Hirdetés

2021. május 18., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) sanzi89


sanzi89
addikt

És a képviselők és miniszterek fizetéseit pedig 30 százalékkal csökkentsék. :U

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#2) doeeg


doeeg
senior tag

Szép dolog, de miért csak a járvány idejére? Csak ilyenkor értékelik az eü dolgozók munkáját? :U

"Life is short. Make sure you spend as much time as possible on the internet arguing with strangers about politics +cryptocurrency and virology."

(#3) rosejbli válasza doeeg (#2) üzenetére


rosejbli
senior tag

Járvány idején sokkal többet és sokkal megfeszítettebben kell dolgozniuk, logikus, hogy ilyenkor motiválják őket valamivel.
Nyilván máskor is érdemes megbecsülni azokat az embereket, akik a köz érdekében, hasznos munkát végeznek, de azt gondolom te is sejted, hogy erre nem feltétlenül lenne sehol kapacitás, hogy tartósan megduplázzák a dolgozók bérét. (A képviselők bércsökkentésére azonban mindenhol lenne igény szvsz)

(#4) doeeg válasza rosejbli (#3) üzenetére


doeeg
senior tag

Szerintem ha nem lennének motiváltak, már nem dolgoznának az eü-ben (legalábbis itthonból kiindulva, a jelenlegi bérezése az átlagnak nemhogy krízishelyzetben, de egy átlagos hétköznap sem feltétlen motiváló - minden tiszteletem nekik).

"nem feltétlenül lenne sehol kapacitás, hogy tartósan megduplázzák a dolgozók bérét." Lennének ötleteim, de mivel nem vagyok közgazdász, és a politika meg tilos, így se butaságot mondani, se hangulatkelteni nem akarok - józan paraszti ésszel szerintem megoldható lenne :)

"Life is short. Make sure you spend as much time as possible on the internet arguing with strangers about politics +cryptocurrency and virology."

(#5) sith7


sith7
nagyúr

+1

illetve én adnék plusz pénzt a bolti eladóknak is ... amikor már minden zárva lesz/van, nekik akkor is ott kell lenni a kenyeres pult mögött

(#6) t72killer


t72killer
titán

Katonáknak is dupla zsoldot adnak, ha elküldik őket egy potenciálisan veszélyes pl iraki kirakatmisszióra. A minimum az lenne, hogy egy ilyen veszélyes bevetésért ők is kapnának érdemi veszélyességi pótlékot.

Látva hány EÜ dolgozót fertőztek meg a betegek olaszo.-ban és egyéb helyeken, hányan haltak bele - miközben az IT-s otthon lapít home-officeban, ennek abszolúte alapdolognak kellene lennie.

Honnan vegyük el a pénzt? Tudtommal focira és egyéb tömegrendezvényre semmi szükség, egy 2ballábas focista "fizetéséből" jópár dolgozó bére kijön.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#7) sanzi89 válasza t72killer (#6) üzenetére


sanzi89
addikt

A focira fizetett TAO pénzek "elvesztették közpénz jellegüket", így azokat "nem tudjuk elvenni". :(((

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#8) t72killer válasza sanzi89 (#7) üzenetére


t72killer
titán

Viszont mint sokszázezer magyart, a focistát, klubmenedzsert, edzőt, stb is ki lehet rúgni instant - lévén ugyanúgy nincs szükség a munkájukra (najó, eddig se volt), mint a lapátratett pincérnek. Így a fizetésére elkülönített összeg felszabadul. A rendkívül bölcs befektetés stadionokat sajnos már nem tudjuk eladni.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#9) oszi666


oszi666
őstag

amíg az IT-s otthon lapít home office-ban, termeli az adót meg a GDP-t amiből meg lehet emelni az EÜ dolgozók fizuját. Ellentétben a katásokkal, akik közül most rengetegnek nem kell járulékot fizetnie, miután a közös költségek vállalásából előzőleg is csak minimálisat teljesítettek.

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#10) doeeg válasza oszi666 (#9) üzenetére


doeeg
senior tag

Mi van a KATA-s IT-sokkal? ;]

Ne bántsuk egymást. Ha felkerekítjük mondjuk 100.000-re a mentességet kapó KATA-sokat, 100.000*50.000 = 5 Mrd hiány havonta. Aprópénz (nem irónia, ez tényleg kutyafüle). Ne felejtsük el, hogy ha majd a nyugdíjra kerül a sor, a KATA-sok nem is kapnak vissza a közösből annyit.

Én is haragszom hogy olyan intézkedéseket hoznak, ami azt sugallja, ha baj van, úgyis meg lesztek mentve, csak majd emlékezzetek választáskor, stb.

Míg aki felelősen gondolkozik, tervez, tartalékol (akár magánszemély, akár vállalkozó), az fogja a fejét, hogy miért nem vállalt be egy kicsivel több hitelt, miért nem költött egy kicsivel többet, úgyis besegít az állam... (true story)

Pedig mikor, ha nem a bajban derül ki, hogy fel van-e rá készülve az ember?

De ez van, aki felkészült, és nincs (jelenleg) problémája, az örüljön ennek, ha tud segítsen, ha nem, nem most van itt az ideje a többiek átnevelésének (persze, "békeidőben" meg kiröhögnek minket hogy mit magyarázunk... de már lassan megtanulom ezt ignorálni).

[ Szerkesztve ]

"Life is short. Make sure you spend as much time as possible on the internet arguing with strangers about politics +cryptocurrency and virology."

(#11) Chaser


Chaser
titán

ott a jó példa
a kedves képviselők és egyéb politikusuk fizetéséből egy picit lecsippentve már meg is van a hiányzó pénz
tisztelet a kivételnek, de a nagy házba 80-90% csak azért jár be mert muszáj, és a semmittevésért cserébe kifejezetten jól fizet

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#12) Carlytoo


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog

Nem kapnak a katonák "dupla zsoldot" **. A képviselőktől nem fogják elvenni a pénzüket, mert egyszerűen nem szavazzák meg. A focisták és edzőik fizetését el lehetne venni úgy kompletten, de nem fogják. Tehát növekedni fog az államadósság. Az eü. dolgozóknak van napirenden béremelés jelenleg is, csak Szlovéniában ténylegesen meg is lépték. Ha minden jól megy hamarosan itt is meglépik.

** Missziópénz kapnak. Jelenleg ez az átlagkeresetük 3x a fizetésük mellé, tehát 600 valahány ezret kapnak minden hónapban + a fizetésüket Irakban. Cipruson kevesebbet és még kevesebbet Koszovóban.

Szerk.: Mondjuk ez azért szánalmas, mert az egyik szomszédunk dupla annyit fizet a missziókért, mint Mo.

[ Szerkesztve ]

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#13) wintikek válasza t72killer (#8) üzenetére


wintikek
tag
LOGOUT blog

Gyűlölöm a focit, de tényleg. Ezáltal az itthoni túltámogatást is ellenzem, DE...
Azért van ám jó pár focista itthon aki 10 éves kora óta nyomja az edzéseket és minden szabad idejét ebbe tolja, nem kell annyira lenézni őket.
Lehet őket fikázni, hogy tehetségtelenek, a semmire veszik fel a hatalmas lóvékat (már amelyik tényleg nagy pénzeket kap), ezzel egyet is értek, elég lenne nekik kevesebb, de annyi de annyi ember van aki fordítottan arányos fizetést vesz fel a munkájához képest, hogy az hihetetlen.

Nem akarok nagyképű lenni, de 10 éve mindig elsőre sikerült bedugni minden USB eszközt...

(#14) t72killer válasza Carlytoo (#12) üzenetére


t72killer
titán

Pongyolán fogalmaztam, igen, missziópénz extra feladatért.

Nővérkét, akit napi 8 óra ágytálcserére képeztek ki/vettek fel egy Lidl pénztáros bérének feléért, bezúzzák napi 20órában fertőző betegeket forgatni, intubálni - közben rettegjen, mit visz haza az asztmás nagymamájának (legjobb, ha kivesz egy külön lakást és rá se néz a nagyira fél évig ->$$). SzVSz jár neki a "missziópénz", hasonlóan az Afganisztánban aknákat hatástalanító honvédhez. Persze, némi alapbéremelés sem árt.

#13: sok embernek válik most füstté a karrierje, akik 10éves koruktól készültek-tanultak. Nagy többségüket nem adóforintokból fizetik, ráadásul sokan hasznos munkát végeztek. Az egészségügy kálváriájáért nem kis részben felelős a fociköltés, úgyhogy egy cseppet sem tudnám sajnálni, ha az utolsó gyepmestertől az MLSZ elnökig bezárva a komplett bagázsnak azt mondanák, hogy holnaptól 0Ft ktg-vetési pénz ÉS a bevételeitekre - mint minden normális gazdasági tevékenységet folytató cégnél - adó.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#15) wintikek válasza t72killer (#14) üzenetére


wintikek
tag
LOGOUT blog

És amúgyis mindenkinek dögüjjön meg a lova!
Semmi köze a focira költésnek ahhoz, hogy nem költenek az egészségügyre.
Bele se megyek, mert amúgy ez ilyen beidegződése mindenkinek.
Ti komolyan elhiszitek ha nem lenne stadionépítgetés akkor azt a pénzt kórházakra meg útmunkákra, bármire ami az ország jólétét szolgálna költenék. :DDD :DDD

Nem akarok nagyképű lenni, de 10 éve mindig elsőre sikerült bedugni minden USB eszközt...

(#16) Lauda


Lauda
félisten

Szuper! A többi ember miért nem kap dupla fizetést, akik ilyenkor kint vannak a "frontvonalban"? Ez így nagyon nem korrekt.

[ Szerkesztve ]

(#17) andor80 válasza t72killer (#6) üzenetére


andor80
aktív tag
LOGOUT blog

Katonáknak egy jó nagy adag csúlát adnék...Ember önként megy irakba zsoldért....A mari néni ér is valamit a pultban aki árulja a kenyeret a katonák csak ocsmány herék....

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#18) t72killer válasza wintikek (#15) üzenetére


t72killer
titán

Egy pénztárca van, abból sikerült a lehető leghaszontalanabb célra 1000mrd-os tételeket kidobni, amire meg már 10éve szükség volt, telibesz.rták. De sebaj, akinek tetszik, mehet stadionba lélegeztetőgépért, ezt akarta a nép, most megkapja.

#17: civilként mondom, ez b.romság. Ki megy első körben homokzsákot hajigálni, ha kiönt a Tisza? Amíg voltak telek, ki vitt kenyeret az elvágott falvak lakosainak? Irakban meg egyéb shithole országban azért kell jelen lenni (persze nem 1edül, hanem pl egy amcsi hadtest kiegészítéseként), hogy az ott élők ne legyenek totál földönfutók és ne kopogtassanak nálunk koldusként. Ki fogja fenntartani a kijárási tilalmat?
Nem mondom, egy pék gyakorlati haszna több, de erre is szükség van.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#19) Dilikutya válasza Lauda (#16) üzenetére


Dilikutya
nagyúr

Mert aki a "frontvonalban" van, örüljön, hogy ott lehet, és kap fizetést. Mert kevés szerintem az olyan, aki akár 1-2 hónapig is fizetett távolléten lehet, a többségnek szabadság, táppénz, aztán fizetetlen jut szerintem, és akkor még jól járt, nem egyből elküldték. Az egész helyzet nem korrekt,

Nem neked szól, de aki pl. a McDonald's eleln lázad, annak elmondanám, hogy az minden esetben egy magyar vállalkozás, ami fizet a McDonald's-nak a márkajogokért, alapanyagért. Ilyen ez a franchise rendszerű értékesítés.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#20) t72killer válasza Lauda (#16) üzenetére


t72killer
titán

Ki van még ilyen szinten frontvonalban?

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#21) Lauda válasza Dilikutya (#19) üzenetére


Lauda
félisten

Igen, például a patikában dolgozók is biztos örülnek, hogy most ott kell lenniük és kajak elsőkézből szívják be a cuccot, mert oda csődült most a fél világ. Találtak is már fertőzött patikai dolgozókat..

Amúgy a kórházas dologra még annyi, hogy szerintem ez egy látszatpolitika semmi több. Adjanak nekik megfelelő védőeszközöket, ne csak dupla fizetést!

(#22) Lauda válasza t72killer (#20) üzenetére


Lauda
félisten

A kereskedelemben konkrétan mindenki. Az ott dolgozók sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint az eü dolgozók.

(#23) t72killer válasza Lauda (#22) üzenetére


t72killer
titán

Azért a kereskedelemben könnyebb távolságot tartani, mint amikor köhögő-tüsszögő beteget forgatsz. Mondjuk ettől a maszkellenes európai hisztitől ki tudok akadni, ha boltos lennék, shotgunnal zavarnék ki mindenkit, aki maszk nélkül lép be az üzletbe.

Rakodómunkásokat pedig azért könnyebb toborozni (főleg most, miután többtízezer ember lapátra került), mint diplomás ápolókat, úgyh nem valószínű, hogy kiégve haljanak egymás után a túlmunkától.

Kötelezővé tette a szájmaszkot a település üzleteiben a Fejér megyei Velence polgármestere

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#24) t72killer


t72killer
titán

Frontvonal = ahol szolgálat közben emberek halnak meg:

"Újabb négy koronavírussal fertőzött olasz orvos veszítette életét, ezzel már 29-re nőtt azoknak a doktoroknak a száma, akik a betegségben hunytak el az elmúlt hetekben"

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#25) Lalikiraly


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

Az egészségügyi dolgozóknak pl egy nővérnek havi minimum nettó 400 at adnék... Egy orvosnak se adnék 500 alatt és ezzel az egész hálapénz és leszarom című dolog egy perc alatt meglenne oldva...

A focistának is adnék pénzt, de csak akkor ha teljesít. Érdekes az építőiparban milyen menő volt teljesítménybérrel kizsigerelni évtizedekig a melóst, most meg sír a sok senkiházi szája, hogy milyen drága a melós. Nem a számítógép mögül kell pofázni, hanem tessék két kézzel megfogni. Az öltönyösök. Baszki legyél hót dzsuvás minden áldott nap és a nap végén nem teniszezni mész, hanem örülsz hogy hazamászol. Na ezért kérnek annyit...

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö Nem husos fagyi vagyok.

(#26) Avicularia válasza t72killer (#23) üzenetére


Avicularia
addikt

Közben Svédország a maga útját járja. [link]
While most of Europe is locked down in a bid to curb the spread of COVID-19, Sweden is keeping primary schools, restaurants and bars open and encouraging people to go outside for a nip of air.
Senki nem hord maszkot itt Stockholmban, ma voltunk vásárolni és egy eladó sem viselt. :(
Húgom otthon a Sport Directben dolgozik és azt mondja maszkban, kesztyűben dolgoznak

(#27) Lauda válasza t72killer (#24) üzenetére


Lauda
félisten

Ebből em tudunk meg semmit, mert nem tudjuk, hogy az összesen elhunyt kb 20 ezer emberből hányan kapták el "amiatt" a vírust, mert hiába volt karantén, ő bejárt az üzletbe, benzinkútra, gyógyszertárba stb stb kiszolgálni az embereket. Gyanítom sokszorosa az elhunyt egészségügyi dolgozók számának.

[ Szerkesztve ]

(#28) t72killer válasza Avicularia (#26) üzenetére


t72killer
titán

Ennek nem lesz jó vége...

#27: a kereskedelemben dolgozó egyébként nem kap több bért, ha többet dolgozik, privát szektor lévén: ha hirtelen hiányszakmává válik, nem kerül jobb tárgyalási pozícióba? Az orvosok-nővérek bére fix, ráadásul meg lehet nézni, hol van egy 3műszakban dolgozó nővér bére egy LIDL kasszáshoz képest.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#29) Chaser válasza t72killer (#18) üzenetére


Chaser
titán

én voltam sorkatonaként homokzsákot pakolni ( :
ha gyülekező volt nem én ájultamel pár perc vigyázzban állás után, hanem a "hivatásosak"
és nem én loptam szét a laktanyát, hanem ők
mióta a sorkatonaság megszűnt azért picivel rosszabb életük van, de bő felét azonnali hatállyal rúgnám ki, lehet elmenni dolgozni
gépparkot meg minden szutykot is erősen lecsökkenteném, mert lóPh@szt se érnek ha baj van, csak fölöslegesen zabálják a pénzt

Lalikiraly
egyszer mink' nagyon okos mindenhez is értő infoanalitikussssok összegyűltünk építkezni, fel kellett volna rakni egy falat, hát hatunknak nem jött össze ( : hívott a jóbarát' egy kőművest, 10 perc alatt többet felrakott mint mi 1,5 óra alatt
aszongya'...egyszerű ez, csak rakni kell egymásra ((( :
uo. munka mint egy irodistáé, arra is szükség van és erre is, lehet előbbihez kell kétdiploma - sokszor s_gghülyének se árt lenni mellé -, építőiparban pedig ell kell viselni az időjárás viszontagságait, egészségkárosító anyagot, fizikai igénybevételt, ezt értelmesebb országokban már régen felfogták - kontárok megint más téma -

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#30) szipipeti válasza wintikek (#15) üzenetére


szipipeti
csendes tag

2 stadion árából lehet egy tisztességes kórházat/rendelőt építeni
egy "átlag" kétballábas focista, aki 20 perc futás után hányiggerrel küszködve próbálja a saját mellkasában tartani a saját tüdejét pont 3x annyit keres, mint egy havi 240 órát dolgozó traumatológus...
De védd csak az igazad...!

(#31) Kisgépkezelő válasza t72killer (#20) üzenetére


Kisgépkezelő
aktív tag

Jól látszik ezeken a képeken, hogy a biztosítva vannak a munkakör betöltéséhez szükséges egyéni védőfelszerelések, és a munkavállalók tisztában is vannak a helyes használatukkal. Pár újságíró nagyon felkapta ezeket, mert még nem láttak közelről munkát.

(#32) gilfoyle válasza Lalikiraly (#25) üzenetére


gilfoyle
őstag

"...az egész hálapénz és leszarom című dolog egy perc alatt meglenne oldva..." a leszarom talán, de a hálapénz biztos h nem. Az már a génekben van. Generációk kellenek mire kikopik.

"a nép kedvenc itala a skót whisky, amelyet választott képviselői útján fogyaszt"

(#33) Carlytoo


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog

Ide is bevágódott a politika megint. "Stadionok árából mennyi kórházat lehetett volna építeni."
Mennyit? Kit érdekel? Ameddig az emberek ennyire alul szocializáltak mit akartok kórházakat építeni? Mikor egymás kezéből kitépik a termékeket, mert kell nekik. Ezek a járványok jók arra, hogy megmutassák mennyire életképtelen vagyunk, ha gond van.

A 14. századi bubópestis után tudjátok hogyan jártak el, hogy elejét vegyék egy újabb pestisjárványnak? Izolálták a gyanús eseteket és porig égették a települést minden egyes lakójával együtt. Járvány megoldva. Nem egy humánus eljárás nyilván, de annál hatékonyabb. Tudták ,hogy az emberek akkor is mozogni fognak a tiltás ellenére. Mint most, amikor az idősebbek azért is kimennek sétálni, pedig már a csapból is az folyik ,hogy NE! Egyik ismerősöm mondta, hogy de hát aki egyedül van az hogy oldja meg magának az élelmiszer beszerzést? Biztos, hogy van szomszéd, vagy ismerős, aki tud segíteni. Számtalan példát láttam már rá és mi is segítünk, ha kell.

[ Szerkesztve ]

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#34) t72killer válasza Carlytoo (#33) üzenetére


t72killer
titán

Nem tudod elválasztani a népet a politikától. Előző választja a másikat, utóbbi trenírozza-zülleszti az előzőt, hogy újraválassza. A nyugatnak is megvan a rákfenéje: "ciki" a maszkviselés (=nekem nincs, te se horgyá!), "senkiseakadályozzonmár, hogy elmenjek bulizni" és hasonlók. Kiegészítve a döntéseket meghozni b.szó politikusokkal. Viszont a rendszerekről sokmindent elmond az, hogy az orvosok Mo.-ról nyugatra menekülnek a megélhetésért, míg több nyugati focista, edző dolgozik Mo.-gon.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#35) wintikek válasza szipipeti (#30) üzenetére


wintikek
tag
LOGOUT blog

Milyen igazamat?! :W
Komolyan annyira unalmas már hogy nem tudtok értőolvasni, hogy hihetetlen.
Telibefosom a politikát, el se olvasom a híreket, ezért bocsáss meg nem pontos számokkal fogok operálni.
Tegyük fel, hogy elköltöttek pár stadionra papíron -amit a médiák le is közölnek- 200 milliárdot. Na abból ténylegesen a felét költötték rá, a többi az ment a haveroknak. A maradék 100 milliárdból megépítik 40-ből a stadionokat ami ténylegesen a munkára kell, persze haver cége a kivitelező, szóval azt a maradék 60-at felezik.
Ha ez nem így történne és lenne "felesleges" 200 milliárd akkor egy dologba biztos legyél: NEM AZ EGÉSZSÉGÜGYRE KÖLTENÉK! Találnak más faszságot ahol visszaforgathatják maguknak a pénzt.

+ Szerintem sehol nem vitattam, hogy több fizut érdemelnének az EÜ dolgozók, több pénzt kellene költeni az EÜ fejlesztésére. Az, hogy ti beleképzelitek másnak a mondadójába a saját blődségeteket nem az én hibám.
Egyetlen egy dolgot említettem meg, hogy vannak olyan focisták akik igenis keményen dolgoznak fiatal koruk óta és próbálnak teljesíteni. Nektek viszont minden fekete és fehér.
Fel is adtam már az egészet. Az utolsó szó joga a tietek, mert tudom, hogy nem bírjátok ki úgy sem. Az a lényeg, hogy csak nektek lehet igazatok. Pá.

Nem akarok nagyképű lenni, de 10 éve mindig elsőre sikerült bedugni minden USB eszközt...

(#36) t72killer válasza wintikek (#35) üzenetére


t72killer
titán

Csak focistákra nincs szüksége az országnak = tessék magánzsebből fizetni. Lélegeztetőgépekre, nyugatra emigrált személyzetre van. Sőt, volt.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#37) Dilikutya válasza wintikek (#35) üzenetére


Dilikutya
nagyúr

Ugyan a haveri alapú dolgokat nem vitatom (ez kicsiben is így megy, nagyban miért lenne másként, sőt te se utasítanál vissza egy jó pénzes melót, amit egy haverod kínál fel), de azért az arányok túlzóak.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#38) Chaser válasza wintikek (#35) üzenetére


Chaser
titán

elég sok ember dolgozik keményen, sokan gyerekkoruk óta, mégse tol állambácsi alájuk semmit - max a "kötelező" alámizsnát amit mindenki megkap - , a focista mitől is több? mert apánknak' az egyik heppje a foci? állami pénzből ilyenre egy ft-ot sem szabadna költeni, ez az ország nincs olyan helyzetben, egyébként is tisztelet a kevés kivételnek, a röhej kategória a magyar "focista"
ez attól független, h esetleg az a pénz nem kórházakra ment volna

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#39) Dilikutya válasza Carlytoo (#33) üzenetére


Dilikutya
nagyúr

És gondolj bele, mit tett a világgal egy olyan járvány, ami alapvetően a lakosságnak csak egy kis részére jelent potenciális veszélyt már komolyabb megbetegedés szempontjából is, és annak is csak egy kis töredéke hal bele. És máris összedőlni készül a gazdaság, megszűnőben a társadalmi és közösségi élet. Mi lenne itt, ha valóban egy komoly betegség kezdene terjedni?

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#40) Carlytoo válasza Dilikutya (#39) üzenetére


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog

És ez miért van? Mert valakinek érdeke fűződik a pánikkeltéshez. Ha nem lenne pánik, hanem mondjuk helyette fegyelmezettség, akkor ennél komolyabb járvány esetében sem lennének olyan súlyosak a következmények mind gazdasági, mind az emberi egészség szempontjából.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#41) t72killer válasza Dilikutya (#39) üzenetére


t72killer
titán

Egy a baj, nem tudod igazán, kire mennyire veszélyes. Mondjuk konkrétan neked van pl 9% esélyed arra, hogy lélegeztetőgép kelljen a túlélésedhez és 0.001%, hogy minden orvosi erőfeszítés ellenére meghalj. Békeidőben ez okés, elkapod, bevisz a mentő, rátesznek az üresen váró ICU-ra egy hétre, majd két hétig még bent tartanak és mehetsz világgá, 99.999% eséllyel minden kompikáció nélkül. Ennél sokkal veszélyesebb zöldnél zebrára lépni Bp-en. Viszont bedurran a helyzet, nemhogy üres ágy nincs, de hozzád hasonló betegből vár még 3 a folyosón. Hopp, számodra is megugrott a kockázat 9%-ra.

Amit egyelőre láttunk a témában: Kína, ahol a gócot körbezárták és külső segítséggel többemeletes rohamkórházakat építettek. Volt kapacitás a megmenthetők kiszolgálására.
Lombardia: a világ egyik legjobb egészségügyi rendszere, viszont nincs külső segítség: az öregeket már halálsorra küldik, a fiatalok lélegeztetését 3D nyomtatón helyben fabrikált pótcuccokkal még győzik. Spanyolo/főleg Madrid és Katalónia környéke kapja a sűrejét - szintén ezek a legjobban felszerelt régiók az országban. Hasonló helyzet, a fiatalokkal még bírnak.

Kérdés mi van akkor, ha egy elfocizott Call of Pripyat-ot idéző eü mellett szívod be a virnyákot? "9%"...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#42) Eastman válasza t72killer (#41) üzenetére


Eastman
őstag
LOGOUT blog (1)

Az jutott ma az eszembe, hogy a németeknél valszeg azért csökkenhetnek a számok, mert fegyelmezettebbek. (?) ...mint az olaszok és a spanyolok. Akik szélesre tárt karokkal, nagy szívvel fogadnak, nagy családban élnek. És "körbenyalják" egymást. :U

"Az nem lehet, hogy annyi szív ...hiába szív."

(#43) t72killer válasza Eastman (#42) üzenetére


t72killer
titán

Ez csak részben igaz, március első hetében még a németeknél is voltak focimeccsek, tüntetések, stb.

Viszont talán többen járnak kocsival és kevésbbé tömegközlekedéssel.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#44) Chaser válasza Eastman (#42) üzenetére


Chaser
titán

én is filóztam rajta mi lehet az olaszoknál, ott még nem jártam, gondolom annyira azért nem tojnak a higiéniára, de mégis brutális számok vannak náluk, ellenben a görögöknél 1000 alatt van a fertőzöttek száma, ott már jártam több területen, hát nem azt vettem észre hogy ők valami szuper higiénikus társaság, de vendégszeretet/bandázás az csillagos ötös, de esetünkben ez is csak a kis számok ellen dolgozik
sztem erősen feltételesen kell ezt a tabellát kezelni, azt se hiszem el, h kínában teljesen megállt a fertőzés, már kb beérték az olaszok és usa a hivatalos adatokban

_tejesen'® joálapotpan'™_

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.