Új hozzászólás Aktív témák
-
ivana
Ármester
Az volt a baj ezekkel, hogy nagyon drága volt gyártani és nagy volt a selejtarány. A fizetőképes kereslet meg kevés. Ezért senki nem tudott rendes panelt venni.
(#130) hcl A trackpoint csak thinkpaden jó, valamiért hp-n lehagyták a középső gombját, anélkül használhatatlan. +1 az USB-C dockra, ezerszer jobb, mint a régiek. Főleg ha a monitor USB-C-s.
(#131) FoxiestFox Elitbook 840 G5-ön van USB-C is, meg régi dock csati is. Bár tök felesleges a régi szvsz. Az USB-C viszont lehetne valami lock, mert könnyen kicsúszik.
(#127) totron Ez állítható
-
totron
addikt
e746-nak nem pocsék a hangszórója? Nem lep meg egyébként a választásod, szemeztem én is vele.
Mit gondoltok a trackpointok krónikus mellőzéséről ma? Mellé a trackpadok is gigantikus méretűek lettek, amiknél sokszor nincs felbontáshoz illeszkedő precizitás vagy ujjgyilkos végeredményt adó a kivitel, így nagyon fárasztó a használata. A élettani működést figyelembe nem vevő/pocsék filozófia adta deficit szoftveres bűvölés után is fennmarad a igen sok esetben. Miért van az, hogy a T500 - mai szemmel - picsányi méretű padjával jobban és precízebben befogható ugyanaz a pixelösszesség, ami egy mai gépen kilométeres ujjjáratással oldható csak meg?
-
félisten
-
bacsis
Közösségépítő
Ez is egy szemlélet... És ez már igen erősen OFF, de akkor úgy próbálok válaszolni, hogy a témába is vágjon egy kicsit, mert mindenképp szeretnék reagálni neked...
Mi van akkor ha ez az egész is csak egy szükséges rossz? Megjárjuk a poklok poklát, hogy felvirágoztathassuk a jövőnk? Igen is kellettek a széntüzelésű gőzgépek, kellenek a benzin/gázolaj zabáló autók, kamionok, és kellenek az olcsó gagyi számítógépek ahhoz hogy egy vírus legyőzéséhez ne 50 év kelljen kifejleszteni valamit, hanem 1-2 év... Hogy a szuper sok laptop hiába gagyi mint az atom, de még mindig gyorsabban segíti a kommunikációt a szupertudósok között, mint 200 évvel ezelőtt a lovas posta ugyebár ennek a sok szar ipari hulladéknak az árán folyamatosan fejlesztünk ki olyan technikákat amik egyelőre látszat intézkedésekre jók... EGYELŐRE! Aztán a sok gagyi fos minőségű Workstation laptopoknak hála egyre gyorsabban és több szimulációt tudunk futtatni, hogy minél előbb elkészüljön a fúziós erőmű. Az állandóan BGA hibára futó Quadro és FirePRO VGA-k egyre többet tudnak megtervezni minél jobb hatásfokkal dolgozó napelem panelokat...
Én úgy gondolom, ez olyan mint a repülőknél a zuhanórepülés... egyre gyorsabban zúgunk a föld felé.. a kérdés az, hogy az utolsó pillanatba fel tudjuk-e húzni a gép orrát? De ha sikerül, akkor az elöttünk lévő akadályokat már átrepüljük és utána kitisztul az égbakke', hogy én milyen qrva jól tudok fogalmazni meg révuszokban írni
domos! A példáim végig mind sarkítottak! ezt ki is hangsúlyoztam.. értsd jól mire célzok, mire akarok kilyukadni
[ Szerkesztve ]
-
őstag
ebben is egyetértünk.. viszont lehet, hogy mondjuk erre (is) kellenének (EU-s) szabályozások, nem (csak) a szétfaragott benzinmotorok kibocsátási normáira?
Miért engedünk olyan termékeket piacra dobni, amik teljes mértékben szerelhetetlenek, javíthatatlanok és szándékosan vannak így megtervezve? Nyilván itt azért vannak éles határok, hogy mit nem lehet másképp csinálni de pl miért nem lehet a cserélhető akksit megkövetelni? Mondjuk ezt kb 10-15 éve kellett volna meglépni, amikor még nem volt divat a unibody meg üveghátlap meg ilyenek, mert ma már nem hiszem, hogy végig lehet vinni..De eléggé zöldnek hangzik.. Bontottam le (hdd->ssd csere) olyan Asus notebook-ot, amiben az akksi szemmel jól láthatóan 18650 cellákból volt felépítve, mert nem is volt "becsomagolva" - már az a kis műanyag is 0,21USD spórolás, vagy valami selejtet fel tudtak használni, nem tudom.. nagyon gányul néz ki..
Ez is lehetne egy megoldás, hogy akkor áruljunk bontható akksit, meg gyári cellákat.. tudom, hülye vagyok a kapitalizmushoz de basszus, mikor jön el az a pont, hogy ezek tényleg szempontok lehetnek, és nem csak a látványra ad egy cég? Ültet 20 fát PR eseményként, meg odaírja az e-mail végére, hogy "ne nyomtasd ki, gondolj a környezetre", kitesz folyosónként néhány szelektív szemetest (amit a takarítók a végén egy naagy fekete zsákba összeöntenek - based on true story, pár hónap után szóltak nekik, hogy mi a szitu), de ilyen terméktervezési-gyártási-életciklus döntések mögött mikor lesz felelősség? Nem vagyok egy Greta-fan, de egyet tudok vele érteni.. amíg csak a pénz diktál, addig ilyeneket csak büntetéssel lehet kikényszeríteni.. (autóipar - túl van tolva, de csak a büntetés miatt jönnek a fejlesztések és a csalószoftverek. kérdés, hogy az egésznek amúgy mennyi értelme van - a túlbonyolított technika élettartama szarabb - lehet, hogy jobb a károsanyag-kibocsátás, de a termék élettartama lehet annyira szar, hogy nekiállni is kár volt az egésznek..)
"... and I hope you have a great day!"
-
-
bacsis
Közösségépítő
Igen-igen... a business gépek így csinálják: csatlakoztatva, NEM töltődik... írja a Windóz...
De a bóvli vackoknál nem/kevésbé jól működik ez...
De kár ebbe jobban belemenni, a működési mélylélektant kivesézni... a léyneg akkor is az, hogy hullanak az akkuk, és kímélés érdekében mostmár ha akarjuk sem tudjuk kivenni az akksit
FoxiestFoxPersze jó dolgok is történtek, megjelentek és egyre több modellben jelennek meg az igazán jó kijelzők
Erősen sarkított, és némileg begyöpösödött gondolatmenettel válaszolnék... De persze azért van valóságalapja amit mondok!
--> Tehát lassan elérjük a 15 évvel ezelőtti kijelzők szintjét.. bravó
Hogy mire gondolok? Még most is ott rejszolunk, ha egy tetves kijelző FulHD-s és nem fostos 1366X768-as.. oké-oké, tény és való, hogy mostmár az alsóbb kategóriában is egyre inkább az alap az 1920X1080...
Csak épp közben meg most tesztelek egy Dell Precision M60-at, a maga kis 2004-es megjelenésével nyújt nekem egy 1920X1200-as kijelzőt 15,4 colon Érted... több mint 15 éves
Értem-értem az akkor az abszolút csúcsok csúcsa meg még egy pici volt, most meg az 1920X1080 is kezd egyre inkább standard lenni... De bakker...
Ez olyan mintha VGA kártyák terén a 2004-es abszolút csúcs, tehát egy Geforce 6800 Ultra szintjét tudna hozni most egy Geforce MX130 vagy procis hasonlatban egy Pentium D Extreme Edition szintjén mozogna most egy 2 mag 4 szálas Pentium
-->tehát a hardverek nagyon brutál sokat fejlődtek asztali/laptop terén is, de a kijelzők igen csak egy helyben tötymörögtek meglátásom szerint -
őstag
csak annyit akartam ezzel mondani, hogy nem lenne nagy magic egy szög egyszerű szoftverrel a user kezébe adni a döntést, hogy mennyire akar vigyázni az akksijára.. ha meg kell a nagyobb üzemidő, tényleg 2 kattintás belőni, hogy most 100-ra töltsön.
"... and I hope you have a great day!"
-
őstag
A Zenbook Flip S-en van egy battery saver app, amin állítható, hogy meddig töltsön:
- 60% kímélő
- 80% balanced
- 100% full charge
Folyamatos asztali használatnál teljesen jó a 60%.. 80-on szoktam használni, így elmegy 4-5 órát átlagos használattal, ennél többet egy nap nem használom, de van, hogy hetente egyszer töltöm.. mindjárt meg is lesem, hogy a céges Dell-re van-e valami hasonló, mert ez 0-24 asztalon van, csak munka után lehúzom a csatlakozót.."... and I hope you have a great day!"
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest