Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) azbest


azbest
félisten

Nos a kellemesen töltött délután emlékére megörökítettem a házam otthonosabbá tételéről pár gondolaltot :)
Ha van véleményed, akkor oszd meg velünk :R

(#2) Speed® válasza azbest (#1) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Hát alapvetően elveszik a story eleje egy noname házikó bemutatásában :U
A bevezetőből azt vártam, hogy egy konfig összeépítését követhetjük végig, mondjuk kreatív ötletekkel kísérve, amik ahhoz vezetnek, hogy az 5ks házikóban egész korrekt és teljesen csendes konfig menjen. Ehelyett elmondtad amit mindenki tud (a 350es FSP jóóó) és méltattál egy 5ks házikót pár fotóval.
(fizettek a reklámért? ;] )
Szvsz gondold át a dolgot ;) üdv.

[Szerkesztve]

(#3) joghurt válasza Speed® (#2) üzenetére


joghurt
addikt

És csak épp a fő feature-re, az öntapadós filcszalagra nincsen link. :))

A tej élet, erő, egészség.

(#4) azbest válasza Speed® (#2) üzenetére


azbest
félisten

Arra akartam rámutatni, hogy egy olcsó házzal is lehet csendes gépet építeni. Általában a drágább nagy márkák házait favorizálják, hogy mennyire jó... milyen szellős és nincsenek rezonanciák ;) Akinek nincsenek különleges igényei egy átlagos házat is, minimális odafigyeléssel lakhatóvá tud tenni. Az elején kiderül, hogy a ház esetében az ár volt az elsődleges szempont... s kellemesen meglepődtem amikor jobban megismerkedtem a kiválasztott darabbal. A táp cseréjének legfőbb oka szintén a halk működés elérése volt. Erre pedig a kisebb 12es ventis FSP-knél nem ismerek jobb, megbízhatóbb és kedvezőbb árú darabot. :P

A ház leendő lakója később érkezik, csak a hangzás tesztelésére költöztettem be a régi konfigot (addig se kelljen hallgatnom :DDD ). Amikor megérkezik, lehet hogy folytatásként megírom a vele kapcsolatos tapasztalataimat is.

Joghurt: a filc szalagra mutató linket nem tudtam beilleszteni, ugyanis a fiókomba mutat :D, valamikor egy ismerőstől kaptam... gondolom sokfele kapni ilyet...
hmm az öntapadós szalagról eszembe jutott az egyik amcsi autó tuning műsor, ahol majdnem minden részben találnak ragasztószalaggal visszatett potyogó alkatrészeket :))


[Szerkesztve]

(#5) szepi79 válasza azbest (#4) üzenetére


szepi79
őstag

Arra akartam rámutatni, hogy egy olcsó házzal is lehet csendes gépet építeni.

akkor viszont nem ártott volna máshogy fogalmazni már a címet is. ha folytatást is tervezel, akkor kb. így:
''Csend a lelke mindennek, olcsón: 1rész - A ház''
ha meg nincs folytatás, akkor csak simán: Csendes ház olcsón

de így ebben a formában elég megtévesztő a cím.

''Ne menj sebesülten vadászni, mer' lehet, hogy lelegelnek az őzek'' by elmoraan(r) a ''Nők, nőügyek'' topikban

(#6) azbest válasza szepi79 (#5) üzenetére


azbest
félisten

Még reggel átírtam ''Csend a lelke mindennek... olcsó házban'' -ra csak a fórumon nem változik. Nem tudom a csendről olcsón szavakról mire asszociáltok.. hát nekem pl nem valami spéci vízhűséses cpu ugrik be. Az eredeti címben nagyon nincs konkrétum, igaz... de akkor már füldugóról is szólhatna a cikk :DDD

(#7) moma


moma
őstag

Mindenesetre a téma örvendetes :C Nagyon minimális irodalma van ennek a hogyan építsünk halk gépet topiknak (magyarul meg pláne).

we all deserve a bit of luck.

(#8) CPT.Pirk


CPT.Pirk
Jómunkásember

Szép kis házikó olcsóért, viszont a ház oldalán lévő tölcsér szépen kitudja hozni a prociventi hangját, ez tapasaztalat. Ha már csend a lelke mindennek... :DD

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#9) azbest válasza CPT.Pirk (#8) üzenetére


azbest
félisten

most egy túlméretezett hűtő van a procin... komolyabb s462es amd-re való... harmad ekkora is elég lenne az iCeleronT (p3) procimnak, ezért 5 voltról megy... nincs hangja :)
Kipróbáltam 12 volton is úgy már porszívószerű... kíváncsi leszek miylen hűtőt ad az amd az x2es procihoz ami belekerül majd.

(#10) kelzsoca


kelzsoca
félisten

A házban a szellőzést talán a nagyon halk Papst ventikkel lehetne megoldani :D

https://vertigostore.eu

(#11) joghurt válasza kelzsoca (#10) üzenetére


joghurt
addikt

Szigorúan az olcsóság kedvéért. :)

A tej élet, erő, egészség.

(#12) kelzsoca válasza joghurt (#11) üzenetére


kelzsoca
félisten

''Csend a lelke mindennek... olcsó házban''

:D :D :D

[Szerkesztve]

https://vertigostore.eu

(#13) joghurt válasza kelzsoca (#12) üzenetére


joghurt
addikt

Kb. olyan, mint amikor a szakadt 1200-es Zsigát rakják tele mindenféle tuninggal. Mondjuk csak a ködfényszórók önmagukban többet érnek, mint az egész autó.

A tej élet, erő, egészség.

(#14) azbest válasza joghurt (#13) üzenetére


azbest
félisten

Oda is jól jön az öntapadós filc szalag... nincs is rosszabb annál mikor az üvöltő zenétől berezonál a karosszéria ;] :))

(#15) Csapi007


Csapi007
veterán

Hello
Hát azért én ezt nem vettem volna meg...
Állati vékontnak tűnik és nem vlami masszív.
Az én házam még akkor is stabila áll a táppal a tetején ha a két oldal le van hajtva.
Egy kis ráfordítással vehetted volna a most tesztet Cooler Master házat ami sokkal jobb.

"Csak úgy mondom"

(#16) Tithian válasza kelzsoca (#10) üzenetére


Tithian
őstag

Ha már nagyon halk venti kell, ott a Silent Blade, 1200-1500 forint darabja (több méretben is kapható). Elvileg 19 decibel, gyakorlatilag az egyik leghalkabb venti.

</örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."

(#17) azbest válasza Csapi007 (#15) üzenetére


azbest
félisten

Egész jó háznak tűnik az a Cooler Master.

A legolcsóbbak közül választottam amelyikről írtam. És azért írtam róla, mert pozitív élmény volt hogy ennyiért egy elég korrekt házat kaptam.
A hátsó része lehetne masszívabb, a Cooler Masternál a hagyományos sülyesztett megoldást alkalmazták, ami merevít is az alakjánál fogva. A meghajtók tartója nagyon hasonló, ugyanúgy feltekert szélek vannak. A Spire (Speeze)-nek csavaros a rögzítése.

Egyik sem arra való hogy ráüljenek...

Találkoztam már olyan házzal is, aminek egyedül nem lehetett feltenni az oldallapját mert mindig kiugrott valamelyik sarka... annyira nem tartotta az alakját... 4 kéz kellett a leszorításhoz (hmm lehet rá kellett volna fektetni a házat :DDD ).
Másik kellemetlen élmény olyan háznál volt, aminek az anyaga annyira puha volt, hogy nem tudtuk rendesen kitörni a takarólemezeket... mert semmi keménysége nem volt... nem tört hanem deformálódott mindenestől... ezekből kettő példány kibontáskor már ment is vissza, mert a csomagolásukban is eldeformálódtak a másik súlya alatt.

Nos ezekhez képest a Spire/Speeze egész masszív, a takarólemez hajlítgatás után lepattan, de aminek a helyén kell maradni az nem görbül... néhány merevítő dudort még betervezhettek volna a hátsó részbe. Azt oldallap sem vészes, tartja az alakját elég jól. Szvsz br ~5eFt igen jó ár érte.

(#18) Csapi007 válasza azbest (#17) üzenetére


Csapi007
veterán

Annyiért mondjuk télleg megérte.

"Csak úgy mondom"

(#19) edipqe


edipqe
senior tag

buta kérdés de ha a ház oldallapjain rendesen megtéped a csavarokat és jó az illesztése a kis "karmoknak" is akkor elvileg folosleges a tomités nem?

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#20) azbest válasza edipqe (#19) üzenetére


azbest
félisten

nem rossz gondolat, viszont így talán kevésbé vesz át rezgéseket, mintha teljesen fémes alátámasztása lenne.

közben rájöttem nem hülyeség, ha bekapcsolom az email értesítőt az írás fórumához, mert most is csak véletlen tévedtem be ide :D

[ Szerkesztve ]

(#21) cizoe


cizoe
őstag

ugyanilyen házam van a kisebb konfigomon. Nemrossz, csak az anyagminőség ratyi. (alaplap távtartó menetei sorjásak stb..)

(#22) azbest válasza cizoe (#21) üzenetére


azbest
félisten

átszerelés közben megesett velem is hogy utólag kis vágásokat láttam a kezemen :DDD

Egyébként inkább az a hátránya, ami némileg egyik előnye is: mivel elég rövid a ház, ezért a meghajtóhelyeknél lehet gond... az alsó nagy helyre nem is fér be a dvd az alaplaptól, másrészt 1 pata csatlakozós lappal és pata dvd + hdd csak hdd beépítő kerettel oldható meg szabályosan. legfelül van a hdd, alatta a dvd (így lehet csavargatás nélkül bekötni a pata kábelt).

Nyáron a hdd elől érdemes kivenni a műanyag takarólemezt, hogy szellőzni tudjon, különben 50 fok fölé is mehet. Így viszont (vagy ha lenne lukacsos takarólemez) van annyi légáramlat a táp és a nyáron bekapcsolt hátsó házventi által, hogy nem kell túlmelegedéstől félnem.

Persze, ha extra hosszú a szalagkábel, akkor talán jó... fordított bekötéssel* elérne, de akkor meg más probléma jelentkezhet: ata133 mód nem szereti a nem szabványos bekötést és lassú boot valamint ata33 módba visszaesés történhet.

*: amikor az alaplap felé való csatlakozóba dugjuk a hdd-t.

Asztal alá nem rossz, a ventillátorhelyek viszon jól ki vannak találva. 2 xxl pizza árába volt újonnan a ház, úgyhogy nincs okom panaszra :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.