Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3351) DS39 válasza Foose (#3349) üzenetére


DS39
nagyúr

pontosan az ilyenek miatt nem cserélem le a gyári romot, az stabilan megy, egy appnak mindig van elég ram, ha widget vagy vmi ami fut amúgy, azt közben leállítja és az aktuális app bezárása után újraindítja. ezt jól megoldották vagy a Google-nél vagy a Huawei-nál, a custom rom-ot meg ki tudja hogy írták át, baszták el memória kezelés szempontjából.

ha már annyi androidos telefonod volt, miért szenvedsz ezzel? :D
(én ezt a gyenge hardvert első okostelóként vettem, kipróbálni milyen is ez az android rendszer, és most már tudom mire kell figyeljek a következő megvételekor, hardver és szoftver tekintetében)

[ Szerkesztve ]

(#3352) Foose válasza DS39 (#3351) üzenetére


Foose
addikt

Ennek hosszú története van sajnos,legutóbb pl átvertek,és hiába kínlódtam 2 hétig a telóval amire bizniszeltem a korábbit,tégla lett. Pl ezért van most ez,mert két telót vettem meg x idő alatt,de csak egy van,ez. :( Azelőtt meg egy gsm boltból vettem egy használt Xperia Neo-t,de azzal kiderült kb 1,5 hét után,hogy azért fagyogat,meg néha nem töltött be mindent rendesen restart-bekapcs után,mert valami hardweres baja volt. Szóval most ez van,abből akarok kihozni valami használhatót,de ezzel a 4GB-os class4-es memkarival nem fogok,úgy látom :W A gyári rom egész jó volt,csak kicsit elavultnak éreztem,hogy pl nem láttam hány %-on van az akksi,és szerintem 2013-ban ne kelljen már ehhez is külön app,az amúgy is kevéske memóriás telóra. Meg az is bosszantó volt a gyárival,hogy alig volt a telón valami,(játék egy darab se) de már hápogott hogy 12MB a memória. :/ Azt hittem főzött rommal jobban járok. :( Most akkor tegyem vissza a gyárit? Van egyáltalán? Ez telenoros volt,(függetlenül vettem meg) de azt olvastam,nincs külön telenoros gyári 2.3.6 erre. :F

[ Szerkesztve ]

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#3353) DS39 válasza Foose (#3352) üzenetére


DS39
nagyúr

a huawei oldalán letölthető egy független gyári rom hozzá, amit páran kipróbáltam, a redőnyön lévő eszköztár hiánya volt amit említettek hogy negatívum, más nem rémlik.

akku kijelzés: [link] én ezt használom sokat nem eszik, és nagyon szép is a widget de ki lehet tenni csak a felső sávba a számot.

én full gyárin használom és el vagyok vele, mondjuk play-t totál nem tudom használni mert egyből leszedi az újat és akkor elfogy az a belső tárhelyen teljesen, már mint nem, de akkor már nem tudnék telepíteni szóval, ezt gépről letöltve teszem meg, apk-ból. ha még rootolnám is biztos kivágnék 20-30 MB-nyi nyári szart, akkor elférne egy light Play verzió, market updater-t meg törölném, hogy ne merjen frissíteni a szemétje :D

(#3354) Foose válasza DS39 (#3353) üzenetére


Foose
addikt

Hát,elég szomorú hogy a Huawei oldala német,fordítani sem nagyon lehet :/ Az a baj,hogy ilyen akku app van kismillió,de pont ezt nem értem,miért kell hozzá külön app?! Ezt az "egyből leszedi az újat" dolgot nem igazán értem,mire érted. Ha nincs más főzött,akkor lehet gyári rom lesz belőle,meg valószínüleg eladás. Nem igazán van kedvem egy-két app használata miatt ennyit küszködni egy telóval. Sokat segítene pl az 512MB RAM,de ez ugye felejtős. Ránézek a gyári romra,de nem tudom nem-e lesz gond,hogy ugye független romot akarok tenni egy elvileg Telenoros telóra. Ilyet még nem csináltam,mindig gyári független telóm volt.

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#3355) Foose


Foose
addikt

Nah,le is cibáltam az Europe 1V100R001C185B889 romot,most ilyenkor megint root? Mert elvileg úgy tudom,hogy a rootot csak unroot szedi ki a telóból. Szóval ha most visszarakom a gyárit,akkor felülírja a már meglevő rootot? Csak meg ne bánjam,hogy vissza akarom rakni a stock romot :DD

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#3356) dokee78 válasza Foose (#3355) üzenetére


dokee78
félisten

Látom szenvedsz vele 1000-el. :U

(#3357) Foose válasza dokee78 (#3356) üzenetére


Foose
addikt

Áááááá :D Hova gondolsz :DDD Ezt teszi a kevés RAM,meg a memória.

Azért az érdekes,hogy leszedtem a telóról ezt a nyomorult facebookot,rögtön működőképesebb lett a teló :DDD Na most akkor találjak erre alternatívát (tudom dokee78,flipster :D Nekem nem jött be. Inkább fast for facebook...) Kellett nekem nagyobb telefon az xperia mini pro helyett,ide jutottam.

[ Szerkesztve ]

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#3358) dokee78 válasza Foose (#3357) üzenetére


dokee78
félisten

:D
Hát igen ez van.
Volt a kezemben nem lenne ez rossz teló 512MB RAM-mal.

(#3359) Foose válasza dokee78 (#3358) üzenetére


Foose
addikt

Igen,valószínüleg. Sajna manapság már olyan appok vannak,amik megkövetelik hogy legyen azért valamicske RAM is a háttérben. Viszont van aki direkt vette ezt,és vagyok pl én :D Meg kell próbálni így kihozni belőle a legtöbbet,de pl egy gyengusz memóriakártyával ez nem egyszerű :(

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#3360) tigipuf válasza Foose (#3359) üzenetére


tigipuf
senior tag

Nem fogsz vele semmire menni ,gyors SD kártya és ramexpander nélkül,csodát tenni nehéz lesz :U
Nem hiszem,hogy találsz,sőt biztos is,hogy nem olyan rom-ot amire még tolhatod az appokat vég nélkül,egyből beleszól a kevéske RAM mint tapasztaltad.
Kigyomlálni meg úgyse tudod teljesen a kedvedre a gyári romokat,és szerintem észrevetted a főzöttekből sincs hatalmas választék.
A gyári rom meg kb csak telefonálni ,meg esetleg elfut rajta egy gps progi szükség esetén,nem véletlen,hogy még egy élő háttérkép alkalmazást sem mertek beletenni szerintem.

[ Szerkesztve ]

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#3361) DS39 válasza Foose (#3354) üzenetére


DS39
nagyúr

a Google Play alkalmazásra gondolok, ugye a telefonom alapból még Market van, vmi régi verzió, kb 2,4 MB-ot foglal, de ha elindítom szó nélkül frissíti magát a legfrissebbre, ami Play 4.2 akárhány, nem tudom, az már 10 MB felett foglal, SD-re nem áttehető, és a tetejébe még a Google Play szolgáltatások nevű cuccot is felegerészi, ami újabb kb 4 MB. pedig azzal a régi Markettel is ugyanolyan szépen tudok alkalmazást telepíteni, ez csak a rohadt marketingje a Google-nek hogy vegyél drágább telefont. hát majd veszek, addig meg PC-re szedek le progikat, Real APK Leecher-rel, és megy fel vagy wifi-n keresztül SD-re vagy SkyDrive-re, onnan meg akkor szedem le, amikor akarom. meg ugye a Play-es telepítés nagy hátránya hogy alapból amit leszed apk-t azt a belső tárhelyre tárolja, onnan installálná, de akkor már nincs hely ehhez, szóval amúgy is rosszul van kitalálva a történet. persze ők S4-eken tesztelik nyilván mert leszarják, volt kezemben olyan néztem is hogy 8 GB-nyi helyen van csak alkalmazásokat telepíteni, úgy tényleg nem zavaró hogy 3 helyett 14-15 MB-ot foglal el hivatalos letöltő progi és hova csomagolja ki telepítő fájlt stb :D

ezt a hivatalos rom-ot mondtam egyébként [link]
ez az oldaluk full angolul van. :)

[ Szerkesztve ]

(#3362) Foose válasza tigipuf (#3360) üzenetére


Foose
addikt

Mondjuk az első mondatoddal egyet értek,de ezt már korábban is írtam. De ha egyszer nincs rá pénzem,akkor dobjam ki a telót? :F Eleget költöttem most is amiatt,hogy átvertek és tégla lett az előző teló. Nem vég nélkül akarok én mindent feltolni,de vagy max 10 olyan dolog kell nekem(játék persze ebbe még nincs is benne)amit minden nap használok. De ennyi sem fér el,még főzött romon sem. :/ Szóval jó teló ez,ha nem telepítesz semmit :D Nekem a gyári rom is tűrhető volt,lentebb írtam is,(kora délután írtam is,hogy kevesebb volt a memóriám ezzel a főzöttel,mint gyárival)hogy milyen problémák léptek fel rögtön főzöttel. Most akkor egyik sem jó ha nincs nagyobb-gyorsabb kártyám??? Azért az úgy vicces,hogy ez határozza meg egy olcsóbb telefon használhatóságát. :D

(#3361) DS39 Jaaa,így már értem. És szerintem nem csak én egyedül,egyet értek Veled. Azért ha ebből a szempontból nézzük,már nem is annyira nyílt rendszer ez az android,ha így kényszerítik az embert bizonyos dolgokra.
Aham,én még a német oldalról szedtem le a 889-es buildot,de szerintem az jobb is,mert visszább sok panaszt olvastam a 898-as romról. Előbbit fogom visszatenni,ha visszarakom.

[ Szerkesztve ]

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#3363) DS39 válasza Foose (#3362) üzenetére


DS39
nagyúr

Azért ha ebből a szempontból nézzük,már nem is annyira nyílt rendszer ez az android,ha így kényszerítik az embert bizonyos dolgokra.

hát igen. meg ugye ezek az egyéb, amúgy baromi hasznos Google appok is. Youtube, Maps, Gmail, Google+, Talk, stb,, amikor elsőre néztem hogy tök jó kaptam pár extra alkalmazást, a gyári/rendszer dolgok mellé, de mi az hogy ezek nem opcionálisan törölhetőek ha épp nem kell? (De ide vehetem a gyártók/szolgáltatók által rápakoltakat is, pl FB, TouchPal, MasterCard stb) Play-ről letölthetőek ismét, tehát mit kockáztatna az ember, menne is nélkülük a rendszer. (csakhát köllött a marketing amikor elkezdték ezt a nagy android business-t a Googlenél akkortájt próbálták leverni a facebook-ot a G+-szal, amire azóta rájöhettek volna hogy esélytelen, de nem, az újabb ilyen húzásuk, hogy a Play Store-ba is csak G+ regisztrációval lehet csak értékelni véleményt írni. hát én amondó vagyok hogy akkor így jártak szegény fejlesztők, tavaly nyáron még rendszeresen értékeltem appokat, véleményeztem, december óta, viszont nem.
azóta inkább privátban írkálok a fejlesztőknek, több haszna is van. focis livescore, forma1-es livetiming appot is frissítettek/javítottak már ki úgy ahogy szerettem volna :) )

szóval én is nagyobb szabadságra számítottam az Android-tól alapból, hekkelgetés nélkül, mert azt még értem hogy root jogot nem adnak mint egy PC-s OS-nél, nehogy az átlag user olyat töröljön amitől többet be sem indulna, de az előbb felsoroltak nem tartoznak ezek közé. na persze az újabb rendszereken már van lehetőség tiltani őket, legalább a memóriát nem eszik, nem zavarnak, ha van elég belső tárhely. (mondjuk amin már 4.0 futkorászik gyárilag ott szokott lenni)

[ Szerkesztve ]

(#3364) zalderan válasza Foose (#3362) üzenetére


zalderan
csendes tag

Közzétehetnéd hogyan rakod vissza a 889-est a 898-ra.
Én is azt szeretném , de nem megy.
Minden régebbi verziót visszadob frissítéskor.

[ Szerkesztve ]

(#3365) Foose válasza DS39 (#3363) üzenetére


Foose
addikt

:R :R Ámen! csak hát tudod,vagy megszoksz,vagy megszöksz. :(
Na de,most ettől nem vagyok előrébb,nem tudom mit csináljak. Lehet holnap visszaviszem a haverhoz akitől vettem,(gsm bolt) és nézek valami mást,hátha van. Bár akkor is volt ennek az árában más,de azt úgy hívták hogy SE X8,Huawei U8500,meg valami vodafone smart féle izé.

(#3364) zalderan Én nem mondtam hogy 898-ra rakom vissza :) Nekem még a 889 van a telón,és az is marad ha rajtam múlik. Egyébként valóban nem lehetséges visszarakni a 898-ra a korábbit.

[ Szerkesztve ]

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#3366) zalderan válasza Foose (#3365) üzenetére


zalderan
csendes tag

Bakker.Akkor szívtam.Most akartam eladni.

(#3367) Foose válasza zalderan (#3366) üzenetére


Foose
addikt

Nem értem,így miért nem tudod?? :F

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#3368) zalderan válasza Foose (#3367) üzenetére


zalderan
csendes tag

Elvileg garanciás még. Nem tudom a gyártótól származó firmware frissítéssel is él e a garancia ?
A telefon T-s.

(#3369) jakabtamas válasza Foose (#3365) üzenetére


jakabtamas
tag

De visszalehet.

(#3370) zalderan válasza jakabtamas (#3369) üzenetére


zalderan
csendes tag

Hogyan? Megköszönném.

(#3371) jakabtamas válasza zalderan (#3370) üzenetére


jakabtamas
tag

1. Clean Base ROM ot fel
2. B889 elindít.

(#3372) Foose válasza jakabtamas (#3369) üzenetére


Foose
addikt

Hm,én ezt olvastam hogy nem lehet. Na,ha sikerül neki,akkor valóban vissza lehet :U

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#3373) shootme2 válasza jakabtamas (#3371) üzenetére


shootme2
aktív tag

Ugyanígy próbáltam nem sikerült...

(#3374) zalderan válasza jakabtamas (#3371) üzenetére


zalderan
csendes tag

OK.Köszönöm Kipróbálom.

(#3375) zalderan válasza jakabtamas (#3371) üzenetére


zalderan
csendes tag

Update failed. Sajnos így nem megy.

[ Szerkesztve ]

(#3376) Foose válasza zalderan (#3375) üzenetére


Foose
addikt

Nos igen. Pont itt írta is shootme2 hogy nem megy... lám lám :D

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#3377) jakabtamas válasza Foose (#3376) üzenetére


jakabtamas
tag

Akkor EnoMan-nek hogy ment fel?

(#3378) Foose válasza jakabtamas (#3377) üzenetére


Foose
addikt

Kérdezzük meg tőle,lehet ő tudja a titkot :D Erre mást sajnos nem tudok mondani. Max esetleg olyasmire gondolok,hogy lehet befolyásolja a dolgot az hogy esetleg szolgáltató függő,vagy független a teló.

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#3379) SektorFlop válasza Foose (#3378) üzenetére


SektorFlop
aktív tag

flash-eléssel fel lehetne tenni fastbootból bármit, ha valaki megszerzi az image fájlt.

"Amikor már azt hittem kint vagyok, ezek mindig visszarántottak..."

(#3380) Foose válasza SektorFlop (#3379) üzenetére


Foose
addikt

Akkor nem a főzött rom utáni korábbi build felrakás a megoldás. Én ehhez nem értek,csak olvastam hogy korábbi build nem megy vissza. :U

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#3381) whiskeys


whiskeys
őstag

van erre a telóra valamilyen működő főzött rom esetleg?

"Jól jegyezd meg,ha egy krokodil a kezedből eszik, az enni fog a lábadból is."

(#3382) Foose


Foose
addikt

Tyűűű,az ICS OS-be beépített képlopó ilyen izgalmas színben fotóz?? :DD Elvileg itt majdnem minden kék...

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#3383) Foose


Foose
addikt

Kicsit lentebb írtam,(tegnap)hogy lehet visszaviszem a telót a haverhoz akitől vettem,és hátha be tudom cserélni valami másra,amiben több RAM van. Kaptam ma reggel ezügyben sms-t,nincs nála olyan teló,ami ilyen árban van mint ahogy én vettem tőle,és több lenne benne a RAM. Nem is tudom mit gondoltam :D Úgy látom muszáj leszek ezzel beérni.

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#3384) emmerrich


emmerrich
csendes tag

Sziasztok

Szeretném a segítségetek kérni. Visszaraknám valameik gyári ROM-ot. Ebben tudnátok segíteni?

(#3385) whiskeys válasza emmerrich (#3384) üzenetére


whiskeys
őstag

nekem meg nem gyári kellene.

"Jól jegyezd meg,ha egy krokodil a kezedből eszik, az enni fog a lábadból is."

(#3386) zalderan válasza Foose (#3376) üzenetére


zalderan
csendes tag

Na itt lett elegem az egészből. Irány a vatera. Vigye akinek kell

[ Szerkesztve ]

(#3387) jakabtamas válasza SektorFlop (#3379) üzenetére


jakabtamas
tag

milyen image fájl kell ?

(#3388) Foose válasza zalderan (#3386) üzenetére


Foose
addikt

De még mindig nem értem,hogy most így miért nem jó? Ja,vagy azt írtad hogy el akartad adni. Akkor meg add el így... :U

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#3389) Foose


Foose
addikt

Van egy olyan kérdésem,hogy ha most csinálok egy biztonsági mentést (mondjuk még nem tudom mivel,nincs TB-om) a rendszerről,és visszarakom a gyári 2.3.6-ot (most ugye az ICS OS van a telón),akkor utána vissza tudom állítani a mentést úgy,hogy működjön minden? :U Ilyesmit még nem csináltam...

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#3390) jakabtamas


jakabtamas
tag

Új ROM érkezett Y200 -ra :[link]

[ Szerkesztve ]

(#3391) Foose válasza jakabtamas (#3390) üzenetére


Foose
addikt

Hááát,engem kicsit eltántorít a hatalmas kiemelt figyelmeztetés :D Van aki kipróbálja? :U

(#3392) dokee78 Majd a nagyok eldöntik,én a múltkori szívásból tanultam,biztos nem próbálom ki :D Épp a gyári rom visszarakáson gondolkodok...

[ Szerkesztve ]

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#3392) dokee78 válasza jakabtamas (#3390) üzenetére


dokee78
félisten

Félre ne értsetek nem fikázni akarom,de még az ICS-el is gondja van nemhogy a JB-vel.

(#3393) jakabtamas válasza dokee78 (#3392) üzenetére


jakabtamas
tag

Amúgy ez csak egy ICS OS átalakítás , de úgy van.

(#3394) DS39 válasza Foose (#3389) üzenetére


DS39
nagyúr

a gyári biztonsági mentés app-pal megoldhatod, már ha az alkalmazásaidat akarod menteni beállításostul és nem a rendszert.

jakabtamas: JB 2.6-os kernellel? érdekes. már az ICS-nek is 3.0-s van ha jól tudom.

[ Szerkesztve ]

(#3395) Foose válasza DS39 (#3394) üzenetére


Foose
addikt

öööö...mmmm... azt akartam mondani igen :DD Szóval az a helyzet,hogy az ICS OS-ben nincs benne a gyári biztonsági mentés app :U Szóval eddig ez jó ötlet lenne,csak ugye maga az app nincs meg. És ha ezt meg is tudom szerezni,akkor utána tényleg működik ahogy én azt elgondoltam? mondjuk mivel ehhez nem értek,nem is értem hogy hogyan kell ezt. Recoveryből lehetne visszatolni a mentett alkalmazásokat mindenestől?

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#3396) DS39 válasza Foose (#3395) üzenetére


DS39
nagyúr

én rendszeresen használom azt a gyári app-ot, semmi extra nem kell hozzá, a menüjében van visszaállítás és szépen visszatolja. sajnos elég sok fejlesztő hoz ki szar frissítést ami után vissza kell toljak egy korábbit. (meg ugye itt ennek az app-nak root joga van nyilván mivel gyári, a te OS-eden is annak kell lennie hogy le tudja menteni az adatokat is, ne csak az apk-t) lényegében kapsz egy .db és egy .apk fájlt abból állítja vissza.
(visszaállításnál meg be kell pipálni mikor kérdezi hogy a meglévő alk. adatok felülírása, még akkor is ha nincs is meglévő alk. adat :D)

viszont custom rom-okra a Titanium Backup-ot szokták ajánlani, az ilyen univerzális cucc, minden gyártó OS-n megy. (csak fizetős asszem)

[ Szerkesztve ]

(#3397) Lacika0002 válasza DS39 (#3394) üzenetére


Lacika0002
aktív tag

Ez csak egy 2.3.6 JB külsővel :(

Én szívesen kipróbálnám, de most nem tudom. 2 hónapig külföldön vagyok :(

[ Szerkesztve ]

(#3398) Foose válasza DS39 (#3396) üzenetére


Foose
addikt

Most vagy én nem értelek,vagy te értesz félre. Nekem most az ICS OS rom van fent,és ebben nem találom azt az appot (allbackup.apk) ami elvileg a mentést csinálja a gyári romon. Na most,ennek a telepítőjét én le tudom tölteni,majd feltolni a telóra. Csinálok vele egy mentést,aztán tolnám vissza a stock romot. Ha ez megvan,akkor elvileg megint lesz allbackup appom,amivel vissza tudom nyerni a mentést,hiába elvileg a stock rom pucolja azt ami épp előtte fent volt? (ICS OS) Update: Éééértem... :)

Jaja,fizetős a TB,ezért nincs nekem. :D Törtet meg nem akarok.

[ Szerkesztve ]

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#3399) DS39 válasza Foose (#3398) üzenetére


DS39
nagyúr

rom-ot nem pucol, adott alkalmazást viszont igen (kivéve persze a gyárikat, ha akkor csinálod hogy nincs a gyári rom rootolva) tehát pl zengri bördsz adataival együtt kimented SD-re, gyári rom vissza, all backup-pal visszaállítod a cuccot, és a zengri bördszöt ott folytatod ahol abbahagyod. én nem látom ennek akadályát.

(#3400) Foose


Foose
addikt

ööö,na most melyik kell nekem? Mármint a mentéshez. Mert ezen az oldalon van allbackup is,meg biztonsági mentés app is. :U
(#3399) DS39 asszem értem. Mondjuk hál'istennek hely hiány miatt játék problémám nincs,egy darab sincs a telón :D Viszont a gyári rom amit fel akarok tenni,nincs rootolva,a gyártó oldaláról van. :F

[ Szerkesztve ]

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.