- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
trydium
csendes tag
válasz
balazs1022 #56 üzenetére
Az általunk épített állványok mind parkettára vagy kőburkolatra készültek. Ezért kellett a korongos megoldás, a szüleink akkor nem igazán örültek volna egy összekarcolt padló burkolatnak.
Mint minden rezgő rendszert, ezt is érdemes elcsatolni attól a rendszertől, amit nem szeretnénk hogy rezegjen. Ideális esetben egy hangrendszerben csak a hangszóróktól várjuk el hogy rezegjenek. Ennek a megvalósítása azonban igen nehéz. Ezért van a tehetetlen tömeg növelése, a különböző rezgés csillapító és elnyelő anyagok használata. Nem azt várjuk, hogy az állvány vagy a doboz zenéljen, hanem hogy kizárólag a hangszórók, hangfalak.
Most jöhet a sárdobálás a fórumtársaktól:
Anno, egész jó minőségű hangfalakat építettünk "Somogyi" hangszórókból is. Sok hangfalunk alját betonnal öntöttük ki. Kísérleteztünk komplett betonból öntött hangfalakkal is. Hát kizsaluzni egy ilyet nem egyszerű !Az lényeg hogy ne csüggedj a bírálatoktól ! Minden egy kicsit közelebb fog vinni az általad ideálisnak tartott hangzáshoz. Az hogy most ilyen hangfalakra futotta, ne bántson, hozd ki a lehetőségeidből a legtöbbet.
Remélem hamarosan olvasni fogom itt a következő projekted leírását !
-
DonElvis
aktív tag
válasz
balazs1022 #56 üzenetére
Köszönöm a választ.
A festés előtt gondolom áttörölted valamilyen oldószerrel a műanyag előlapot. Milyen szert használtál, amelyik nem támadja meg a műanyagot? Milyen festéket használtál utána?
Azért faggatlak erről a csiszolás/festés témáról, mert nekem is lenne egy készülék előlapom, amin van pár csúnya karc. Ha azokat el tudnám tüntetni, annak nagyon örülnék. Csak egyenlőre félek, hogy többet ártanék mint használnék az ügynek, ha előtte nem járom körül a témát alaposan. -
Joshi
titán
válasz
balazs1022 #56 üzenetére
"(#12) hibavissza: ...Amúgy én meg vagyok elégedve a hangjával. Egy társasházban lakom, komolyabb hangfallal úgy sem tudnék mire menni. Már ennek is elég nagy a hangnyomása félhangerőn."
Nem attól szól jól egy hangfal hogy üvölteted, de hogy a magas nem is szól az azért durva. Mindenesetre ha egyszer lecseréled a jelenlegi dobozaidat egy minőségi hangfalra, ahhoz már illik venni egy hasonló minőségű sztereó erősítő is. Menj be egy hifi üzletbe hallgatózni ha konkrétan zenére kellenek a dobozok. Nem is feltétlenül kell újat venni, mert rengeteg jó minőségű használt hangfalat árulnak olcsón. Ez csak jó tanács. -
válasz
balazs1022 #56 üzenetére
Mélysugárzónál kicsit vastagnak érzem a gumi peremet. Jobb választás lett volna egy puhább, vékonyabb perem, esetleg szivacs. Így lehet hogy egy kicsit gyorsabb reagálású lenne.
Nehéz ezt megmondani, mert a dobozzal együtt alkot egy rendszert. Ha hajlékonyabb a felfüggesztés, azzal magasabbra kerül a rezonanciafrekvencia is, vagyis lehet ugyan, hogy jobb lesz a tranziensviselkedés (bár szerintem nem feltétlen), de csökken a mélyek mennyisége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Hosszas keresgélés után rájöttem, hogy nincs számomra megfelelő állvány, ezért inkább építettem!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- TCL LCD és LED TV-k
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Honda topik
- One mobilszolgáltatások
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Samsung QMRT 55 & Intel NUC Skull Canyon kioszk
- ELGATO Facecam MK.2 Webkamera
- Újszerű Asus Rog Ally Z1 Extreme 512Gb SSD+Ajándék tok!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest