- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
-
LOGOUT
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
noorbertt
őstag
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&list=PLHaE4iUwMjns9HLvF4J20nfDDrRRXqOuH&v=wr92UnwPi5g
ilyet használ valaki? mennyire véd ez valójában? -
noorbertt
őstag
Nah kisöprés volt?
Bár nekem nem kell nexus 5, majd 6esetleg..
-
-
noorbertt
őstag
válasz
klasszsrac #22421 üzenetére
Én ma tettem fel a cm rc kiadását úgy hogy n
em vilt wipe meg freset. Szóval esélyes. -
noorbertt
őstag
válasz
klasszsrac #22419 üzenetére
Adatforgalom nem is zavar mert korlátlan a netem, viszont az aksi 50% at becuppantotta.
Meg persze semmi nem változott.. -
noorbertt
őstag
válasz
klasszsrac #22404 üzenetére
Nekem ma 1,61gb t kapott le a mocsok. De hogy miért és mi jogon?.
-
noorbertt
őstag
http://www.cyanogenmod.org/blog/cyanogenmod-10-1-3-rc1
SELinux (permissive mode) mire való pontosan?stabil kb mikor szokott megjelenni az rc után? Szerintem ezt felteszem
-
noorbertt
őstag
-
noorbertt
őstag
Ha Ti Backuppal lementek mindent : all user app + system data, akkor format után ha vissza állítom minden ugyan olyan lesz az azonos romon?
Android OS 18-20%on pörög 3-4napja... -
noorbertt
őstag
válasz
batai15 #22080 üzenetére
Úgy lassan jön a letöltés és lehet az miatt szívja.
Hát ez ilyen sajnos, bár egy kapcsoló jó lenne a drága mobilneteseknek.. only wifi.. Nekem nem számít mert korlátlan, de azért..Jobban érdekel hogy mit frissített vagy tett a telefonra, amikor se chrome, gmail, google kereső se semmi nincs nekem csak térkép és play.
-
noorbertt
őstag
Tudja valaki mikor lesz kapható UK ban az uj Nexus 7?
-
noorbertt
őstag
válasz
C.Brigante #21461 üzenetére
Chrome nekem is rendesen működik, csak hát sokat eszik szegényke
Nem is használom. Firefox-ot viszont tudom ajánlani. Elsőre szarnak mondtam de már mást nem használok.
Na jó.. néha a chrome-t kénytelen vagyok elővenni de nagyon ritkán. -
noorbertt
őstag
A push nem az hogy állandó szinkronba van a kliens? jön egy mail egyből jelez stb.. Nem?
Akkor többet is eszik szerintem.Én két óránként engedem hogy szinkronizáljon a google naptár/névjegyzéket (mást nem), mailt meg a k-9 appra bízom.
Ott is úgy, hogy a 6 mailemet fontossági sorrendbe rakom és eltérő percben szinkronizálnak 5,15,60..Illetve a fontosabb fiókom pushra van kapcsolva. -
noorbertt
őstag
-
noorbertt
őstag
szerk idő lejárt..
Youtube videó-t hogy lehet úgy hallgatni hogy közbe mást csinálok? pl böngészek..
most nézem hogy a gplayer talán tud ilyet. -
noorbertt
őstag
válasz
chester573 #21280 üzenetére
Kikapcs plusz lefele gomb egyszerre benyomva tartása? Vagy esetleg kikapcs plusz mindkét hang vezérlő..?
Hol vetted?
-
noorbertt
őstag
A map még mindig fos az új rendszeren is? Gondolok itt a tömegközlekedési funkcióra..
-
noorbertt
őstag
Érdekes, nem tudom. Nekem mikor az alaprendszerről mentettem CM-re nem volt semmi probléma.
sheratan:Nos, akit érdekel: CM 10.2 nightly letölthető!
10.1 után simán frissíti a rendszer magát 10.2-re? Vagy ilyenkor resetet kel nyomni? Kivárom a stabilt, csak ezzel nem vagyok tisztában..
-
noorbertt
őstag
válasz
MartOOn #20772 üzenetére
Mivel nekem ez már nem zavaró és mikor a kikapcs gombot használom már ritkán van jelen ezért nem is foglalkoztam vele igazán. Viszont ha körömmel nyomod középen akkor 98%ra nem volt még ilyen. Az előtt az ujjvéggel nyomtam és nem körömmel. (persze körömmel se erősen mint egy barom
)
nem szerkesztettem egybe, ajjaj mi lesz
-
noorbertt
őstag
Behaltak mint? Képernyő mentés vagy valami leírás?
Nekem úgy halt be egy két app hogy nem egyezett a google play és a mentésem verziószáma így frissítésnél hibát dobott. De olyan is volt hogy a megvásárolt appot feltettem a backupból, de ugyan úgy hibát dobott playnél. Én elsőnek a komolyabb appokat leszedtem playről és megvártam míg frisítette magát majd utána tettem fel a TB-t és restore adatok illetve kisebb appok.
Esetleg ugy hogy TB alkalmazása előtt leszeded azokat a programokat majd szimplán adatokat állítod helyre?
-
noorbertt
őstag
válasz
MartOOn #20767 üzenetére
Ilyen nálam is szokott lenni.
Az én megoldásom: Van egy nillkin zárható tokom abba tartom a telefont és két perc képernyőzár időre van állítva a rendszer. Nem baszakodom a kikapcs gombbal és egyszerűen becsukom a tokot..Persze ez csak fél megoldás, ezért csináltam a Tasker segítségével egy képernyő off widgetet meg egy lock-ot( encrypted van a telefonon 30perc késleltetéssel de ha zárni akarom akkor tapi a lockra és huss...)
Ébresztéshez meg a hangvezérlőt használom. Ez hogy a stock romon lehetséges nem tudom CM-et
használok.más: Nem értem ezt a efasz dolgot. Ha használod akkor merül! HA nem akkor nem!....... A bechmark értékekre nem is reagálnék
-
noorbertt
őstag
válasz
JeffDebr #20589 üzenetére
És szerinted egy adásvételi többet ér mint egy garancia levél?
Megunja vagy van egy kis vesztesége, becsődölteti majd uj névvel vagy csak úgy céggel folytatja. Akkor az adásvételi wc papirnak se elég tudtommal.Persze ez csak az én agyam szövevénye mert ez nem fordulhat elő
-
noorbertt
őstag
válasz
C.Brigante #20487 üzenetére
Nekem CM-el hibátlan a masina. Az aksi is átlagosan teljesít, én rendesen használom úgy egy másfél nap. Órát, fotót nem tudok mutatni nem is nagyon érdekel..
Stabil és rendesen fejlesztik, egyre több benne az újdonság. Most a privát szféra védelme a trend -
noorbertt
őstag
válasz
#59070464 #20425 üzenetére
thx, akkor stimmel amit gondoltam.
gsm cellák alapján is lehet, nem túl pontos de pont jó. fogyasztás minimális.
Tasker - AZ Android alkalmazás -bemutató
Forum téma -
noorbertt
őstag
Mi eszik többet? Wifi vagy 2g? Aksi szempontból.
Szerintem a wifi, mert ha az aktív, mellette még megy a gsm is. 2g esetén meg egy modul szívja az áramot. Vagy nem? Éjszakai szinkronhoz kellene -
noorbertt
őstag
válasz
#59070464 #20415 üzenetére
Tasker-t nagyon ajánlom
Egy csomó profilt és taskot szerkesztettem mióta megvan. Enélkül nem okos az okostelefon...Linux? ha igen akkor
adb pull /mnt/shell/emulated/mobilrol_amit /home/user/hovaadb push /home/user/mobilra_mit /sdcard
Winen talán a tool programmal ugyan ezt.
-
noorbertt
őstag
válasz
pepe091 #20305 üzenetére
no offensive de ez kínai cucc
-
noorbertt
őstag
válasz
pepe091 #20302 üzenetére
Azért hasmis mert kétszer sikerült feltöltenem vele a telefont úgy hogy volt benne az alap töltés és rátöltöttem 1csíkot?
Ez szerintem kiderül a használat során. De ha csak kétszer,háromszor tölti ennyiért....
A dugó amcsi szabvány, de USB-ről tudod tölteni. Szerintem ha egy olyanba dugod az usb-t ami stimmel mondjuk mobiltöltő akkor se lehet baj.
-
noorbertt
őstag
válasz
dombila #20269 üzenetére
Én nem is a lopás miatt aggódom, hanem ha pl elhagynám a telefon vagy otthagyom valahol stb.. Erre jó az általam linkelt app..Lopásra nem feltétlen, bár több a buta tolvaj aki egy órát nyomogatja a telefont vagy esetleg szimplán bekapcsolva hagyja mert nem tudni hogy utána vissza lehet e kapcsolni.
Encrypt phone nem engedi a resetet sehogysem. Ott vagy full legyalulod a telefont úgy hogy utána egy üres képernyő fogad és semmi rendszer vagy annyi, ez az adatokat védi. Mobilt lehet ujjat venni bármikor, de a rajta lévő dolgok értékesebbek sok esetben.
-
noorbertt
őstag
válasz
zezoka #20266 üzenetére
NEm is értem miért engedélyezik a telefon tulajdonosok ezt a google féle hozzáférést.
Inkább vegyetek egy külső, de megbízható appotCerberus három módon védi a készüléked:
- Távoli vezérlés a www.cerberusapp.com website-on keresztül,
- Távoli vezérlés SMS üzeneteken keresztül,
- SIM CHecker (SIM foglalattal ellátott készülékeknek): az előre meghatározott telefonszámokra és e-mail címekre azonnal üzeneteket küld a készülék amikor nem azonosított SIM kártya kerül a készülékbe."A Cerberus nem szívja az akkumulátort ugyanis nem használ háttérben futó folyamatokat, akkor aktiválódik amikor kell és le is áll ezt követően, hogy ne befolyásolja az üzemidiőt."
3juro és 5készülékre engedélyezi. Az sms eléréshez nem is kell internet a telefonon és ott is tudsz törölni, képet készíteni stb.. plusz bekapcsolni a wifit és a mobilnetet is! Utána jöhet a online felület ami több lehetőséget ad.
Ez plusz Encrypt phone és biztonságosnak tudható a telefon és a rajta lévő adatok
Meg esetleg egy security app pl Kaspersky
nem feltétlen válasznak akartam írni
-
noorbertt
őstag
Nektek is rossz bekapcsoló gomb? Rossz mint nem eléggé érzékeny, vagyis jó helyen kel nyomni
)
Cyanogenmodba szerencsére hangerőgombbal is fellehet ébreszteni.Ha már Cyanogenmod, SeLinux beépítés mire lesz jó?
-
noorbertt
őstag
firefox nektek is rossz? megy megy de mint ha nehezére menne az oldalbetöltesek
-
noorbertt
őstag
Nevem kerestem, így meg lehet h nm láttam
Igen, késleltetés de ha zárni akarom akkor screen off. Bár én Taskerrel csináltam hozzá appot
Avast helyett még Cerbeus is jó választás. Az elvileg nem fut csak ha kell. Avastot nem használtam még ,mert én anno megvettem a kasperskyt. -
noorbertt
őstag
válasz
petipetya #15572 üzenetére
Itt nem a fájlok, hanem a partíció és a memóriát titkosítja.
Használat közben, természetesen bármit eltudsz küldeni nem lesz titkosítva.. (eléggé nehéz lenne a fálj megosztás)
Nekem hét számjegyes a feloldó kódom, viszont lehet használni bármilyen karaktert is, így elég nehéz lenne feltörni.
Szerintem (nem próbáltam) titkosítás nélküli pinkodos megoldásnál a tartalmat ellehet érni pc-n keresztül.Amúgy pc-s linux rendszereken is ezt használják ha jól tudom. https://hu.wikipedia.org/wiki/LUKS
https://support.google.com/android/answer/1663755?hl=hu
szerk:
most néztem..
pin és password meg elvileg faceunlock -
noorbertt
őstag
válasz
#13908480 #15563 üzenetére
Én a gyári titkosítást használom, fentebb volt szó egy dm féle titkosításról szerintem ugyan az bár nem derült ki..
Mindent titkosít olyannyira hogy backuppot sem lehet vele csinálni mivel az sd kártyát nem ismeri fel.
Hátrány:
Csak számokkal tudod feloldani a telefonodat (én 30percra állítottam a zárást, addig simán kikapcsol a képernő)
Biztonsági mentés nem ment ROM Manager alkalmazásávalElvileg kicsit jobban eszi a CPU-t de én ilyesmit nem tapasztaltam.
-
noorbertt
őstag
Kicsit utána olvasgattam a cyanogenmod után.
Ha jól értem ez a csapat az alap android rendszerre tesznek 1-2 extra funkciót és ennyi? Mármint nexus 4 esetében. Hisz más gyártóknál kicsit többet jelenthet.
(nem lekezelő jelleggel írtam az ennyi-t.)Másik ami szembe tűnt az a support. Gondolom itt jobban foglalkoznak vele? ha már githubon is fenn vannak
Illetve ami még érdekelne, hogy a nexus "gomb" ott is használható? Esetleg testre szabható?
-
noorbertt
őstag
-
noorbertt
őstag
válasz
C.Brigante #15419 üzenetére
Különösebben semmit, sebezhetőséget talán...
Akkor ha nem a testre szabhatóság maradjak?
-
noorbertt
őstag
Ütés és víz álló munkaruha kapható nexus 4hez?
-
noorbertt
őstag
olyat véletlenül nem ismertek amivel a különböző fiókokhoz megvÁsárolt appokat egy cél fiókohoz rendelni?
-
noorbertt
őstag
-
noorbertt
őstag
Front & Back fóliákról tapasztalat? Karcálló, esetleg törés védelem? Képminőség romlás nélkül?
Rhino shield nem nagyon akarja piacra dobni.. -
noorbertt
őstag
válasz
TomPack #8222 üzenetére
Nexus4-en még nem volt CM rom fenn, de az eloző telefonomon a stabil kiadás is botrányos (xperia arc) es pl a teljes encrypted nem is működik CM romnál rendesen. Sgs3 nál müködött csak nagyon lassú lett tőle. Most gyari romon ez a titkosítás semmilyen lassulást vagy akadást nem okoz.
-
noorbertt
őstag
válasz
TomPack #8166 üzenetére
Rootoltam már. Azért nem rakok rá fozott romokat, mert nekem a stabilitás es megbizhatosag az elsodleges.
A kinezettel nincs bajom es a funkciokkal sem. Viszont erdekelt volna ez a gombos megoldás de annyira azért nem.
Az aksira meg miert görcsöltök olyan sokan? Ez egy mini pc és arra való hogy kihasználd.. Venni kell 2-4ezer forintert mini hordozható töltőt azt csókolom. Hogy hova teszed? Ahova akarod
-
noorbertt
őstag
Hi.
Nexus 7 gyengébb mint a 4? Ram miatt is kérdezem mivel a 7ben 1giga ram van.
Gondolkodom egy nexus 7 tableten hamár igy megszerettem a 4et -
noorbertt
őstag
válasz
KillBorn #6768 üzenetére
Igazából egy konkrét parancs sor is eleg lett volna. Annyira ertek hozzá.
Sajnos időm nem engedi azt a kismillio oldalbol kiszurni azt ami nekem kell. És mivel ez egy forum /vagy mi a szar/ sose ertettem miert kell elronditani linkelgetessel pld "itt a valasz" klikk rá.. Mert elöbb utobb az a link nem lesz jo es akkor ott a hasznosnak tunő valasz csak epphogy seggtorlesre sem jo. És ezt ne vedd magadra, ezt altalanossagban ertem.
-
noorbertt
őstag
plusz
Mágneses flip case nem tesz kárt a telefonokban? pl ha úgy csukom össze hogy a mágneses záró hozzáér a képernyőhöz..
LINK -
noorbertt
őstag
Ubuntu-n keresztül vagy mobilon hogyan lehet rootolni?
-
noorbertt
őstag
Köszönöm a visszajelzéseket! Azt hiszem berendelem..
Gyári rom vagy melyik a jobb véleményetek szerint? Mit érdemes mokolni?
Ha rootolok, akkor ota frissítés még jön folyamatosan? -
noorbertt
őstag
Hali
Mára már van némi tapasztalat, gondolom.. Mi a véleményetek nexus tulajok? Pozitiv negativ egyarant johet!
Ha vannak akkor mik a betegsêgei?(Szerintetek ha ubuntut telepitek a telefonra akkor a garancia ugrott?)
-
noorbertt
őstag
http://ubuntu.hu/node/33007
http://www.ubuntu.com/ Január 11.én adják ki elvileg
És ha jól tudom GN-ra jön ki elsőnek 1-2hét..Rendszer követelmények és leírás
Én biztos váltok
. Legalábbis adok neki egy esélyt és sok bizalmat..
szerk:
Vicces hogy a Nexus 4 hogy kiesett a High-end Ubuntu "superphone" kategóriából.. Min 32GB eMMC + SD
Új hozzászólás Aktív témák
- Mozilla Thunderbird
- Gyúrósok ide!
- Assetto Corsa EVO
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Yettel topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Építő/felújító topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB fekete, gyárilag független, karcmentes kijelző szép állapot, 86% akku, legjobb ár!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3104
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest