- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ceia
őstag
(#91) Damage, (#92) MongolZ Azt hiszem, azért terjedt el a PPGA370 tokozású 333 és 366 MHz-es Celeronokra is az A jelzés használata, hogy így különböztessék meg a Slot1-esektől. Én elkerültem a slotos foglalat használatát, mivel voltak érintkezési problémák az oxidáció miatt. A jobb ppga -> slot1 átalakítóknak pl. aranyozott volt az érintkezősora emiatt.
(#94) troller Bizony, akkoriban ment is a nagy tuning diskurzus róla a PH fórumon!

Én is kipróbáltam a 2GHz-et, simán tudta. De nem húztam, az akkori játékaimat és a Galaxy 7600GS-t (gyárilag tuningolt 7600GT szintre, Zalman hűtővel gyárilag!) jól kiszolgálta
-
ceia
őstag
válasz
üzenetére
Igaz, rosszul írtam. Csak 300-as Celeron A volt
Ez volt az Intel valaha gyártott egyik legjobb ár/érték arányú processzora! Legalábbis játékos szemmel nézve.Nekem van egy röhejes történetem is ezzel a processzorral kapcsolatban: Egyszer gyorsan össze kellett raknom magamnak egy PII celeron gépet, amíg tudok venni egy új PC-t - mert a régit (P4) eladtam. Voltak itthon ehhez elfekvő alkatrészeim, minden meg is volt, csak az a rugalmas lemezke, amivel rá lehetett szorítani a bordát a procira, és egyben rögzíteni a cpu foglalathoz, nem volt sehol! Így nézett ki a lemezke, ha valaki (fiatalabbak) esetleg nem látott még ilyet:

Szombat délután vitték a gépet, hétfőig kellett volna várnom, hogy vehessek valami hűtést.. Kizárt dolog, én addig nem maradok gép nélkül!
Végül odaragasztottam a bordát a cpu foglalathoz Technokollal! Jól körbenyomtam vele, természetesen úgy, hogy a borda tetejére tettem egy súlyt, hogy jól nyomódjon rá a procira. A megoldás tökéletesen bevált! A bordához pedig a szokásos módon, négy csavarral rögzítettem a ventilátort. Vígan száguldott 450-en, ahogy kell. Akkoriban már filléres dolgok voltak ezek, és úgy voltam vele, ha már nem kell, vagy odaadom valakinek ingyen, vagy kidobom. A lényeg, hogy nem maradtam hétvégén gép nélkül - és még pár hétig, amíg meg nem vettem az első dual-core (E2140) gépemet. 
-
ceia
őstag
A Celeron A-k tényleg jól húzhatóak voltak. Állítólag azért, mert nem gyártottak annyi féle magot, ahány féle cpu volt. Kimérték őket, és a jobbakat magasabb órajelűként, a kevésbé jókat alacsonyabb órajelűként adták el. Persze a gyengébbnek bizonyultak sem voltak rosszak, csak a szigorú gyári tesztek szerint lettek lejjebb osztályozva. A hétköznapi használatban teljesen jól mentek még tuningolva is

Nekem is volt 300A @450-en, 333A @500-on, és a 366-os elindult 550-en! DOS alatt még elvolt, de amint elindítottam a Win98-at, lefagyott. Vagyis túlmelegedett. A jelenség olyan volt, mintha megfagyott volna az alkalmazás, játék, ami éppen futott, ezért mondtuk így. Valójában az Intel processzorok védelme volt, túlmelegedés esetén leállt a működésük, megmentve saját magukat - ez eleinte még nem volt divat az AMD-nél, azok szépen megsültek
Szóval kellett volna jobb hűtés, aminek híján csak 460-on járattam, 83MHz-es fsb-vel. Ehhez a lap ha jól emlékszem Tomato volt, a "gpu" pedig Asus V3000, azaz Nvidia Riva 128. Nagyon szerettem, mert ezzel játszottam először gyorsítósan 3D játékokat, mint a Quake2, TR2, Motorace 1-2, Half Life. 640x480-ban játszottam, úgy mindent tökéletesen vitt - a monitorom csak 15 collos volt, azon simán el lehetett viselni ezt a felbontást 
ASUS V3000

MOTO RACE Imádtam, jó lenne újra száguldozni vele..!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB kék / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alienware 17r4 olvass
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez volt az Intel valaha gyártott egyik legjobb ár/érték arányú processzora! Legalábbis játékos szemmel nézve.
Végül odaragasztottam a bordát a cpu foglalathoz Technokollal! Jól körbenyomtam vele, természetesen úgy, hogy a borda tetejére tettem egy súlyt, hogy jól nyomódjon rá a procira. A megoldás tökéletesen bevált! A bordához pedig a szokásos módon, négy csavarral rögzítettem a ventilátort. Vígan száguldott 450-en, ahogy kell. Akkoriban már filléres dolgok voltak ezek, és úgy voltam vele, ha már nem kell, vagy odaadom valakinek ingyen, vagy kidobom. A lényeg, hogy nem maradtam hétvégén gép nélkül - és még pár hétig, amíg meg nem vettem az első dual-core (E2140) gépemet. 
Szóval kellett volna jobb hűtés, aminek híján csak 460-on járattam, 83MHz-es fsb-vel. Ehhez a lap ha jól emlékszem Tomato volt, a "gpu" pedig Asus V3000, azaz Nvidia Riva 128. Nagyon szerettem, mert ezzel játszottam először gyorsítósan 3D játékokat, mint a Quake2, TR2, Motorace 1-2, Half Life. 640x480-ban játszottam, úgy mindent tökéletesen vitt - a monitorom csak 15 collos volt, azon simán el lehetett viselni ezt a felbontást