Hirdetés

2021. október 21., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Cathfaern


Cathfaern
nagyúr

Részben örülök a szabályozásnak, de mi lesz ha kijön egy újabb (valamiért jobb) szabvány, mint az USB-C? Senki se állhat rá amíg az EU rá nem bólint? Ebben az értelemben egyet kell hogy értsek az Apple-el, hogy az innovációt korlátozhatja ez a szabályozás.

(#2) Syl


Syl
nagyúr

Az Apple inkább megszünteti a csatlakozót és wireless only készüléket csinál.

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#3) Ixion77 válasza Cathfaern (#1) üzenetére


Ixion77
őstag

Ha olyan gyakorlati feladatot old meg, amit az USB-C nem old meg optimálisan, akkor az is engedélyezve lesz. Ha lényegesen jobban oldja meg mint az USB-C, akkor is. Ha viszont semmi előnye nincs azon kívül hogy egy adott gyártóhoz köti a felhasználókat (lásd lightning) akkor nem.
Ez most szerintem egy teljes mértékben támogatható, értékes törekvés. Az Apple részéről meg csak a szokásos nagyvállalati hozzáállás: bármi áron igyekeznek védeni a saját bevételeiket. Totál nem érdekli őket se a környezet, se a felhasználói kényelem - ezek csupán alibik a profit fenntartásához.

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#4) Sebaj Fóbiás


Sebaj Fóbiás
aktív tag

A microUSB belső kis lapos szarja volt a gyenge pont, ez ugyanúgy meg van a typeC-ben is. Komolyan nem értem, hogy ki bólintott ezekre rá, hogy oké, így jó lesz.. Mintha direkt úgy tervezték volna, hogy azért legyen rajta valami, ami viszonylag könnyen megsérülhet. Ebből a szempontból a lightning-ot sokkal jobbnak gondolom.

Abba meg már bele sem megyek, hogy mennyi telefon kerül a szemétre, meg mennyi idő alatt. Szerintem sokkal nagyobb gond, mint a "műanyag, két tekercs, meg némi drót" töltők. Persze igaz, fölöslegesen azokból sem kéne gyártani.

Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, nem szabad piszkálni, elmúlik magától.

(#5) csuklosbusz


csuklosbusz
kezdő

Több mint 11 éve húzódik az egész szabványosítás a mobiltöltőkröl. 2009-ben 13 vállalt köztük az apple írt alá erről egy nyilatkozatot, hogy szabványosítják a mobiltöltőket.
Ha most megszavazzák még lesz min 2-5 év türelmi idő amíg életbe lép.
Végülis...

[ Szerkesztve ]

(#6) nemlehet válasza Sebaj Fóbiás (#4) üzenetére


nemlehet
őstag

Nekem a kikopáson kívül a micro USB-vel sem volt bajom soha, a USB-C-vel meg pláne. A lightningnak is van rengeteg nyűgje és sokakat ismerek akik pl állandóan megkarcolták az érintkező felületet, mert csak behajítják a táska aljára.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#7) Cathfaern válasza Ixion77 (#3) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"akkor az is engedélyezve lesz"
Ja, 10 éves átfutási idővel, miközben kijön már az utódja is. Még egyszer, nem az Apple-t védem, de azért remélem átgondolták ezen aspektusát is a szabályozásnak.

(#8) Kasya


Kasya
nagyúr

Ámen!

Az Apple meg ha annyira büszke az innovációjara, erje el, hogy az övét használják szélesebb körbe és ne az USB-C-t.

(#9) Polllen válasza Cathfaern (#1) üzenetére


Polllen
nagyúr

Szerintem az a koncepció, hogy ezen az úton majd akkor mennek át...
Amikor persze nagyon fontos lesz, hogy milyen gyorsan reagálnak. Viszont - feltételezem - ezzel azért most elindult egy párbeszéd a gyártókkal és ez meg is marad.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#10) strogov válasza csuklosbusz (#5) üzenetére


strogov
aktív tag

Ez is csak egy bejelentés, hogy majd bejelentenek valamit ha megszavazták. Utána jön csak a türelmi idő. ~1 éve nem is használok kábelt a telefonomhoz. Mire ebből bármi lesz már el is felejtem hol van amit hozzá adtak (gyereknek adtam).

(#11) csuklosbusz válasza strogov (#10) üzenetére


csuklosbusz
kezdő

Addigra a apple telefonokon már nem lesz csatlakozó mire ez életbe lép.
Jó munkához idő kell ugye.

[ Szerkesztve ]

(#12) kpbendeguz válasza Kasya (#8) üzenetére


kpbendeguz
addikt

És hogy érje el, ha törvényben köteleznek mindenkit, hogy az USB-C-t használja?

Az eszköz oldalon ráerőltetni a mobil iparágra egy csatlakozó szabványt egyszerűen nettó hülyeség.
Töltő oldalon meg már most is az összes szabványos.

ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

(#13) joey04 válasza Cathfaern (#1) üzenetére


joey04
titán
LOGOUT blog

Pontosan. Az Apple persze a saját pénze miatt ugrál, de akkor sem normális így bekorlátozni a gyártókat. Nem az Apple miatt. Hozhat a samu, a xiaomi vagy bárki valami új, jobb megoldást. Aztán mire átmegy az engedély, mire a többiek átveszik... áh ez így nem oké. Btw apple ellen mennek ezzel a határozattal, de mire lesz valami belőle, már nem lesz semmilyen port az iphone-on... :DDD

(#14) lev258 válasza kpbendeguz (#12) üzenetére


lev258
veterán

és Cathfaern #1: A törvény nem tiltja, hogy más megoldásokat is lehetővé tegyenek a gyártók (de legalább a kötelezőt tudják). Ha pedig ezek olyat tudnak, ami lekörözi az USB-C-t, akkor majd elterjed és idővel szabvánnyá válik. Nyitott kapukat döngetsz.

dabadab: Vajon milyen felháborodás lenne, ha holnap eldöntenék, hogy az is USB-C legyen. ;]

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#15) dabadab válasza csuklosbusz (#11) üzenetére


dabadab
titán
LOGOUT blog

Addigra a apple telefonokon már nem lesz csatlakozó mire ez életbe lép.

Ettől még nem kell kevesebb kábel, csak nem a telefonba, hanem a drótnélküli töltőbe kell bedugni.

DRM is theft

(#16) Dragon3000


Dragon3000
addikt

Az Európai Bizottság azt is kijelentette: azt akarja, hogy a tech cégek többé ne csomagoljanak töltőt a készülékeik mellé. Az EU szerint egy átlagos fogyasztónak már legalább három van, de csak kettőt használ.

Ezt mi alapján számolták ki? Én eddig szinte minden készülékemet eladtam vagy odaajándékoztam, mindet a saját töltőjével. Két telefonom töltője maradt meg, mert azok tönkre mentek, de mindkettő csak 0,5A, a jelenlegit telefonom töltője is 2A vagyis kb semmit nem érek a régi két töltővel, az újak meg még ennél is többek, akkor, ahogy fejlődik tovább majd a gyors töltés, úgy avulnak el a régi töltők is. Ezzel csak azt érik majd el, ha valaki szeretné is kihasználni a gyors töltést, akkor a telefonokat változatlan áron vehetik majd meg és + költségként jelenik meg a gyors töltő.

(#17) Polllen válasza kpbendeguz (#12) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ezt a törvényt az apple miatt hozták. A többi gyártó (egy-két modelt leszámítva) simán az egyszerűség jegyében átállt usb c-re.

Ha nem lenne ennyire külön utas az Apple, nem kellene ilyen törvény.
Amúgy van usb c-s ipad, nem? Meddig tartott volna a mobiloknál is? Most kötelező lesz nekik EU-ban.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#18) dabadab válasza Dragon3000 (#16) üzenetére


dabadab
titán
LOGOUT blog

Ezt mi alapján számolták ki?

Szerintem elképzelhető, hogy annál egy egészen kicsit tudományosabb módszerrel, minthogy megkérdeztek 1 (egy) darab embert, hogy neki mennyi van ;]

DRM is theft

(#19) lev258 válasza Dragon3000 (#16) üzenetére


lev258
veterán

Vannak statisztikák. Ahogy arról is, hogy az EU-n belül hány mobil vagy számítógép jut egy emberre.

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#20) Dragon3000 válasza dabadab (#18) üzenetére


Dragon3000
addikt

Legtöbb ismerősöm a régi telefonját elajándékozza és a töltőt is adja a készülékhez. Az, hogy nyugatabbra bedobják a régi készüléket a fiókba még nem jelenti, hogy egész Európában így lenne.

#19 lev258
Ez olyan, mint, hogy minden magyarnak van 10 millió megtakarítása?

[ Szerkesztve ]

(#21) lev258 válasza Dragon3000 (#20) üzenetére


lev258
veterán

Maradjunk annyiban, hogy nem magyar módszerekkel végzett statisztika (a statisztika szó használata is sértés a jelentésére nézve).
Egyébként te így valóban megszabadulsz egy töltőtől, de másnak meg eggyel több lesz. És a telefonok jó részének nem az eladás, hanem a szemétbe kerülés a sorsa. A töltő viszont ott marad a fiókban: majd jó lesz valamire jeligével.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#22) Samus


Samus
addikt
LOGOUT blog

Rettentően örültem, mikor végre sikerült elérni, hogy legyen egy szabványos port (ez volt a microUSB), és végre nem kellett minden készülékhez külön töltő és külön adatkábel. Ez tök jó volt addig, míg nem jött a Type-C. Lassan a telefonok áttértek rá, minden más egyszerűbb kütyü megtartotta a regi USB-t, és itt most nem csak powerbank-ra gondolok). Jelenleg újra több kábelt kell kéznél tartani. A kihagyott töltő pedig... jönnek a csilli-villi gigawattos gyorstöltési módok, és maid pont minden gyártó egységesíteni fog, mikor azon megy a verseny, hogy ki tudja gyorsabban felpumpálni a hatalmasra nőtt telepeket. Lesz gyorstöltés, és megint lesz szupergyors töltés, ha megveszed a gyári adaptert.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#23) Syl válasza Kasya (#8) üzenetére


Syl
nagyúr

Csak ugye a USB az free szabvány, a Lightning meg licencdíjas keményen.

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#24) Dragon3000 válasza lev258 (#21) üzenetére


Dragon3000
addikt

Ezek a statisztikák sem érnek semmit, mert ami nyugatabbra lévő országra igaz, az egy keletibbre nem biztos és így tovább.....

(#25) twofatcat


twofatcat
addikt

Lényeges megjegyzés a cikkhez: amennyiben egy készülék csak wireless módon tölthető, akkor nem kell kötelezően USB-C portot is rakni bele. Micsoda véletlen az Apple elkezdte iPhone 12 óta a Magsafe lehetőséget és szoftveres oldalról iOS 15 új funkció, hogy készülékváltáskor iCloud backupra ingyen adnak ideiglenes extra felhő tárhelyet. Magyarul szerintem Lightning után port nélküli iPhone irányba mennek. Már csak egy gyorsabb Airdrop kellene, 5G transzfer... Még van idő, amire ez a törvény életbe lép.

(#26) Aweriot


Aweriot
veterán

Örülnék neki. A Macbookom Type-C. A tabletem Type-C. Akárhova megyek Type-C kábel mostanra mindenhol akad. De cipelhetem magammal mindenhova a Lightning kábelt, ami plusz egy problémaforrás.

"Minden cinikus emberben egy kiábrándult idealista lakozik." George Carlin

(#27) ledgeri


ledgeri
veterán

Azoktól kérdem, akik azzal jönnek, hogy "minek lekorlátozni ezt, mi van ha valaki jobbal jönne", hogy mi az ami nagyon abba az irányba tendál, hogy kell új szabvány a telócsatlakozáshoz?
Ha áramot nézzük, akkor 240 watt szabvány szerint mire nem elég mobil szinten?
Ha az adatot, akkor meg hogy telónál mire nem elég a 40Gb/sec, amit a csatlakozó jelenleg kibír? [ a mai typeC-k 99%-a csak usb2.0-át támogat... a SoC-oc meg majd felfejlődnek,ha úgy gondolják]
A fentiek a port maximumai máshol.... telóban sem hinném, hogy valaha ki lesz maxolva (értsd kövi10-20 év).

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#28) Dragon3000 válasza ledgeri (#27) üzenetére


Dragon3000
addikt

Nem a kábel résszel van a gond, hanem azt is szeretnék, hogy töltőt ne csomagoljanak a készülékek mellé, pedig minden telefon váltásom esetében eddig duplázódott a töltő teljesítménye, ha ez a folyamat továbbra is megmarad, csak kisebb léptékekben, akkor minden új telefon mellé majd vehetek egy új töltőt is, ha nem szeretném sok órán keresztül tölteni.

[ Szerkesztve ]

(#29) kpbendeguz válasza Polllen (#17) üzenetére


kpbendeguz
addikt

Mi az értelme? A töltő nem az eszközoldali csatlakozó miatt szabványos, hanem a töltő oldali miatt. Onnantól kell egy kábel, ami összeköti a kettőt és ez a kábel tér el az Apple egyes termékeinél. Totál hülyeség törvényhozói oldalról beleugatni, hogy milyen csatlakozók lehetnek magán az eszközön.

Egyébként az innováció úgy működik, hogy valaki előáll egy megoldással, ami eltér a többiekétől. Ha az jobb, akkor idővel az lesz az új szabvány. Ha viszont törvényileg szabályozzák, hogy mi a szabvány, akkor előbb a törvényt kell módosítani, hogy új megoldásokat lehessen bevezetni, de ugye miért módosítsanak törvényt, ha nem lehet tudni, hogy az új megoldás jó lesz-e. Ördögi kör. Na ezért innováció ellenes baromság ez az egész.

"Ha nem lenne ennyire külön utas az Apple, nem kellene ilyen törvény."

Jah, és ha nem lenne ennyi cég és mindenki ugyanazt venné ugyanattól, akkor eleve semmilyen szabványra nem lenne szükség. :W

Amúgy nem az Apple miatt kezdték a töltők szabványosítását, hanem a Nokia, Ericsson, Samsung miatt, mert még ugyanannak a gyártónak két terméke sem ugyanazt a töltő szabványt használta. Akkor sikerült is normalizálni a helyzetet azzal, hogy a töltő oldalon kötelezővé tették a szabványos csatlakozót, az eszközre meg mindenki azt rakott, amit akart, így bárkinek a töltője bárki telefonjával működhetett.

Bezzeg most, a szemét különutas Apple töltőjével nem lehet Samsungot tölteni... ja de...

ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

(#30) Ezekiell válasza kpbendeguz (#29) üzenetére


Ezekiell
addikt

Mi az értelme? A töltő nem az eszközoldali csatlakozó miatt szabványos, hanem a töltő oldali miatt. Onnantól kell egy kábel, ami összeköti a kettőt és ez a kábel tér el az Apple egyes termékeinél. Totál hülyeség törvényhozói oldalról beleugatni, hogy milyen csatlakozók lehetnek magán az eszközön.

wut? ha minden eszközön USB-C van, akkor 1 darab töltő/adatkábel kell összesen számodra, ez az értelme. ezen mi nehéz..?

"Az interneten terjedő összes idézetem igaz." - Darwin

(#31) sb válasza Samus (#22) üzenetére


sb
veterán

Én is örültem a Type-C-nek de számomra el is hozta ezt a várt állapotot.
Nem tudom te mit használsz/nézel, de a 10 évvel ezelőtti ahány telefon/laptop/gyártó annyi töltő felállás ma pont ott tart, hogy lassan mindenen Type-C van.
Ráadásul még a gyorstöltések sem különböznek annyira.

Van itthon egy 3 portos Baseus gyorstöltő.
Samsung telefont rádugom, Type-C: gyorstölti. (Fastcharge vagy PD 2.0?).
Xiaomi Mi 9: Type-C, QC 4.0. Gyorstölti.
"Ezeréves" Huawei P9. Type-C, saját gyorstöltés ha jól tudom: ez is megy.
Lenovo noti: PD 3.0: gyorstölti.
Teclast tablet, Type-C, alap töltés.
Ami meg USB 2.0 ott másik kábellel rádugom és azt is tölti normál módban.
Ha többet dugok rá és visszavesz, minden kiírja milyen módba vált. Kezel mindent.

Persze ez csak csati oldalon egységes, a szabványból a töltő tud többet még ha hasonlók is. Ez is lehet megoldás, de ha abból is kevesebb van akkor még jobban járunk.

@Dragon3000:
Keleten nem romlanak el a telefonok? Vagy itt nem avulnak?
Amit írsz régiós különbség annál jóval erősebb a technológiai differencia.
Egy töltő sokkal kevésbé avul mint a telefon hw/sw.

Itt van a fiókban egy Galaxy Ace, bekapcsolható még, 10 éves, droid 2.3. Szerinted a telefon vagy a töltője ami használható ma? :)

@kpbendeguz
Elméletben igazad van. A gyakorlatot meg lásd a régi gyártófüggő töltőkben. Sokkal több a felesleges, semmire sem jó eltérés mint az igazi innováció.

Egyébként javítson ki valaki, de mintha androidon is követelmény lett volna az usb csati/töltés. Azért jutottunk el ide.

[ Szerkesztve ]

eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

(#32) Juhaszatti válasza kpbendeguz (#29) üzenetére


Juhaszatti
őstag

A töltőoldali csatlakozók sem egységesek. Azon a felén is van USB-A, és USB-C megoldás is.

[ Szerkesztve ]

(#33) Dragon3000 válasza sb (#31) üzenetére


Dragon3000
addikt

Keleten minden használt szart elakarnak adni az emberek, így a régi telefont is, amihez adják a töltőt is, meg fórumok által nálunk is a többség tovább használja a telefonokat, mint a nyugati régiókban, így csere esetén már elavult a töltő, ehhez sok év se kell, amikor évente két évente új gyorstöltés jön a cégektől. Amúgy attól, hogy van egy töltőd még előfordulhat, hogy egyszerre több eszközt kell tölteni, ilyenkor sokra mész egy töltővel. Ez az egy töltő egy kábel mindenhez számomra csak utazás esetén számítana, mert annyival kevesebb szart kell magammal vinni. Itthon lényegtelen, mert több eszközt használok, amiket sokszor egyszerre kell töltőre rakni.

(#34) aprokaroka87 válasza Kasya (#8) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Szerintem az csak akkor lehetne elérni, ha nyilt szabvány lenne.

(#35) kpbendeguz válasza Ezekiell (#30) üzenetére


kpbendeguz
addikt

Most komolyan az EU sóhivatalnak az fáj, hogy több fajta kábel van forgalomban?
Az USB-C-t meg az örökkévalóságnak szánják?
Mert ugye innentől az EU-n fog múlni, hogy a mobil eszközökön milyen csatlakozó lehet egyáltalán.
Az egész procedúra, hogy a törvényhozás beleszól a termékek tervezésbe teljesen abszurd.

ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

(#36) ledgeri válasza Dragon3000 (#28) üzenetére


ledgeri
veterán

Milyen gyorsan, és mértékben növekedett a töltő teljesítményéhez képes az akku mérete? Miből gondolod, hogy az új telód akku kapacitása növekszik annyival, hogy az aktuális, kompatibilis töltőd órrákkal töltse tovább, mint a mostanit?

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#37) aprokaroka87 válasza kpbendeguz (#35) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Ha most 2021-ben a Samsung szeretne kiadni lightning csatlakozós eszközt, megtehetné?

Persze, meg ha tejelne az Apple-nek, aztán ha esetleg az Apple úgy döntene, hogy mostantól nekik nem adunk, vagy 20x annyiért adjuk.

(#38) Ezekiell válasza kpbendeguz (#35) üzenetére


Ezekiell
addikt

Az EUnak az fáj, hogy a consumereknek ez szar. Mert tényleg az.

Elég sok helyen beleszól a törvényhozás a termékek tervezésébe amúgy, szóval ez nem érv ellene.

"Az interneten terjedő összes idézetem igaz." - Darwin

(#39) Aweriot válasza Ezekiell (#38) üzenetére


Aweriot
veterán

Az EU-nak az pontosak kvára mindegy, hogy ez a felhasználóknak szar. Ez a szokásos kamuzöld BS, csak ennek még így értelme is van. És kapja be az Apple a zoknim a Lightning miatt.

"Minden cinikus emberben egy kiábrándult idealista lakozik." George Carlin

(#40) aprokaroka87 válasza Dragon3000 (#33) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Én pont ezért vettem nemrég egy olyan töltőt, ami egyszerre 4 eszközt is tud tölteni, igaz 3-at csak normális töltéssel.

(#41) twofatcat válasza kpbendeguz (#35) üzenetére


twofatcat
addikt

Nem szánják örökkévalóságnak, ha szükség lesz 20 év múlva USB-C-nél jobbra akkor majd az lesz az elvárt közös. Reálisan power delivery, data speed kategóriákban több mint elég, amit tud ez a szabvány. Olvastad az indoklást egyáltalán? A Bizottság egységes töltőt javasol az elektronikus eszközökhöz (europa.eu)
Nem gondolom abszurdnak a beleszólást, hiszen autótól kezdve hűtőszekrényig vannak törvényi szabályok, hogy mit lehet forgalomba hozni. (lásd előbb-utóbb belső égésű motorok napjai is meg vannak számlálva)

Az egész helyzet abból alakult ki, hogy a C még nem volt kész, amikor a régi iPhone port elavult, az akkori micro-USB szvsz egy rakás szar hibás zsákutca volt, hála az égnek az Apple nem ment bele és megcsinálta a Lightning portot ami akkor mindenben legjobb volt és tíz éve teszi a dolgát. Amire a C végre jött (az Apple is részt vett a fejlesztésében), addigra már annyi iPhone, Lightning kiegészítő kering a piacon, hogy komoly e-hulladék lett volna 1-2 éve meglépni a C-t. A kevesebb volumenben árult laptop, tablet termékeiknél megtették, szóval emiatt én árnyalnám a ragaszkodnak a Lightning licence bevétel témát is.

(#42) Ezekiell válasza Aweriot (#39) üzenetére


Ezekiell
addikt

Nem mind1, mert az ilyen "BS"-ekkel tudják megmutatni a népeknek, hogy "látjátok, mi értetek dolgozunk, hogy nektek jó legyen" :)

Aztán hogy valójában leszarják a népeket, az egy egészen más kérdés :DDD

[ Szerkesztve ]

"Az interneten terjedő összes idézetem igaz." - Darwin

(#43) szkaroly


szkaroly
aktív tag

Az egész a gyártóknak lesz jó, mehet a fillérb*szás ezerrel, mert ugye mindenkinek akinek töltő kell az vehet külön, a szokásos borsos áron. :U Inkább azt a r*hadt usb 3-at szabványosítanák, ott van a telóba a több száz giga szupergyors ufs 3-as belső tár, mellette a 3.2-es otg pendrive, csak a 2.0-ás type-c csatlakozó ragadt meg egy kb. 20 éves sebességen (ha jól emlékszem a Nord2 talán a legolcsóbb mobil amibe 3.0-ás type-c van).

[ Szerkesztve ]

Poco X3 Pro

(#44) kpbendeguz válasza Ezekiell (#38) üzenetére


kpbendeguz
addikt

A törvényhozás támaszthat követelményeket a termékekkel kapcsolatban, de egy konkrét műszaki megoldást milyen alapon tesz kötelezővé?

Ez olyan, mintha az autógyártókat nem úgy általában a belső égésű motorok elhagyására köteleznék, hanem azt is előírnák nekik, hogy innentől csak a Tesla motorokat használhatnák, mert akkor ugye a szabványnak köszönhetően egységes lesz az alkatrészellátás és kevesebb a szemét.

#41 twofatcat:

"Nem szánják örökkévalóságnak, ha szükség lesz 20 év múlva USB-C-nél jobbra akkor majd az lesz az elvárt közös"

És majd az EU bürokrácia ugrásra készen figyeli a technológiai fejlesztéseket, hogy mikor változtasson a szabványon?

ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

(#45) Ixion77 válasza kpbendeguz (#44) üzenetére


Ixion77
őstag

"azt is előírnák nekik, hogy innentől csak a Tesla motorokat használhatnák, mert akkor ugye a szabványnak köszönhetően egységes lesz az alkatrészellátás és kevesebb a szemét."

Ez nagyon torz példa. Ez inkább olyan mintha köteleznék őket, hogy az üzemanyagtöltő nyílás kompatibilis kell legyen az Európában használt töltőkkel. Ugyanez igaz az elektromos autótöltőkre is. (Ahol egyébként úgy rémlik hogy szintén van hasonló követelmény, a Tesla különutakon járását kiküszöbölendő.)

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#46) Hieronymus válasza kpbendeguz (#29) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"Egyébként az innováció úgy működik, hogy valaki előáll egy megoldással, ami eltér a többiekétől. Ha az jobb, akkor idővel az lesz az új szabvány. ... Na ezért innováció ellenes baromság ez az egész."

Az elképzelés ott került tévútra, hogy az Apple nem akarja, hogy az legyen a szabvány amit ők használnak. Az egyediséget tartja fontosnak. A nem saját eszközökön túli kompatibilitás lényegtelen vagy kerülendő.

"Ez olyan, mintha az autógyártókat nem úgy általában a belső égésű motorok elhagyására köteleznék, hanem azt is előírnák nekik, hogy innentől csak a Tesla motorokat használhatnák, mert akkor ugye a szabványnak köszönhetően egységes lesz az alkatrészellátás és kevesebb a szemét."

Nem jó a hasonlat. Az EU nem egy terméket, hanem egy szabványt írt elő a használatra.
Mivel szabvány, az USB-C "utód" szabványára probléma mentesen térhetnek át a gyártók.
DIN EN 62680-1-3:2018-01 a jelenlegi elfogadott szabvány. Angol nyelvterületen EN 62680-1-3:2016.

[ Szerkesztve ]

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#47) Ezekiell válasza kpbendeguz (#44) üzenetére


Ezekiell
addikt

Nem konkrét műszaki megoldást tettek kötelezővé.

"Az interneten terjedő összes idézetem igaz." - Darwin

(#48) Dragon3000 válasza aprokaroka87 (#40) üzenetére


Dragon3000
addikt

Ez rendben is van, ha minden eszköz a tied, ha a családban többen is vagytok, akkor már kényelmetlen.

(#49) twofatcat válasza kpbendeguz (#44) üzenetére


twofatcat
addikt

Ezt most úgy mondod, mintha havonta jelenne meg új port kütyükre.

(#50) Armagedown válasza kpbendeguz (#44) üzenetére


Armagedown
őstag

"Ez olyan, mintha az autógyártókat nem úgy általában a belső égésű motorok elhagyására köteleznék, hanem azt is előírnák nekik, hogy innentől csak a Tesla motorokat használhatnák, mert akkor ugye a szabványnak köszönhetően egységes lesz az alkatrészellátás és kevesebb a szemét."
Tiltás helyett van elektromos autó kvóta a gyártóknak, majdnem ugyanaz

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.