Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Chuwi VI10 32GB/64GB pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue Eagle
őstag
válasz Balinov #3256 üzenetére
Szia, Sziasztok!
Csinálj egy gyári állapot visszaállítását (Factory Reset). FIGYELEM! MINDEN SZEMÉLYES ADATOD TÖRLŐDNI FOG! Csak azok ami a tablet belső tárolóján voltak tárolva, az SD-kártya tartalmát nem bántja. Az opciót megtalálod a Beállítások menüben. A készülék újraindul 3e recovery-ben és megtörténik az eszközdata szakasz wipe-olása. Gyári állapot fogad majd, az első indulás hosszú lesz a Dalvik-tárolóba befordítás miatt.
Remélhetőleg ezután helyreáll a rend.Sziasztok! Új vagyok, a mai nap érkezett meg a Chuwi Vi10 Pro kütyüm. Rendeltem hozzá tokot és gyári billenyűs tokot is. Victoryussal ismerjük egymást, az általa emlegetett Lenovo P780 telefon fórumának vagyok a topikgazdája.
Ami lényeget tudok UEFI BIOSban az USB-t nem kikapcsolni! Frissíteni BIOSt és Wint egyenlőre nem fogok az biztos. Bár ez utóbbi az én döntésem, nem kimondottan a több mint 3000 hsz. elolvasása késztetett erre, de részese volt.
Kérdéseim:
1. Állított e már vissza valaki gyári 8.1 wint a helyreállító partíció segítségével? Mi a pontos metódusa? A visszaállítás végeztével ugyanúgy (feldrájverezve, stb) kapom vissza a wint mint ahogy az az első bekapcskor volt?2. A BIOSban mi az a Secure Boot Option? Valaki használta már ezt?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
válasz Balinov #3259 üzenetére
Az lehet, hogy Te nem buheráltál bele, viszont lehetséges, hogy "valami" megtette helyetted. Az biztos, hogy a system szakasz supersu (root jogosultság) nélkül írhatatlan és nem csak neked. Vagyis FR után lesz egy tiszta userdata-ád. Hogy mitől járt így azt konkrétan nem tudom, mert ilyen hiba nem szokott gyakori lenni.
-
Blue Eagle
őstag
válasz Balinov #3261 üzenetére
persze, ez így van! Arra készülj, hogy kínai lesz a nyelvezet, tehát jegyezd meg a beállításokban a Nyelv és bevitel opció ikonját és nagyjából hol van az oszlopban.
És bizony mondom néked, az Androidot kb fél évenként nem árt ily módon megtisztítani "bűneitől".Szerk.: Az első droid indulás és a nyelv beállítása után meg szépen eltávolíthatod a jó kis kínai appokat.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
Bocsi a dupláért...
Szóval két napja vagyok Chuwi Vi10 Pro gazdi. Véleményem nagyon pozitív, 140 dodóért vettem plusz 1 db fólia, dokkolós tokos billentyű és egy sima tablet Chuwi feliratos tok. Az össz (!) költségem volt így 170 dodó és semmi több. Gearbest-ről vettem Holland Posta működött közre a szállításban, 3 hetet utazott, nyomkövetni lehetett. Ezalatt az idő alatt majdhogynem többször kiolvastam Victoryus dudáit , az összefoglalót és a hsz-eket. Sokat tanultam ezekből...
OS: Win 8.1 Bing/Android 4.4.4 zökkenőmentesen teszik dolgukat. Akksi jó, a 2 Ampers EU töltő is dönti bele a villanyt rendesen. Mindkét rendszeren végeztem teljes helyreállítást ill. gyári visszaállítást teljesen sikeresen. Ezután első "belakó" indítás nélkül (mert így gyári) csináltam USB-ről indított Macrium mentést mind a 19(!) partícióról egy image-fájlba. Ezután üzemeltem be, úgy mint két napja, akkor magától aktivált ahogy kiengedtem a netre. Szóval meglepetés már nem érhet elvileg, ugyanis a Macrium bitről-bitre, partícióról-partícióra mindent ment, visszaállításkor ugyanígy mindent létrehoz, ezt már UEFI-s/GPT-s laposomon is többször kipróbáltam.Remélem marad minden így jól!
#3261) Balinov
Mizu a droidoddal? Wifi jó lett?[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
válasz Joccc07 #3273 üzenetére
Akkor ne csodálkozz. Legyalultad win10 telepítéskor a C meghajtóról a Chuwi gyártótól kapott ajándék Office 365-öt.
Ha igényt tartottál volna erre az Office 365-re, akkor a helyes lépés az lett volna, ha a gyári win8.1 Bing-et frissíted win10-re.
Ha nem nyúltál a partíciókhoz és érintetlen mind a 19 db, akkor még az eMMC-n van a visszaállító partíció. Így lehetőséged van visszaállítani a gyári 8.1-et, amin ott az Office. Persze csak akkor ha megér ennyi melót, mert akkor még frissítened is kéne win10-re, stb.Ha mindez nem él, akkor marad a virágbolt. -
Blue Eagle
őstag
Életszerűnek tűnik, valószínű igazad van. Az is hiba, hogy mennyire nincs hivatalos szupport a Chuwi oldalán, de ejnye...
Más:
Pont most nézem a ProduKey appocskával, hogy a Chuwin az aktivált Office-nak nem jelez semmilyen termékkulcsot, viszont a laptopomon igen. Ez miért lehet?[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
Észrevettem egy apró hibát: a töltöfej (nekem ezt adtak csak feketében) töltés közben befolyásolja az érintőpanel működését. Vagy nem érzékel normálisan az érintésre és pont azon a részen ahol a panel és az USB aljzatok vannak, vagy ritkán, de azt hiszem ghost touch is kialakult már. Bár ez utóbbiban nem vagyok biztos. Abban viszont 100% biztos vagyok, hogy csak ez a töltőfej a bűnös, mert más töltőfej (ami itthon van) nem okozza ezt hibát.
Jelenleg a Lenovo P780 gyári CN plugos töltőjét (5,0V/2A) használom CN-EU átalakítóval. A kábel nem lehet hibás azt néztem. Valószínű nincs megfelelően szűrve a zavaró frekiktől a kimeneti oldal. -
Blue Eagle
őstag
válasz this is life #3286 üzenetére
Ááá...értem! Szóval nem vagyok egyedül! Vajon más is észrevette ezt már?
-
Blue Eagle
őstag
válasz this is life #3288 üzenetére
Olvastam a több mint 3000 Hsz-ben Ghost Touch-ról, de úgy látszik ezen az összefüggésen a töltő és kábelével dolgon átsiklottam.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
válasz Joccc07 #3290 üzenetére
Melyik "gyári" töltő van neked? Ugyanis láttam eltéréseket a google képkereső és a kínai webes boltok képei alapján. Ha nem ugyanaz van mint nekem, linkelhetnél. Kössz!
4.4-nél frissebb romot találtam e? Őszintén? Nem is kerestem. A gyári OTA frissítés szerint ez a naprakész. Jó most ez tudom kissé vicces, mert szerintem ezen a forráson nem kell számítanunk frissítésre. Vagy mégis ahogy Victoryus is megírta? nem tudom. Esetleg ha valaki rászánja magát egy portolásra. XDA, Needrom itt tudnám elképzelni.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
válasz Joccc07 #3292 üzenetére
Én is a dobozból vettem ki ezt az EU-s töltőt. Szerintem úgy van, hogy a webarúház cseréli ki arra a szabványra amire kéri a vevő, ill. rendeltetés helye.
Na ez az! Támogatás hiánya. Nálunk hivatalosan nem jelent meg a Lenovo P780, mégis magyar nyelvű szupportról letölthető külön a JB és KK nyilt forráskód.
-
Blue Eagle
őstag
-
Blue Eagle
őstag
válasz Blue Eagle #3297 üzenetére
Bocs a dupláért!
Egy kis kiegészítés: nekem úgy tűnik, hogy csak a hátulja üveg, az eleje nem üveg.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
Értem. Köszi a reagálásokat.
#3299) Balinov
Na mizujs a droiddal? Megcsináltad a FR-t? -
Blue Eagle
őstag
Előbb ki kell választani bekacsoláskor, hogy a windows induljon, különben nem tudsz a hangerő FEL gombbal a BIOS-ba lépni.
#3306) Emberke83
Ha dokkolsz akkor a windows eszközkezelőjében sem jelenik meg a HID kompatibilis egér, ill. hardver csatlakozás jelzőhang?[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
Tudnátok abban segíteni, hogy honnan tudnám letölteni a J1D S165c 206 BIOS-t? Ez a verzió van ugyebár nekem, most ugyan nem kell, de soha nem lehet tudni... Spájzolni , készülni érdemes.
-
-
Blue Eagle
őstag
Sajnos olvastam olyanról (nem csak ebben a topikban), hogy valaki BIOS-ban letiltotta véletlen az USB-vezérlőt. Ez esetben az USB alapú bemeneti perifériák nem működnek, így a BIOS-ba visszalépni már nem lehet a vezérlő bekapcsolása miatt. Még a három hardveres gombbal (Power, Vol+, Vol-) sem lehet, mert egyszerűen nem lehet odanavigálni sem kiválasztani az SCU-t, de mást sem. Ezt a balszerencsés helyzetet (és ráadásul értetlenül állok a dolog előtt, mert nem értem, hogy ilyen esetre, meg egyáltalában miért nem lehet az említett három gombbal teljes egészében navigálni/belépni az UEFI grafikus felületén) még megfejeli esetlegesen az, ha nincs működő Windows a gépen és/vagy működő érintőpanel. Ez esetben teljes a csőd: a BIOS chip-et ki kell forrasztani és külső eszközben felprogramozni, ami ugyebár nem felhasználói szintű beavatkozás, sőt!
Amennyiben jól tudom van esély akkor, ha van működő Win és érintés: EFI partíció segítségül hívása a BIOS flash-hez.Most jön a lényeg, ha van Win és érintés, akkor ez sokkal egyszerűbb megoldást jelent: BIOS flash Windows rendszer alatt. Elvileg jó. CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE! Sokat szöszöltem vele mire összejött. Ez jelenleg a J1D_S165C_206 BIOS verzió, de akármelyiket meg tudom csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
-
Blue Eagle
őstag
Az ugyanaz mint ha nem vezeték nélküli billentyűzettel kapcsolódtál volna az alaplapra. USB porton át mentél ami ugyebár plug & play, de itt most a hangsúly, hogy nincs egyáltalán USB felület ha letiltod. A bluetooth más, az majd windows alatt fog megmoccani és lekezelni a Te jóváhagyásod után a bluetooth-os pl billenytűzetet.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
Szia,
Androidban nincs mód arra, hogy csak külön pl. wifi drájvot cseréljünk. Ez kernel szinten van megvalósítva.
Mennyire van belakva a rendszered? Nagyon fájó lenne egy gyári állapotba állítás? Kb. egy hónapja volt hasonló eset valakinél, neki is FR-t javasoltam, de az eredményről nem tudok semmit.
Nálam ilyen hiba még nem fordult elő. -
Blue Eagle
őstag
válasz albinolynx #3361 üzenetére
Mit okoztál neki, hogy nem megy a touch?
-
Blue Eagle
őstag
válasz anorche1 #3369 üzenetére
Menteni a tárolt dolgokat (az esetleges fotók, névjegyek, stb), aztán FR. Custom recovery (CWM, TWRP) birtoklók előnyben, mert előtte meg lehet próbálni egy Dalvik-tároló vájpot is, bár ez nem fog hozni ez esetben a konyhára.
Más: csinált már valaki az android system-ről DD mentést és sikerrel vissza is tudta rakni?
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
Igen, Factory Reset, azaz Gyári visszaállítás. Ha ezt megléped az a helyzet fogad majd mikor megvétel után először bekapcsoltad. Lényegében a /data/ partíció és az ebbe tartozó felhasználói adatok teljes törlése. Itt bújnak meg a beállítási és konfigurációs értékek amit Te vagy egy 3rd party alkalmazás adott meg vagy állított be. Az első indítás FR után kissé hosszadalmasabb, kb egy perccel növekszik meg az idő (konvertálás és befordítás a Dalvik-tárolóba).
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
válasz albinolynx #3374 üzenetére
Azt hiszem azért nem ezt választottam, mert ehhez root szükséges
Nos, nem szükséges. Ahonnét indítjuk PC-ről az ADB parancssort, oda kell másolni a felrakandó Boot.img-t.
Parancssorból rendszergazdai módban:
adb device -enter (eszköznek látszódnia kell)
adb reboot fastboot -enter
fastboot flash boot boot.img -enterÉs jön pár mp múlva az OK
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
A kezdetektől megfigyeltem, hogy ha altatom (Power gomb rövid megnyomás vagy flipfedél lehajtás) a Win8.1-et, akkor hosszú állás után nem ébreszthető fel, ha jól gondolom ekkor lép hibernált állapotba. Csak a nagyon hosszú Power gomb nyomás (kényszerített leállítás) segít, majd újbóli megnyomás a bekapcsoláshoz.
Van erre valami megoldás? -
Blue Eagle
őstag
válasz egopista #3384 üzenetére
Bingo! A BIoS beállítás meghozta a várt eredményt, most így már tökéletes. Ha hibernált állapotba megy akkor simán bekapcsolható és folytatja az abbahagyott munkamenetet.
(#3386) villles
Nagyon szívesen, de úgy érzem nem igazán segítettem, hál Isten én még nem jártam így az enyémmel, tehát közvetlen tapasztalatot és megoldást nem tudok megemlíteni az ügyben.[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok. Tudja valaki hol lehet azon javítani/állítani a winben, hogy ha a szövegmezőt megérintem akkor automatikusan jöjjön fel a billentyűzet? Ugyanis ezt most valamiért nem teszi meg, mindig nekem kell külön előhívni a tálcáról. köszi előre is.
-
Blue Eagle
őstag
win 8.1-et használok. Abban nincs ilyen tablet mód, vagy igen eldugták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest