Hirdetés

2021. január 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

Nem olyan nagy baj az, ha van egy fáradt gőz leeresztő blog is. Ettől még teljesen igazad van.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#2) Vamp válasza bambano (#1) üzenetére


Vamp
senior tag

Szerintem azzal van baj, hogy az Indexen jelennek meg ezek a semmiből előkerülő ''blogok'', pl ez, vagy a Quart, ami szerintem szánalmas... Álnév mögé rejtőző, önjelölt emberkék osztják az észt a zenéről... Halálra röhögöm magam, az index pedig ezekhez adja a nevét...

(#3) tkazmer


tkazmer
addikt

Végigolvastam ezt az indexes oldalt...legjobban az a ''rácsaptam izomból, és működött'' megoldás tetszett:DD

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#4) Dr. Romano


Dr. Romano
veterán

Manapság ''divat'' Bill-t és termékét fikázni. De ezek a ''j(l)úzerek'' akik a sárga földig lehordják, nos ők is 100% hogy Windowst használnak és ez a vicces.

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#5) venember83


venember83
nagyúr

powered ;)
Szvsz semmi ertelme annak a blognak, csupan annyi, h sokan latogatjak az indexet. A juzerek ugyis kipanaszkodjak magukat sajat kornyezetukben.

[Szerkesztve]

(#6) bazs válasza Dr. Romano (#4) üzenetére


bazs
aktív tag

Azért használnak windows-t, mert a linuxot jóformán elindítani sem lehet némi tudás nélkül. A win-ben meg mindenki meg van lepve, hogy nem találja ki a gondolatukat a gép, vagy esetleg valaminek utánna kell nézni, és akkor parancssori elemeket még nem is emlegettem. Pedig a parancssor előtérbe fog kerülni MS-nél, jobban mint eddig.
Hát a powered-ből tényleg kimaradt az e...

[Szerkesztve]

Pont most fogyott el...

(#7) dabadab


dabadab
titán

Szerintem meg ez a blog alapvetoen azt mutatja be - amit egyebkent mindenki tudott amugy is, csak vmiert nem szokas bevallani, sot, aki ramutat, azt illik lefikazni -, hogy a szamitogepek egyaltalan nem felhasznalobaratok. Sot. Ebben a tekintetben sehol se vagyunk. Tele vannak a programok - a nyilvanvalo bugokon tul is - rengeteg inkonzisztenciaval, nem eleg ergonomikusak.

Arra, hogy ''ez a cipo kenyelmetlen'', az nem jo valasz, hogy ''az interneten mar ezer forumban leirtak, hogy az, de lama vagy'', mert ettol nem oldodik meg semmi, csak a szonyeg ala soporjuk a problemat.

DRM is theft

(#8) dabadab válasza bazs (#6) üzenetére


dabadab
titán

''Azért használnak windows-t, mert a linuxot jóformán elindítani sem lehet némi tudás nélkül.''

Ez jol hangzik, csak eppen ket hiba van benne:

1. Azt feltetelezed, hogy mast (konkretan a Windowst) el lehet inditani nemi tudas nelkul - pedig nem.
2. Egy modern Linux disztro meg egy mostani Windows kozott user-friendlyseg tekinteteben olyan tul sok kulonbseg azert nincs (es amikor van, akkor se feltetlenul a Windows javara).

DRM is theft

(#9) dabadab válasza Dr. Romano (#4) üzenetére


dabadab
titán

Vedd eszre: az irasok nem konkretan a MS termekeit fikazzak, hanem a szamitogepet altalaban. Mivel a szerzo(k) Windowst meg azon futo programokat hasznalnak (a szamitogepfelhasznalok elsopro tobbsegehez hasonloan), ezert nem tul meglepo, ha ezeket fikazzak, nyilvan, ha en irnek egy ilyet, akkor a Debian meg mindenfele open source program kapna a fejere rendesen.

Egyebkent meg ez a luzerezes eleg szanalmas dolog, nem?

[Szerkesztve]

DRM is theft

(#10) bazs válasza dabadab (#8) üzenetére


bazs
aktív tag

Kétsételen, hogy a legújabb linuxok sokat léptek előre, én a Suse-t ismerem felhasználóbarátság szempontjából, viszont például a meghajtók ki-be mountolása, vagy eszközök telepítése problémásabbá teszi a használatot. A windowsnál sok dolog megy ''next, next, ok'' kattintáskkal, ami nagyon kényelmes, de nem feltétlenül jó. Szóval végülis igaz, hogy a win használata is megkövetel némi tudást és tapasztalatot, de szerintem egy linuxhoz még mindíg több kell.
Ami általában a szoftverek ''kényelmét'' illeti, van egy alapvető felhasználói szint, amin a programok többsége már most is felhasználóbarát, ha meg valaki adminkodni akar, tanuljon érte. A jogosítványt sem adják csak úgy a kezedbe, pedig az autó lassan magától vezet. A szoftverüzemeltetés is veszélyes üzem bizonyos szempontból, akárcsak a vezetés, aki nem ért hozzá csak a kormányt rángatja az előbb utóbb az árokban köt ki.

Pont most fogyott el...

(#11) bambano válasza bazs (#6) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

A 12 éves lányom kis segítséggel feltelepített egy debian-t a gépére. Elmagyaráztam neki az apt-get meg az apt-cache használatatát, azóta önállóan buherálja a gépét.

Szerintem már túl sok az automatizmus a debianban, én pl. utálom, de a gyerek teljesen jól elvan az udev-es eszközmeghajtó betöltésekkel meg az automounterrel.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#12) Kobaljov


Kobaljov
senior tag

Divatja van most ezeknek a blogoknak, (meg panaszországként alapja is) a másik a nemszeretem.hu. Komoly szakmai tudást, és tapasztalatokat ezeken nem lehet összeszedni, de egyrészt nem erre szánták, másrészt azokhoz már eddig is volt többféle forrás. Szerintem is inkább írják le egy ilyen helyen, mint bennük maradjon, ha eljutnak odáig, hogy veszik a fáradtságot és fontosnak tartják a leírást, akkor szükség van rá. A web eddig is tele kisebb-nagyobb marhaságokkal, eggyel-több vagy kevesebb nem számít, csak tudni kell hová tenni, nem több annál mint ami. Az emberi hülyeség meg úgyis megállíthatatlan, bármilyen formát használunk.

(#13) zolle


zolle
tag

[gonosz] soha nagyobb élvezete ne legyen egy debian-telepítésnél! [/gonosz]
:DDD

(#15) bambano válasza zolle (#13) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

Irigykedsz, hogy neki nem kell mcse, ellenben lesz diplomája?

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#16) Stiky válasza tkazmer (#3) üzenetére


Stiky
senior tag

Megdöbbentű, de néha bejön.
Épp a minap a suliban az egyik laptop kijelzője nem azt produkálta amit kellet volna.
Kis noszogatás kellett neki tenyérrel oldalról és voila... már működött is ;]

~ http://pancakespeedy.tumblr.com/ ~

(#17) til


til
csendes tag

bazs és azok, akik szerint a felhasználónak érteni kell hozzá: ja, akit érdekel, az utánanézhet a neten, túrhatja a fórumokat megoldás után kutatva. De aki dolgozni akar a géppel az nem ér rá ilyesmire, nem érdekli, leszarja. Egy grafikusnak vagy egy újságírónak ne kelljen már érteni a számítógéphez, mert neki nem az a dolga. Persze, erre lehet mondani hogy miért nem a rendszergazda intézi a gép dolgait és ez részben igaz is, de mi van akkor ha magánhasználatra vesz egy notit, ami állítólag vista ready és baszik működni rendesen? És nem lehet minden gép mellé rendszergazdát állítani, csak mert a programok nem úgy működnek ahogy kellene. A felhasználó joggal várja el, hogy megveszi a gépet, bekapcsolja és működik. És mivel ilyen nincs, ezért indít egy blogot arról hogy már megint mit csinált az xp, hogy rohadna meg. Az írásodból az látszik, hogy az a bajod, hogy nem ért hozzá, (számodra) nevetséges problémái vannak és nem ismeri a ''jól ismert megoldás''-t. Tehát aki nem ért hozzá, az kussoljon és ne bántsa a szemed a hülyeségeivel. Ezek az idők már elmúltak.

Vamp:
''Szerintem azzal van baj, hogy az Indexen jelennek meg ezek a semmiből előkerülő ''blogok'', pl ez, vagy a Quart, ami szerintem szánalmas... Álnév mögé rejtőző, önjelölt emberkék osztják az észt a zenéről''

Ez mekkora hülyeség már :) Az a baj, hogy vannak blogok? Neked is van. Az a baj, hogy kint van az index címoldalán és a te blogod meg nincs? Ne már, milyen kicsinyes dolog ez. Az a baj, hogy álnevet használnak? Te is azt használsz, az meg mellékes hogy az adatlapodon ott van hogy Vaczó Gábor, mert ettől ez még semmit nem mond senkinek. Rejtőzködő? Az index főoldalán rejtőzködik a blog. Nem tudsz neki levelet írni vagy mi? Önjelölt, hát bazdmeg, te mi vagy ha nem önjelölt megmondóember a blogoddal? Ezzel a logikáddal azt mondod, hogy akkor ne legyen blog, mert mindenki aki blogot ír, az önjelölt. Plána ha még le is írja mit gondol, mert akkor már az észt osztja.

(#18) PowerBuldog


PowerBuldog
veterán

Érdekes módon én már lassan 2 éve nem szedtem össze semmilyen kórt windows-al. 3 hónapja pedig Vistát használok. Csak annyi dolga lenne az embernek, hogy jó programokat telepít, és ésszel használja a gépét, mert a netet. :U És máris nem kéne mindenhol fikázni a Billi fiút.

Shop.Builder - Mi arra gyúrunk, hogy Te izmos legyél!

(#19) bambano válasza PowerBuldog (#18) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

De az átlagember nem akar programokat telepíteni. Az autódat is készen kapod, nem neked kell otthon összerakni. A helyes megoldás szerintem az lenne, hogy aki nem ért a géphez, az olyan helyről vásárol, ahol kölcsönösen elfogadható ellenszolgáltatásért üzemkész állapotra hozzák a számára összeállított cuccot, beleértve a szoftvert is.
Aki meg ért a géphez, esetleg abból él, hogy másoknak összerak és supportál cuccot, az meg vásároljon kicsivel olcsóbban vaskereskedőktől meg boxmoverektől.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#20) bazs válasza til (#17) üzenetére


bazs
aktív tag

til:
Csak egy autós hasonlattal állok elő: Aki vezet annak is kell egy papír és némi tudás, hogy hogyan is kell vezetni azt. Aki szereli, az meg profi szakember, legalábbis általában.
A számítógépnél a felhasználó, user jogosultságokkal kellene használja a gépet és nem folyamatosan adminként gyilkolni a rendszert, aztán meg csodálkozni, hogy meghal. Sok vírusfertőzés és hiba védhető lenne, ha végre elfelejtenénk az admin felhasználó rendszeres használatát, és alkalmanként szakemberre bízni a karbantartást.
Végülis te sem állnál neki az új A Merci javításának a kis garázsodban...
Ennek ellenére vannak hibák a programokban és nem csak a windowsban, viszont helyes használattal nem kéne havonta telepíteni.

bambano:
Igazad van, pont ezt mondom, hogy az átlag felhasználó ne kavarjon, de olyan árérzékeny a magyar vásárló, hogy inkább vesz csupasz vasat olcsóbban és azt képzeli, hogy ő vagy a családból valaki ért hozzá, pedig nem


[Szerkesztve]

Pont most fogyott el...

(#21) bambano válasza bazs (#20) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

Az árérzékeny vásárló majd rádöbben, hogy mi az olcsó, amikor összeborul a fontos munkája közben a rendszer és esetleg kifizet párszáz ezer forintot egy profi adatmentő cégnek.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#22) bazs válasza bambano (#21) üzenetére


bazs
aktív tag

Én tudom, az a bizonyos árérzékeny vásárló meg anyáz a blogban és meg van sértődve, ha valaki azt találja neki mondani, hogy ő a hülye

Pont most fogyott el...

(#23) bambano válasza bazs (#22) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

Egy blogot azért nem vesz senki véresen komolyan szerintem, ergo megfelelő hely lehet arra, hogy egy vásárlónak kicsit javítsanak a világképén.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#24) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Az a baj hogy az emberek nem tudnak problémákat megoldani. Megnyom valamit egy progin, az csinál valamit és jááááj hogy kell visszaállítani... Meg egyszerűen nem hajnalndók elfogadni hogy a számítógép nem _helyettük_ dolgozik, hanem ők dolgoznak vele.
Az autós hasonlat amúgy a legjobb, ui. az sem működik magától és - vegyél egy Ladát :D nem felhasználóbarát, mégis képesek voltak méf 20 éve is szőke nők vezetni. Megtanulták, mert másképp nem ment. Aki nem akar valamit, az szokott nyafogni.
Szóval egy minimális tudás kell a sz.géphez is - amit igen könnyű megszerezni, csak tényleg az kell hozzá amit itt leírtak többen : próbálkozni, kérdezni.

Egyébként nyugodtan lehet anyázni a winnyózt, mert tényleg rossz, csak arról el akarja hitetni Billy hogy jó. És sokért árulja a sz*rját. A Linux se jobb, tele van hibákkal, de nem kell fizetned érte, és nem kéri az ügyfélszolgálat a reg. számod, ha írsz egy levelet, hogy izé, a hangkártyád nem megy az új cuccukal, és esetleg mit kéne csinálni vele?
Egyébként egy kis trükkel - 1-2 script - a Linux mountolási gondjai is megoldhatók (anyám szépen tudja használni, tettem ki neki ikonokat az asztalra).

Egyébként, mountolás. Mi a rák történik akkor, amikor leválasztasz egy pendrive-t? :D :D
Minden kikent-kifent plázap*csa képes rá. :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#25) bambano válasza hcl (#24) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

Amikor leválasztassz egy pendrive-ot, akkor csinál a kernel egy sync rendszerhívást arra az eszközre. Ez kiűríti az eszköz block cache-jét.
Magyarul (mivel a pendrive-ot a linux scsi diszknek látja), a merevlemez gyorsító tár tartalmát visszaírja a pendrive-ra.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#26) hcl válasza bambano (#25) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Igen... De érdekes, Windóz alatt mindenki meg tudja csinálni. Linux alatt se egy nagy dolog - főleg ha kitesz neki az ember egy ikont az asztalra :D Mégis mindenki morog érte.

Csomóan nem fogják fel hogy ha már muszáj gépet használniuk, akkor már jobban járnak ha azt a minimálisat megtanulják amivel már elbóklásznak.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#27) #64791808


#64791808
törölt tag

Jajj az az indexes izé, döbbenet. Írtam oda már pár dolgot, mert olyanokért anyáznak, hogy az állam a padlón volt... De reménytelen.

Mondjuk ez az egész jellemző az indexre, annak idején fizták a vistát is, mert fel se lehet telepíteni, és nagy szar az egész... az egész cikk olyan volt, hogy az elején ölni akartam, de aztán már köpni sem maradt kedvem.

Nulla hozzáértés, nulla színvonal.

(#28) hcl válasza #64791808 (#27) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Ez már winnyogsz hagyomány, hogy az aktuális bika gépeken nem megy jól, csak 1-2 év múlva.
:D :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#29) Radnix


Radnix
senior tag

Hát ez nagyon naaaagy! :DD :DD :DD
Ott olvastam az indexes ''blogon'' a hozzászólások közt:

''Ez egyszerűen turbó karesz első szárnypróbálgatása a windowssal (szemüveges, tornából felmentve) és nyomja a süket anyázását.'' :C

[Szerkesztve]

(#30) Agyasima


Agyasima
senior tag

Annyit hozzátennék, hogy szerintem:

[kép]

toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.