Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ceia

őstag

(#91) Damage, (#92) MongolZ Azt hiszem, azért terjedt el a PPGA370 tokozású 333 és 366 MHz-es Celeronokra is az A jelzés használata, hogy így különböztessék meg a Slot1-esektől. Én elkerültem a slotos foglalat használatát, mivel voltak érintkezési problémák az oxidáció miatt. A jobb ppga -> slot1 átalakítóknak pl. aranyozott volt az érintkezősora emiatt.

(#94) troller Bizony, akkoriban ment is a nagy tuning diskurzus róla a PH fórumon! :K
    Én is kipróbáltam a 2GHz-et, simán tudta. De nem húztam, az akkori játékaimat és a Galaxy 7600GS-t (gyárilag tuningolt 7600GT szintre, Zalman hűtővel gyárilag!) jól kiszolgálta :)

• ceia

őstag

válasz #65675776 #71 üzenetére

Igaz, rosszul írtam. Csak 300-as Celeron A volt :B Ez volt az Intel valaha gyártott egyik legjobb ár/érték arányú processzora! Legalábbis játékos szemmel nézve.

Nekem van egy röhejes történetem is ezzel a processzorral kapcsolatban: Egyszer gyorsan össze kellett raknom magamnak egy PII celeron gépet, amíg tudok venni egy új PC-t - mert a régit (P4) eladtam. Voltak itthon ehhez elfekvő alkatrészeim, minden meg is volt, csak az a rugalmas lemezke, amivel rá lehetett szorítani a bordát a procira, és egyben rögzíteni a cpu foglalathoz, nem volt sehol! Így nézett ki a lemezke, ha valaki (fiatalabbak) esetleg nem látott még ilyet:

Szombat délután vitték a gépet, hétfőig kellett volna várnom, hogy vehessek valami hűtést.. Kizárt dolog, én addig nem maradok gép nélkül! :N Végül odaragasztottam a bordát a cpu foglalathoz Technokollal! Jól körbenyomtam vele, természetesen úgy, hogy a borda tetejére tettem egy súlyt, hogy jól nyomódjon rá a procira. A megoldás tökéletesen bevált! A bordához pedig a szokásos módon, négy csavarral rögzítettem a ventilátort. Vígan száguldott 450-en, ahogy kell. Akkoriban már filléres dolgok voltak ezek, és úgy voltam vele, ha már nem kell, vagy odaadom valakinek ingyen, vagy kidobom. A lényeg, hogy nem maradtam hétvégén gép nélkül - és még pár hétig, amíg meg nem vettem az első dual-core (E2140) gépemet. :D

• ceia

őstag

A Celeron A-k tényleg jól húzhatóak voltak. Állítólag azért, mert nem gyártottak annyi féle magot, ahány féle cpu volt. Kimérték őket, és a jobbakat magasabb órajelűként, a kevésbé jókat alacsonyabb órajelűként adták el. Persze a gyengébbnek bizonyultak sem voltak rosszak, csak a szigorú gyári tesztek szerint lettek lejjebb osztályozva. A hétköznapi használatban teljesen jól mentek még tuningolva is :)
    Nekem is volt 300A @450-en, 333A @500-on, és a 366-os elindult 550-en! DOS alatt még elvolt, de amint elindítottam a Win98-at, lefagyott. Vagyis túlmelegedett. A jelenség olyan volt, mintha megfagyott volna az alkalmazás, játék, ami éppen futott, ezért mondtuk így. Valójában az Intel processzorok védelme volt, túlmelegedés esetén leállt a működésük, megmentve saját magukat - ez eleinte még nem volt divat az AMD-nél, azok szépen megsültek :P Szóval kellett volna jobb hűtés, aminek híján csak 460-on járattam, 83MHz-es fsb-vel. Ehhez a lap ha jól emlékszem Tomato volt, a "gpu" pedig Asus V3000, azaz Nvidia Riva 128. Nagyon szerettem, mert ezzel játszottam először gyorsítósan 3D játékokat, mint a Quake2, TR2, Motorace 1-2, Half Life. 640x480-ban játszottam, úgy mindent tökéletesen vitt - a monitorom csak 15 collos volt, azon simán el lehetett viselni ezt a felbontást :))

ASUS V3000

MOTO RACE  Imádtam, jó lenne újra száguldozni vele..!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés