Hirdetés

2022. július 7., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) cungi


cungi
újonc

Hello! nekem nem nyitja meg a install.wim-et a 7-zip csak valamiféle pogival akarná a végén, amit nem tudom hogy mi??? Légyszi SOS :( :(

(#2) cungi


cungi
újonc

háháááá siker :D download file net
köszi nagy vagy :R :R :R :R

(#3) kubikos11


kubikos11
újonc

Nyilván, ha már létező win 8 mellé akarok tenni EFI-boot-os alaplapra win 7-et, akkor nem lökhetem ki a régi partíciókat. A win 8-ban tudtam partíciót zsugorítani, az USB-kulcsot meg tudom csinálni, ahogy a cikk leírja, de aztán mit kell megadni az EFI-BIOS-ban, hogy USB-ről induljon a gép, és az innen induló win 7 install látni fogja a GPT-s merevlemezt, és fel tud rá települni, úgy, hogy közben dual boot választót is telepít?

(#4) forbence


forbence
csendes tag

Köszönöm a leírást, nagyszerű volt, és működött minden. :R

(#5) yummy mammy


yummy mammy
újonc

Rövid, egyszerű, de tömör mondanivaló, köszönöm! A leírás kipróbálva, működik! :-)

Talán ezt a bejegyzést így módosítanám: - "# A bootmgfw.efi fájlon jobb egér/Másolás mappába és add meg ezt az útvonalat(tallózd be): PENDRIVE:\efi\boot, majd csomagold ki!", mert egyeseknek félreérthető!

[ Szerkesztve ]

(#6) shadoan


shadoan
tag

Sziasztok!

Mindent az utasításoknak megfelelően csinálok, majd a bootolásnál a következő hibaüzenetet kapom:

Remove disks or other media.
Press any key to restart

A pendrive van a gépben és egy 3G HDD, semmi más. Mit rontok el?

köszi, üdv,
Shad

Ezer ember hallgatása sem nyomhatja el egyetlen ember üvöltését

(#7) zack


zack
nagyúr

Srácok! Az mitől lehet, hogy a Win8 simán müxik ezzel a módszerrel, de Win7 telepítőnél alkalmazva az első nyelv választós felületnél se egerem se billentyűzetem... :U

Apple iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Apple Music

(#8) dwizard


dwizard
újonc

Nagyon jó és pontos leírás, hosszú napok szívása után (win8-ról win7-re váltok) nagyon sokat segítettél. köszönöm

(#9) myke01


myke01
senior tag

Nem tartozik szorosan a témához,de talán mégis:) .

Adott egy Lenovo G580AH notebook ,melynek BIOS-ában van egy ilyen opció :" UEFI Boot" (jelen pillanatban "Enabled-re" állított ,így is volt ,nem nyúltam hozzá ) . Win7 64 bit Professional 'dolgozik' rajta ,mely sima telepítésből (DVD-ről boot-olva) ment fel rá. HDD: 500 GB (C: 100GB , D: a maradék)

Kérdésem : Az UEFI Boot opciónak a BIOS-ban milyen beállítás javasolt a "fentiek" figyelembevételével? (Enabled/Disabled ; most Enabledre állított ,így is lett telepítve a W764bit Prof. "alap-telepítéssel)

[ Szerkesztve ]

(#10) szabohun


szabohun
újonc

Sziasztok!
Nekem az lenne a problémám, hogy mindent megcsináltam ami le volt írva.
Elkezdődött a telepítés de az utolsó fázisnál lefagyott a telepítés.
Mi ilyenkor a teendő?
Előre is köszi a segítséget!

(#11) ChRiS_RS válasza myke01 (#9) üzenetére


ChRiS_RS
aktív tag

Sziasztok!

Én is Lenovo-val szívok, mint a torkos borz. Előtelepített W8 volt rajta, de én W7+Ubuntu párost tennék rá grubbal. Valaki csinált már ilyet? :F

A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.

(#12) Zlin50


Zlin50
senior tag

Sziasztok!

Ha jól értelmezem a fentieket, csak akkor érdekes ha rendszerként akarnám használni a 2,2-nél nagyobb HDD-t. Ha nem rendszer hanem csak tároló lenne akkor Win7 64-es változata kezelné-e akár a 4TB-ost is probléma nélkül mégha az alaplap 775-ös is, úgy hogy van már másik HDD is 2T-os kapacitással? (elvileg EFI -re lehet módosítani a biost de nem vagyok vele tisztában az egyáltalán támogatja-e ezt a dolgot vagy csak az UEFI)

"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"

(#13) dlaccc


dlaccc
aktív tag

Köszönöm a cikket én is, végre ezzel a módszerrel sikerült feltenni a 3terrás hdd-re a win7-est :R

°°Zenfone 8 Flip°°

(#14) szabozsolt87


szabozsolt87
tag

Helloka

Nem találom a leírás elejét, de nagy gondban vagyok. ASUS K55V notebook előtelepített Win8. A tulajdonos fél év használat után azt mondta jó neki elég volt a win8-ból tegyem fel a win7-et. Oké mondom ez menni fog.
Felvilágosítottam persze, hogy akkor a gyári win8 annyi. Szóval teljesen formáztam a winchestert. A gond már ott kezdődött, hogy lemezről nem tudtam bebootolni. Számomra ez szokatlan volt. Jó akkor restart bios secure boot control disabled, save majd restart, de ez esetben nem talált merevlemezt és nem bootolt dvd-ről sem. Jó akkor vissza bios. A boot confignál találtam egy olyan opciót, hogy launch CSM mondom legyen enabled, save majd restart. Nah minden fasza bejön a win7 telepítő, partíciókat törlöm minden. Létrehozom a két partíciót egyet a rendszernek egyet az adatoknak, fel is települ és mi van?! Semmilyen módon nem tudom beaktiválni. :F Aztán kicsit utána olvastam fórumokon, hogy ez UEFI biosos gép és hozzak létere egy ilyen win7 telepitőt USB kulcson. Meg is csináltam és ugyan ez a szitu. :W Eddig 2 teljes napot basztam el az egészre. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű, de hogy ennyire.

Van valakinek valami ötlete mivel próbálkozzak ?

(#15) Petyyyyy


Petyyyyy
addikt

Próbálta ezt már valaki USB 3.0-val? Én ezt szeretném összehozni majd ezzel a segítséggel.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever. Im the star || https://youtube.com/c/M539Restorations

(#16) rover45


rover45
senior tag

Sziasztok, mi a teendőm akkor, ha Win8 telepítőt szereznék pendrivról UEFIzni? Mert ugye FAT32re nem megy fel a 4Gbnál nagyobb Win8 telepítő.

(#17) róland


róland
veterán

Hogy meglegyen. :)

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#18) Tompie


Tompie
őstag

A következő problémám lenne, plíz egy kis help :)
Csináltam egy UEFI-s pendrive-t, azért gondolom, hogy UEFI-s mert a win7 x64 isoban van efi mappa, illetve amivel csináltam Rufus, ott is a formázásnál GPT partíciós séma UEFI-s gépekhez (vagy itt MBR partíciós séma UEFI-s gépekhez-t kellett volna választani?) volt kiválasztva, FAT32-re formázva.
Biosban átállítottam a boot mode-ot UEFI-ra, bootoláskor viszont csak a Sarting Windows-ig jön be a telepítő aztán semmi kifagy.
Mi lehet a probléma?
Lehet ez a gép nem támogatja, az alaplap vagy valami (bár ha biosban ki/be lehet kapcsolni akkor ezt nem hinném?
Előzmény, hogy már tettem fel win 7-et MBR módon viszont most UEFI módszerrel akarom, mert álítólag akkor gyorsabb lesz a rendszer valamivel ezek után mi a teendő?
Köszönöm

(#19) Tompie válasza Tompie (#18) üzenetére


Tompie
őstag

Már ez alapján is megcsináltam a pendrive-ot, így is ugyanott lefagy. :W

[ Szerkesztve ]

(#20) Tompie


Tompie
őstag

Valahol ezt olvastam:

W7 esetén csak 1 esetben van létjogosultsága az UEFI install-nak, nevezetesen, ha a rendszerlemez kapacitása nagyobb, mint 2,2 TB, minden egyéb esetben felesleges. W8-nál már van értelme a dolognak kisebb kapacitású, rendszerlemeznek szánt meghajtók esetén is, mert vannak olyan UEFI szolgáltatások, amelyet a W8 ki tud használni (W7 nem)

Van értelme akkor egyáltalán "vesződni" ezzel win7 alatt, gyorsabb lesz a rendszer mint MBR-en vagy sem? vagy Win 7 alatt akkor mi értelme van? :)

[ Szerkesztve ]

(#21) jimmy399


jimmy399
senior tag

Nekem is UEFI képes az alaplapom, csak egyetlenegy bökkenőcske van vele, hogy tudjam is használni, s az az, hogy a videókártya nem UEFI képes... Az UEFI BIOS írja ki a hibaüzenetet, hogy a HD 5550-es nem megfelelő...

--- N/A ---

(#22) jimmy399 válasza Tompie (#20) üzenetére


jimmy399
senior tag

Szerintem az a max 1-2 másodperc, amit azzal lehet nyerni, hogy UEFI módban indul el a Windows 7, avval nem nagyon lehet nyerni semmit. Nem a világ ez a kis sebességbeli növekedés. De nézegettem videókat is, ahol Win8-at telepítettek UEFI meg Legacy BIOS módban és 1-2-3 másodperccel indult csak el gyorsabban...

--- N/A ---

(#23) Tompie válasza jimmy399 (#21) üzenetére


Tompie
őstag

Lehet nekem is a videókártya miatt nem megy, mert a telepítő mikor a Starting Windows-hoz ér ott fagy ki, igaz nem dob semmi üzenetet.

(#24) Tompie válasza jimmy399 (#22) üzenetére


Tompie
őstag

Ha akarnék se tudnék mást tenni minthogy beletörődök, hogy nincs UEFI mert annyiféleképpen próbáltam de mindig ugyanott fagy ki. Így maradt a "normál" mód :-)

(#25) jimmy399 válasza Tompie (#24) üzenetére


jimmy399
senior tag

Azt hiszem egyikőnk sem fog álmatlan éjszakákat szerezni emiatt... :)

--- N/A ---

(#26) Tompie válasza jimmy399 (#25) üzenetére


Tompie
őstag

nem bizony :-)

(#27) róland


róland
veterán

UP! (Hogy ne tűnjön el.)

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#28) róland


róland
veterán

Jövő héten jön a telepítés.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#29) gghrtz


gghrtz
őstag

Helló! Olyan kérdésem lenne, hogy haverom laptopján Windows 8 csücsült GPT stílus szerint, és felakartam rakni a rendszert, és ugye hibaüzenetet dobott, aztán megtaláltam ezt a cikket, meg utánaolvastam mi ez a GPT/UEFI(tudom, hogy gáz, de mindent én se tudhatok :B ), és most ugye leformáztam a HDD-jén a rendszer partíciót, de a másikon ott vannak az adatok. A kérdésem az lenne, ha megcsinálom ezt a telepítőt, és már GPT szerint van formázva, akkor nem kell letörölni azt a partíciót amin az adatok vannak, hanem csak simán rálehet majd telepíteni igaz?

(#30) s4hu|SyD^


s4hu|SyD^
addikt

Sziasztok!
Elég nagy problémával állok szemben. Ezzel küzdök már egy jó ideje. Adott egy Win 8 alapú laptop. Win 7 USB-t már csináltam GDT partíciós UEFI gépekhez. Sajnos az a baj, hogy bárhogy állítom be a BIOS-t nem indítja a Win telepítőt. A baj, hogy nem akarom az egész merevlemezt formázni, mivel van egy partíció, amin olyan adatok vannak, amik kellenek. Ráadásul aránylag nagy partíció, 126 GB, szóval kiírni lehetetlen. A további probléma az az, hogy mikor be bírtam hozni a Win 7 telepítőt, amikor MBR típusú-t csináltam a Rufus-al, akkor töröltem is szépen a Win 8 partíciót. Tehát jelenleg nincs futtatható rendszer. Kérdés, hogy oldjam meg ezt gyorsan, hogy legyen rajta Win 7, de maradjon a levágott partíció az adatokkal?

"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!" - uplay/Warframe: Be.Vik

(#31) baksi.gergo


baksi.gergo
újonc

Szeretnék segítséget kérni ott elakadtam hogy nem tudom mivel nyissam meg a install.wim fájlt és hogy utána hol lessz olyan hogy 1\Windows\Boot\EFI mappa mert mindennel próbálkoztam le is töltöttem progikat de egyikkel se ment rendesen

(#32) baksi.gergo válasza cungi (#2) üzenetére


baksi.gergo
újonc

neked milyen progival sikerült megnyitni?

(#33) g4b3n válasza baksi.gergo (#32) üzenetére


g4b3n
tag

Nekem sajnos nem sikerült, pedig sok mindent próbáltam, végül is Legacy lett belőle.
Itt a hiba jelenség.

szerk.: Nem a tiedre akartam válaszolni.

[ Szerkesztve ]

(#34) vlevi


vlevi
nagyúr

"- GPT - Ez a partícióstílus megengedi, hogy a partíciók mérete nagyobb legyen, mint 2,2TB"
És, tegyük hozzá, azt a korlátot is feloldja, hogy egy meghajtón csak 4db elsődleges partíció lehet, és csak az elsődlegeseken belül lehet logikai partíciókkal többet csinálni, mint 4. Ezzel csak az a gond, hogy például egy win8 rögtön 3db partíciót csinál, de lehet, hogy a recoveryvel rögtön megvan a 4db, és akkor még nem is bontottam ketté a HDD-met.

Másik dolog, hogy nem nagyon érdemes a win7-et USB3-on próbálni telepítgetni, mert a win7-ben csak elvétve van usb3-as driver. Vagyishát lehet telepíteni róla, de akkor kell bohóckodni a telepítőlemezes usb3 driverrel, és egyébként nem lesz gyorsabb attól, hogy usb3-ról telepíted.
Win8-t már lehet, mert a win8 nagy valószínűséggel felismeri az usb3-at az alaplapon, és fog onnan menni. De természetesen USB3-as PCI-E kártyákkal az sem fog működni, mert ahhoz az is kellene, hogy a BIOS bootoljon USB3-ról.

[ Szerkesztve ]

(#35) Met


Met
veterán

Ha létrehozok egy UEFI-s telepítő pendrive-ot, akkor azt tudom normál módban is telepíteni? Nem UEFI képes alaplapra.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#36) gabo9201


gabo9201
senior tag

Hello!
Először is köszi az írást! Most vásároltam egy 3TB-os HDD-t és erre szeretnék Win7-et rakni. :)

Viszont a 4. pont második bekezdésénél elakadtam, mivel azt írod, hogy a PenDrive FAT32 legyen és így nem tudom felmásolni az "install.wim" fájlt (több mint 4GB). Mit lehet ilyen esetben tenni? Vagy elírás történt és NTFS legyen a PenDrive?

Köszönöm a választ előre is! :R

Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201

(#37) gabo9201 válasza gabo9201 (#36) üzenetére


gabo9201
senior tag

A gondot az okozta, hogy az ISO amit használni szerettem volna egy All In One lemez volt.

Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201

(#38) kisspepe


kisspepe
tag

Megcsináltam a leírásnak megfelelően. Egy Asus X551M laptopon szeretném telepíteni a Windows 7-et. A Bios látja a pendrivot, ott is van előtte az UEFI. Be van állítva, hogy arról bootoljon, de mégis a gépen lévő Windows 8 indul el.

A BIOS-ban van olyan funkció, hogy én onnan indíthatnám a bootolást pendrivrol, de az sem működik.

Igazándiból nem lenne szükségem arra, hogy UEFI-ről telepítsek, de úgy láttam másképpen nem működik. DVD meghajtó is van a gépben, de a BIOS Boot menüjében fel sem ajánlja, hogy arról is lehetne bootolni. Ilyen UEFI boot-os géppel most találkoztam elősször, és egyszerűen nem tudom újratelepíteni, mert nem tudom elindítani a telepítést.

Próbálkoztam Rufus-al is UEFI bootos pendrivot készíteni. Ekkor a gépen el is indult a telepítő, de a Windows logónál lefagyott. Tehát az sem volt tökéletes.

Valaki találkozott már ezzel a laptoppal? Sikerült neki Win 7-et tennie rá? Driverek vannak hozzá az Asus oldalán.

(#39) Bam Bam


Bam Bam
újonc

sziasztok olyan problémám lenne. adott egy asus x550ca laptop, win 8 után win 7 re telepítettem azt megoldottam, de amikor windows loadert használnám, install errort ir ki " Using volume ID (HarddiskVolume1) Error finding your sistems active partition. ha valaki járt már igy ossza meg velem a lehetőségeket. :W

(#40) spiritex


spiritex
veterán

Most találkoztam az első UEFI-s alaplappal, amit telepítenem kellett. Az ASROCK Q1900M UEFI támogatással rendelkezik. Beraktam a gépbe egy 250 GB-os vinyót, a DVD meghajtóba a telepítő lemezt, boot-oltam a dvd-ről és felraktam a win7-et. Most akkor UEFI-ben telepítettem vagy nem? Hol dől ez el?

A témaindító írásból egy mondat, amit nem értek: "Ha ez nem áll fenn, akkor nincs szükség UEFI install-ra, maradjatok a hagyományos telepítésnél."

Az én esetemben mi lett volna az UEFI install és mi a hagyományos? Köszi előre is!

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#41) spiritex válasza spiritex (#40) üzenetére


spiritex
veterán

Azt hittem ez a legalapabb kérdés... még kicsit szégyelltem is feltenni. :F

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#42) λµαπ


λµαπ
őstag

"a DVD tartalmát mindenestül másold rá a pendrive-ra"
ezt hogyan kell,amikor a fat32 miatt az install.wim túl nagy,hogy fat32-re másoljam simán?

(#43) HPAA


HPAA
őstag

üdv

már meglévő w7 64 rendszerem amely egy 120as ssd ről fut asztali konfigban viszonylag új FM2A88M Extreme4+ alaplappal , a tároló egy 2TB-s hdd , amit most bővítenék/lecserélnék egy 4TB-s re

mit/hol/hogyan kell csinálnom , hogy lássa mind a 4TB-t ? , nekem sajna nem világos a cikkből
köszönöm
:R

************* censored

(#44) jbatori


jbatori
újonc

Sok UEFI kérdésre választ ad :
http://dirtywindows.hu/2013/10/27/uefi-jelenkorunk-grafikus-interfesze-avagy-hogyan-telepitsunk-windows-8-1-x64-operaciosrendszert-uefi-modban-2/

(#45) flash-


flash-
veterán

kérlek segítsetek el vagyok keseredve

van egy hp 450 g2 notebook,

rufussal megcsináltam a a pendrive ra a win8.1 gpt telepítőt ahogy le van írva de nem képes bootolni róla sem a pc sem a notebook...

DVD -n lévő windows 8.1 et is lehet telepíteni uefi módban?

[ Szerkesztve ]

(#46) Bozsi80


Bozsi80
tag

Sziasztok!

Van nálam egy Samsung laptop, amire "Win8 1.0" volt telepítve.
A tulajdonosa megkért, hogy tegyek rá neki Win7-et. Persze, nagyon szívesen…
misem egyszerűbb. Gondoltam én, aki már vagy 678-szor telepített windowst és épített konfigokat.

Szóval átnéztem mindent… win8, UEFI, GPT, MBR, BIOS beállítás, stb.
Addig el is jutottam, hogy sikerült eltüntetnem a 6-7 GPT partíciót (diskpart)
és végre lett egy MBR-es NTFS partíció a win7-nek.
Végre elindult a win7 ultimate 64 bit telepítése… na végre… gondoltam én.
Jelszó megadás, idő + dátum és frissítés beállítás után véglegesítés… szuper.
Gép újraindul… Samsung logo… gép újraindul… Samsung logo… gép újraindul…

BIOS-ba is próbáltam enabled-disabled (secure boot, UEFI, stb), load default, de setovább. Win7 nem tölt be, gép nem indul, nem áll fel a rendszer. :W

Legyetek szívesek S.O.S segíteni, mert nagy szükség lenne a masinára!

Előre is köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

Ha sikerül elég gyorsan felkapcsolnod a villanyt, megpillanthatod a sötétséget!

(#47) peto.istvan válasza Bozsi80 (#46) üzenetére


peto.istvan
senior tag

Szia!

Egyedül a samsung szerviz tudott segíteni. Win 7 servicepack okozta a hibát. Szervizpadra tették, majd raktak rá egy új biost. Utána jó lett. Ha még garis, akkor ajánlom a szervizt.

Isu :R

(#48) Bozsi80 válasza peto.istvan (#47) üzenetére


Bozsi80
tag

Köszönöm válaszod! :R

A telepített win7, service pack nélküli... később szokott rákerülni frissítéssel.

Ha sikerül elég gyorsan felkapcsolnod a villanyt, megpillanthatod a sötétséget!

(#49) Bozsi80


Bozsi80
tag

Végre megvan... hál' Isten! :K

Leírom, hátha segít másnak is... Win7 aktiválója, a SLIC Grub volt a hibás.

A Win7 egy újabb verzióját sikerült feltenni.
Évek óta használtam minden gond nélkül a régit. :F

Ha sikerül elég gyorsan felkapcsolnod a villanyt, megpillanthatod a sötétséget!

(#50) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

Létezhet, hogy emiatt nem ismeri fel a HHD-t a samsung np350v5c BIOS-ban, mert eredetileg win8-as volt, én gyalultam és áttettem GPT-ről MBR-re majd igy telepitettem újra?
Ha ez igy van, milyen win8-at kell letöltsek hozzá vagy mire figyeljek tepeitö pendrive létrehozásakor?

Üdv, Andris

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.