Hirdetés

2021. április 12., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) #19617792


#19617792
törölt tag

Kiváló teszt! :C Márcsak a képekért érdemes elolvasni, mind nagyon szép és igényes. A 3000A pedig elég jó "kis" szett, megtetszett. :K

Két kérdésem lenne:

1. "Ha nem búgna halkan..." Csak akkor búg, ha áram alatt van? Ki- és bekapcsolt állapotban is hallható?

2. Gyakran olvastam olyat az 1250X-ről, hogyha lámpát kapcsolunk akkor "durran" egyet, érvényes ez a 3000A-ra is?

Ezekre nem találtam választ a tesztben. :R

[ Szerkesztve ]

(#2) Ndruu válasza #19617792 (#1) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Köszönöm! :R

1. Csak akkor, ha be van kapcsolva. Ha a kapcsolót 0 állásba kapcsolod (kikapcsolod), akkor megszűnik a búgás. Estére mindig kikapcsoltam, az 1250X-et is ugyanúgy. Hiába hogy nem búg, de áramot fogyaszt.

2. Érvényes, de úgy tapasztaltam, hogy kevésbé. Egy spot lámpával volt közös elosztón, aminek a kapcsolója mindig ad egy szép kis tűimpulzust a hálózatra. Az 1250X elég nagyokat pattant, de a 3000A jobban viselte.

Harrrr!!!! ️Gyűjtök: zárakat és lakatokat

(#3) hackeeeee válasza Ndruu (#2) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

A búgás nem lehet, hogy valami földelési gond ? Nekem házimozinál az volt a gond. Bár nem tom, hogy mennyire búg...

Véleményem szubjektív...

(#4) #19617792 válasza Ndruu (#2) üzenetére


#19617792
törölt tag

:R

Akkor a hátsó kapcsoló nem áramtalanítja a hangszórót? Mondjuk engem ez nem zavar, mert kapcsolós hosszabbítóra kötném úgyis, a gépem is azon van. Az viszont jó, hogy nem pattan akkorát. Mostani, már meglehetősen öreg (kb 5-6 éves) Ednet 2.1 hangszóróm is búg, ha áram alatt van, ill. pattan, ha lámpát kapcsolok, de még mindig nagyon szép szól, a közép hangok picit gyengék, de ez a 2.1 hátránya, ellenben szép mélyei vannak. Az zavar csak, hogy hangerő változtatáskor serceg (néha, mint a géppuskaropogás), néha nem szól a jobb. Ideje lenne már lecserélnem, ez a 3000A tetszett meg és még színben is menne az asztalomhoz. :DDD

(#5) Ndruu válasza #19617792 (#4) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

De, áramtalanítja a kapcsoló az egész rendszert (lekapcsolja a trafót benne). Lehet félreérthetően írtam, elnézést.

hackeeeee: Sima villás dugója van, semmi harmadik vezeték, tehát ilyen szempontból nem földelt, viszont a Z5300-é is ilyen volt, az mégsem búgott. A belső áramköri lapon lehet egy földhurok ugyanúgy, mint az 1250X és 2000X esetében. Esetleg még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a hangszóró túl közel van a transzformátorhoz és az elektromágneses tér miatt átadódik rá a búgás.

Harrrr!!!! ️Gyűjtök: zárakat és lakatokat

(#6) hackeeeee válasza Ndruu (#5) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Jha értem.

Hát ugye nálam sincs földelt konnektorja az erősítőnek, sima villás, nade, ha mindent leföldelek itthon, gép, monitor, plusz az elosztó, amibe az erősítő van ugye kötve, akkor búg mint a veszett...

Nade, ha a szünetmentesbe dugok egy nem füldelt konyektort, és abba pl beledugom a monitort, a többi meg ugyanúgy földelve marad, akkor nincs gáz, nem búg. Szal csak ezért kíváncsiskodok, hogy esetleg nem e vmi földelési stikli lehet.

Ezért vettem szünetmentest, hátha kiszűri ezt, de nem szűri ki, így maradt az a megoldás, hogy a monitor nincs földelve, de így legalább nem búg.

Véleményem szubjektív...

(#7) HSM


HSM
félisten

Hello!

Jó lett a teszt, grat! :K

"A tesztrendszereket egy Creative Audigy 2 ZS hajtotta, a hozzá tartozó programokban az equalizer ki volt kapcsolva. Windows és AIMP2 hangerő 90%-on."

Egy dolgot feltétlen próbálj ki, foobar2000-es lejátszót, és a gyárilag benne lévő PPSH resamplert! Azt állítsd 48Khz-re, ultra pipa. Hallhatóan sokkal szebben szól vele így az összes Audigy, én ezt tapasztaltam. :K (Legalábbis a 44,1Khz-es anyagokkal.)

Üdv,
Márton

(#8) Davidof92


Davidof92
senior tag

A búgás az a hálózati brumm(nem medve), nekem is búg a kishangfalam, a trafója zúg, valszeg laza az egyik lemeze. Vagy a hangszóróból jön?

(#9) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Tökéletes teszt!
De hát ez már tőled csak megszokható. :D

I'm Mr. Meeseeks, look at me! #Wubalubadubdub#

(#10) Ndruu


Ndruu
MODERÁTOR

hackeeeee: Ugyanazon az elosztón van/volt a 3000A és az 1250X is, utóbbi mégis kevésbé búg, ezért zártam ki a földelés dolgot...

HSM: A foobar is megfordult a fejemben, de mostanában az AIMP-ot használom a Winamp helyett. Ki fogom próbálni ezt a lehetőséget, bár nem hiszek a csodákban.

Davidof92: A hangszóróból jön, méghozzá a jobb oldali szatellit mély-közép hangszórójából, ami elég közel van a trafóhoz (és az elektronika is ebben a dobozban van). Ha a trafó lenne szétesve, annak fémes lenne a hangja, ez hallhatóan a hangszóróra ráülő cirka 50Hz-es jel.

Vasinger!: Köszönöm! :R

Fehér háttérrel szerettem volna fotózni, de a hangdobozok gumi lábai össze-vissza mocskolták volna, így inkább a feketénél maradtam.

[ Szerkesztve ]

Harrrr!!!! ️Gyűjtök: zárakat és lakatokat

(#11) hackeeeee válasza Ndruu (#10) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Ez csak egy tipp, semmi több. :) Én szívtam ezzel elég sokat, amikor összeraktam a házimozit. Mondjuk ugye ez panel, itt semmi sem meglepő... :DDD

Amúgy, jó kis írás lett, grat hozzá. :)

Véleményem szubjektív...

(#12) Vasinger! válasza Ndruu (#10) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Szvsz. ilyen hátérrel sokkal jobban néznek ki. Igazi profi fotók. :K
Simán mehetne PH! tesztnek is, sőt...

Egyébként jó zenéket hallgatsz és a minőségre sincs panasz. Mintha csak magam látnám. :)

[ Szerkesztve ]

I'm Mr. Meeseeks, look at me! #Wubalubadubdub#

(#13) Eagle16


Eagle16
addikt

Szépek lettek a képek és a teszt is részletes, összeszedett. Szép munka! :)
Az 1250X-et azóta is használom, ennél jobb nekem nem kell :N

₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿

(#14) Ndruu


Ndruu
MODERÁTOR

hackeeeee: Ha egyszer valaki szétszedi majd a 3000A-t és megszereli rendesen (kiiktatja a földhurkot és árnyékolja az elektronikát), valamint erről részletes leírást is készít, mint a 2000X esetében, akkor egy szuper kis hangrendszer lesz belőle. :)

Vasinger!: Igyekeztem azért normálisabb zenéket összeválogatni, amik nyugisak. Ha egy ilyen bemutatóban Tha Playah-val vagy Angerfist-tel nyitok, akkor senki nem olvassa el. Amik bekerültek, azok kellemes zenék (szerintem), nyugis pillanatokban jó hallgatni őket.

Eagle16: Én is az 1250X-nél maradtam... És ráadásul 1 év garancia van rajta. :)

Harrrr!!!! ️Gyűjtök: zárakat és lakatokat

(#15) HSM válasza Ndruu (#10) üzenetére


HSM
félisten

Nem is a foobar a lényeg, hanem hogy egy normális resampler kell. (Ami a foobarban alapból van.)
A dolog nem a csodákon alapul, hanem az Audigy kártyák Achilles-sarkán, ami a 44,1Khz-es freki támogatásának hiánya. Az Audigy proci csak 48Khz-es anyagokkal tud dolgozni, ami nem 48Khz-es, azt azzá konvertálja, ha akarod, ha nem. Viszont ezt eléggé gyenge minőségben teszi, ami jelentős minőségromlást eredményez. Viszont ez a PPSH újramintavételezés gyakorlatilag minőségvesztés nélkül csinál neked 48Khz-es kimenetet, amit az Audigy nagyon meghálál. Volt mindenféle Audigy-m, 1, 2, 2 ZS, 2 ZS Platinum, tudom, miről beszélek. ;)
Kipróbálhatod, miről beszélek, itt egy tesztfile, ami borzalmas hangokat ad ki Audigy-vel, ha nem mintavételezed újra: [link]
Arra vigyázz, ha kipróbálod, tekerd le a hangerőt csutka minimumra, és csak nagyon óvatosan tekerd fel, mert elvileg kárt tehet a hangfalban, ha normál hangerőn küldöd rá. (A füledben biztos, kárt tesz... ;] )

(#16) SWiNEBoY


SWiNEBoY
tag

Remek képek! :C

(#17) pincehely


pincehely
addikt

Lámpa kapcsolásnál még az SW HF 5005 is tisztességesen megugrasztja a hangszórókat!
Még a Technics erősítőm is odavágot ilyenkor, pedig az már minőséginek volt mondható.
A maga 2X80w teljesítményével hajtotta a 2db 600w-os Rutche ládákat. Mit ne mondjak lepotyogtak a poharak a púltról a kocsmában. Aztán jött a 2500-as Behringer, eredménye: minden átzenélt éjszaka után heveny fejfájás. :DD

http://kefetemap.deviantart.com/

(#18) hackeeeee válasza HSM (#15) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

És ezt alapból használja, vag be kell állítani benne? :)

Me most én meghallgattam ugyanazt a zenét mind2 playerben, winamp ill foobar, és nem hallottam különbséget, csak azért kérdezem. Pedig elég vájottfülűnek tartom magam. :D :)

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#19) Ndruu


Ndruu
MODERÁTOR

(#15) HSM: Köszönöm, így már értem. :R Kipróbáltam, tényleg megváltozott (a sample amit linkeltél), de zenékkel még csak most hallgatom.

(#18) hackeeeee: File - Preferences - DSP Manager - Available DSPs - Resampler (PPHS), ezt átküldöd a bal oldali listába a nyíllal, aztán fent a Configure Selected-nél kiválasztod a 48kHz-et és bepipálod az Ultra négyzetet.

Harrrr!!!! ️Gyűjtök: zárakat és lakatokat

(#20) pincehely válasza hackeeeee (#18) üzenetére


pincehely
addikt

Ohh, pedig Foobar sokkal jobban szól, mint a winamp mondjuk. Főleg a mélyek hatnak sokkal természetesebbnek, élőbbnek. A magasak terén pedig szintén jobb, mert kevésbé csipogós, inkább olyan ciripelős, ha érted mire gondolok.

http://kefetemap.deviantart.com/

(#21) hackeeeee válasza Ndruu (#19) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Nha minnyá megnézem.

Nincs nekem ezzel bajom, csak olyan fapados. :D

Ő, én az 1.0-ásban a preferences-ben nem látok ilyet, hogy DSP manager. :U Bár lehet én vagyok vak. Standard DSP Array, olyan vanik.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#22) pincehely válasza hackeeeee (#21) üzenetére


pincehely
addikt

Pedig olyan skinek vannak hozzá, beszarsz :DD
Csak én nem tudom feltelepíteni őket, valaki adhatna egy leírást magyar nyelven, mert angolom olyan filnézős csak.

Skinek klikk

http://kefetemap.deviantart.com/

(#23) hackeeeee válasza hackeeeee (#21) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Nha megtaláltam.

Hát nem tom, nekem így épített házimozival, sub erősítővel winamp-al dinamikusabb a mély, mint így. De ugya nálam más a dolog, mert SPDIF-et használok, és ez winampban is be van lőve, outputnál.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#24) pincehely válasza hackeeeee (#23) üzenetére


pincehely
addikt

Igaz, én analóg kimeneten tolom sajnos!

http://kefetemap.deviantart.com/

(#25) hackeeeee válasza pincehely (#24) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Annyira nem sajnos. Főleg ha 5.1-es cucca van az embernek... Mert ugye digin csak Dolby Digital Live-al tudsz 5.1-es jelet kiküldeni játékok alól win7 és vista alatt, másképp nem megy. Ugye analógon nincs ez a kavar, csakhát több kábel kell... Viszont filmeknék szépen kimegy a Dolby és a DTS is, minden gond nélkül.

Szal, összességében, megpróbáltam, nálam nincs különbség, sőt winamp kicsit dinamikusabban is dübörög. :)

Havernak van z5500-a, ott kéne ezt meghallgatni, ott lehet lenne különbség, csak hát ő meg őstulok, nem sűrűn lehet újdonságokra rábeszélni. :DDD

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#26) iSonic


iSonic
addikt

Nagyon jó kis teszt GRATULA :R :R

(#27) Rover623


Rover623
félisten

A mély-közép 8Ω-os, a magas pedig 4Ω. Furcsa párosítás, azt meg kell hagyni.
Aki nem ért hozzá, inkább hagyja el/ki az ilyen megállapításokat...egy ilyen mondattal teljesen agyon lehet vágni egy cikket...enélkül már-már szakmainak tűnt a fejtegetés a fizikai felépítésről...:(

primus inter pares

(#28) pincehely


pincehely
addikt

A magassugárzó dom, vagy piezó ebben?
Habár ha 4ohm-os akkor csak dom lehet.

http://kefetemap.deviantart.com/

(#29) hackeeeee válasza pincehely (#28) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Sztem tuti dom. Ilyenekbe nem nagyon raknak piezzo-t, vagy tévedek?

Még a nagyobb külön álló front halakba is legtöbbször dom van. Vannak azért piezzo-k is, de ritkábbak. Tudtommal, bár régen néztem recsegőket.

Véleményem szubjektív...

(#30) pincehely válasza hackeeeee (#29) üzenetére


pincehely
addikt

Anno disco cucc-ba akartam dom sugázót, de a vagyonom rá ment volna :DD
Arra jutottam, hogy jó lesz nekem a Piezó is egy szűrőkondival, és 4-5 bulinként cseréltem, mert elhalálozott.

http://kefetemap.deviantart.com/

(#31) ProEvoFan


ProEvoFan
veterán

jó teszt, köszönöm :R

nekem 2000A van, és igazán meg vagyok vele elégedve, egy 9négyzetméteres szobában használom, és negyed hangerőn (a Winap meg 50%os hangerőre van tekerve) elég hangosan szól (bár ez relatíve, de akkor is)
feltekertem max hangerőre, zavaróan hangos volt, ha tényleg "tomboló" hangerőt akarok, akkor elég félig tekerni
én megvagyok elégedve a Genius 2000A-val, de a 3000A is biztos király
egy kis rövid fórumbeli vélemény a 2000A-ról: [link]
még annyit h a 2000A-nál nincs búgó hang, viszont ki-be kapcsolásnál tényleg "csattan" egyet, de hát ez nem probléma...

[ Szerkesztve ]

(#32) huskydog17


huskydog17
addikt

Nagyon jó cikk, fantasztikusak a képek! A hallgatás része nekem semmit sem mondott, mivel egyrészt teljesen más zenei stílust hallgatok, másrészt hiányoltam néhány filmet a repertoárból.
Én egy 2000x-el rendelkezem amit egy X-Fi Xtreme Gamer hajt. Annak hatalmas ereje van, az árához képest szerintem fantasztikusan szól. Nagyon kíváncsi lennék mennyivel más ez a 3000A.

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#33) adyh


adyh
tag

Jó lett az írás, Gratula! :C
Azt had kérdezzem meg, hogy milyen hangerőn próbálgattad őket? Magas hangerőn mennyire torzultak a hangok?

Viszont, valamiért sajnos a képek nem jelennek meg nekem :(

Örülök, hogy én is egy 3000A boldog tulajdonosa lehetek :)

[ Szerkesztve ]

"Az akaraterő megteremti az utat"

(#34) pincehely válasza adyh (#33) üzenetére


pincehely
addikt

Milyen böngészővel próbálod megnézni?

http://kefetemap.deviantart.com/

(#35) adyh válasza pincehely (#34) üzenetére


adyh
tag

Firefox, de próbáltam IE-el is

"Az akaraterő megteremti az utat"

(#36) adyh


adyh
tag

1 képet látok, a cikk 2. oldalán a legalsót, ami volt is a beharangozóban (a 2 típusból 1-1 hagszóró egymás mellett)

"Az akaraterő megteremti az utat"

(#37) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag
LOGOUT blog

fülest használok...
panelban nem szabad zenét még mást se hallgatni, mindenki hallja akkor :(

(#38) aram01


aram01
nagyúr

nagyon jó teszt köszönjük
Viva Moloko :C

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#39) hackeeeee válasza angyalpc2 (#37) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

És az baj? :D

Véleményem szubjektív...

(#40) Ndruu


Ndruu
MODERÁTOR

Rover623: Értem. :R Kiszedhetem, ha gondolod. A 2000A szerviz leíráshoz volt szerencsém, ami igazából nem sokban különbözik a 3000A-tól.
Ha csak az a gond, hogy nem írtam oda, hogy az impedanciája annyi, akkor elnézést, javíthatom.

adyh: Imageshack-en vannak a képek. Itt egy kép linkje. Néha előfordul, hogy Magyarországról nem elérhető a szerverük, de szerintem most nincs hiba. Talán a tűzfalad blokkolja az elérhetőséget.

Harrrr!!!! ️Gyűjtök: zárakat és lakatokat

(#41) pincehely válasza hackeeeee (#39) üzenetére


pincehely
addikt

Dehogy baj. Nekünk még sosem szóltak :DD

http://kefetemap.deviantart.com/

(#42) hackeeeee válasza pincehely (#41) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Nekem meg már nem szólnak. :D

Én megnéztem akkor is a képet, amikor írta, hogy neki nem jön be, nekem akkor is bejött. :U

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#43) pincehely válasza hackeeeee (#42) üzenetére


pincehely
addikt

alattunk egy teázó van (Ferenciek Tere-Veres Pálné utca)
Egyik lakótársunk olyan hangerővel tolja, hogy az valami durrrvvaa, de tényleg :DD
Még sosem jöttek fel szólni!

http://kefetemap.deviantart.com/

(#44) Cannabis7


Cannabis7
aktív tag

köszi a teszet, pont most tervezem egy ilyen vásárlását. tudom h eszméletlen tisztán szólnak, most egy 360x-em van, az is tiszán szól nagyon, csk picit halk nekem, meg a basszus hiányzik belőle.

BB PIN: 2B6242F9

(#45) adyh válasza Ndruu (#40) üzenetére


adyh
tag

Tűzfalat kikapcsoltam, de a link sem jön be.
Viszont koliban vagyok és itt blokkolva van néhány port, valószínűleg ez lesz a probléma.
De majd akkor otthon megnézem

"Az akaraterő megteremti az utat"

(#46) popp


popp
tag

Gratula a teszthez, jóra sikeredett. :) Bár azt nem igazán értem, ha egyértelműen a 3000A volt a jobb, akkor miért nem azt tartottad meg. :DDD Azt hiszem most már elmondhatom, hogy a teljesítményt leszámítva én egy döntetlent vártam.
Magam részéről pedig szvsz hamarosan feltuningolom kicsit a 1250X-em Degeczi fórumtárs leírásai alapján. Ennek legfőbb oka, hogy egyre jobban zavar a hálózati feszültségingadozásokkor a hangfal pattogása, remélem ha "megszórom" az elektronikát kerámiakondikkal, akkor ez a probléma jelentősen mérséklődni fog. Illetve, ha már úgy is megbontom a hangfalat, egyúttal a végfok IC-ket is kicserélem lm1875-re a jobb hangzás érdekében. Így remélem a magas tartomány mellett a közép is javulni fog, mert ha jól értem utóbbiban mutatkozik meg leginkább a két hangfal közti különbség. A tuningal kapcsolatban minden segítséget, tanácsot szívesen fogadnék, mivel nincs tapasztalatom ezen a téren.

"A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."

(#47) Metalfan


Metalfan
senior tag

Köszi a tesztet, pont mostanában gondolkodtam valami hangszóró megvásárlásán, mert jelenleg csak fejhallgatóm van. Egy kérdésem azért lenne: hogyan kell bejáratni a hangszórókat? Ha jó nagy hangerőn, akkor az kicsit szép menet lesz panellakásban :)

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#48) DBob válasza pincehely (#20) üzenetére


DBob
őstag

"Ohh, pedig Foobar sokkal jobban szól, mint a winamp mondjuk."

Már vártam mikor fognak ezek a hozzászólások megjelenni. Foobar válasza itt olvasható erről. Kíváncsi vagyok milyen lehet "picit jobban szól" kategória nálad. ;]

(#49) dudika10 válasza Metalfan (#47) üzenetére


dudika10
veterán

Nem is szabad teljes hangerőn használni bejáratás alatt.
Én azt ajánlom, hogy fél hangerő körül hallgass rajta fehér zajt 12-24 óráig (vagy tovább). Pontosabban ne hallgasd mert elég idegesítő lenne. :D
De tulajdonképpen akármit hallgatsz rajta előbb-utóbb magától bejáratódik a rendszer.

(#50) lavorka


lavorka
tag

Jó kis teszt. :C
Nem rosszak ezek a Genius hangkeltők, sőt nagyon is jók.
Nekem 2000X van de nem válnék meg tőle semmi pénzért. Azért kíváncsi lennék rá hogy mennyivel másabb a 3000A.
u.i: nekem is pattog villanykapcsoláskor...

Hát értem én a beszédjit! Veder kell neki meg lavór... :D

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.