Hirdetés

2021. augusztus 5., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7) _Atesz válasza Cifu (#6) üzenetére


_Atesz
őstag

i5/i7 mellé nem raksz 300W-os tápot, ez evidens, de azok olyan áron vannak, hogy aki ilyet vesz, annak tuti nem is okoz problémát, hogy megfelelő tápot vegyen mellé

Pont egy hete vettem itt aprón i5-2400-at 20k-ért, és abban a kiszállítás is benne volt. :)

Nem is éri meg velük foglalkozni 2016-ban, sajnos...

Pedig ha olcsón szeretnél összerakni játékos konfigot és új kell legyen, akkor számításba kell venni egy darabig még az AM3+-t. Épp azért kellett a fenti proci, mert a FIFA 17 el sem akart indulni dual core Pentiummal. (G2020).
Az én G3450-es procimmal sem indult. Megoldottan injektor progival, így elindult a dual core-okkal, de igencsak szaggatott. Szóval ha játékos gép, akkor kell a 4 mag sajnos. (esetleg I3, de újonnan drágábbak, mint egy AMD 4 magos)

(I)1060 ~135W, i5-ös proc a K-sokat és T-seket leszámítva 65W, periféria 40W = 240W. De ez nagyon maximális felvétel. Akkor tud ilyet, ha Prime95-öt és Combustort futtatsz egyszerre.(/I)

Mindig maximális áramfelvétellel kell számolni tápegység méretezésnél és arra is rá kell számolni 1,2-szerest:
"A megfelelő méretű táp meghatározása: (körübelül, átlagos gépek esetében)
(CPU max fogyasztása+VGA max. fogy.+egyéb hardverek fogy. ~ 40w)×1,2"

Talán egy nagyon jó platinum, titánium tápnál nem kell szorzót számolni, de azok meg méregdrágák. :)
Én biztos ami biztos (és hogy a tápventilátor se legyen túl hangos) gyenge minőségűeknél 2-szeres, közepesnél 1,5-szeres szorzóval számolok. Szerencsére nincs nagy különbség pl. egy 400 és egy 550W-os közt, tehát érdemesebb szerintem rááldozni azt a pár ezrest. Aztán mindenki úgy méretez tápot, ahogy gondolja, ez az én szubjektív számításom. :)

(I)i3 plusz RX460, esetleg RX470-et gond nélkül rábízhatsz. 65W-os i5-öst plusz tuningmentes 1060-at egy jobb 300W-osra én rá mernék bízni. De tény, hogy én is legalább 400W-os tápot tennék alá - ám azért, hogy ha később esetleg egy combosabb VGA-t akar belerakni, akkor ne kelljen egyből tápot is cserélni.(/I)

I3 elég, de az új MMO-k eléégé tudják zabálni a procit, a DX12 meg elvileg levesz magának egy magot. Tehát ha van keret, lehet már jobb most 4 magost venni. Abban meg most lényegesen olcsóbb az AMD, mégha teljesítményre jobb is az Intel.
Amúgy én is igyekszek mindenkit legalább egy erős közepes minőség fele hajtani, ha játékos gépről van szó.
Különösen azokat nem értem, akik 250k-ból megveszik / megtervezik a többi alkatrészt és a tápra csak max. 15k-t akarnak fordítani, Szerencsére a többség megérti, ha inkább drágábbat ajánl az ember. :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.