudja gizike összekócolni). De az Access is megrekedt ahol a történelem során, ráadásul csak Office Próban van, és böngészős átirat nincs és nem is lesz (ha jól tudom). Én használtam Excel helyett bizonyos célokra, és hát fő erénye, hogy kevésbé tudják szétbarmolni a felhasználók egymásnak, mert van űrlap amibe beleírhatsz, és adott az adatbázis séma.
-
ddekany
veterán
válasz
#32839680 #178 üzenetére
A honosítás még rendben lenne, mert közel sem mindenki tud angolul, akinek Excel-t kell használnia. A gond az, hogy gagyi módon nem egységes formára hozva tárolja az Excel felvitt kifejezéseket, hanem betű szerint úgy letárolja a függvények nevét, ahogy beírtad. Innentől kezdve nem választhatja valaki preferenciának, hogy most az angol neveket szeretné látni/használni. Illetve plusz hibalehetőség, ha többféle nemzetiségű felhasználó van, hogy figyelni kell, hogy mindenki azonos lokalizációt használjon mikor fájlokat cserélnek...
-
kopi72
aktív tag
ne is mondd... a lanyom nem engedte meg, h a laptopjara balra attegyem az also menut, valamint az ujra folytatott Open Shell start menut sem engedte telepiteni.. Egy rakas .... az egesz win 11 nekem :-(
Azt mondta azert nem, mert vegre valami izgalmas valtozas tortenik az eleteben :-( Mi lesz ezekbol :-(
Basszus a lid off-ot eventet nem talaltam meg benne, csak nagyon sokara -
Meridian
senior tag
Amúgy azt mondták nem lesz már csak win 10 és ez lesz updatelve folyamatosan... és erre kihoztak egy szokásos szerencsétlenkedős verziót, a 11-et... mint a win8... kutyának nem kellett.
-
Dave™
nagyúr
-
ddekany
veterán
Kis cégeknél is, vagy ott pláne, hiszen nincs olyan osztályuk, ahol egyedi szoftvereket fejlesztenek nekik (ami a háttérben rendes adatbázis használ). Az Excelben mindent csinálás pedig elég kínos. Simán lehetne kevésbé "error prone" a cucc, de MS sz*rik bele. Simán lehetne rugalmasabb/érthetőbb pl. a pivot, de MS sz*rik bele. Minek erőltetné meg megát? Úgy sem fogsz másra átváltani. (Google Sheets nem tudom mennyivel jobb.)
-
ricsip
addikt
A világ összes hülye nagy multijában az ekszel a #1 adatbáziskezelő alkalmazás. Az összesnél. Nincs kivétel. Így lettek idomítva, csak ezt tudják használni. Te egyszemélyes hadseregként nem fogsz tudni rajta változtatni. A felsővezetés meg leszarja, ha erről nyíg nekik bárki is a legalsó szintekről. Így minden marad változatlan, mint az elmúlt 30 évben.
-
-
Dave™
nagyúr
Google Sheets, évek óta nem használtam Excelt. Ismerek én is olyan nagyvállalatot, ahova nem lenne elég, de az beteges, ahol gyakorlatilag az egész cég Excelen működik, és úgy használják, mintha adatbázis lenne, millió soros táblákkal. Mindenhova máshova tök elég a Sheets, és sokkal intuitívabb,, mint az Excel.
-
ddekany
veterán
"sajnos nem úgy tűnik hogy bármit is fejlődött volna a 11 hozzá képest"
Sőt, fejlődött, de nekem nem tetsző irányba. Úgy tűnik, nem csak a tipikus nagyvállalati töketlenkedés/káosz/inkompetencia van, hanem az is, hogy nem munkaeszközként tekintenek a termékre, hanem valami konzumidótálnak szánt divatcikként.
-
ddekany
veterán
válasz
E.Kaufmann #162 üzenetére
Na igen, az Office... Nincs versenytársa, vagy ami van, az is jobbára csak lemásolja, a sokszor szerencsétlen koncepciókkal együtt, mert hát azt szokta meg mindenki. 0 esély arra, hogy a múltból tanulva valami jobb kifejlődőn. De még arra is, hogy a kevésbé fundamentális félrelépéseket kijavítsa az MS. Ez pedig komoly veszteség az egész emberiségnek, mivel rengeteget használjuk a Word + Excel kombót. Excel különösen fáj nekem. Egy hatalmas potenciállal rendelkező koncepció, nagyon elcseszve.
-
Francia91
veterán
válasz
Dr. Romano #145 üzenetére
Nekem is van pár követelménytől megfosztott Win11 telepítőm, csak egyenlőre másik mSATA SSD-t szeretnék szerezni, hogy a belakott rendszeremet ne piszkáljam
De a Win10-zel sincs semmi bajom, tökéletesen megy rajta, csupán kíváncsi vagyok a 11-re
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
#32839680 #161 üzenetére
Én nem érzem úgy, hogy megkerülhetetlen a Linux szerverek (mert annak kiváló, csak az a kismillió féle Desktop rendszer nem valami bíztató még Linus szerint sem !!!) és a webes alkalmazások terjedése mellett.
Egyet nehéz megugrani: Office.
Na az tényleg akkora kókány, pláne a régebbi formátumok (az Apache is pl a régi XLS állományikért felelős csomagjait elnevezte HSSF-re, ami a horrible spreadsheet format rövidítése), hogy szerintem az MS se mer nagyon hozzányúlni, max megpróbálja körbetaknyolni, meg amit lehet (gondolom vért pisálva) webes felületre átvinni.
-
Egon
nagyúr
Előző cégnél volt TC, itt nem volt. Rákényszerülve egészen megszoktam az Intézőt (ha sokat kell ide-oda pakolgatni, meg lehet belőle nyitni kettőt is, és majdnem olyan gyorsan lehet haladni mint TC-n), és most hogy már van TC, általában mégis maradok az Intézőnél...
Otthoni gépen viszont szigorúan TC van, átskinezve, testre szabva, ahogy kell... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ugyanígy vagyok, csak én a Manjaro KDE-vel. W10-ből a 2019-es LTSC 2029-ig kap támogatást a jelenlegi állás szerint. Mindössze egy vacak, de legalább b. drága céges cad program miatt tartom...
morgyi: jepp. Bár meglepődnél, hogy egy KDE-s disztró manapság kevesebbet eszik de többet nyújt mint az Mint xfce, ami valahogy meghízott az évek alatt. Mint XFCE helyett Lubuntut próbáld meg, jóval kevesebbet eszik.
-
Mirage
tag
Nálam egyelőre annyit ért el a Microsoft a win11-el, hogy kiváncsiságból elkezdtem kipróbálgatni különféle linux distrokat.
Már a win10-nek sem tetszett sok dolga, és sajnos nem úgy tűnik hogy bármit is fejlődött volna a 11 hozzá képest, pedig ha nem csal az emlékezetem, arról volt szó, hogy nem lesz már több a 10 után, na mindegy.Nem mondom hogy a linux kalandom eddig zökkenőmentes lett volna, ellenben nagyon sokat tanultam és tökre bejön eddig. Az EndeavourOS jött be a legjobban, egyre inkább kezdek átállni rá a mindennapokban, manapság csak akkor indítom a windowst ha destiny 2-vel szeretnék játszani. Amíg támogatva marad a win10 (vagy nem válik teljesen feleslegessé számomra) dual bootolni fogom az EOS mellett, de azt hiszem hacsak nem lesz pozitívabb irányváltás a MS-nál, nem fogok benevezni a 11-re és a továbbiakra, pláne hogy a Steam Decknek hála a játék kompatibilitás rohamtempóban fejlődik mostmár linuxon is.
-
válasz
Sweet Lou 6 #139 üzenetére
picit félek ezektől, de ha nem lesz más...
-
Nyersszotyi
tag
Sajnos az ms-nél az alapprobléma, hogy mindig a piacnak kellett haladni feléjük és nem fordítva.
-
ddekany
veterán
"Ez igaz, bár én már nem szeretem a mai, így is elég komplex világban a még több választási lehetőséget"
Fejlesztőként ezt tán még annál jobban is megértem, mint mások...
De én a sok lehetőségben nem a választási lehetőséget látom általában, hanem a menekülési lehetőséget. Szóval ha, és amikor belefutok valamibe, ami nekem pont baj, akkor legyen lehetőségem variálni, hogy az megkerüljem. Ha pl. Canonicalnél valami elvetemült UX szekta átveszi a irányítást, akkor át lehet menni Mint-re, stb. Ha viszont MS-nél megőrülnek (lásd Win 11 felület hülyítése valamiféle vallási megfontolásból), akkor így jártál. A gond persze csok ott van, hogy a Linux önmagában egy óriási sz*pás univerzum, szóval azon beül menekülhetsz csak...
-
ddekany
veterán
válasz
E.Kaufmann #151 üzenetére
Q4OS pl. kis helyen elfér, sőt RAM-ot is ha jól emlékszem alapból 200MB alatt eszik betöltött desktop environment-el. (És ez manapság extrém jónak számít... hát ide jutottunk.) A gond csak az, hogy bármi mai alkalmazást feltesz az ember, azok random sok száz MB-ket lezabálnak háttértárról, meg RAM-ból... mert ezeket már észre se veszik a fejlesztők, náluk mindegy.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #141 üzenetére
Annak a disztrónak már évek óta hatalmas gondjai vannak. Van sok jó ami közül lehet választani.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egyébként nagyrészt én sem konfigolok át dolgokat. De mondjuk a tálcának, meg ami még megmaradt a start menüből, annak a bal oldalon a helye.
Amúgy igen, a Windows elterjedésének egyik kulcsa, hogy az emberek nagy többségének nincs is igénye jobb megoldásra, csak menjen az excel meg a facebook... -
PuMbA
titán
válasz
CPT.Pirk #144 üzenetére
Ez igaz, bár én már nem szeretem a mai, így is elég komplex világban a még több választási lehetőséget, mert megőrülök tőlük (megjegyzem, tudományosan is bizonyított, hogy a túl sok választási lehetőség esetén az agyunk már rosszabb döntést hoz és tisztán látszik az internet elterjedésével, hogy mennyi gondot okoz a túl sok infó, gyakorlatilag bele tudnak őrülni az emberek), így sok témában örülök, hogy nem kell választanom. Azt használom, amit elém tolnak
Windowst majdnem alap beállításokkal használom. iPhone-ra meg fél éve álltam át és azt is majdnem alap beállításokkal. Így sose kell újra beállítanom semmit vagy megjegyeznem, hogy mi hogy volt
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Francia91 #137 üzenetére
Hasonlóképp a kinti gépünk Fujitsu M720 WS
- Xeon E5 1620
- 2x8GB 1600MHz DDR3
- Geforce GTX 750 Ti
- 240GB SATA SSDEz ugyancsak nem felel meg a "követelményeknek, de az ilyesmi engem sose érdekelt és a gépen lévő Ghost Spectre Win11-et sem
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csakhogy ott megtehetem, hogy arra váltok ami tetszik.
Most még egy picit variálhatok, hogy W10 vagy 11, de ha tartják magukat az ütemtervhez, akkor a W10 támogatása csaknem minden kiadására megszűnik 2025-ben és ha valami nem tetszik a W11-ben akkor így jártam, vagy fizetős toolokkal átszabhatom, azok meg vagy elromlanak egy nagyobb updatenél, vagy nem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
E.Kaufmann #141 üzenetére
Annyi jó disztró van, de erre megakadtok annál a céges szemétnél amit lassan már nem is használunk mert totál visszaépült az utóbbi években...
-
Chibass
tag
Én mindig igyekeztem hamar upgradelni az új windowsokra, de az új 11-től én sem vagyok hasra esve a 10-hez képest. A tálca visszalépés, azt reméltem legalább a HDR-t automatikusan kezeli a játékok alatt, de az se. Szóval azon kívül, hogy friss a felület, semmi gyakorlati hasznát nem tudok mondani.
-
Sweet Lou 6
addikt
ez nálam is dealbreaker, szerencsére van ingyenes 3rd party app amivel meg lehet oldani: [ExplorerPatcher]
-
nem jobb, visszalépés. hogy a belső jobb-e, mindegy, mivel nem azzal dolgozok, hanem a GUI-val: az szarabb. 16:9 és 21:9 kijelzőn nem kívánok feláldozni a taskbar számára X sort az egyébként is szűkös vertikális helyből, horizontálisan pedig nem lehet. MERT CSAK.
ez nem (csak) megszokás, hanem egész egyszerűen nem használható optimálisan/kényelmesen a win11.
-
Francia91
veterán
Nekem egy Dell Precision M4800-as mobil munkaállomásom van, szerintem még ma is jól helytálló hardverrel:
- Intel Core i7-4930MX Extreme Edition
- 4x8 GB (32 GB) DDR-III 1600 MHz RAM
- nVidia Quadro K2100M MXM VGA (2 GB GDDR5 128 bit)
- mSATA SSDÉn ma is CAD-ezek vele, fotót szerkesztek, és alkalmanként játszok rajta, de pöpec, gyors, van benne kraft. De persze a Windows 10 követelményeknek nem felel meg...
-
pechman8
tag
Én még Rspberry 4 is felraktam. Elég jól működött még azon is. Szebb is mint a W10. Ezzel vége az előnyöknek. Vannak ugyanis bosszantó hibái. Pl 1: az MSoffice excel tábla hibásan miniatűr méretben nyílk. pl. 2: A OnedDrive ami szintés MS szoftver nem indul el a géppel együtt az istennek se, mindig külön kell indítanom, pedig már újraraktam. pl. 3: Feleségem gépén néha nem ír internetes ablakokba, több böngészővel is próbáltam. . Emiatt W10-raktam fel neki vissza, azóta nincs ilyen gond. Szóval szerintem ez egy holtvágány mint a Vista volt, ami szép volt, de sok gond volt vele.
-
válasz
Hosssszu #100 üzenetére
Elhiszem, de nálunk pl. az a gond, hogy a frissítésekhez is külön rendszergazda jogosultság szükséges, az IT meg folyamatosan 2-4+ hét csúszásban van, az ilyen bohóságokra amúgy sincsen sok idejük.
És ez minden frissítésre vonatozik: W10, MS Office, böngészők, vírusadatbázis, stb. -
Neovenator
senior tag
válasz
Dragon3000 #133 üzenetére
Igen, emlékszem...hát, gondolom drága is vótt a RAM, meg valóban, többet evett tárhelyben is...XP után történt egy lépcsőfok-váltás (hardware végre elég erős lett), amit azóta se léptek tovább igazán, ami persze nem gond, csak ezért tud elketyegni a W10-W11 még a fent említett retró gépemen is, minden gond nélkül. A gubancos, tarthatatlan, túltákolt kódot leszámítva (apróság
) semmi gond nem volt Istvánnal.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Neovenator #123 üzenetére
Szerintem core 2 duo és 2x2GB ram társaságában sem volt semmi gond a vistával, a win7 sem ment jobban ugyanazon a gépen. Inkább sok embernél a minimum környéki szint volt a memória esetében, ami a nagyobb gondot okozta, illetve sokan sírtak, hogy az xp 1-2GB hely foglalása helyett lett 15-20GB az alap rendszer.....
-
Rick4
félisten
válasz
Dr. Romano #130 üzenetére
-
ddekany
veterán
Az elterjedtség elsősorban nem attól függ, hogy a gépek hány százaléka cserélődött le, mióta Win 11-el adjál az új gépeket? Mondjuk ha vállatok még most is kérhetik 10-el, az bekavar ebbe a logikába. De azért, az nem valószínű, hogy valaki lecseréli a működő rendszerét, ha nem telepít amúgy is újra.
Amúgy nyilván legalább addig húzom 10-el, amíg az alkalmazások/driverek/MS támogatják. Egyrészt, abból hogy nem rakhatom többé oldalra a tálcát, és a csoportosítás hallom még annál is ostobább lett, mint 10-bem volt, arra következtetek, hogy nagy gyökerek voltak, akik meghatározták az irányt. Ezért bizonyosan van még pár apró kiszúrás, amiről nem tudok még, és sok kicsi sokra megy. Másrészt, 10-en már kitanultam a hülyeségei elkerülésére a trükköket (pl. hogy ne ébredjen fel önállóan éjjel közepén - sokaknak gond). Kezdhetném elölről, ha egyáltalán van bármi megoldás még rájuk.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Neovenator #123 üzenetére
Hát jah, csak amíg a Windows 11 simán hasít egy 8 éves vason (jelen esetben a 4. genes notimon), a Vistáról megjelenéskor ez nem igazán volt elmondható.
-
Rick4
félisten
Megvagyok, csak ahogy már ott is pedzegettem, másfél éve nem Szegeden, pont 330km-re, a Balaton délnyugati csücskénél...
Jaja, nekem is sokszor eszembe jutnak a dolgok, pont tegnap beszéltük az Asszonnyal, hogy mikor jártam a topicban utoljára, de több időm azóta se lett.
Gondolom nálad azóta lett újabb 2-3 gyerek.. -
-
Neovenator
senior tag
Akkoriban egy Q9550-em volt 8GB RAM-mal, köszöni szépen, kiválóan ment Pistával, nem értettem soha a fanyalgókat...ráadásul a mai napig a kedvenc UI design-om a Pistáé, ha lenne hozzá még support, simán használnám az egyik retró gépemen...próbáltam is felrakni talán tavaly, de már használhatatlanná tették, sajnos, pedig még mindig nagyon bírom.
Persze aki Core 2 Duo-val vagy akkori AMD-vel próbálta használni, 2-4GB memóriával, annak lassú lehetett az élmény...de ez akkor sem az OS hibája feltétlenül...mondjuk kód szinten kész katasztrófa volt, ki is hajították, az már inkább. -
doooo
veterán
Engedélyeznem kellett a TPM-et ahhoz, hogy mindenben megfeleljen a követelményeknek a gépem... sikerült is, de a telepítést elhúztam, bő 10 hónappal
.
Most meg azt írja, hogy újra engedélyezni kell (vagy be kell kapcsolni), mert időközben megint kikapcsolta a rendszer.
Na majd újabb 10 hónap múlva meglátom, mi a helyzet. -
Ba cy lus
addikt
Amúgy meg nem is értem milyen "nem professzionális" használatról beszéltél: ha összeveted a Lightroomot a Darktable-lel, utóbbi kezelőfelülete, beállítási lehetőségei inkább a profiknak szánt, míg a Lr-ot egy full kezdő is vígan elkezelgeti.
A gyakorlatban meg pl. fogom az egyik templom belsőről készült képem, Darktable-lel, ha fene fenét eszik, sem hozom úgy vissza az ablak mintázatát - legfeljebb, ha visszamegyek csinálni még egy képet, és alulexponálom, de ez már nekem a gombhoz a kabátot varrás esete -, hiába van annyi állítási lehetőség. Lr-on meg csak elhúzom a highlights-ot balra, és már hatásosabb.Na ezért a hatékonyságért használom a Lr-ot. Ez nem vallási kérdés, a gyakorlati használhatósága emelte ki. -
Dave™
nagyúr
válasz
Ba cy lus #118 üzenetére
Igen, a Darktable egy jó Lightroom alternatíva, ingyen.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ba cy lus #112 üzenetére
Semmi sem akadályoz meg abban, hogy továbbra is azt használd. Nem muszáj Linuxot meg FOSS szoftvereket használni, ellenben van akinek elég az is, és ha azt nézem, hogy én 7 éve elvagyok velük munkában és privátban is, akkor vagy én vagyok nagyon ügyes, vagy ezek is teljesen használhatóak a többségnek. Szerintem inkább az utóbbi.
-
Ba cy lus
addikt
De épp ez az, hogy a RawTherapee kb. az utolsó, amit egy amatőrnek/kezdőnek ajánlani mernék, mert jó eséllyel elmenne a kedve az egész utómunkától. Egyértelműen profiknak van kitalálva az a kezelőfelület, olyan dolgokat lehet állítani benne, amit semelyik másik programban, viszont ennek ellenére a tónus beállításában nem olyan jó, mint a LR. Nekem különösen az árnyékos, sötét részekben nem volt soha elég természetes, és hát RawTherapee-ban a csúcsfények visszahozása sem csak annyi, hogy balra elhúzol egy csúszkát. Túl sok pepecselés, idő vele egy kép.
-
Ba cy lus
addikt
RawTherapee, ne viccelj.
Bár kitanultam a csínját-bínját (elég komplex, ugye), nem kevés idő egy kép. És még akkorra sem lesz olyan természetes hatású. A LR épphogy a kezdők számára is sokkal inkább használható, gyorsan kitanulható. A highlights, shadows csúszkája összetettebb működésű, mint a többi ilyen progi esetén. Addig létezik kb. alternatívája, míg nem kerül képbe egy-egy kontrasztosabb téma. Csúcsfények visszahozásában pl. nincs ellenfele. Egyszerű felület, látszólag semmi extra, de a háttérben bizony komplexebb és átgondoltabb működésű. Görbékkel pl. szinte soha nem kell vacakolnom, annyira okosan működnek a csúszkái.
Egyetlen másik szerkesztőt használok mellette, a dxo photolabot. Az maradt még. Rengeteget használtam, próbáltam velük a maxot kihozni. Ezek maradtak, az összes többi nélkülözhető számomra.
-
ROBOTER
addikt
Nem beszélve arról, hogy otthoni használatban 90%-ban, de még céges környezetben is legalább 50%-ban feltört szoftverekről beszélünk, amikor Adobe-ről van szó. A fórummotor meg mindent elbír mint a papír, simán ideírhatom, hogy nekem előfizetésem van, úgysem tudja senki ellenőrzni.
Én is elvagyok a RawTherapeeval és a Gimppel, nyilván nem használok 20 réteget mesterséges hátterekkel. Ami sokkal nagyobb gond az excel makró hiánya Linux környezetben.
-
PCProfessor
aktív tag
Teljesen érthető amit írsz és így vagyok vele én is. Ha nem játszanék sok játékkal aminek anticheatje még mindig nem támogatott linuxon/linux alatti windows vm-en már váltottam volna. Linux alatt windows vm vga átadással 5 másodperc alatt bootol, így aki anticheat nélkülieket tol 100%,hogy tudja majd játszani a kedvenceit.
-
donki
senior tag
válasz
PCProfessor #93 üzenetére
Szeretek linuxot használni, de otthoni gépen, ha játszani is akarok, jobb a windows. Ha meg valakinek jó processzora van, tehát 2-3 percig tart egy reboot, az nem fog két operációs rendszerrel bajlódni... :D
Munkára jobb szeretem a linuxot, de a választás nem mindig van az én kezemben. -
raveinT
tag
válasz
#32839680 #101 üzenetére
Én onnantól, hogy insider programhoz csatlakozva lehetett win10-re frissíteni a win7-et, win10-en vagyok. Azaz a "hivatalos" release előtti hónapoktól. Nekem teljesen pozitív a win10-ről kialakult kép, sose volt vele gondom, ami miatt újra kellett volna húzni vagy fórumokat bújni ilyen-olyan javításért. Emiatt nem is nagyon látom szükségét a 11-nek, pedig a múltkor már jelezte a gép, hogy frissítene.
De nyilván ez embereként eltérhet, hogy mikbe botlott bele
-
bitblueduck
senior tag
görcsösen ragaszkodik a régihez, ami új az meg rossz, mert még nem ismeri
Persze van ilyen is. De azért többnyire nem ez a helyzet ux téren és joggal zsörtölődnek az emberek csak jobb híján beletörődnek idővel. Néha viszont annyira sokan sírnak, hogy màr figuelembe kell venni pl csempék esetén.
-
Ba cy lus
addikt
Aki nem professzionálisan használja, annak bőven elég lehet a Darktable helyette.
Próbáltam rengeteg másik képszerkesztőt: a gyakorlatban soha egyik sem váltotta ki a Lightroomot. Tetszik tudni, aki nem profi, az sem feltétlen szeret kétszer-háromszor (vagy még többször) annyit szöszölni egy képpel, mire talán (!) olyan jó eredményt kap, mint Lightroomal. Kikiáltják ezeket az ingyenes cuccokat alternatívának, de rohadtul nem azok.
-
Hosssszu
őstag
válasz
Dr. Akula #97 üzenetére
Ez sajnos nem minden esetben van így.
Én ahol dolgozom domain-ből tiltva van minden, ami nem engedélyezett. Külön kell minden programot engedélyeztetni, csak vezetői jóváhagyással vesznek fel programot a ez engedélyezett listára. Biztonsági szempbótból szvsz nagyon jó megoldás. -
Dave™
nagyúr
válasz
Ba cy lus #95 üzenetére
Aki nem professzionálisan használja, annak bőven elég lehet a Darktable helyette. Mindig az Adobe szoftverek jönnek elő először, hiszen mindenki fotós meg grafikus, de azért a valóság árnyaltabb. A GIMP, Inkscape és Darktable elég nagy részét ki tudja váltani az Adobe CC suite-nak teljesen ingyen a fenti súlyozással.
-
Csabis
aktív tag
Ha képes lehalni a Secure boot akkor igencsak lassan fog.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
PCProfessor #93 üzenetére
Ha valaki pl. Lightroomot használ, a linux nem alternatíva.
-
Sinesol
veterán
válasz
PCProfessor #4 üzenetére
Ehh, kb minden ujabb verziónál ment a sírás, hogy a régi jobb volt, kicsit unalmas ez már...lehet inkább a user-ben van az error, hogy görcsösen ragaszkodik a régihez, ami új az meg rossz, mert még nem ismeri.
Megjelenés óta használom, soha semmi gond nem volt vele, jól összerakott, átgondolt rendszer, rengeteg igényes részlettel, látszik, hogy sokat dolgozhattak rajta.
Egyértelműen jobb rendszer a korábbi verzióknál. -
-
Rick4
félisten
Tálca pozíciója, annak testreszabhatósága.
Ez engem személy szerint baromira nem érdekel, annyit szabtam testre, hogy visszaraktam bal oldalra a középre elcseszett mindent.Marhára nincs az középen elcseszve, most került végre a helyére...
Amíg nem ott volt, hanem balra, 30°-ot kellett a fejemen fordítani, hogy megnyithassak valamit, 60 centivel volt arrébb a start gomb.
Emellett van rengeteg jó dolog, egyrészt működik mindenféle hiba, probléma, lassulás nélkül, másrészt egy csomó apróság jobbá tette a melót, pl csak egy, ami nekem fontos, a fájloknál a jobbklikk mindig a legutolsó, legtöbbször használt lehetőségek vannak felül,
-
vadkörte
addikt
válasz
Synthwave #56 üzenetére
Egyre kevesebb érvet tud a MS felhozni, hogy lecseréljem a jól belakott és bejáratott Win10-em. Amúgy ha a munkám miatt nem lennék Win-hez kötve - a (kiadvány és grafikai) szerkesztőim nem futnak linux alatt, se Wine-nal, se egyéb módon, a VM-ozás meg munkára nem pálya, macOS-re meg nem szeretném megvenni még egyszer a programjaim meg az OS alá szükséges gép sem túl pénztárcabarát - akkor már rég teleportáltam volna magam Manjaro-ra...
És ebben mi akadályoz meg? Ha linuxszűz vagy egy virtuális gépben ki tudod magadnak választani azt az irányt ami szimpatikus és a továbbiakban nem kell ugrálni a disztrók között... A laptopomon - HP 820G2 - egy személyre szabott felületű KDE Plasma-s Manjaro fut. Kb. mint a villám, üresjáratban elvan párszáz MB RAM-mal, visszafogott használattal van, hogy fél óráig el sem indul a ventije. Ugyanez a lapos Win10-zel fel akart szállni és a magnézium ház bele akart olvadni az ölembe, a CPU nem ment 85°C alá. -
CYBERIA
őstag
Nem azt mondom hogy meglepő, de azért mégiscsak érdekes, hogy a Vista elterjedtsége a szintén nem túl elterjedt Win2000-nek is csak ¼–⅕-e.
-
ceia
őstag
Nekem az információk alapján ugyanolyan rossznak tűnik, mint a 10. Sőt, még rosszabbnak, a követelményei miatt. Kinézetre sem szebb, a kerekített ablakok egyáltalán nem tetszenek és a dokk sem. A tálca/menü bevált, nem tudnék jobbat elképzelni. Az a kék "tortabevonókrém" háttérképe meg szörnyű. Tudom, hogy le lehet cserélni, de mégis, mindenhol azzal tolják az ember képébe a 11-et, már nagyon unom a látványát, kb. mint a covid vírus képét.
-
ricsip
addikt
istenverte céges gépen persze nincs TC. Aki már 8 éve ott dolgozik, annak se sikerült kikönyörögnie, kizsarolnia, kikövetelnie. Munkahelyváltó indok lesz, akármennyire is faszságnak tűnik egy laikus szemében. A napi munka minden fájlkezelőben töltött percét teszi földi pokollá. Minden percét. Nem egy embernek fáj hanem kb mindenkinek. De hát akinek 3 gyereket kell otthon etetnie, meg lakáshitelt fizetnie, az kussol és inkább nyeli ezt a mérget (is).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
martonx
veterán
- Kis tálcáról felugró ablakos hangerőszabályozó. Helyette van a gépházban a teljes ablakos másodpercek alatt bejövő böszmeség.
Másodpercek alatt??? Ami miatt szarabb lett, hogy ezt már sehogy nem lehet kikapcsolni. Win10-11 alatt EarTrump segédprogram must have. 10-nél még ki lehetett a default fost kapcsolni, 11-nél már nem lehet. Szóval tényleg szarabb lett.- Ahogyan a hálózati opciók is.
Dettó, rögtön feljön. Amúgy a VPN-hez valóban eggyel több kattintás kell, szvsz tényleg szarabb lett, de kb. lényegtelen mértékben.- Másodlagos tálcán óra, ikonok megjelenítése. Ikonok méretének változtathatósága.
Maximálisan jogos, döbbenet, hogy 2021-ben ilyet csinálnak, és a mini szarokat kell sasolni, nem lehet semmit testreszabni.- Tálca pozíciója, annak testreszabhatósága.
Ez engem személy szerint baromira nem érdekel, annyit szabtam testre, hogy visszaraktam bal oldalra a középre elcseszett mindent.- Filekezelőben a jobb klikkes alap opciók száműzése almenükbe.
Tök lényegtelen, ha MS-nél erre recskázik valaki munkaidőben... Amúgy meg tényleg nem értem mi szükség volt erre a lépésre.- Kicsi, csak applistából álló start menüt sem lehet már készíteni.
Lásd előző hsz-t- Azt hiszem a billentyűzet nyelv váltó shortcutos interfacen is elrontottak valamit, de ez már nem rémlik.
Mindig elsők között kapcsolom ki a nyelv váltást.Szerencsére a win továbbra is kb. ingyenes, illetve azért mostanra vannak már olyanok is win11-ben, amiben több a win10-től (pl. füles intéző, kár, hogy nem használok intézőt, csak TC-t
).
-
Petya XT
senior tag
Nem, nem nagyon látom a különbséget, a Win10, meg e között. A KDE Plasma is simán beeszi ezt a mennyiséget.
Szokták érvként felhozni, hogy a LM Cinnamon, meg a Manjaro KDE 1GB alatt eszik alapjáraton. Jah, csak ritkán használja alapjáraton az ember ugyebár.
A két Windows szerintem egyforma, de ez az új asztali felület a Win11-ben érezhetően könnyebb, szerintem minimálisan ugyan, de kevesebbet is eszik mint a 10. Egyébiránt nem heréltem ki benne semmit, csak amikor írtam az ISO-t, a TPM meglétét figyelhető funkció került kikapcsolásra a telepítőben. Egyébként ugyanúgy használom, minden egyéb dolgával együtt. Bejelentkezve, Onedrive, Edge, appok, minden. Semmit nem trükköztem vele.Pár év múlva sajnos így is kevés lesz, tök mindegy mit használsz. Nekem is 8 GB RAM-om van, persze bővíteni kéne, de nincs törek. E van, ebből főzünk
-
tasiadam
veterán
válasz
PCProfessor #72 üzenetére
Azért nagyon kiheréltet nem akarok, mert volt már 10ből is szerencsém hozzá, aztán örültem, hogy elindul 1-1 dolog fél óra szenvedés után. Felrakom és kikapcsolgatom magamnak a dolgokat. Vagy csinált már valaki debloated verziót 10 külsővel? Akkor átmennék rá
VM-en csináltam 11 és server 22-t, egy fejfájás volt a beállítása, úgy elpakoltak mindent össze vissza.
-
tasiadam
veterán
Nem eszik több ram-ot herélve? Én azért "eröltetem" a win10-et régebbi gépeken, mertk is állítással egy 21H2 is elvan 1.2gb-vel idle, és gb elég böngészni. Erért oda a win10, hogy már nem fog több ramot kérni és CPU-t. Régebbi verzókkal ezt le tudtam tolni 0.9gb ram alá. Attól félek, hogy felrakok win11-et egy skylake i5-re 8gb rammal, pár év, és nem a CPU lesz kevés (de az is), hanem a 8gb memória lesz karcsú böngészésre is.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
bitblueduck #67 üzenetére
Ha nincs anticheat és a játék nagyon retro virtualbox megoldás lehet. Amúgy kvm/qemu gpu passthrough-val sokkal jobb.
-
Petya XT
senior tag
Nem értem ezt a "nem támogatott, meg nem jön a frissítés" dolgot. Negyedik generációs Haswell, egy Dell brandben. Letöltöttem az ISO-t, Rufussal kiírtam, Secure Boot bekapcsolva, pipa ki a SB és a TPM elöl.
Kb. ennyit tettem, feltelepítettem, beléptem az MS dolgaimmal és kész. Simán frissül, semmi gond vele. Simán élhetőbb, mint a Win10, aki meg használt már KDE-t, annak-egy két dolog ismerős lesz. Egyáltalán nem rossz rendszer ez. Ha meg el kell kezdeni vele okoskodni, mert beszigorítanak, van egy Manjaro pendrive, amit bármikor bele lehet dugni abba a gépbe is.
Tök mindegy. De a rendszer az jó, még így régi, ótvar vason is remekül muzsikál. -
tasiadam
veterán
válasz
bitblueduck #67 üzenetére
virtualbox????????????????????????????????????????????????????????? Hyper-V
Nincs is semmi. Heterogén inteleknek és régi genes inteleknek okoz plusz telejsítményt, am nem. -
bitblueduck
senior tag
Nem találok erős érvet win11 upgrade mellett 5900x+rtx3060 rendszerrel. Ahogy mások is írták egy rendes linux ingyen megfelelő alternatív upgrade path lehet. Kb a visual studio az egyetlen komoly alkalmazás ami winhez köt meg pár játék kompatibilitása. Annyit meg lehet elviselek egy virtualbox win11 guesttel.
-
"LMDE kevésbé elterjedt, mint a Linux Mint, sokkal kisebb a felhasználói bázisa, nem kompatibilis a PPA tárolókkal és hiányzik belőle néhány funkció. Ez azt eredményezi, hogy kicsit nehezebb használni és nehezebb hozzá segítséget találni, ezért nem ajánlott kezdő felhasználóknak...
LMDE azonban valamivel gyorsabb, mint a Linux Mint és újabb csomagokat tartalmaz. Az élet az LMDE oldalon izgalmas lehet...
LMDE 4 felhasználóknak nincs meg a választás lehetősége, de nekik nem kell várni az új csomagokra és általában ők kapják meg először. Ez kockázatosabb, de sokkal izgalmasabb."Hát, nem hoztad meg a kedvemet.
Az OS választásomban a szempontok között az "izgalmas" valahol a lista legalján található. -
Dr. Akula
félisten
"Fontos, hogy ezen a ponton cseréljük ki a fájlt, mert korábban még nem létezik, ha előre odamásolod, akkor az installer felülírja, később pedig már nincs rá lehetőség"
Nem kell ezzel ennyit trükközni. A gyári .iso-t ki kell tömöríteni, kitörölni az appraiserres.dll-t (alapból benne van, nem kell létrejönnie sehol), majd ugyanazzal a névvel egy 0 byteos filet kreálni, és ennyi. Nem is kell felmountolni semmit, így a kitömörített fileokból mehet nyugodtan a setup.exe. Működik, tesztelve. 22H2-vel is. A 21H2-ben még a 0 byteos file se kellett, csak törölni a .dll-t, most ennyit "fejlesztett" rajta az MS.
#15anulu: Melóban a legnagyobb gond vele, hogy a rajta futó szoftverek támogatása nem szól 11-re, csak rendszerint a legutolsó LTSC-ig vállalnak kompatibilitást. És ha te 11-et használsz, majd hibára fut a program, a support szétteszi a kezét. Ezért senki nem megy LTSC fölé.
-
Dr. Akula
félisten
Az se segít rajta, hogy LTSC még mindig nicns belőle, és már mutogatják a 12-t, ösztönözve az embereket a kivárásra.
-
-
Balu77
őstag
Amilyen béna a start menü és a tálca, illetve a paraméterezhetőségük, részemről sem lesz jó ideig win11. Talán kéne hallgatni a felhasználókra is, de kb. olyan ez a win11, mint a hasonszőrű elődei (ME, Vista, Win8). Talán a win12 majd, de ami kép arról is kiszivárgott, az nem igazán tetszik, ugyanaz a béna tálca.
-
K0vasz
aktív tag
a hardverkövetelmények, meg hogy "minek?"
-
ughhh
senior tag
válasz
Synthwave #56 üzenetére
Linux Mint Debian Edition 4 „Debbie” | Linux Mint Magyar Közösség
továbbá pm videókonf, mindenben IS segítek -
ughhh
senior tag
válasz
Synthwave #56 üzenetére
LMDE 4 "Debbie" - Linux Mint
Töltsed lefele, rolling relase folyamatosan stabil és uptodate
Tedd fel valamelyik elfekvő biztonsági tartalék laposodra. -
Zotya84
őstag
-
Tavaly nyár óta használom, már kezdem megszokni, de szeretni sosem fogom. Évek óta érik, hogy már csak linux, de eddig még mindig visszatáncoltam.
-
tasiadam
veterán
Ha az embernek nincs heterogén CPU-ja, mi értelme?
-
Lenry
félisten
válasz
Patrik.Varga #39 üzenetére
az megvan, hogy ez ahhoz kell, hogy nem támogatott gépre is feltedd?
veszel egy olyan gépet, ami tudja, amit az MS előírt és akkor simán csak felrakodráadásul "ennyit trükközni"? megnyitni a registryt és felvenni két kulcsot az már az "ennyit trükközni" kategória? vao
-
ughhh
senior tag
22H2 minden hókoszpókusz nélkül települ pentium 4 -re.
Linux 10+ éve használok, nem csak szerveren, hanem desktopon is, steam gamék nagyrészt mennek hibátlanul, irodának ott a libre office, tökéletes, pdf összefűző stuffot is találtam, gimp 5*
Arra még nem tudtam rávenni magam, hogy a vezérpc-re feltegyem -
nonsen5e
veterán
Ahogyan én nyúzom a Win10-et, a 11 használhatóság téren minden tekintetben visszalépés volt, és egy csomó dolgot nem tudott / sokkal bénábban tudta mint a 10, azóta gyorsan kikapcsoltam a TPM-et meg mindent, hogy véletlenül se installálja fel magát auto-update gyanánt.
- Kis tálcáról felugró ablakos hangerőszabályozó. Helyette van a gépházban a teljes ablakos másodpercek alatt bejövő böszmeség.
- Ahogyan a hálózati opciók is.
- Másodlagos tálcán óra, ikonok megjelenítése. Ikonok méretének változtathatósága.
- Tálca pozíciója, annak testreszabhatósága.
- Filekezelőben a jobb klikkes alap opciók száműzése almenükbe.
- Kicsi, csak applistából álló start menüt sem lehet már készíteni.
- Azt hiszem a billentyűzet nyelv váltó shortcutos interfacen is elrontottak valamit, de ez már nem rémlik. -
Patrik.Varga
tag
Hát ne is várják, hogy váltsak. Egy tökéletesen muzsikáló 7700K-ra már nem engedik feltolni...
-
podtibi
senior tag
Amíg nem érzem kötelezőnek, addig nem is fogják a gépemen látni. Az hétszentség.
-
ricsip
addikt
válasz
Dragon3000 #29 üzenetére
Az idő szépíthette meg az emlékeket. Vagy inkább az SP1
. Előtte akármilyen tápos géped lehetett (sehol nem volt még 2006-ban konzumer SSD), mindegyiken szarul futott.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Steve_Brown #9 üzenetére
Lehet, hogy lottóznod kéne.
-
Lenry
félisten
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Lehet tippelni, hogy kényszerből meghosszabbítják-e a Win10 támogatását.
- ami még annyira nagy dolog nem is lenne tőlük, hiszen ott van az ltsc ág.
-
Ba cy lus
addikt
Az elején nem volt sok bug*, de pár hónapja a fájlkezelő meghülyült: a mappák típusait önkéntesen átállítja "Képek"-ről "Szokásos elemek"-re, illetve ha létrehozok egy új mappát, látszólag semmi sem történik, ilyenkor nyomni kell F5-öt/frissítést, és csak akkor jelenik meg - mint ahogy sokszor egyéb esetekben is, mintha nem frissülne magától a nézet.
Ami pedig a többit illeti: a felület személyre szabhatóságán nem igazán sikerült javítani, visszasírom az XP, Win98 ilyen lehetőségeit.* Olyat csinált pl., hogy a Gépházban a fájlkiterjesztésekből eltűnt a .jpeg, .jpg, nem lehetett beállítani, mivel nyissa meg, és persze a saját szarjával nyitotta alapértelmezetten (amit önkéntesen visszaállított az egyszer már beállítottról). Ezt sem MS frissítés oldotta meg, hanem a neten kellett utnanéznem, mi a teendő. Igazából nekem új Win10-ekkel kevesebb problémám volt.
-
Lenry
félisten
válasz
RyanGiggs #20 üzenetére
telepíteni úgy, hogy amikor a telepítő bemondja, hogy a géped nem kompatibilis, akkor nyitsz egy registryt és létrehozod azt a két kulcsot, ami után ignorálja a Secure Boot meg a TPM hiányát a telepítő.
eddig minden frissítés megérkezett, most a 22H2 nem akart megjönni, ott meg az a trükk, hogy a Media Creation Toollal csinálsz egy telepítőt, azt indítod, és amikor kicsomagolta magát (de még nem kezdett hisztizni az inkompatibilitás miatt), akkor azt a dll-t, ami az ellenőrző modult tartalmazza, kicseréled egy ugyanolyan nevű, 0 bájtos fájlra, és akkor átugorja az ellenőrzést.
ez utóbbi trükköt majd ki szeretném próbálni, hogy működik-e Win10-ről 11-re frissítés esetén is.(mindjárt írok egy külön bejegyzést erről, hogy hogyan, nem akartam itt a topikba szemetelni ezzel)
-
Joker88
őstag
Hát én aktívan kb két hete használom, egy notebook-vásárlással jött képbe. Ugyanis ez a rendszer volt hozzámellékelve,telepítve.. (Asus Vivobook S15 ) . Eddig Windows 10 volt az előző gépemen, asztali gép..
Hát,lehet hogy jobban megszoktam a W10-et az évek alatt, de van pár apróság ami nem tetszik a Windows 11ben.. Például a fájlkezelőben a fájlok mozgatásánál az ikonok (másol,kivág,beillesztés,stb ) Ezek nem jönnek be nekem.. Illetve a tálcán az óra melletti ikonok (hálózat/akku/hangerő) kattintása után , ezeket szerintem nem kellett volna csoportosítani..
Meg úgy általában a kinézet nem az én szememnek való.. Biztos meg lesz szokva -kénytelen vagyok- de most még idegen.. -
ROBOTER
addikt
válasz
PCProfessor #4 üzenetére
Az eddigi legjobban összerakott Windows, már a sokadig gyári gép és saját telepítés után is kevesebb bugot találtam benne, mint a korábbi rendszerekben. És ez a driverek működésére is vonatkozik.
-
anulu
félisten
megjelenés napja óta használom az adott verziójú Win-t '95 óta. nem az a kérdés, hogy hulladék állapotban van-e ott és akkor, hanem, hogy mennyire. mindig csodálkozom, akik istenítik az XP-t és a 7-est. említettekhez képest EoL-kor a 8 sem volt rosszabb állapotban, és a 10-nek is kellett jópár major update, mire tényleg használható lett.
nem mondom, hogy matyóhímzés volt a 11, de már (szigorúan otthoni!) használatra teljesen rendben van. céges más kérdés, munkahelyen volt 1-2 próba legalább szűk körű bevezetésre, de rövidtávon eljutottunk a "na hagyjuk" állapotba, leginkább USB-C bugok miatt. -
ricsip
addikt
válasz
PCProfessor #4 üzenetére
A w11 bugjai semmik ahhoz képest, amilyen trágya állapotban megjelent a w10 még anno 2015 augusztusban. Csak hát az emberek emlékezetét könnyen át lehet baszni. Hamar felejtenek, aztán h. a 11 kijött, máris a w10 lett a legjobb OS a világon.
A 7--> 10 váltáskor meg a 7 volt a világ legjobb windowsa (közte a 8, 8.1 említésre sem méltó, azt az egész ipar a msft-al karöltve gyorsan el akarta felejteni).
Mikor a 7 jött ki, akkor meg az XP volt a császár (Vista-t megint csak nem érdemes megemlíteni sem).Szóval így megy ez már nagyon régóta, az égvilágon semmi különös vagy említésreméltó nincs a w11 kezdeti bénázásaiban. Aztán 3 év múlva meg már senki nem fogja elhinni h. gyenge kezdése lett volna, mikor a w12 jön ki ugyanilyen félkész gagyi állapotban.
-
Dragon3000
nagyúr
Ezen mit csodálkoznak, amikor egyes hardver gyártók hónapokig nem adtak ki megfelelő drivert a win11-hez, pl asus esetében a hangkártyáihoz sokáig nem volt secure boot használata esetében is működő driver....
-
Televan74
nagyúr
válasz
PCProfessor #4 üzenetére
Én kezdetek óta használom főleg játék pc -nek. De nem tapasztaltam nagy bugokat, lehet hogy azért nem. Nálam nem megy vágó és szerkető program, stb.
De nem véletlen nem váltanak az emberek, ugye ott a tpm2.0 és a játékok szintjén sem váltotta meg a világot. Hasonló zajlott le win10 és a win7 váltása között is. Sőt vannak akik még mindig win7 -en érzik otthonosan magukat.
-
törölt tag
Azért azokat én elég újnak tartom még. Ennyire szigorú hardverkövetleményre egy új Windows kapcsán sem emlékszem. Bár anno én is gyakran cserélgettem, lehet, csak nem kellett foglalkoznom vele.
#7 anulu
Erről tudok, de én ezért nem nyúlok bele. Eleget hekkelek a munkában, otthon már annyi kell, hogy bekapcsolom > megy.
Kivéve ami fontos vagy szívesen foglalkozom vele, de a PC régóta nem ilyen. -
PCProfessor
aktív tag
Nem is csoda, hogy senki nem akarja használni. Olyan sok bug volt benne és annyira gátolta a váltást, hogy nagy reklám sem volt mögötte.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Olyannyira, hogy ha 2025-ig nem lesznek gyökeres változások, szerintem Linuxra váltok.
-
törölt tag
Elég új gép kell hozzá. Az ötéves 7700K-ra azt írja, hogy nem jó neki, ezért meg biztos nem nyúlok hozzá. Igazából az otthoni Sandy Bridge-hez se. Majd amikor valami miatt már nem felelnek meg, akkor meglátom, mi jön. Nem biztos, hogy Windows.
-
Duck663
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió eladó
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest