Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gojko.m
senior tag
"A filmek tallózása közben fagyott le. A telepítés teljesen rendben zajlott. Úgynéz ki, hogy volt egy vagy két fájl a hdd-n és az okozta."
Nálam egy-két internetről letöltött .jpg képfájl okozott fagyást.
Ugyanis a filmek mellé be szoktam másolni a film poszterét, hogy thumbnails nézetben könnyebben tallózzak köztük. Na ilyenkor, ha "nem tetszett" a lejátszónak a kép, akkor indíthattam újra.
Mivel jobb megoldást még nem találtam, ezért először újra elmentem (esetleg előtte átméretezem) a képeket egy képszerkesztővel (IrfanView). Ezekkel a képekkel már semmi probléma....és ez válasz lenne a másik kérdésedre is:
"Azt hogyan lehet megoldani, hogy mondjuk a filmeknek mutassa a borítóját?"
Thumbnails nézethez nyomd meg a hangjegy gombot a távirányítón és válaszd ki ezt a nézetet. Ha előtte beraktál egy képet a film mappájába, akkor azt láthatod a mappa ikon helyén.
-
Zolee11
senior tag
válasz RtgLaci #5392 üzenetére
Milyen accountot használsz a bejelentkezéshez? Rendszergazdai, vagy sima user? Biztos, hogy a felhasználó nem lett törölve, vagy letiltva? Hozz létre egy újat és próbálj azzal belépni.
Első körben én ilyesmi hibára tippelnék. Én is így használom, és gond nélkül működik.(#5397) gojko.m
Köszi az infót, valóban, a 2. letöltési lehetőség a régi bootcode-os készülékekre készült. Az viszont nem derül ki mit jelent pontosan a régi.Közben én is tesztelgettem, figyeltem az eszköz működését, és úgy tűnik, hogy az erősítő is közre játszik abban, ha hosszabb ideig használaton kívül van bekapcsolva a készülék, akkor ismeretlen jel lesz a tv-n látható hibaüzenet. Ha csak az erősítőt kapcsolom ki, majd be, akkor visszajön a kép (is). A rendszer így van összekötve: media lejátszó --HDMI--> erősítő --HDMI--> TV
Esetleg még az lehet, hogy x idő után valamilyen készenléti üzemmódba kapcsol a lejátszó, amit nem ismer fel az erősítő, és ledobja az ékszíjat.no brain, no problem
-
gojko.m
senior tag
válasz Zolee11 #5405 üzenetére
"...valóban, a 2. letöltési lehetőség a régi bootcode-os készülékekre készült. Az viszont nem derül ki mit jelent pontosan a régi. "
Szerintem, a 18 alatti bootcode-os készülékekről lehet szó. A 18 volt a vízválasztó, onnét kezdve működött a hard reset. 18-tól kisebb bootcode-nál csak soft resettel lehetett feltenni a fw frissítéseket.
-
Zolee11
senior tag
Szerintem túl nagy a bitráta, valószínűleg az is nehezíti a dolgot, hogy isobol dolgozik, azaz ez is erőforrást emészt fel, de ennek e mértékét nem tudom. Viszont ha 50 gigás isokat használsz, akkor simán lehet a túl magas bitráta miatti akadás.
Illetve itt már a 100Mbit-es hálózat is szűk keresztmetszet, mivel az eszközben 100Mbit-es hálókártya van. Ha 50 gigával számolunk, és 2 órával az konstans 7,11 Mbyte/s, még épp belefér, ha nem változik a bitráta.Esetleg ezekkel próbálkozhatsz tesztelni: [link]
Szerk. Most látom, hogy a BD25 iso is akadozik... hát lehet az iso-ban való mókázás több erőforrás igényel mint gondolnánk.
[ Szerkesztve ]
no brain, no problem
-
RtgLaci
tag
válasz Zolee11 #5405 üzenetére
Kedves Zolee11!
Köszi, hogy válaszoltál! Próbáltam admin szinten és sima userként, hoztam létre új felhasználót jelszóval és anélkül... nem segített. Pffff... Nekem is tökéletesen működött, aztán egyszercsak minden előjel nélkül egy nap megmakacsolta magát. Tanácstalan vagyok. Még szerencse, hogy van egy androidos "kocka-TV" boxom, az csont nélkül-jelszó nélkül rácsatlakozik a NAS-ra UPNP módban és tudok videót nézni a TV-n
Erről jutott eszembe, hogy az ASUS-on nem akar UPNP eszközként megjelenni a NAS, pedig engedélyezve van és a másik eszközön ott is van. Sajnálom a dolgot, mert az ASUS mégiscsak jobb minőségű szerkezet.
Ha van még ötleted, szívesen kipróbálok bármit
Üdv. LaciAngol nyelvleckéket adok - veszek :) <<Xiaomi Mi 10T... :)>>
-
gojko.m
senior tag
Általában 1080 képpont szélességűre méretezem át a JPG képeket az IrfanView-val.
Nem derült még ki számomra, hogy pontosan mi a probléma thumbnail nézetben bizonyos képekkel. Eleinte úgy tűnt, hogy a lejátszó a kb. 2MB-nál nagyobb képfájlokkal nem boldogul, de volt hogy kisebbekkel sem. Inkább arra gondolok, hogy a szabványos JPG-től eltérő képekkel lehet gond, amit a PC-s szoftverek (böngészők, képszerkesztők) kezelnek, de lejátszó szoftvere nem birkózik meg vele. A módosításon átesett képek viszont újra kezelhető, szabványos formában kerülnek elmentésre.
[ Szerkesztve ]
-
CAB85
tag
válasz Zolee11 #5408 üzenetére
Köszönöm!
Valószínűleg a tartalommal van a gond. A jó minőségű BD25 BD50 és nagyaobb mkv-k akadoznak csak. Vagy a 100-as lan csati miatt, vagy tényleg a lejátszóban lévő proci miatt. Külső HDD-ről ugyanazok a fájlok ugyanazokon a pontokon akadnak. Pl A Star Trek - mindenen túl látványos részei, sok mozgás nagy felbontáson.
Sajnos ehhez már egy erősebb lejátszó kell majd. Remélem a NAS-t nemkell majd cserélni
ASUS ROG STRIX Z370-H Intel I9-9900k Corsair H110i GTX 2x8 GB Patriot RGB DDR4 2666MHz ASUS STRIX GTX 1080 Ti NZXT H440 black/orange 250GB Samsung NVME M.2 SSD 1TB WD Blue Akracing Nitro
-
oszy
veterán
válasz gojko.m #5412 üzenetére
Köszönöm! Az osx megtekintőjével átméretezem 1080 szélességűre és működik. Meg filmnézés közben találtam egy elég jó menüt, ami a hangjegy billentyűt megnyomásával jött elő.
Viszont nézetet én nem tudok váltani a nagyító gombbal. Nem reagál. amp r13 nogui
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
gojko.m
senior tag
Működik más mérettel is. Inkább csak azért választottam az 1080kp szélességet, mert a tv képernyőn jó minőséget ad teljes méretben is, viszont kicsi (1MB alatt) marad a fájlméret.
Számomra az ugrás a videóban (GOTO) funkció bizonyult a leghasznosabbnak. De egy elrontott képaránnyal készült videónál, jól jöhet a szabad méretezés is.
Nálam működik a nagyító gomb. 6 lépésben lehet zoom-olni. Talán, nézz szét a video beállítások közt nincs-e valami átállítva.
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
válasz gojko.m #5415 üzenetére
Videó alatt működik, csak nézetváltásra nem tudom használni. Mintha azt írtad volna azzal kell nézetet váltani.
Az megoldható, hogy leválassza a külső hdd-t? Mert az sehogy nem megy neki őgy hallom. Próbáltam menüből kikapcsolni a gépet és a távirányító power gombjával is, de "csűnyán" áll le a hdd.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
kennyke
aktív tag
Sziasztok,
Kis kegítségre lenne szükségem.
Adott egy HD2 lejátszó, amit ha bekapcsolok, az Asus logó után nem csinál semmit.
Olvasgattam, hogy putty -on keresztül kellene újra frissítettem, de nem tudok hozzá csatlakozni, mert nem tudom az IP címét. Ezt hogy tudnám kideríteni?Köszönöm!
-
kennyke
aktív tag
válasz Kicsirics77 #5420 üzenetére
hogy ez nem jutott eszembe...
köszi!
-
kennyke
aktív tag
válasz gojko.m #5422 üzenetére
Azt megpróbáltam, de lehet, hogy nem jó file-al, mert nem csinált semmit.
Konkrétan ezt tettem a pendrivera: HD2_FW_115_boot_26.zip
Az Asus oldalán lévő firmware-el is lehet, vagy máshonnan kell letölteni?Amúgy ezen az oldalon már nem jók a linkek?
https://sites.google.com/site/asoplay/letoltesek -
gojko.m
senior tag
válasz kennyke #5423 üzenetére
"Amúgy ezen az oldalon már nem jók a linkek?
https://sites.google.com/site/asoplay/letoltesek"Ezen az oldalon HDP-R1/R3 lejátszókhoz készült fw-ek vannak (pontosabban voltak). Ha nem akarsz féltéglát csinálni a lejátszódból, akkor érdemes pontosan utánajárni, hogy melyik firmware rakható fel rá. Első körben a gyárival kéne próbálkozni.
[ Szerkesztve ]
-
Zolee11
senior tag
válasz RtgLaci #5411 üzenetére
A plusz információk alapján még arra tippelnék, hogy abszolúte nem látja a NAS-t. Tehát nem is az account-tal van a probléma. Ha a hálózatok alatt megnyitod az adott munkacsoportot, akkor látható a NAS? Ugye itt csatlakoztál a legelső alkalommal is itt kért felhasználót, jelszót, amit megadtál, és mentetted.
Ha itt nem látod, akkor lehet a routerben mászott el valami, vagy a NAS beállításaiban, érdemes lenne PC-vel is ellenőrizni, hogy látható-e a NAS. upnp alatt is ott kellene lennie, ahogy a másik box látja is. Ha van PC/Noti, akkor meg kellene osztani valamit rajta, azt látja-e? Magát a pc/noti látható? Ha csak az oplay nem látja, akkor IP címet cserélni, mást adni neki fixen, ha az sem jön be, akkor valami gáz lehet magával a lejátszóval, esetleg egy fw reinstall.no brain, no problem
-
gojko.m
senior tag
Ebben nem igazán tudok tanácsot adni. A lejátszóm LAN kábelen keresztül csatlakozik a router-hez. Külső USB-s wifi eszközzel még nem próbáltam. De ha jól értem, ezen az orosz fórumon azt írják, hogy pl. a D-Link DWA-131 hálózati USB adapter használható az R1-es lejátszókhoz.
[ Szerkesztve ]
-
piocasember
tag
Sziasztok! Telepítettem a amp_r13_nogui.zip-et. Odáig eljutok, hogy "Reload skin", ám alatta a Nogui felirat piros és ha rámegyek és megnyomom az OK-t nem történik semmi. A képernyő jobb alsó sarkában látszik egy kis ablak, amiben valószínűleg a skinek listája van, de nem tudok odanavigálni. Routerből a LAN kábelt rádugtam és a netem is működik. Hol ronthattam el? Tudom, ott, hogy belekezdtem :-)
-
piocasember
tag
Bocs, tárgytalan. Harmadikra sikerült, (nem tudom mit csináltam másképp, mert ugyanúgy ki-be kapcsoltam), de már ne tudom törölni a hozzászólást.
-
FoxPuppy
tag
sziasztok
DLNA-val valaki használja sikeresen?
-
bladegery
senior tag
Sziasztok!
Nektek halozatrol mit bir a joszag?
Van egy gyengusz nasom, de nem vagyok bisztos benne hogy a kis asus tud ennyit halorol, vagy a nasrol nem tud eleg gyorsan olvasni.
Toltottem innen video mintakat kulonbozo bitratekkel. A 25 mbps mar szaggat halorol, de usbrol nem.
Valaki esetleg ki tudna probalni, vagy megosztani a tapasztalatokat?Szerk: Probaltam geprol megosztani halozaton, de azt meg nem akarta latni.
[ Szerkesztve ]
gergely-szabo.com
-
kisgyerek85
senior tag
válasz bladegery #5432 üzenetére
Szia!
Nagyon régen teszteltem a kis asus hálózati tudását. Anno töltöttem le programot is, talán bitrate viewer a neve. Ez egy olyan program, hogy végigszkenneli a videófáljt és megmutatja a legmagasabb bitrátát tartalmazó jelenetet. Talán 35Mbit volt a max amit még áttolt akadás mentesen.
Az asus hálózatának itt a végpontja.
Ha nick nevem alapján keresel ebben a topicba, akkor szerintem ezekről a gondolatokról találsz is hozzászólást tőlem.[ Szerkesztve ]
-
bladegery
senior tag
válasz kisgyerek85 #5433 üzenetére
Atolvasgattam a kommenteid, akkor nem a lejatszoval lesz a gond, hanem a nassal vagy a halozattal.
Mar jo reg nem nezegettem nas(D-Link DNS-320) sebessegeket, most megneztem es 7 mb/s korul vol. Azert ennel jobbra emlekszem ugyhogy ottanajarok. Koszi.gergely-szabo.com
-
bladegery
senior tag
válasz kisgyerek85 #5433 üzenetére
Na bekapcsoltam az upnp-t a nason es igy mar a 30-asat is megeszi. Hallottam mar hogy nagyon rossz hatekonysaggal dolgozik a samba, de nem gondoltam volna hogy itt is szamitani fog. Mindenesetre meg probalok a nason is gyorsitani.
gergely-szabo.com
-
wagi
senior tag
Youtube nálam nem akar menni amp_r12
Nálatok jó?
-
FoxPuppy
tag
sziasztok!
HD2-re ki , milyen FW-t ajánl , használ ???
Köszönöm!
üdv
-
wagi
senior tag
csináltam egy sebességtesztet
amp_r13
vrt gui 6.27 251012jellyfish-45-mbps-hd-h264.mkv - OK
jellyfish-50-mbps-hd-h264.mkv - néha akad
jellyfish-55-mbps-hd-h264.mkv - folyamatosan akad -
gojko.m
senior tag
válasz FoxPuppy #5443 üzenetére
Szia!
A HD2-nek van saját topickja is a Prohardveren: ASUS O! Play HD2
Valószínűleg, ott több HD2 tulaj tudna válaszolni a kérdésedre....de, ha már így rákérdeztél...
A HD2 gyári firmware-t itt találod: Illesztőprogram & Alkalmazások
Ha esetleg az AMP fw-t szeretnéd kipróbálni (saját felelősségre!), akkor előtte mindenképp alaposan nézd át az ezzel kapcsolatos angol nyelvű FAQ-t: Before installing the AMP firmware on ASUS R1, R3, HD2
[ Szerkesztve ]
-
gojko.m
senior tag
válasz FoxPuppy #5448 üzenetére
"amúgy ha az AMP hiba nélkül felmegy , akkor nem stabil vagy mi a baj vele?"
Nincs semmi probléma az AMP firmware-rel. Elég univerzálisra sikeredett ahhoz, hogy a legtöbb Realtek RTD1073 és RTD1283 chipset-tel szerelt lejátszón működjön. Inkább azzal van a gond, hogyha mégse működne a lejátszódon, akkor utána könnyen vissza tudod-e rakni a jól működő firmware-t (pl. az utolsó gyári fw-t), vagy marad féltégla a készüléked.
Ha tudja a lejátszód a hard reset-et (újabb bootcode esetén), akkor általában könnyen cserélgetheted a fw-eket. Még akkor is, ha valamelyik nem indulna el a lejátszódon. Viszont a régebbi bootcode esetén csak a soft reset működik. Soft resetnél pedig elengedhetetlen, hogy működőképes fw legyen a lejátszón, mert egyébként nem tudsz neki parancsokat adni a telnet programmal.
Szóval, régi bootcode-os készüléken először érdemes bootcode-ot frissíteni, azaz hard reset képessé tenni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Formula-1
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest