Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
válasz
zolee5016 #157 üzenetére
becsületes tényleg tanuló diákoknak szerintem elég nagy az átfedése a minden nap szórakozni járókkal.
szakmunkásképzés tényleg elég rossz állapotban van, de pl sokkal kevesebbre lenne szükség, mint amit képeznek. meg a világ is arra tart, hogy szükség van:
a, betanított munkásra
b, specializált szaktudásra, de sokkal kisebb számbanmindkettő a gépesítés fejlődésének köszönhetően.
a fejlett országokban a dolgozók nagy része nem lehet fizikai munkás (nem gazdaságos), nem véletlen az sem, hogy eu-átlag alatti nálunk a diplomások aránya, aminek a növelését is vállaltuk.
-
Ringman
félisten
válasz
djculture #151 üzenetére
és az mit zavar egyes embereket? semmi közük hozzá.
Csak hogy ám anyu meg apu-val is lehet bármi élethelyzet ami után nem tud finanszírozni, akkor mi van?
majd megoldja a gyerek. vagy nem. igazából nem is érdekel, melyik lesz a 2 közül.
csak a bulizósfiatalok-ahelyett-hogy-dolgozna c. felháborodás bosszant.
-
Ringman
félisten
válasz
zolee5016 #138 üzenetére
igen a jó öreg bulizósegyetemisták-toposz. mitszórakoznakazénadómból!!4
- egységes vagy ba+ma szakon max 12 félév az államilag finanszírozott (most orvost és rabbit azt hiszem csak ez a 2 12 féléves)
- ugyanannyit kell a végzett egyetemistáknak is ledolgozniuk, mire nyugdíjra lesznek jogosultak - vö ugyanannyit "termelnek"
- ha nem lennének egyetemisták, akkor dolgoznának?
- egyetem után nem fognak dolgozni, jellemzően több fizetésért? -> több adó
- mindenki jelentkezhet egyetemreEz tapasztalat ,napi kapcsolatban voltam velük és hol? Szórakozóhelyen!
uramisten! felnőttek és úgy szórakoznak, hogy nem dolgoznak.
-
Ringman
félisten
válasz
fordfairlane #98 üzenetére
most akkor megint elérkezünk ahoz, hogy a felsőoktatás ≠ szakmai képzés
lehet, hogy a személy tandíjának kvázi felesleges átvállalása is (nemzet)gazdasági szempontból kedvező volt, a felsőoktatási képzés során elsajátított (pl) tanulási séma, képzelettársításnak forintosítható haszna volt. -
Ringman
félisten
"A problema ott van, hogy jelenleg nagyon kicsi a kereslet a human vegzettsegu emberekre, legalabbis sokkal alacsonyabb, mint a kinalat."
szerintem nem baj, ha olyat akar tanul, amivel szeretne foglalkozni, majd oda megy, ahol tudja csinálni. elég szar úgy dolgozni, ha azt csinálod napi min 8 órában, amihez nincs kedved.
, akkor a fizetos egyetem a legkisebb problema, amivel talalkozni fog
miért is?
-
Ringman
félisten
válasz
fordfairlane #73 üzenetére
a magyar munkavállalóból három fontos dolog hiányzik 1. a kezdeményezőkészség, 2. a kitartás, 3. a professzionalizmus
lehet, hogy ha már külföldön tanul, akkor jobban alkalmazkodni az elvárásokhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AliExpress tapasztalatok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Konzol Screenshot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest