Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• 8th

addikt

válasz Tothg86 #22 üzenetére

Anno a 406-omban annyiból ált az 50ezer forintos vezérléscsere, hogy a szervizben kicserélték a vezérműszíjat és jó még az alapon a régi hatvanezret futott feszítőgörgővel szépen összerakták. Összerakás során gondolom túlfeszítették mert onnantól volt egy folyamatos hangja. Néhány ezer kilométert megtéve már rendesen zavaró zaj jött a vezérlés környékéről ezért visszavittem, hogy nézzék meg mi a baj. Ott előttem szétszedték és rögtön kiderült a turpisság. A feszítőgörgő csapágya teljesen kuka volt. Az a szerelő aki másodjára szétszedte az autót elmondta, hogy azt látja, hogy a szíj új de a feszítő biztosan nem lett kicserélve mert néhány ezer kilométer alatt egy új csapágy bármit is csinálsz vele nem tud így tönkremenni. Csak annak köszönhető, hogy nem szakította el a szíjat, hogy az még teljesen új volt. Persze sűrű elnézéskérések közepette ott azonnal újra kicserélték az egészet de ezek után messzire kerültem őket. Ha nem megyek vissza valószínűleg egy-két hónapon belül lett volna egy gazdasági totálkáros vezérlés szakadt autóm egy filléres feszítőgörgő miatt. Az a vicc, hogy most 2020 2021-ben ránézve a komplett vezérlés vízpumpával együtt készletben nincs még 20k sem ahhoz a motorhoz.

Evil Snowman Én nem gondolom, hogy ügyesebb vagy talpra esettebb lennék mint bárki más. Egyszerűen csak elegem lett belőle, hogy olyan 1-2 órás szerelésekért adok ki pénzt ami nem ellenőrizhető, hogy elvégezték-e vagy sem és amit egyébként bárki ugyanúgy el tud végezni alapvető szerszámokkal. Honnan tudjam nem-e a legolcsóbb unixos olajat töltik be a kiszámlázott motul helyett? Nem látom amikor cseréleik. Vagy mint a fenti példám mutatja kicserélnek-e mindent becsületesen vagy csak gyorsan összecsapják és had menjen gyorsan kifelé a műhelyből. Lehet (biztos), hogy én dupla annyi időt elmolyolok egy adott javítással mint egy autószerelő de a végeredmény ugyanaz és élvezem, hogy minden alkalommal tanulok valami újat.

Új hozzászólás Aktív témák