Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gojko.m
senior tag
válasz Csubeee #5049 üzenetére
"Igen, a Te leírásod alapján szerettem volna megcsinálni, de linket nem találtam a vsFTPd FTP-hez."
Gyanítom, hogy valamit félreérthettél. A vsFTPd egy moServices modul, ami - valószínűleg - az általad használt firmware-ben már alapból benne van és üzemel. Ha mégse, akkor a többi moS3 modulhoz hasonlóan tudod a lejátszódra telepíteni.
-
Schatt
csendes tag
válasz kisgyerek85 #3874 üzenetére
Szia!
Mostanában több filmnél ( főleg 1080p -mkv-kat nézek dnla-ról hálón) szaggat-akadozik a gép, régen nem volt ilyen gondom. lehet hogy a bitratek növekedése okozza, van valmi más sw ami segíthet ezen vagy ez a hardver vége?, ill lehet valamilyen más hiba okán előforduló jelenség
köszi
AtiÜdvözlettel: Attila
-
Schatt
csendes tag
Ez csak azért szomorú mert mert a régebbi LG tv-men is kevésbé akad a film, csak tvk ugye nem tudnak feliratot váltani a hálózaton (bár az újabb néha azt is tudja), viszont hiába a hang és feliratválasztás ha nem tudom nézni a filmet - akkor ágyó asus? A cél ugye az lenne, hogy a táron a film amit akár több szobában is meg lehet nézni...
Visszatérve a kérdésre más sw sem tud ezen segíteni szerintetek?
lecsekkolom hdd-vel de ha azzal jól is müxik nem vagyok kint a vízből, csak ha full hd tvken 720as filmeket nézek az asus miatt persze lassan azok bitrátája is ki fogja ütniÜdvözlettel: Attila
-
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Most tervezek egy külső DVD lejátszót venni hozzá, és ezt néztem ki: ASUS SDRW-08D2S-U.
Főként DVD filmeket játszanék le vele, kb. 50% arányban gyári lemezt, és 50%-ban írt változatot. gondolom nem lehet ezzel probléma, tehát működni fog szépen. A gyári 1.40P firmware van rajta, de lecserélem az 1.41-re, ha már az a legutolsó.
Az asztali DVD lejátszót pedig elküldöm nyugdíjba, azzal sajnos a gyári lemezek néha akadósak, plusz a kimenetek hiánya miatt is nehézkesebb a használata.
Megvehetem nyugodtan?no brain, no problem
-
Zolee11
senior tag
válasz Zolee11 #5059 üzenetére
No akkor meg is válaszolom a kérdést.
Sajnos az az O!play media lejátszók a BDS blu-ray lejátszókat kivéve nem rendelkeznek a védett tartalmak lejátszásához szükséges licenszekkel. Próbáltam custom firmware-el is, de az sem segít. Állítólag lenne megoldás, amit a mosservice-en keresztül lehetne használni, de akik kipróbálta, annak kb. 50%-os sikert hozott, egy részét lejátszotta utána, más részét utána sem, tehát jelenleg nincs 100%-os megoldás.
Bizonyos lemezeket (gyáriakról beszélek) le tud játszani, bizonyos lemezeket nem. Amit le tud játszani, azt a gyári firmware is le tudja játszani.
Ez számomra nem megoldás, marad az, hogy majd beszerzek egy blu-ray lejátszót, addig meg marad a lassan 10 éves asztali dvd lejátszó, mert az viszi mindegyiket... röhej.no brain, no problem
-
Tulku
veterán
Egy láma kérdés: csak patch-elt firm-mel nézhető a youtube a HDP-R1-en vagy van vmi más lehetőség is?
Köszönöm a választ!
-
dina77
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kellene...
Már rég használok egy Asus HDPR-1 lejátszót. Ezen volt fent egy frissített frimware. Sajnos történt egy véletlen lekapcsolás, azóta nem indult el. Gondoltam frissíttem. Igen sikerült ,de a szentnek sem találom melyik frim volt az.
Tehát oplay hdpr1 a készülék, PAL rendszer és barna hátterű menüje volt.
Segítsetek, fontos volna-köszönöm. -
szabog74
aktív tag
-
dina77
csendes tag
válasz szabog74 #5065 üzenetére
R2-es lehet, az jó - de sajnos nem tudom letölteni. A link nem működik... időtúllépésre kidob az oldal. Tudnál abban segítteni, honnan lehet letölteni, vagy ha Neked megvan elküldenéd , ha kell adok mailcímet. Sokat segítenél. Az a helyzet tuti letöltöttem én is, de nincs meg, lehet töröltem-nem most foglalkoztam vele. Sajnos.
Köszönöm, ha segítesz.[ Szerkesztve ]
-
gojko.m
senior tag
amp_r12_nogui firmware + HD2 1.12.06 rev 6 Brown grafikus felület
[ Szerkesztve ]
-
dina77
csendes tag
Annak idején innen töltöttem le, az R1-hez azt hiszem talán az utolsó előttit. Az utolsót letöltöttem, felraktam, de nem ezt keresem...sajnos a barna menüsset nem találom.
https://sites.google.com/site/asoplay/r1-firmware
Sajnos a link nem működik-időtúllépés miatt megszakad...
Szájbarágósan, ha nem nagy kérés, mert nem nagyon értek hozzá. -
gojko.m
senior tag
Ezt: http://www.moservices.org/forum/download/file.php?id=5913
Ha ez fent van, akkor kapsz egy fapados felületet. Innét a skin lista frissítése után fel tudod telepíteni a HD2-es grafikus felületet. -
gojko.m
senior tag
Azért fogadott fura kép, mert a nogui firmware - ahogy a neve is mutatja - nem grafikus felület. Innét csak linux terminált tudsz nyitni és - ami nekünk fontosabb - grafikus felületeket (skin-eket) tudsz telepíteni internet kapcsolaton keresztül. Ezek a skinek igazából az O!Play HDP-R1/R3 lejátszóhoz készült módosított firmware-ek. És a nogui-val az összes ilyen firmware-ből válogathatsz és kedvedre telepítheted azokat.
Pl. a HD2 1.12.06 rev 6 skin (firmware) így telepíthető:
- Frissíted a lejátszódon a frimware-t az amp_r12_nogui-val a szokásos módon (pl. hard reset)
- Válaszd ki a Reload skin (direct) sort és nyomd meg a távirányítódon OK-t. Ezzel frissíted a választható skin-ek listáját.
- A frissített skin listából válaszd ki a HD2 1.12.06rev6 - Brown-t és nyomj OK-t. Ekkor letöltődik a kiválasztott skin. A folyamatot nyomonkövetheted a képernyő jobb felső sarkában (finished ...%).
- Ha a skin letöltődött és feltelepült, a lejátszó újraindul az új grafikus felülettel. -
dina77
csendes tag
válasz gojko.m #5074 üzenetére
Szia!
Nem voltam itthon, csak most látom, h. írtál. Akkor lehet jó volt az csak megijedtem amikor végzett a frim frissítéssel.
Megpróbálom, de csak holnap este tudom. Írok-remélem sikerül.
Azt látom milyen lesz a letölteni kívánt skin, vagy csak ha lejött és települt. Vagy neten meg lehet nézni melyik milyen. Mondjuk nekem ha olyan mint ami fent van a másikon az szuper. De lehet van ettől azóta már jobb is...
THX. -
gojko.m
senior tag
A skin-ek közt navigálva láthatsz előképet a nogui-ban. De persze csak telepítés és kipróbálás után fog kiderülni melyik fw mit tud, hogyan néz ki, hogyan viselkedik, tetszik-e neked. Ha valamelyik skin nem tetszik lehet másikat telepíteni, váltani köztük, törölni stb... Ez az AMP firmware-k (egyik) szépsége.
A skin listát frissítve mindig a legfrissebb fw-ket látod.[ Szerkesztve ]
-
Zahire
tag
Egy kis segítséget kérek !
Az Asus elég sok mkv fájlt nagyon gyorsan játszik le, nem normál sebességgel.Van olyan is, amit normál sebességgel kezd játszani,de mihelyst beletekerek elkezd rohanni mint az őrült, és nem lehet megállítani.Firmware probléma lehet ?
-
atomchicken
tag
Sziasztok!
Annak ellenére, hogy az Asus O!Play HDP-R1 típusú médialejátszó 2009-es kiadású, megéri még most beruházni egyre? 6 ezer forintért jutnék hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
dina77
csendes tag
válasz gojko.m #5076 üzenetére
Szia!
Bocs, hogy csak most, de nem volt rá időm.
Megcsináltam, hála Neked minden rendben működik. Megvan a barna Skin, ezt kerestem-köszönöm.
Azonban egy-két kérdés:
-ha a Skin selector opciónál kiválasztok egy másik felületet újraindul, aztán megint és megint. Ezt csinálja, nem is tudtam megállítani, újra telepítettem, úgy jó, de most nem merek próbálkozni. Ez miért van és lehet e kezdeni valamit ellene. Lehet nem a lejátszóra valót választottam ki? Ha ez a gond honnan lehet tudni mi jó HDP-R1 -re?
-ha egy másik Skint szeretnék letölteni-telepíteni hogyan jutok vissza az általad írt Linux-os felületre? Ezt csak Hard Reset-tel lehet megtenni vagy van egyszerűbb módja is.
Köszönöm, hogy segítettél, jó pihenést kívánok! -
Pferi
senior tag
válasz atomchicken #5079 üzenetére
Szia!
Én 4 éve használom, eredeti firmware-val, es még nem volt olyan film amit ne tudtam volna lejátszani. Megtehetném hogy lecseréljem egy újabbra, nagyobb tudásúra de ez is tökéletes NEKEM. Van hozzá egy 1 tbyte-os hordozható kis hdd-m, arról játszok le mindent. Akinek nincs különösebb igénye annak sztem még most is jó vétel.Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
Kicsirics77
veterán
válasz atomchicken #5079 üzenetére
Annyiért mindenképpen.
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
dina77
csendes tag
válasz Kicsirics77 #5082 üzenetére
Több évvel ezelőtt vettem annó még 19K-ért. Akkoriban sem számított drágának. Azóta jelent meg több frissítés rá, amivel ma is használom. Most vettem egy másodikat is, mert nem akartam hurcolni. Hálózati lejátszóként használom őket. Mindent visz, 3D is megy rajta, néha napján megfagy, ekkor újraindítom és megy, de melyikkel nincs ilyen!
Összegezve ennyiért ajándék... én 9 ért vettem, de mint az új. Tökéletesen működik és hála a segítőkész embereknek- gojko.m- most már azzal a felülettel, amivel szerettem volna. -
gojko.m
senior tag
A Skin selector-ban található skinek mind az R1/R3 lejátszóhoz készültek, vagyis mindegyiknek működnie kell. Én még nem tapasztaltam az általad leírt hibát. Próbáld meg, hogy nem a lejátszón váltasz skin-t. Írd be a böngésződbe (PC-n vagy tableten, stb.) a lejátszód IP címét, majd Resources > Skin selector. Itt a skin nevére klikkelve választhatsz parancsot.
Esetleg még a moS3 modulokat is lefrissítheted, mert lehet hogy már készült hibajavítás a skin selector ezen hibájához. Frissítés a böngészős beállítópanelen: moServices > Modules, majd klikkelj először az Update repository list ikonra, ezután klikkelj az Update all modules ikonra.
-
-
-
dina77
csendes tag
válasz gojko.m #5089 üzenetére
Igen, láttam mennyi a szabad hely.
Szerintem nem piszkálom tovább, most egy másikkal megy. Teljesen jó, úgysem változtatja az ember minden nap. Nem ez a lényeg, de jól néz ki...
Ami a profilodnál meg van adva mail az érvényes? Azért jó ha feljegyzi az ember azt.
Köszönöm, sokat segítettél, szép estét kívánok.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
gojko.m
senior tag
Egy privát üzenetváltásban merült fel, hogy az HDP-R1 lejátszón jó lenne megtartani legutolsó gyári frissítést, de jó lenne moServices is a lejátszóra az online tartalmak miatt (pl. youtube, shoutcast rádió, stb.). Mivel mást is érdekelhet, ide is leírnám a válaszom:
Ha a felrakod a legutóbbi AMP firmware-t (amp_r12_nogui) és aztán telepíted a segítségével a HDP R1 141 PAL skin-t, akkor lényegében van egy lejátszód, amin 1.41P verziós gyári firmware van beépített moServices 3-mal.
Tehát a képlet ( ):
amp_r12_nogui firmware + HDP R1 141 PAL skin = 1.41P gyári firmware + moS3 -
dina77
csendes tag
Szép estét!
Felmerült 1 kérdés-hátha volna rá megoldás.
A meghajtó tartalmát megjelenítve lehet váltani?
Tehát pl. letöltés dátuma, vagy ABC sorrend-ilyesmire gondolok. Most nem nagyon tudom eldönteni mi alapján listázza a dolgokat, de elég sokára lehet így megtalálni, amit az ember keres.
Köszönöm szépen-előre is. -
vonalzoo
csendes tag
válasz gojko.m #5096 üzenetére
Így van, ABC-sorrendbe rakja, bár FW függő volt, hogy vegyesen a könyvtárakat és fájlokat, vagy először a könyvtárakat, utána a fájlokat listázza ki, és persze megkülönbözteti a kisbetűt-nagybetűt.
Viszont hálózati meghajtón nekem össze-vissza listázta ki, csak firmware frissítés segített rajta. -
dina77
csendes tag
válasz vonalzoo #5097 üzenetére
Így van-össze vissza rakja ki... és ez nem túl jó. A menüben van lehetőség a "Rendezés"-re, de akár mit választok ki hatástalan, sajnos.
Csak frim. frissítés segített rajta? És melyik frimware-nél működik ez a lehetőség?
Igazából nekem az időbeni összerendezés teljesen jó volna[ Szerkesztve ]
-
gojko.m
senior tag
válasz Apa+Fia #5099 üzenetére
A firmware letöltése és pendrive-ra másolása:
- Töltsd le az amp_r12_nogui firmware-t: amp_r12_nogui.zip
- Csomagold ki az install.img fájlt a letöltött .zip-ből.
- Egy pendrive-ot formázz meg FAT vagy FAT32 fájlrendszerűre
- Másold át az install.img-t a pendrive-ra (a gyökérkönyvtárba)Hard reset:
- A bekapcsolt állapotú O!Play-be dugd be a pendrive-ot.
- Áramtalanítsd az O!Play-t (húzzd ki a tápkábelt az O!Play hátuljából).
- Várj pár másodpercet, majd a reset gomb (az USB és eSATA csatlakozó között található) nyomva tartása közben dugd vissza a tápkábelt.
- A lejátszó ekkor újraindul, majd angolul kiírja, hogy felkészül a frissítésre, ekkorra engedd el a reset gombot. Ez egy ideig eltarthat, türelem! Aztán ha kész, utána folyamatsáv jelzi, hogy hol tart a frissítés, majd magától újraindul az új firmware-rel a masina.Grafikus felhasználói felület (GUI vagy skin) telepítése:
- Ellenőrizd, hogy hálózatra van-e kötve a lejátszód (LAN csatlakozón keresztül legyen összekötve a routerrel).
- Válaszd ki a Reload skin (direct) sort és nyomd meg a távirányítódon OK-t. Ezzel frissíted a választható skin-ek listáját.
- A frissített skin listából válaszd ki a neked szimpatikus grafikus felületet és nyomj OK-t. Ekkor letöltődik a kiválasztott skin. A folyamatot nyomonkövetheted a képernyő jobb felső sarkában (finished ...%).
- Ha a skin letöltődött és feltelepült, a lejátszó újraindul a grafikus felülettel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- Vicces képek
- Diablo IV
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Formula-1
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest