- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mindent a StreamSharkról!
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
Új hozzászólás Aktív témák
-
értem, csak ki csinálná ezt meg?
nincs rá ember.
én a mezőgazdasági gépekre látok testközelből, árufuvarozókra ismeretségből.
sima javítás is hetek.
most akkor ezt a gárdát rászakitani az összes ecu reflashelésére, hát nem végeznénk egy év alatt az biztos.
(arról nem beszélve, hogy az első verziót tutira elb*sznák, a másodikat kevésbé, talán a harmadik működne rendesen. akkor lehetne az első kettőkhöz is kirohangálni) és akkor nincs hagyományos javítás, szervizelés...
kicsit reménytelennek tűnik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
De az ellátási lánc gyakorlatilag a vad kapitalista alapokon működik, senki nem mondja meg mennyit raktározz, vagy gyartsál.
Én erre gondolok.
Te meg az indirekt szabályozásra gondolsz ezen a területen, ha jól sejtem, hiszen ha az adott cégek szabályozva vannak bizonyos mértékben, akkor az hatással lesz az ellátási láncra is. Eddig nem azt mutatja az ábra SZVSZ. -
törölt tag
Az állami szabályozás lassan kompenzál, vagyis alul szabalyzott, de mivel lassan reagál meg szélsőséges esetben is, nem fog "begerjedni"/belengeni.
A gyors piaci alapon működő önszabályozó rendszer saját instabilitást képes fokozni, a gyors kompenzalasokkal.
PID szabályozás. Sokat szívtam velem. Minél nagyobb volt a szabályozási tartomány, és nagyobb a tehetetlenség, annál lassabban kellett a szabályozásnak reagálni, különben belengeti magát a rendszer. -
Tikakukac
titán
A kapitalizmus marhára nem hibátlan rendszer, de árubőség tekintetében sokszoros köröket ver rá más, valóságos rendszerekre. Az meg természetes, hogy a kapitalizmus nem képes felvenni a versenyt a fejekben megálmodott utópikus elképzelésekkel.
Jelen formátumában a kapitalizmus konkrétan azzal a kicsit sem fejekben megálmodott utópisztikus elképzeléssel sem tud mit kezdeni, hogy ne járjunk úgy, mint a 2067-ben a szerencsétlenekAmúgy szerintem nagyon középszerű film, de maga az alap az annyira mocskosul telitalálat és tűpontos párhuzam a valósággal, hogy azt el sem lehet mondani.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
törölt tag
Az összes önszabályozó rendszerben egy hiba van, nehezen tűri a szélsőséges eseteket és vagy alul vagy tulkomoenzal. Mivel az önszerveződés ez esetben sem tudatos így a rendszer különböző elemei különbözőek és másként reagálnak, ami az egész rendszert be tudja lengetni.
Várd ki a végét.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igazából ilyen nem volt még. Jelenleg sokkal komplexebb, hosszabb, szerteagazobb ellátási lánc van mint valaha. Es ez serulekenyebb mint valaha. Illetve sokkal több szirszar kell mint valaha.
Valahogy megoldodik nyilván, kérdés a hogyan es kinek mennyire fog fájni. Régen nem állt meg a traktor mert nem volt adblue, mert csillagászati szintre nőtt a gáz ára, mert az oroszok izmoztak. Viszont a városokat el kell látni kajával, amit le kell aratni, el kell szállítani, ha nincs mivel az para. Nyilván volt amikor jegyre se volt semmi, aztán csak volt valahogy.
Az a baj hogy sokkal komplexebb a papírvár mint valaha, serulekenyebb, es sokkal jobban fáj ha borul. Igazából a kérdés csak az hogy mikor, es mennyire. És hogy utána mi lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
lo ChiphiányCellulózhiányMagnéziumhiányÜzemanyaghiányAdblue hiányÉpítőanyag-hiányMűtrágyahiányEgyesével sem annyira...