Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12) DeFranco válasza Dr.F.E.R.I. (#11) üzenetére


DeFranco
nagyúr

a szoftver is jó szinte mindegyikben, nem láttam még olyat, ami rendes recepttel rosszat sütött volna.

a bevonatos üst itt is megvan, ez pár évig tényleg jó, miénk sem igényel tisztítást szinte egyáltalán, de fontos, hogy ne is nagyon vegyszerezd. egy idő után fog tapadni egy kicsit, de nem vészes, jó teflon van ezekben, és itt ugye csak egyféle dologgal érintkezik az edény fala, ezért sem ragad. nagyanyáink sem véletlenül nem csináltak semmit a gyúródeszkán csak tésztát gyúrtak rajta, és nem is mosták, csak söpörték, és nem véletlenül volt külön edény a tejforralásra, amiben semmi mást nem készítettek, hogy ne ragadjon/égjen le a tej benne.

eleinte mi is por élesztőt használtunk, most már frisset veszünk, de gyakorlatilag mindegy, az fontosabb, hogy adott típuson belül melyik márkát veszed, több múlik rajta.

alapvetően a kenyérsütés nem egy atomfizika, ha nem akarsz valami extra hatlyukú ötroppanásos hétzenés kvarcórás csodát varázsolni, ha megismered az anyagok tulajdonságait és viselkedését (mennyi liszt kell, milyen arányban kevered a liszteket, melyik mennyire kel (tehát mennyi a sikértartalma), hogy reagál az élesztő a cukor mennyiségére, a víz hőmérsékletére, stb.), onnantól csuklógyakorlat összetenni.

aztán el lehet kezdeni játszani vele, hogy megcsináltatod a tésztát a géppel, kiveszed és formázol zsemlét, kiflit, bagettet, csak úgy játszásiból, aztán be a sütőbe vele.

aztán betolsz a sütőbe egy közepes darab pár órát fűszeres olajban pácolt karajt, megsütöd rendszeres locsolgatás mellett, összedobsz egy házi majonézt amíg sül (vagy hül), egy jó éles késsel felszeleteled a sült karajt, felvágod a friss ropogós korpás-tökmagos zsemlédet, bele egy salátalevél, pár szelet frissen sült karaj, egy kis házi majonéz a tetejére, és felmutatod, hogy fak da system bicsiz fine dining iz in da house. és a vicc az, hogy olyan sokat nem is kell vele tökölni, mire lemész a sarkiba három vizesért meg húsz deka parizerért, addig ezeket is összedobod, és utána már csak az órát kell nézni. munka/érték arányban messze felette van.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.