- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atos23
senior tag
Ok, holnap eszek valami szénhidrátosat ebédre, aztán leugrom egy patikába
Tuti ez lesz, mert most is vacsora után egy órával jött meg a szomjúság, és elkezdett viszketni az alsó lábszáram is.
Egy cukorbetegnek mennyire használ, ha a szénhidrátról inkább átáll a fehérjében gazdag étkezésre? Mert ha sokára jutok be szakrendelésre, akkor inkább igyekszem addig fehérjét enni, és elhagyom teljesen a kenyeret, rizst, krumplit, stb.
-
beleszólok
senior tag
Mekkora eltérésekre gondolsz? Nekem egész napra volt szétosztva, ha jól emlékszem 20 egység Humalog (bocs, közel tizenöt éve volt és ha jól számolom, nagyjából négy hónapig voltam inzulinon, lehet, hogy tévedek)
Ismerősök közt volt, aki ennyit a reggelihez vagy ebédhez adott be magának.
Nekem meg ez is sok volt tképp, mert szinte állandóan 5 körüli értékeim voltak, gyakran inkább alatta.1.2-nél már pillanatokra kihagyott a látásom, bár magamnál voltam, de igencsak rosszul viseltem, különösen, mert biciklin ülve jött ki.
-
beleszólok
senior tag
Nem akarok kötekedőnek látszani, de amíg inzulinos voltam, sikerült összehoznom 1.2-es vércukrot. Gondolom, sejted ez mit jelent.
Ha megkergül valamitől a pumpa szoftvere és mondjuk egy napi adagot nyom beléd az aktuális időpontra beállított helyett, abból óriási baj lehet. -
-
Cathfaern
nagyúr
"Miért nincsenek mesterséges hasnyálmirigyek? (lehetnének simán, a technológia adott) Miért hallunk az őssejtes hasnyálmirigyről szinte soha?"
Azért, mert amíg más transzplantációk relatív simán és jó százalékkal mennek, addig a hasnyálmirigynél iszonyat nagy a kockázat és nagyon kis eséllyel sikerül csak, ezért csak végszükség esetén (se) csinálják. Minden mesterséges esetben pedig még rosszabb a helyzet. Ezért nincs értelme ezekkel kísérletezni.
Persze tudom azért rossz a százalék mert direkt így akarják -
Scroll Lock
tag
Igen, az alvás valóban nehéz volt megszokni, főleg az első pár hónapban. Most már szinte nem is veszem észre. Mindig a pizsama nadrágom zsebébe teszem és ha arra az oldara fordulok, ahol a pumpám van, akkor lényegében a combom mellé pozícionálom be a pumpát. Vagyis így nem magán a pumpán fekszek, hanem közvetlen mellette. Az is jó megoldás egyébként ha nem a zsebedbe teszed, hanem magad mellé rakod. Egy másik lehetőség pedig a pumpatartó-tok (például ezt kifejezetten alváshoz ajánlják [link]).
-
Atos23
senior tag
Sajna ez nálam is meg van. Kívánom a vizet, szintén 5-6 liter is akár, de 3-4 mindenképpen. Óránként járok pisálni
Ha nem iszom 1-2 óráig, émelygek, fájni kezd a fejem.
Cukros dolgokat nem szeretem, soha nem kólázok-sütizek-csokizok-nasizok és hasonlók.
Ha elfog valami itóka iránti vágy, akkor veszek valami aszpartámos Apentát, de sohasem cukrosat. Egy ilyen "üdítő", ha elém kerül, legyűröm a 1,5 litert 10 perc alatt.
Viszont az éhgyomros vérkép nem mutat semmit. Szvsz nem tudom mi a helyzet, de néha zavaró.
Noooormális?
-
beleszólok
senior tag
Szerintem nem kellene találgatni. A rengeteg folyadék bevitelének millió oka lehet. Ha gyanúsnak gondolja, talán még érdemes dokihoz menni (bár ha olyan orvosa van, mint az én orvosom helyettese, akkor lehet, hogy jobb, ha kihagyja
), az meg majd megmondja, hogy merre tovább.
Melegben én is meg tudok inni négy litert, akár többet is, hidegben meg van, hogy másfél liter is épp csak lemegy.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Talán már te is találkoztál azzal a parányi kis szerkezettel, amely sok betegnek az életet jelenti. Hogy mi is az az inzulinpumpa? Cikkemben ezt járom körbe...
- Melyik tápegységet vegyem?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Canon EOS DSLR topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Formula-1
- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest