Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrissszG
tag
válasz mkoch820 #705 üzenetére
Helló,
De akkor most ez a ROM jó a Commtiva-hoz is vagy nem? Azt értem, hogy a Commtiva és az Apanda hardveresen nem (sokban) különbözik...
Hivatalos ez a ROM? Én a hivatalosra várok, nem MOD-oldam, nem rootoltam... szóval bármiféle okosított cuccokat nem szeretnék föltenni.
Köszi a választ előre is.
-
KrissszG
tag
Helló,
Szintén hasonló a tapasztalatom. Szerintem is szoftveres beállítási dolog lehet. Azt gyanítom, h a min/max értékeket ilyen szerencsétlenül adták meg. A szenzor pedig ezek között a határok között (amely határok meglehetősen közel vannak egymáshoz) állítgatja a fényerőt.
Neked sikerült azóta valami megoldást találni a dologra?
Köszi.
-
KrissszG
tag
Sziasztok!
Ez az új, hivatalos 2.2-es ROM is csak 10-es lépcsőkben érzékeli az akkumulátor töltöttségi szintjét mint a gyári 2.1-es ROM?
-
KrissszG
tag
Arra nincs valami ötletetek, hogy az miért van, hogy ha megnyomom a "nagyító" gombot a telefonon a Browser jön be, míg az Androidos készülékeknél (már amelyiken van "nagyító" gomt) általában a quick search szokott elindulni? 2.1-es gyári ROM
-
KrissszG
tag
válasz mkoch820 #798 üzenetére
Köszi a válaszod. Hát ezaz... nekem 2.1-en ha a keresőre nyomok akkor a Browser app jön föl. Ugyan az, amit ki tudok választani az alkalmazások közül. Még a kezdőlapot is meg akaja jeleníteni. Pont hogy ezt a "kereső mezőt" hiányolom, amit te is leírtál. Nem lehet valahol megváltoztadnni/megadni, h a keresésre nyomva mi történjen? Szívesen lecserélném ezt a Browsert a kereső mezőre.
-
KrissszG
tag
Mi a különbség az A01 és A02 verziók között?
-
KrissszG
tag
MIk a tapasztalatok, ez a SUT LR üzembiztosan működik Win7 alól is?
Úgy értem, bele lehet vágni majd egy ROM frissítésre Win7-el?Köszi.
-
KrissszG
tag
Ebben teljesen igazad van! Mondjuk úgy tudom, hogy alapból minden Androidos telefont a power gombbal lehet ébreszteni. Az előlapi gombos épbresztés inkább extra, de valóban... hozzászoktam már én is, hiányozni fog. Viszont szerintem ez nem fog visszatartani már a frissítéstől, mert úgy olvastam jobb memória kezelést és stabilitást nyújt, valamint alapból van benne App2SD is.
-
KrissszG
tag
Feltettem én is ezt a legújabb ROM-ot.
Szerintem nem rossz. Bár nekem ez az első 2.2-es ROM fent, szóval csak a "gyári" 2.1-hez tudom viszonyítani.Egy dolog viszont nagyon furcsa, zavaró. Launcher Pro-t használok, és bizonyos programokból kilépve újraindul a Launcher Pro, újra betölti a widgeteket.
Ti nem tapasztaltatok ilyet?
-
KrissszG
tag
válasz eladogeppc #899 üzenetére
Sziasztok!
Most az új Foxconn ROM van fent. Délelőtt voltak vele gondjaim. Állandóan újraindultak a home app-ok. Mindegyik, kivétel nélkül. Olyankor fordult elő, ha elindítottam egy programot, használtam kicsit, majd kiléptem belőle. Függetlenül attól, hogy a vissza nyíllal, vagy a home gombbal léptem ki. Egy reboot megoldotta ezt, azóta minden jónak tűnik -- még tesztelem.
Arra gyanakszom, hogy
1. Nem volt reboot a ROM update-el járó reboot után (tehát csak az a reboot volt, amit még a SUT LR indított) és így laktam be a telefont
2. A Backup Everything lementette a System setting-eket az előző gyári 2.1-es ROM-ról, amit szépen visszatoltam a 2.2 alá. Nem vagyok benne biztos, hogy ennek túlzottan örülhetett.Most tehát megy. Amit észrevettem, hogy a 2.1-hez viszonyítva villámgyors! Ezt komolyan mondom! És -egyelőre- stabil. Teljesen meg vagyok elégedve vele. Egyetlen hiány Nekem is az előlapi gombokkal való ébresztés, de a stabilitás és jó akkumulátor üzemidő oltárán ezt szívesen föláldozom.
-
KrissszG
tag
válasz coyote66 #894 üzenetére
A gyári magyar 2.1 lelőhelye engem is érdekelne. Ha van valakinek, légyszi adjon linket.
Egyelőre marad a Foxconn 2.2. Enegem nem zavavar, h csak angol és kínai nyelvek vannak benne, sőt, ha tehetem amúgy is csak angolul használom, arra jobban rááll az agyam. Viszont nyugodtaban aludnék, ha lenne egy gyári magyar 2.1 ROM a fiókban.Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
KrissszG
tag
Furcsa dolgot kezdek tapasztalni a Foxconn-os 2.2-es ROM-al.
Nem tudok wifihez csatlakozni. Látja a WiFi-t, de hiába írom be a jelszót hozzá a "Connect" gomb továbbra is inaktív szürke marad.Ugyan így nem tudok manuálisan sem hozzáadni kapcsolatot, mert a "Save" inaktív.
Pontosítok, "WPA/WPA2 PSK" típusú kapcsolatnál van így. Open hálózatot sikerül elmentenem, és ahhoz kapcsolódni is tudok... Nem értem.
Délelőtt még ment. És azóta semmi nem változott. Rebootoltam is már a telót, de semmi.Tapasztaltatok már hasonlót?
-
KrissszG
tag
Dehogynem, mennie kell.
1. Töltsd le a Marketről az Appbrain Appot a telódra
2. Reggelj a (gépről) a www.appbrain.com oldalon
3. Indítsd el az Appbrain appot a telón és lépj be a Google accountoddalSync...
Innentől ha az Appbrainen keresztül felteszel egy appot a telódra az bent lesz a webes Appbrain profilodban is. A folyamat a másik oldalról is igaz. Ha a www.appbrain.com oldalon böngészel és tetszik egy app, akor hozzáadod a webes listádhoz. A végén fogod, a telón elindítod az Appbrain-t, sync... és már települnek is a korábban a gépen hozzáadogatott appok.
-
KrissszG
tag
Megnéztem, nekem is ezt csinálja. Szerintem volt valami frissítés. Az előzőben be lehetett még állítani, hogy az appbrain kezelje a letöltéseket, vagy dobjon a Market oldalára.
Mondjuk nekem a sebességgel nincs gond, de valóban úgy műxik, ahogy mondod.
Ha rájövök valamire, szólok. Egyelőre nézegetem. -
KrissszG
tag
válasz eladogeppc #912 üzenetére
Ez a F0X-219D-0-5004-A01 milyen ROM? Standard 2.1?
Tudnál linket adni hozzá? Köszi. -
KrissszG
tag
válasz eladogeppc #914 üzenetére
Egyébként igazad lehet. A 2.2-es nagy sebességbeli változása igazán a gyári magyar 2.1-eshez képest érezhető igazán. El bírom képzelni, hogy egy sima 2.1-es és az új 2.2 között nincs nagy különbség, sőt, akár még azt is, hogy a 2.2-es lassabb.
Nem kizárt, hogy a 2.1-es magyarítása sikerült ennyire rosszul, hogy felüdülés utána egy original 2.2.
Én egyébként úgy érzem, hogy stabilabban kezeli az appokat. Ha elindítom, már be is jön. Kilépéskor nem gondolkozik. Nálam 2.1-en még a Market is malmozott...
Nekem sajnos már nincs meg a 2.1-es ROM amivel a telót vettem, így nem tudom kipróbálni amit írtál.
-
KrissszG
tag
Továbbra is tesztelgetem ezt a 2_3_260-as kiadású 2.2-es Foxconn ROM-ot.
Azt veszem észre, hogy a térerősség visszajelző elég furcsán viselkedik. Ugyan ott, ugyan abban a szobában használom a telefon, mint ezelőtt a 2.1-el. Nem egyszer vettem észre, hogy eldobja a hálózatot. Amikor pedig nem, a szignál jelző ötös skáláján 1, max. 2-es a szint. Aztán hirtelen lecsökken, eltűnnek a "csíkok", majd felugrik 5-ösre... és kezdődik az egész előről.Nincs valami ötletetek? Esetleg hasonló tapasztalatok?
-
-
KrissszG
tag
Egy kérdés... szerintetek, ha most valami gondja lenne a teló.... megjavítják garanciába? Úgy értem, új, az átvétel állapotától eltérő ROM van rajta. Ugyan hivatalos, de mégsem az amivel vettük. Tudnánk még így érvényesíteni a garanciát, vagy az az első ROM frissítésekor ugrott?
-
KrissszG
tag
Uhh... ha valaki... bárki, tudna Nekem adni egy "gyári" 2.1-est, amivel a telefont adják, azt nagyon megköszönném. Most nem tudom, hogy csak a mobil szignál jelző nem megbízható, vagy valóban van valami gond a vevő egységgel, de nekem a visszajelző szinte mindig 1 egységet mutat, néha el is veszíti a hálózatot (legalábbis a visszajelzó szerint). Érdekes mód, ha ilyenkor rácsörgök egy másik telefonról, azonnal kicsörög.
Szóval... azért lenne szükségem a gyári ROM-ra, hogy ha esetleg vissza kellene vinnem a szervízbe, ne ez legyen már a kifogás, mert én tudom, hogy 100%, hogy nem az új szintén gyári 2.2-es ROM hibája, de nem biztos, h más is így érezné. Köszi.
-
KrissszG
tag
A kijelzőre való fóliát innen rendeltem:
http://www.protectionfilms24.com/search.html?searchfield=commtiva+z71Van sok féle, más-más árkategóriában és tapasztalatból mondom, hogy tökéletes.
Én ezt használom: Vikuiti™ screen protector ADQC27 for Commtiva Z71
Ez nem olcsó, viszont nagyon jó minőségű, és 2 nap alatt itt van.Tok... bementem a Westendbe, ott az egyik GSM boltban végigpróbáltam vagy 10-et. Találtam jót. Szilikon tokot eddig én sem találtam hozzá, mondjuk nekem nincs is rá szükségem. Sima bőr tokban van.
-
KrissszG
tag
Pontosan ezt tapasztalom én is a térerő kijelzővel. Pont ugyan az a helyzet mint amit írtál. Föltettem egy appot a Marketról:
http://www.appbrain.com/app/no-signal-alert/com.smartandroidapps.missedcall
Ez elvileg figyeli, hogy mikor szakad meg a szignál. Próbáltam, bekapcsoltam a repüló módot és azonnal észre is vette, tehát valóban működik.
Furcsa mód ez nem vesz észre megszakadást. Szóval valóban az lehet amit írtál. Nem szakad meg, hanem ide-oda váltogat a módok között. -
KrissszG
tag
válasz kotysoft #978 üzenetére
Nekem ma ugyan ez történt. Beértem a céghez, hallom az Androidos reboot hangot. Nézem a telefont, éppen bootolgat.
Én egy widget-re gyanakszom. Föltettem egy widget-et, ami figyeli ha a telefon elveszíti a hálózatot. Szerintem ez akasztotta ki. Nem hinném, hogy gomb benyomódás lenne a Te esetedben sem. Inkább megnézném, h milyen új progit/widgetet tettél fel utoljára.Nekem ez volt az első ilyen "unexpected reboot", szóval 99%-ig biztos vagyok az okában, az én esetemben. Ezek a folyamatosan futó/figyelő widgetek elég sok erőforrást felemésztenek, simán okozhatnak ilyet.
-
KrissszG
tag
válasz coyote66 #984 üzenetére
Én nem találkoztam azokkal a hibákkal amiket leírtál, pedig ugyan azt a ROM-ot használom.
Force Close sem volt, talán még 1x sem. Egyszer indult újra a zsebemben a telefon, de közben már rájöttem, hogy az egyik widget akasztotta ki. Mióta inaktiváltam a widget-et, azóta nem fordult elő újra.
Ez 600 MHz-ig engedi a procit, a 3260-as 480-ig. Az előbbivel kapcsolatban (3230) többmindenki jelezte, hogy nagyon jól bánik az akksival, amit én is csak megerősíteni tudok. -
KrissszG
tag
Sziasztok!
A F0X-3230-0-0002-A02 ROM-ot használom. Az SMS nagyon furcsán működik. Az alábbi problémák vannak vele.
1. Ha a banktól kapok SMS-t, így jelenik meg a név:
http://www.mypicx.com/uploadimg/914716437_01212011_1.jpg
Ez valami speciális SMS lehet, mert nem telefonszám jön, hanem egyből telefonszám helyett a bank nevét kellenie kiírnia. Úgy tűnik ez nem igazán sikerül. Feleségemnek Sony Ericsson X8-on teljesen jól működik ugyan azzal a bankkal. Sőt, Nekem is tökéletes volt az eredeti gyári 2.1-el. Ötlet/javaslat?2. Noha a kapcsolatoknál jól, Vezetéknév Keresztnév formátumban jelennek meg a kontaktok, a tárcsázónál már fordított a sorrend. Ugyan így a nem fogadott hívásoknál. Ha nem fogadott hívásom van valakitől, az ő neve is fordított sorrendben jelenik meg.
Másik kérdés: Hol lehet az újonnan kijött hivatalos ROM-okról tudomást szerezni?
Köszi.
-
KrissszG
tag
válasz speedyrg #1027 üzenetére
Nem. Létezett a Zolar által említett site is.
Erről költöztek át: http://z71-mania.blogspot.com/ de sajnos már egyik sem működik.Így egyelőre marad a http://boston-mania.blogspot.com/, ami számomra azért szomorú, mert én a hivatalos ROM-ok pártján állok, ez pedig nagyon elment a custom ROM-ok felé.
-
KrissszG
tag
Az #1024 számú hozzászólásomhoz nincs valami ötletetek?
-
KrissszG
tag
válasz mkoch820 #1037 üzenetére
Én is így vagyok vele. Én gyári 2.1-t váltottam szintén gyári 2.2-re. A sebesség különbség kedvéért feláldoztam az előlapi ébresztést. Nem bántam meg. Megszoktam. Az elején valóban furcsa volt, de már nem zavar.
Mondjuk CM modokat soha nem próbáltam, s egyelőre nem is hiányzik. -
KrissszG
tag
válasz mkoch820 #1046 üzenetére
Köszi szépen!
Amúgy, van valami hivatalos oldal ahole ezekről a ROM-okról tájékozódni lehet?Ebben az írásban például (http://pdaplus.hu/content/view/5973/1) már F0X-3260-0-0002-A02-ről is esik szó. Gondolom itt is a 480 MHz vs 600 MHz lehet a különbség az A01 és A02 között...
Nem kizárt, h akár még frissebb ROM-ok is jöttek ki.
-
-
KrissszG
tag
Sziasztok!
Melyik a navi program foglalja a legkevesebb helyet a telefon belső memóriájából?
Most tettem föl az iGO MyWay-t, de állandóan azt a hibaüzit dob, hogy kevés a (tároló) memória, szabítsak föl helyet.Van esetleg olyan progi amit 2.2-es Androiddal ki lehet tenni SD kártyára? Az iGO sajnos úgy tűnik nem olyan, s már mindent uninstalláltam amire nincs szükségem, de úgy tűnik így sem sikerült elég helyet felszabadítanom neki.
Köszi előre is a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest