Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dabadab

titán

válasz TazLeacher #142 üzenetére

"ha valakinek meghalna apukája/anyukája, semmivel sem érezné jobban magát, ha azt mondanák, hogy a gyilkos előtte elkábította, és úgy vágta el a torkát, vagy sem"

Abban a valóságban, ahol én lakom, határozottan különbséget szoktak tenni aközött az emberek, hogy valaki álmában jobblétre szenderül vagy hosszas kínok után hal meg - igen, a gyászolók is.

DRM is theft

• kenwood

veterán

Ez oriasi tevedes.
    Van nehany (nagyon-nagyn keves) beteg ember,aki valoban elvezi.

A videki emberek szamara a disznovagasban a malac kivegzese olyan,mint a favagasban a pillanat,amikor eldol a fa.
    Nincs bennuk sem elvezet,sem sajnalat,teljesen erzelmektol mentesen tortenik.
    Ugyanannyira erdekli oket,hogy mennyi ideig szenved az allat,mint az,hogy mennyi ideig tart a fa kivagasa.

Az uj alfahim oroszlan elpusztitja a korabbinak az utodjait.
    Nem elvezi,nem is sajnalja a kicsiket.
    Ez a vilag rendje, nem tehet mast ha utodokat szeretne.

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

• válasz TazLeacher #142 üzenetére

Mjadnem mindennel egyetértek, kivéve azzal, hogy a disznovágásban az ölés lenne az élvezet. Nem, egyáltalán nem. A magyar egy alkoholista nép, az élvezet itt az pálinka-vedelés, már korán reggeltől. Egyébként ez utóbbi lehet azért is alakult ki, hogy az ember gátlástalanabb legyen, és képes legyen megölni a disznót.

Make Asia Great Again!

• Chaser

legenda

válasz TazLeacher #144 üzenetére

látva a hotel és egyéb rendkívül intelligens filmeket, én azért kifejezetten örülnék neki, ha már meg kell halni egy gyors golyó, minthogy előtte élve megnyúzzanak vagy egyéb finomságok:d

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

• Chaser

legenda

válasz TazLeacher #148 üzenetére

pontosan

• válasz TazLeacher #148 üzenetére

Ööö, nem, nem buli, hanem kb kötelesség. Nem értem miért kell rögtön a fasizmust belelátni. Ez arról szól, hogy ők bizony képesek maguk is, kell a francnak böllér. Megélnek a jég hátán is. Megtanítják az 5 éves óvodást is, hogyan legyen igazi férfi.

[ Szerkesztve ]

Make Asia Great Again!

• kenwood

veterán

válasz TazLeacher #152 üzenetére

Nem viccnek.

Szoktam elmelkedni kulso szemlelokent.
    Mint aki sosem elt semmilyen foldi tarsadalomban.

Abban az aspektusban egy betegen szuletett gyermek egy evolucios zsakutca,akinek a vadonban max napjai lennenek,aki az esetleges szaporodasaval szennyezi az emberiseg DNS-et.

Aki vegso soron ugyanugy anyag,energia,mint egy kodarab.

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

• buherton

őstag

válasz TazLeacher #148 üzenetére

Juuj, de nagyon nem vagy képben egy normál disznótorral. Akarva akaratlanul a gondozással előbb-utóbb kialakul egyfajta szeretet az állat felé. Még akkor is, ha a legelejétől tudod, hogy a spájzban fogja végezni. A másik, ami igazából a buli, hogy mivel komoly munka a dinszóvágás, ezért a közelebbi rokonok és ismerősök is jönnek segíteni, emiatt lehet egy közösségi esemény.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

• totron

addikt

A félre- és belemagyarázás nagyon jól megy, szerintem te sem tudod miért forgatod végletekbe ilyen szinten a disznóvágást, mint jelenséget. Mit bizonyítasz ezzel, hogy mennyire fejlett vagy? Az 5 éves gyerek részével én is egyetértek, de akkor mit mondasz nekik? Gólya hozza a gyereket, a hús meg a teszkópultban terem? Legyünk vegánok, mert úgy is jó a testünknek? A gyereknevelés egy folyamatos műfaj, nem egymagában a leölés képe és ténye marad meg benne, jó esetben. Ha kontextusba vannak foglalva az események, ha rendszerben láttatjuk a fiatal elmével a világot, akkor tudni fogja, hogy mit hova tegyen és nem, nem fogja leszúrni embertársait. Itt kiragadásra került az, hogy 5 éves és megy az óbégatás, ahelyett, hogy mindenki az odafigyelős nevelésre koncentrálná energiáit, nem pedig csak pontszerűen, egyszer-egyszer megkínálni a kicsiket pár kötelező nagyigazsággal. Az életet tanulni kell, nem túl tanácsos valamelyik extrémitásban megragadni: járj kendővel a szád előtt, nehogy lenyelj egy muslicát. Nórmális? Amolyan mélyvárosiak a soraid, ha meg nem haragszol.

Az evésről, az életben maradásról szólt régebben, meg ma is a vágás, az összejövésről, meg a hagyományok tartásáról, az alacsony intelligenciájú egyedeket, akik történetesen megjelennek és tevékenykednek disznófeldolgozásos eseményeken és szociopaták/pszichopaták adott esetben (nem túl nagy halmaz ez így már azért) nagyon nem kellene kiterjeszteni a téma szereplőinek egészére, nem gondolod? Semmivel nem előremutatóbbak vagy értelmesebbek a gondolataid effajta elcsúszottságukban, mint akikről írsz, csak éppen előjelében különbözik, de egyik végállapot sem túl egészséges.
    Nem tudom miért gondolják annyian, hogy ha egy összetett témakör egy elemét - ne ölj meg semmit, egyben ne is halj éhen - pumpálják az utódba orrvérzésig, azzal már le van tudva minden. En inkább amiatt aggódnék, hogy hogy simítódnak el bennük az ellentmondások. Mert ugye felmerül benne a kérdés, hogy apu, de akkor hogy a retekbe létezzek én, mint ember, ha semmit nem "bántok"? Édes istenem, annyira infantilis ez.

Magam a gyors, tiszta munkában hiszek, szenvedés okozása természetesen nem cél, de valahogy fel sem merül ez a kérdéskör, kivéve a te és hasonszörű gondolkodók fejeiben (megszakérteni valami távolról a legszebb műfajok egyike és lám, mennyi természetazonos végkövetkeztetés kijön!:/)

Ti akkor vegetáriánusok vagytok? Nem személyeskedni akarok, de egyszerűen nem látom azt az írásodból, hogy majdan széleslátókörű utódok kerülnének ki a kezeid közül, ha rajtad múlna. Nézd már meg az írásod: szükséges ételelőállítási procedúra elengedhetetlen elemét emeled ki és azonosítod egy indokolatlan emberöléssel. Óvodás-e vagy? Egyébként akkor már rendben van a dolog, ha lókukit nem tudtok a húsfeldolgozás folyamatairól? Mint a "passzív" táp esete, mikor 5 centivel bentebb került a venti, nagyon jó. Sokkal rosszabb helyzetben vagy, ha nem tudsz a valós előzményekről semmit, ugyanis nem tudod mit eszel - és ezt próbálom nem közhelyként átadni.

• válasz TazLeacher #160 üzenetére

"Még mindig nem értem, hogy az, aki majd a hurkát tölti vagy a húst fogja darálni, annak miért kell végignéznie az állat leölését."

Nem kell, közeli ismerőseimnél rendszeresen van vágás, segítenek, s nem szokták megnézni, mert nem akarják. De ez miért probléma? Amit nem látsz, az nem történik meg?

Make Asia Great Again!

• buherton

őstag

válasz TazLeacher #160 üzenetére

Nem tudom te mit értesz szeretet alatt, de én azt, hogy ha:
    - az ólba mész, akkor már előre köszönsz az állatoknak, beszélsz hozzájuk munka közben, na meg morogsz rájuk, ha éppen olyat csinálnak
    - biztosítod télen a fűtést, nyáron a hűtést nekik (amit amúgy bírnának simán)
    - figyeled, hogy mit szeretnek jobban, mennyire kell a moslékot megsózni
    - hozol nekik friss herét vagy mást amit szeretnek

Elnevezni már nem szokták, mert az már túl személyes.

Még mindig nem értem, hogy az, aki majd a hurkát tölti vagy a húst fogja darálni, annak miért kell végignéznie az állat leölését.

Én se értem, hogy miért kell ott lennie.

Na mert kinek szórakozás a disznóölés vagy úgy általában az állat ölés?

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

• Egon

nagyúr

válasz TazLeacher #160 üzenetére

Nem tényleg nem vagyok képben

Nincs ezzel semmi baj, csak akkor nem kellene ennyi marhaságot ex catedra kijelenteni. Próbálok néhány dolgot megvilágítani.
    Előrebocsátom, hogy mindig is utáltam a disznóvágást. Kiskorom óta mentünk segíteni a nagyszülőknek ilyenkor. Hideg volt, büdös volt, ráadásul nem is szerettem az ilyenkor frissiben készülő kajákat (a karajt igen, de azt jellemzően nem vágáskor készítik el).
    Miért kell ennyi ember? Rendkívül egyszerű. A hagyományos módszerrel egy ember nem bír levágni egy disznót. Lehet nézni szuperhősös filmeket, meg ugyebár Sandokan is elbírt egy tigrissel teljesen egyedül, de attól még nem ez a valóság. Azt a disznót le kell(ett) fogni.
    Sajnálat kérdése. A nagyapám sokszor átment a szomszédba, amíg levágták az állatot. Nehezen engedte el, pedig nagon szerette a disznótorost. Amikor kívülállóként hallgatod, hogy visít, mindenki sajnálja (én is természetesen). De ha részt veszel benne, ha az a feladat, hogy le kell vágni, ehhez le kell fogni, oldalára dönteni stb., akkor már nem sajnálod. Mert míg visít, te küzdesz, birkózol vele, hogy a böllér le tudja szúrni. Ilyen egyszerű a dolog pszichológiája.
    A gyerekek pedig azért nézik/nézték végig (régebben), hogy majd felnőttként tudják, hogy mit kell tenni. Köze sincs a vérszomjhoz.
    Hja, a pia (amit fentebb említettek) általában rumos tea képében került a szervezetbe, rendkívül praktikus okokból: k*rva hideg van ám decemberben, ha több órát kint kell tölteni a szabad levegőn.
    Ennyi.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

• Chaser

legenda

válasz TazLeacher #166 üzenetére

talán azért volt ott, mert primitívek a szülei és/vagy rokonság, ami abból is látszik, hogy feltöltötték publikba a videot
    tipikus hülye valaki és még reklámozza is ( :

• buherton

őstag

válasz TazLeacher #164 üzenetére

Gondolom nem faluhelyen nőttél fel. Mondjuk én sem, mert a kertvárosban is lehet disznótort tartani.

Mert hány ember kell a zsiguli szereléshez? Max 2-3, akkor is lennének ott 15-en? :F

Pedig én mondom neked, hogy komplett család kell egy dinszótorhoz, ha egy nap alatt be akarod fejezni a munkát. Nálunk három generáció jön össze és mindenkinek van mit tennie és még néha ígyis kevesen vagyunk.

Amúgy pedig igenis jó buli, de nem abban a környezetben, amire te gondolsz. Összejön a család apraja naggya. A nők a konyhában serénykednek, a férfiak pedig a disznó körül. Ilyenkor van idő a családnak beszélgetni, no mag önmagában a közösen végzett munka is örömet okoz. Nem mellesleg nálunk nem volt divat a pálinka soha.

A fa meg tud romlani? A fával közel sincs annyi macera, mint a disznó feldolgozással. Azt csak darabolni kell.

Abszurd tévképzeteid vannak a disznóvágásról.

• 3shae

aktív tag

Végre valaki..
    :R

OEM = alaplap dobozát kidobták, hátlapját elhányták..

• buherton

őstag

válasz TazLeacher #166 üzenetére

De gondoskodással együtt jár a szeretet is. Vagy te nem sajnálnád eladni az autót, ha mondjuk sok időt töltöttél volna el a bütykölésével? De, akkor miről beszélünk?

• buherton

őstag

válasz TazLeacher #171 üzenetére

Nagyon kevered a szezont a fazonnal. Ezek olyan disznóvágások, amikre olyanok járnak, akik életükben nem láttak disznóvágást, de valószínűleg disznót sem és kíváncsiak rá, hogyan megy.

Most komolyan egy ilyen miatt lehúzod az összes disznótort? Te jó szagú... :(

• válasz TazLeacher #164 üzenetére

Pedig próbáltam úgy írni, hogy az sugalljam, hogy ez baromság, s nem érted egyet vele. :D Szerintem is az, de leginkább ez az ok, nem pedig az, hogy élvezetből csinálják, mert olyan jó ölni. S ugyan mindkettőt elutasítom, de látok elég nagy különbséget a kettő között, pl utóbbi büntetőjogi kategória.

Make Asia Great Again!

• totron

addikt

válasz TazLeacher #181 üzenetére

Hajj. Miért, hogy éltek ti egy állattal? Szerintem nem a másik milyensége amiről itt szó van (amit egyébként jóeséllyel belelátsz), hanem a te hiányos ismereteidről, tapasztalathiányodról. Ahogy írták: amit nem látsz, az meg sem történik, OK (nem OK az én felfogásomban, de sokan így élnek, tegyék). DE mért kell emiatt, mondom emiatt mások milyenségét, vélt állattartását kinyilatkoztatni és firtatni? Több élettapasztalatot és a főcsapáshoz közelebbi életérzéseket kívánok neked, a legnagyobb jószándékkal.
    Nehéz(?) megítélni, hogy mikor korához (mint történelmi korszak) illőn fejlett, modern felfogású egy ember és mi a "jó". Nyilvánvalóan egyfajta mixe a réginek és újnak, de mivel az ember alapvetően lusta ezeket elegyíteni, így jönnek a nagy ellenérzések, önfejlettség-bizonygatások és átellenes (esetenként kitalált) csoportra való ráolvasások. Holott te is megeszed a húst (nem cáfoltad a felvetésem), így még mindig érdekel, mégis milyen ott nem levős, tekintetet elfordítós megoldást találsz a legjobb megoldásnak?

Mert ha azt mondod, hogy 0-ás tyúktojást fogyasztasz csak, mert az a bio (1-es, szabadtartás, nem csak bio tápanyag, 2-es ketreces tartás lazábban, 3-as ketreces tartás igen tömötten /m2), akkor azt megértem, mert ha nem is érintkezel az előállítási oldallal, azért van egy elképzelésed és szándékod szerint arról a fertályról válogatsz és vásárolsz ami az elképzelésnek megfelel. Eddig azonban csupa életszerűtlen és áthallások mentén elképzelt buborék-filozófiát írtál csak, szeretnék belőled kicsikarni egy életközeli megnyilatkozást is.

• válasz TazLeacher #186 üzenetére

Szerintem se szeretetről, inkább kötődésről van szó. A szeretethez talán az önzetlenség van a legközelebb, mint fogalom. Na most ha önös érdekből (éhes vagy) levágod a disznót, de valamilyen szinten "megsiratod", akkor az ugye nem szeretet, hanem kötődés. A szeretetből ölés az kb az eutanázia.

A disznóvágás egy szükséges dolog, már leírtam, hogy a bulinak mi köze van hozzá, de akkor kifejtem még jobban: először az emberek csak simán hidegvérrel levágták a disznót, feldolgozták, stb. Aztán jött a lelkiismeret, s nem bírták józanul levágni, inni kellett hozzá, hogy képesek legyen megtenni. Végül már annyit ittak, hogy egy "buli" lett belőle. De nem úgy, hogy aközben vágják le, s mulatnak rajta. Reggel isznak egy boot-szekvenciát, levágják a disznót, isznak még egyet, szétbontják, aztán a feldolgozáskor indul a komoly vedelés. Lehet ezt nevezni halotti tornak is, ugye nem véletlenül hívják disznótornak. Vagy szerinted egy halotti tor is arról szól, hogy de jó, van egy halottunk?

[ Szerkesztve ]

Make Asia Great Again!

• válasz TazLeacher #188 üzenetére

Nekem egyik közeli ismerősöm sokszor szúrt már le disznót, ő azt mondta, hogy pia nélkül egyszerűen nem képes, 1-2 felessel muszáj indítani, ebből következtettem. Ha régen nem így volt, s szadista idióták voltak, akkor se tudom elképzelni, hogy a disznó ölése a buli tárgya. Ha lehetett csak úgy gyilkolni, akkor miért pont egy disznó leölése miért lenne élvezetesebb dolog azoknak a pszichopatáknak? Az egész arról szól, hogy lezárult egy időszak, mindjárt itt a tél, le kell vágni az állatot, hogy legyen mit enni és zabálni kell, ész nélkül, megvan az ürügy az ivásra. Lásd szilveszter.

A halotti tor és a disznótor közötti különbség az, hogy a főszereplőt előtte levágják és feldolgozzák. ;]

Make Asia Great Again!

• buherton

őstag

válasz TazLeacher #181 üzenetére

Bocs, de egyik hsz-dből sem ez derült ki, hanem az hogy általánosságban milyen a disznótor.

Ha egy tányérból esztek, egy ágyban alszotok, akkor igen lesokkolódnék.

A gondoskodással nem jár együtt a szeretet.

Akkor a csecsemő-apa kapcsolat is csak kötődés vagy még annyi sem?

A disznóvágás mindig egy "buli" is egyben, akár tetszik akár nem. És igen a disznóvágás közösségi esemény is egyben.

• totron

addikt

válasz TazLeacher #186 üzenetére

Elolvastam minden hozzászólásod. Képzelj el egy multik, nagybevásárlók nélküli világot. De ne úgy, hogy ok, de a következő városban úgy is ott van egy Tesco és majd ott bespájzolsz: nem. Földek vannak körülötted és az életfolyamataidból egyértelműen következik - ha enni szeretnél - hogy disznóvágásban lesz részed. Nincs hova menned, klasszik hentes sincs, semmi. Ezt így el tudod képzelni? Nagyon nem gazdaságos/nincs is értelme kereskedőhöz vagy nagyvárosba látogatni ételért, mert a legkézenfekvőbb otthon, magadnak, s pénzzel megfizetni sem tudnád. Ebből az alapállásból ADÓDIK, hogy a paraszti világ kulturájának szerves része a vágás és igen, örül a hajuk, hogy van mit enni, meg egymásnak is. Te ott, a foteledből meg láttál valamit, valamikor, azt szerencsétlenül kiemelted és azt fújod egymagában. A szükség hívta életre a jelenséget, nem a buli. Na de ha a multikorszakba nőttél bele és csak abba, akkor vajmi kevés eséllyel indul bárki is az eredők megvilágításában. Pedig úgy van esély helyesen értelmezni bármit is, ha a miérteket, előzményeket, körülményeket is hozzá vesszük. Úgy érzem, ez nálad nagyon nincs meg. Ha meglenne és úgy lennél azon a véleményen amin vagy, 1 szavam nem lenne, de ezt így nehéz befogadni. Majd egyszer gondolj már bele ebbe.

• totron

addikt

válasz TazLeacher #195 üzenetére

Azon már túl vagyunk (azt hittem), már általános észosztás megy, miután általánosítottad az egész jelenséget és a szereplőket.

1., a szeretet: anélkül, hogy el akarnám ütni hülyeségekkel a témát, milyen szeretetnyelv lenne indokolt/optimális/elvárt szerinted egy disznó esetén? Borostás arcunkkal bújjunk a hátához, hogy egybefonódhassanak a sörték? Herezacskóját lágy maszírozásban kellene részesíteni filozófiai tételek párás hangon való felolvasása közben? Lehet különben csúcsra járatni ezt a disznókapcsolati kérdést is, mert az értelmesebbek közé tartoznak, de nem ez a cél, azt te is beláttad jól, hogy elnevezni például nem tanácsos.
    2., nem úgy fogom fel, már megint általánosítasz és projektálsz. Ez benned van, nem abban a mindenkiben, akik számodra egy massza. Nem értem miért nem tudod ezt az ideát elengedni, valószínűleg kellene egy friss minta, ami felülírja ezt. Valóban sok igénytelen/érzelmetlen barom van a világban, viszont ezt aligha azonosítanám én akármilyen állatvágással is - egybe mosod. Apropó, akkor ki tudnál békülve lenni a dologgal, ha mondjuk mondanának pár szót az elhunyt (eldöglött) emlékére?:D Sokan, akik vadászatból tartják fenn magukat, a lelkiismeret részét úgy tudják le, hogy az utolsó bitig (sejtig) hasznosítják és hasznosan használják fel, élik fel az állatot, tényleg orrhegytől a hátsó patákig mindent. Ez szerintem tök rendben van, mert jó helyre kerül minden, a természet körforgása meg amúgy is megvan, ha vigadunk rajta, ha nem... Úgy gondolom, te a kegyeleti részét hiányolod. A maga módján megvan az is, hidd el (nem állítom, hogy mindenkinél vagy hogy minden esetben, de ne lásd ilyen véres-borúsan a kérdést, kérlek).

Az iga alá hajtás is létezik, egó, habitus, orientáltság kérdése. Nyugi, annyira nem tucat, meglehetősen drága sport a vadászat itthon (is). Nem kevés oldalas vizsgák vannak, benne etikai részekkel is, úgy biz'. Ennek ellenére etetőnél való lepuffantás szerintem sem túl korrekt.

Írta itt valaki, hogy könnyedén rúg még a disznóállat akkor is, mikor már kimúltnak hiszi az emberi szem. Láttam olyat, hogy egy ilyen rúgástól sípcsont tört. Az semmiképp sem kellemes. Előbbre van-e a gyermek, ha tanul egy ilyenből, ha a jövőben elébe megy majd a saját bajának emlékei nyomán. Nekem úgy tűnik, előbbre van. Másrészt próbáld kicsit objektívebben szemlélni ezt: a szubkultúrákkal nem fogsz tudni szembe menni, az abban élőket megváltoztatni. Húszmilliószor durvább és törvénytelen, randa eseteket tudnék felsorolni a témában, de jobban járunk tényleg, ha ennél az esetnél maradunk. ha viszont ragaszkodsz ehhez, nem kellett volna általánosítani.

3., jól van, végül is mehetsz vendégségbe olyan helyre is, ahol macskaszar van a szőnyegen és lépni nem tudsz. Nem szabad házon kívül tenni, szeretni kell! Van ám másik véglet is. Meg vicces, hogy pont disznó esetén hozod ezt a példát.:D Röff-röff. NatGeo Wild-on van néha ilyen extrém, lakótérben való tartás, arra alapozol talán?:P
    Biztos én fáradok már, de nem tudom mire példa ez a nagy okosság. Remélem nem az van, hogy azonosítjuk a vigadókat azokkal akik nem házon belül tartanak állatot és árnyalatok, átmenetek pedig nincsenek. Annyira távol vagy a témától, én meg olyan okos vagyok, hogy ez a 2 tény már önmagában, külön-külön is vicces.:D

Kis társadalmon, emberiségen kívüli tapasztalatokat kellene begyűjtened, lehet, mert csak a szociális oldaláról közelíted meg, nem pedig a szükségéről. Ám ezt nem ismétlem el többet.:)

A képet hagyd, mert egy kiállításon érzem magunkat, ahol arról megy a teoretikus vita, hogy mire gondolhatott a költő, mit akart vászonra vetni a festő. Azt, amit belelátunk. Ha ennyi embernek sem hiszel, mint amennyi itt ma felsorakozott a felokosításodra, akkor nem tudom mit lehetne tenni az ügy érdekében. Feleslegesen nehéz a lelked a téma miatt, ez a nagy helyzet. De te tudod, a te terhed (azzá tetted).

A barom vigadók egy szűkebb réteg pedig. Lehet rajtuk morfondírozni, de talán túl sok az időd, ha erre ennyi energia futja.

Hát nem tudom, szerintem sokkal gázabb, mikor valaki agancsos állattal teszi ugyanezt, ráadásul több millát ki is perkál az élményért. Ez a disznós eset sehol nincs a világban mérhető, ilyen irányú történések közt.

Ha nem akarnám megérteni, nem fényesíteném a billentyűzeted. Azért írod ezt, mert védhetetlenné akarod tenni az elképzelésed - ami azonban egy szemellenző, így, ebben a formában ahogy előadtad.

A filozófiai részének alapjaiban egyetértek veled, amit nagy svunggal köré körítettél, na, azokkal nem.

• totron

addikt

válasz TazLeacher #197 üzenetére

Talán hihetetlen, de nem akarok semmit a szádba adni, az meg, hogy ugyanazt idézed kiegészítés nélkül (kiégett retina) nem fog más jelentéstartalommal bírni számomra, mert ha félreértettem, hát ugyanúgy félrement most is, nem a felületes olvasás vagy nemolvasás miatt beszélünk el egymás mellett, ha ugyan tényleg ez történik. Prekoncepciókból mindenesetre elég erős vagy.

1. Ha éhes vagy, megölöd, ha meg nem, életképtelen vagy konkrétan (nem rád írom, általánosságban). Elolvastam amit beszéltetek, nekem ez jött le. Értem már: és akkor mi van, ha a szeretet fogalma alatt nem ugyanazt értitek? Gondoltál már erre a csodálatos anomália-lehetőségre?
    Szerintem meg lehet szeretni (nem buta és felesleges majomszeretetre gondolok természetesen), mert a gondozás folytán a kötődés kialakul, ugyanakkor az élet velejárója, hogy ami egyszer megszületik és van, annak halnia is kell, lehetőleg nem hasztalanul (=haszonállat, bevett módi a világban, nem csak nagyiparilag!) Mindenki félreért, mindenki belédmagyaráz, egyedül te ítélsz meg jól számodra soha be nem járt utakat, soha nem látott embreket és fórumtársakat, te mindent jól csinálsz, megértettem.

Rendben, akkor nem kegyeleti. És értem, hogy a cirkuszosságával, ezáltal az értelmetlenbe hajló mivoltával van a bajod (amelyik esemény ugye ilyen, mert nem mind). Ellenben: a gyerek mikor fogja megtapasztalni a világot és azáltal önmagát megismerni? Jó, nem ilyen sarkos és véres események mentén kell feltétlenül, de mégis: egyszer csak 18 éves lesz és hopp, mindent tud, minden ott van benne, kitapasztalódva, kikristályosodva, jó döntések meghozatalára készen? Vagy esetleg folyamatában zajlik a tapasztalatok begyűjtése? Zárjuk el egy szobába és mondjuk meg, hogy mit nem szabad látni és mit igen. Gondolom orvos sem lehet belőle, mert az ember csúnya belülről, meg büdös. Nem kiforgatni akarom a szavaid, azt viszont igen, hogy kicsit mást is érts már magadon kívül. Nekem ez volt mindig is a halálom, hogy ha mismásol a szülő, mikor kérdez a gyerek vagy félti olyan tapasztalatoktól, amik elengedhetetlenek lennének mondjuk összefüggések feltérképezésében, mert Ő úgy ítéli meg. Később meg esetleg gáz lesz, ha a gyerek nem tud evidenciákat, noha alapból igénye lenne a folyamatok átlátására. Nem baj véleményem szerint, ha szemlélőként jelen van egy fiatal is. Írtam főcsapásról, igazi tapasztalatokról, és tényleg anélkül, hogy osztani akarnám az észt, ezek nagyjából a következők: étel megszerzése/elkészítése, szex, zene, mozgás, alkotótevékenységek. Főútról frankón lekanyarodott tevékenységek pedig pl.: plázázás, telefontesztek olvastagása főtevékenységként, kínosan ügyelés arra, hogy a valaha volt "barbár" dolgoktól távol tartsuk magunk, mert az rossz. Kicsit sarkítottam és nem a szülői milyenségedet akarom kritizálni ezzel. De sokszor tapasztalni, hogy kimaradnak komplett generációk valami igaziból, lényegiből, csak mert a világ haladásának vélt sodorral úszik a polgár. És tényleg mivé lennénk a bennünk lévő állat nélkül.

Az esemény szimpla gerince és a fotózkodás mondjuk összeolvad sokszor. Nem mindenki ettől férfi. Pár eset miatt démonizálod az egészet.

Nevezzük akkor gondoskodásnak. A befűtést.:) Mindenki azt érez, amit akar.

Sárga, diszperzites moslékosvödröt mindenkibe! - egy városi paraszt.

• Kasya

nagyúr

válasz TazLeacher #202 üzenetére

Ja, ertem. En a lelkizest kerulom e teren. A gazdasagi allatot tisztelni kell, nem szeretni.

Itt pedig nem volt tisztelet sem, ami a videoban van. Bar az eljarast sokallom...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés