- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToMmY_hun
senior tag
Nekem is van egy ilyen gépem, és én nagyon meg vagyok vele elégedve. Igaz, annyit nem adtam volna érte, amennyi az új ára volt, nagyjából a 60% az, ami szerintem reális érte. Ettől függetlenül alkalmi játékosnak régebbi játékok full grafikán való futtatására tökéletes. UT3-mal szoktam szórakozni rajta, az megy FHD-ban fix 60 fps-sel full grafikán. Nyilván ez nem egy mai játék, de nekem teljesen elegendő a szórakozásra.

A melegedés nálam is jelen van, de hűtőpadon remélhetőleg rendben lesz.
-
BüszkeeSAAAS
tag
Nos olvasgattam a hozzászólásokat kapott hideget meleget ez a gép ,de úgy látom főleg inkább hideget. Én vásároltam is egyet belőle ez alapból 250-s SSD vel volt szerelve G501FW104D széria. Soha nem volt még laptopom főleg nem gamer vagy annak "csúfolt" nem is szerettem őket soha főleg az áruk miatt. Végső soron azért döntöttem emellett a gép mellett mert:
1. elég sokat ingázom munkahely-lakhely Németország-Magyarország fontos a mobilitás
2. "nyugati szerelő" vagyok és bár nem vet fel a pénz ,de megengedhetem magamnak
3. tanácsolták mert 1,5-2 év múlva kisebb értékcsökkenéssel jár ,mint egy 300-350 körüli PCSzóval ezek voltak az indokok amik miatt a laptop mellett döntöttem.
Én a sajátomhoz 340-ért jutottam hozzá windows nélkül az további 20 volt +10 egy külső dwd olvasó.Tapasztalatok:
Külsejét tekintve tényleg szép lett egyetlen hibája ,hogy gyűjti az ujjlenyomatokat, egyébként letisztult tetszetős megjelenése van.A kijelzője nagyon szép a betekintési szöge nagy a matt kijelző abszolúte bejön nekem.
Melegedés, elég sok hozzászólásban olvastam szendvics sütő, rezsó stb. Mások laptopjával én is tapasztaltam ezt, de ebben az esetben el lehet felejteni. Mindössze a billentyűzet feletti kb 2 cm-es sáv hevül fel terhelés (játék) közben sehol máshol a billentyűzet is max enyhén langyos a touchpad körül szinte hideg...
A teljesítmény sajnos elmarad attól amit vártam.
Nem bántam meg ,de nem is vagyok elégedett ettől függetlenül szeretem, kompromisszumos megoldás ha valóban jó áron fogom tudni majd eladni akkor mindenképp megérte.
Annak aki sokat utazik hurcolássza a gépét ,de ezek mellett szeretne játszani is és persze nem utolsó sorban megengedhet magának + 80 rugót annak szerintem jó választás. Nem magyar pénztárcának való sajnos...
A Witcher 3-om jelenlegi beállítások ezek mellett 26-31 Fps, még megjegyezném ,hogy van értelme a laptophűtésnek, észrevehető a teljesítmény különbség cooler-el és anélkül!
-
Percy
csendes tag
Még mindig nincs meg a Samsung NP880Z5E utódja...
-
misx
senior tag
"A ma kapható midi házak igazán nem foglalnak sok helyet, le lehet rakni őket a padlóra is."
Egy fenét nem. Nekem pl. az asztal alá fél centi híján pont nem férne be (a fiókos oldalon). Igaz nem ezért van most notebook-om, de ha egyszer asztali PC-t veszek, csakis MicroATX házzal, az olcsóbb alaplapok többsége amúgy is ilyen.
Hordozhatóság nálam kimerül abban, hogy nem kell állandóan egy asztalnál görnyedni, simán átrakom az ágyra, vagy kiviszem az udvarra, stb. De a több százezres játékbuziknak szánt gépnek én sem látom az értelmét. Pár éves játékokkal fele ennyiért kapható gépen is vígan eljátszol, de az enyémen (Probook450/HD8750) még a GTA 5 is megy. Igaz a kijelzője elég tré, de pont ez a játék a külső 22-es monitoron még 1366x768-ban is jól néz ki, elég jól skáláz a monitor (LG). De az AC2 FullHD-ben repesztett, mint az álom.
Össze tudnék én állítani asztalit, de heti 4-5 óra játékért egy helyhez kötve nem biztos, hogy megéri. Persze lehet majd egyszer újra ez lesz az igényem, régen nekem is sokáig PC-m volt, akkor napi 2-4 órát játszottam és fizum sem volt annyi. -
Shifty01
aktív tag
Lehet csak én, de én hiányolom a jó kis hátsó "kipufogót"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mizu
aktív tag
Ebben aztán van cucc!
Mi az hogy alaplapra forrasztják a memóriát?
-
Kephamos
addikt
Az az értelme, hogy tudod hurcolni. Mellesleg, ha napi 10-16 órát "RPG"-zel (ami valami csihi-ouhi f@szság) akkor inkább egy orvoson kellene elgondolkozni, nem pedig azon, hogy jó-e egy ilyen laptop.
-----Mellesleg én is gondolkoztam egy játékos laptop beszerzésén, de lebeszéltem magam róla. Inkább veszek valami kicsi és könnyű gépet és megtartom a PC-t. Sajnos ezek a gamer gépek használhatatlanok nem otthoni környezetben, illetve baromira ocsmányak sajna. Nem tudom miért erőltetik ezt az elcsépelt piros-fekete bling-bling vonalat.
MK VII: Szólj, ha olyan telefonod van, amin lehet dolgozni Solid Edgeben egy 200 darabos összeszerelésen.
-
icp1970
senior tag
Komoly lapos.tetszik

-
_Atesz
addikt
Így van, az általad írt kütyüket találták ki arra, hogy ránézzünk valamelyik bula villantott-e valamit, ki zaklat hardveraprón, illetve ki-mit hazudik mint politikus, vagy mint időjós.

A hordozhatóság így leszűkül a nyaralóra (talán a vízzel kellene foglalkozni, hekk, vagy épp túrni kicsit a földet), kollégiumra (na, ki mer otthagyni egy notit, főleg ilyen drágát?), munkahelyre (igen, játszol? ki vagy rúgva!).
Szóval részemről elég szűk az a réteg, aki ésszerűen valóban erre szorulna. -
MK VII
veterán
Úgy látom hasonló az ízlésficamunk...

Noti soha semmilyen formában... Akkor inkább kibontom a falat vagy átépítem a lakást, hogy egy normális asztali elférjen benne bár mondjuk eddig sosem volt sehol gondom azzal, hogy nem fértem el egy komplett asztali konfiggal. Az az érv meg a mai világban már eléggé elcsépelt, hogy lehet cipelni és útközben is tudja használni... Ma már millió egy olyan telefon, tapipad létezik amivel útközben mindent meg lehet oldani ami nagyon fontos.. Mert útközben ki a fszom akar mondjuk CS-zni vagy Asetto Corsa-zni. Útközben én személy szerint utazni szeretek..
Szóval én sem értem meg azokat akik... noti noti noti noti, mert csak, mert a szomszédnak is az van és mert sok a költeni való pénzem.. És, mert szívesen kiad 3x annyi pénzt egy 3x gyengébb gépért, mert noti...
Hiába... Trend, divat, majomkodás... Ennyi ma már a noti.. Semmi több...
-
_Atesz
addikt
válasz
twollah1976
üzenetére
Mint ahogy az internet szolgáltató se írja. Nekem a digi 10ms alatt van, az összes többi felette.
-
_Atesz
addikt
Mindenkinek más a kompromisszum készsége. Nekem a kijelző (függőleges betekintési szög.. kicsit megdöntöm, már nem látom, beállítom, kihúzom magam, nem látom..), a billentyűzet, a sivító ventilátor már elég lenne ahhoz, hogy ki se nyitnám az ablakot és úgy vágnám ki rajta a gépet, vagy saját magam vetném le..

-
_Atesz
addikt
Igen, a helyhiány, ami talán még elfogadható kifogás egy notira.
Viszont ha már játszol vele és rákötsz egy egeret + billentyűt, akkor egy kis doboz + a vezetékek, amivel több helyet foglal. A ma kapható midi házak igazán nem foglalnak sok helyet, le lehet rakni őket a padlóra is. -
_Atesz
addikt
válasz
Alchemist
üzenetére
Mint írtad gamernek.. Viszont egy gamernek játékhoz akkor elég kell legyen a 100mbit-es átalakító, még nem láttam olyan játékot, ami akár 20mbit-nél többet igényelt volna.
Aki pedig tudja, hogy necces a hely a wifi sávok telítettsége miatt, az vagy nézzen asztali gépet, vagy ha már mindenképp noti, akkor lehet kapni gigabites usb átalakítót és megveszi. 420 ezres kiadás után az a 6-7 ezer ft már semmi.Ed3r_X_ : ez akkor válasz neked is. Amúgy multizok, de persze nem vagyok akkora balf*sz, hogy játékra notit használjak..

-
_Atesz
addikt
válasz
pusszycat
üzenetére
Akkor meg ugye adódik a kérdés, miért notit használsz? Azon kívül, hogy valamivel több helyet foglal egy asztali gép (monitorral, billentyűzettel..) és kicsit többet fogyaszt, nem értem minek kell notit venni, ha az ember nem hordozza.
A rosszabb nyomáspontú billentyűzet, a gagyi kijelzők (pláne egy jobbfajta IPS paneles monitorhoz viszonyítva), ahol is a 17" már hú de fasza, közben asztaliban alap a 22" és felfele ... és még had ne soroljam. Kész agyrém ez a manapság tapasztalható notebook vásárlási láz. A legtöbb ember, aki új gépet tervez igazából azt se tudja miért akar notit venni. Egy elfogadható magyarázat van, ha valaki cipeli. Nekem ez a "sok a vezeték" és hasonló kifogások, már idegesítőek.
Minderre hab a tortán az ilyen "gamer" notebookok. Nyomogathatod az 50 fokos billentyűt 420 ezerért és nem tud annyit, mint egy 200 ezres asztali gép.. -
Alchemist
addikt
Jó fél éve az asztalhoz ülve mindenképpen a LAN-t használjuk, mert a sűrűn lakott környéken kb. 40-50 SSID szórja meg a csatornákat (külön lehet anyázni ezért a UPC WiFree-t), még az 5 GHz-es sávon is telítettség van. A wifi néha leszakad és érezhetően laggol, ami böngészésnél kis kellemetlenség, de egy gamernek sikitófrász.
A wifi is egyre inkább arra az útra lép, mint a városi motorizáció: "araszolás a dugókban"... -
_Atesz
addikt
válasz
twollah1976
üzenetére
Mondjuk én ezt a LAN hisztit nem értem. Most komolyan, ki az, aki manapság egy notit vezetékkel köt a routerre?
Adtak hozzá vészesetre egy USB-s átalakítót, azzal be lehet konfigurálni a routert és csókolom. Ez nem vállalati gép, hanem "gamer". -
_Atesz
addikt
Azért az kemény, hogy mennyivel gyengébb a 960M a 860M-nél. Ideje lenne ezért a számozósdiért fenéken billenteni már az NVidiát..
-
twollah1976
őstag
A LAN kihagyasa szerintem eleg nagy melleloves.
Az atalakitoval a 10/100 se valami nagy kaland.
A masik kerdes, hogy mekkora az USB3 <-> LAN atalakitas kesleltetese.
WLANon jatszani meg... ...hat... ...aki komolyabban jatszik az inkabb keruli a WLANt. -
t72killer
titán
válasz
NEOSIGNAL
üzenetére
"nem akarok vitatkozni hogy "ennyiből milyen PC-t veszek" , de akkor is sok" - inkább releváns: ennyiből jobb ROG notebookot veszel GTX 970m grafikával!
-
NEOSIGNAL
tag
Érdekesnek találom ezeket a ROG masinákat.Irreálisan nagy árat kérnek érte, és itt nem akarok vitatkozni hogy "ennyiből milyen PC-t veszek" , de akkor is sok.A minap volt szerencsém megnézni két példányukat ezeknek a szendvicssütőknek és azt kell mondjam hogy szörnyű képük van.Főleg a 750-es szériának.Egész egyszerűen bóvli kinézete van mind amellett hogy baromira fénylik meg tükröződik.
-
Tikakukac
titán
-
Matexx99
tag
Ott hagytam abba, hogy a gpu néhány perc után visszavesz a teljesítményből. Normális hűtés nélkül tök felesleges egy ilyen konfig. Szvsz.
-
szabonagyur
félisten
Leírtam egyszer, innentől nem vagyok hajlandó ismételni magam.
Ha egy gépet kint veszel akkor kinti szervizhez tartozik. Hiába van itthon is szerviz, az esetek 90%-ban nem tudja fogadni sem, főleg ha mondjuk még olyan is a gép ami itthon nem kapható, ergo alkatrészük sem lesz hozzá.De nekem aztán mindegy ki mit vesz.
-
kkf
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
de miért is pontosan? miért ne lenne magyar gari? az MSI-nek van itt képviselete és szervize is tudtommal, és ugye fel van tűntetve, hogy 36 hónap háztól házig garancia.
te bizti bennfentes lehetsz, hogy ennek ellenére ilyen jól informált vagy

-
Jópofa ez az USB átalakitó, bár 15,6" méretben bőven elférne.
-
t72killer
titán
válasz
Tikakukac
üzenetére
"Csereberés papírgépek nem nagyon vannak főleg nem lesznek sajnos"
Jah, a dühítő, hogy kétlem, hogy valódi hely+súlymegtakarítás lenne a dolog mögött, hanem kemény üzlet. Mégis, mennyivel nyom többet/foglal többet egy rendes m.2 SSD mint egy forrasztott? vagy egy RAM...
-
t72killer
titán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Jah. Egy példa: első pillantásra megtetszett egy használt Zenbook i7-u procival,
aztán:
1. akksi beépített, jó drága+macerás újat beletenni (pedig rövid időn belül aktuális lenne, 2évesen árulja a tulaj)
2. RAM: 4gb forrasztott - ez egy i7-u mellett azért kevés lehet a közeljövőben
3. SSD: spéci csatija van, külön spéciről-m.2-re adaptert kell szerezni hozzá. -
RyanGiggs
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen az nekem is feltűnt mondjuk, hogy pl. utána lett felmatricázva!
Abszolút lehet igazad, hogy nem stimmelhet vmi azzal a bolttal.
Én még soha nem vásároltam tőlük, nincs tapasztalatom.
Nekem van 3 boltom ahonnan szoktam vásárolni... (iPon, Compker, Aqua)
Azt kb ennyi. Azért köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet.
-
szabonagyur
félisten
válasz
RyanGiggs
üzenetére
Én erre már nem tudok mit mondani...
A kommentek addig terjednek ki, hogy kivitték a gépeket (még szerencse...)
A probléma majd akkor jön amikor gariztatni kellene esetleg a gépet és megmondják, hogy köszi de vidd abba az országba ahol vették. Nézd csak meg van olyan komment is ahol leirják, hogy nem magyar billentyűzet, utólag lett matricázva...
Nem régi dolgokról beszélek, de ha nem hiszed nem hiszed, nekem aztán teljesen mindegy.
ui: elég durva cenzúra megy az ilyen oldalakon...

-
RyanGiggs
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Utána olvastam!
Mindenki szinte jókat ír róluk.
Egy-két hátrányt ugyan felsoroltak, de jelentéktelen(nek) tűnő dolgokat.
Lehet régebbi problémákra emlékszel, azóta fejlődhetett a cég. -
DithenS
senior tag
Csak egy egeret kell rátenni,kivéve ha nem stratégiaival nyomod mert oda jó a tapipad is.
Sok ember meg azért vesz ilyent mert megteheti,utálja ha 20 millió kábel tekereg ki a gépéből mint az én asztalimnál és szereti elrejteni ha nem használja,sokszor azért jó a laptop mert praktikus. -
MK VII
veterán
A boltban, hogy minél több réteget kihúzzanak a pénztárcádból, mert a világ pénze nem elég nekik.
De amúgy az is milyen tendencia már, hogy ráforrasztanak az alaplapra egy 4 vagy 8gb-os modult és utána van 1 rohadt szabad helyed amibe tehetsz utólag memóriát.. Áhh... Inkább törlöm is a topikot, mert csak felkúr az ilyen. Undorító gazdasági, pénz orientált társadalom. Pfujj...
-
davidsone
addikt
karcsú, másik értelemben is

-
Nekem még mindig előjön a kérdés, hogy 2015-ben ennyi pénzért hol van a 16/32 GB ram?
-
Alchemist
addikt
Egy újabb "spóruljunk ki belőle anyagot és adjuk drágán" minőségű értelmetlen termék.
Persze amíg lószar van, veréb is lesz... -
Tamás9x
őstag
Ennyiért karcsú mint grafikában mint minőségben ...
-
Ed3r_X_
nagyúr
A Tier 2 szint már nem emulál. Az a Tier 1, a Tier 2 szint már bindless, vagyis alacsony a többletterhelése a processzorra. Nyilván ami Tier 1-es, az el lesz ásva, mert emulációval gázos lesz a sebesség. A Tier 2 még jó lehet, aztán majd úgyis megtudjuk.
Tiled Resource szinten Tier 1-es csak.
Mondjuk most jövök rá, hogy ez baromira OFF itt, egy lapos topikban

-
katt777
félisten
Akkor nyilván bizonyítani sem tudod, csak következtetsz, szerintem roppant hibásan. Persze, Ladára is mondhatjuk, hogy Ferrari (csak hiányzik 4-8 henger meg pár apróság), de attól, hogy a GTX860 képes (emulálva) futtatni a DX12 kódot, még DX11-es marad, nem véletlenül szerepel minden mérvadó összeállításban DX11-esként.
Még az R9 M290X is csak Tier 1-es.Szerk: igen, olvastam én is. De évekkel ezelőtt nem készíthettek DX12-es hardvert, ezt, gondolom, te is belátod. Ezért kell a DX-nek visszafelé kompatibilisnek lennie. De majd, ha lesznek DX12-es játékok, úgyis nyilván visszatérünk rá.
rudi: Nem kell feltételeznem semmit a (nyilván nem véletlenül írt) cikket és az érveidet olvasva.
Bárki bármilyen statisztikát tud csinálni, csak megfelelően kell tálalni, éppen ez a lényeg. Tanultam marketinget is.
Pont a gyengébb vason játszóknak lenne jó a DX12, tehát éppen őket szívatják meg. Mondjuk ez is a cél, mert akinek van pénze erősebb vasra, annak már 970/980-as laptopja van, a többiek meg majd meglátják, nem véletlenül kell ezeket a cuccokat még W10/DX12 és az ezeket támogató játékok megjelenése előtt mind eladni..
De mint mondtam: majd te is meglátod.
Örülnék, ha tévednék, de szerintem most is a régi lemez pörög, mert eddig is bejött. -
Ed3r_X_
nagyúr
Épp erről ment a vita régebben valamelyik topikban azt hiszem, hogy a gyártók felmatricázhatják a termékeket, és mennyire valós, ha ráírják, hogy DX12. DX12 Ready simán lehet szerintem, attól mert 1-2 Feature Level "nem stimmel", még támogathatja.
Na mindegy is, felesleges a vita, makacsok vagyunk, az igazság félúton lesz.
-
Ed3r_X_
nagyúr
A 860M amire épül a 960M az egy első gen. Maxwell. Az meg DX 12 Tier 2 a bekötési modell alapján. Támogatja, nem is csak a Tier 1-es szintet, szóval rámondhatjuk, DX12-es. Miért is ne mondhatnánk? DX11-nél sincs tudtommal másképp, támogatja, DX11-es, kész.
Nincs 960M semmilyen gépemben, se 860M.
-
rudi
nagyúr
Ne feltételezgess az én anyagi érdekeimről, mert úgyis vaktában lövöldözöl és mellé találsz. Egyszerűen az a véleményem mindenféle odaképzelt anyagi vonzatok nélkül, hogy a szoftverfejlesztők nem fogják varázsütésre lesöpörni az aktuális hardvert a horizontról. Nézd meg ezt a statot, emiatt nem fogják. Nincs alátámasztva az az állításod semmivel, hogy a hardvergyártók sikerrel tudnák ráerőszakolni a gamerekre az újabb vasat. Igen, azok talán meg fogják tenni, akik a hardverre, meg a minden maxon játszásra gerjednek, de a "maradék" 90%-ot ez most is hidegen fogja hagyni.
-
katt777
félisten
Ott a linkelt lista (nyilván nem nézted meg), ahol a 960 DX11, nem is lehet más, mivel valójában egy kicsit meghúzott GTX860!
Tehát még csak nem is DX11.1 v. DX11.2. És tuningtól sem lesz DX12-es egy DX11-es VGA.
Hogy a DX12 képes kezelni, az megint a másik irány. Amit linkeltél, az nem bizonyítás. De fel kell tenni az nV Titan benchmarkot, aztán kiderül, mennyi igaz a DX12 marketingből, v. tesztelheted Overhead API-val is. Az majd bizonyít. 
Bőven elfogadhatóbb voltam szerintem is, mint te, ebben egyetértünk.

Azért az tényleg elismerésre méltó teljesítmény, amit a felhasználókkal műveltek a marketingesek, hogy a nem DX12 VGA-kat azoknak adják el.

-
Ed3r_X_
nagyúr
Mi nem DX12? Nézd már meg melyik kártya milyen bekötési szintet támogat, utána visszatérhetünk rá. Ami csak a Tier 1-et, Tier 2-t támogatja, az is ugyan úgy DX12-es. Vagy tán nem?

Szakmai érv, de semmit nem mondtál, én ellenben linkeltem bizonyítást. Akkor hogy is van ez?
A modoromra visszatérve még bőven elfogadhatóbb voltam szerintem, mint te.
-
katt777
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem én rugóztam rajta
Most éppen nincs olcsóbb, mert árgép is csak 1 forgalmazónál talált, így nehéz is (de jobbat hasonló áron mások is találtak). De ált. máshol olcsóbban szokott lenni minden itt ajánlott termék. Legutóbb éppen pár hifi cuccot találtunk nem kicsit jobb áron, mint itt, de hát mindenki szabadon eldöntheti, hol vásárol. 
-
t72killer
titán
Ja, a cikkben jó lenne egy konkrét link a múlt7 végi összefoglalóra: IGAZI ROG gamernoti gt 970m grafikával és feltételezhetően jó hűtéssel (gondolom az 5 kilót nem ólomballasztból hozták ki) 409eFT-ért! Annak, aki tényleg 400k körül áldozna mobilizálható játékra, sokkal jobban megéri.
-
szabonagyur
félisten
Ha most még nincs is olcsóbban (csak mert nem forgalmazzák), lesz.

Ezzel komolyan most mire mész? Persze, hogy lesz olcsóbban 1-2 héten belül vagy ha több helyen lesz, vagy akár kétes boltban. Beírtak egy árat és kész, nem tudom mit kell ezen rugózni, tuti lesz bolt ahol meg fél millió lesz.
-
katt777
félisten
Nem én közöltem en bloc a másikkal, hogy "hülyeség", amit ír.
Mindeközben leírod, hogy ami nem DX12, az mégis DX12, gratula.
Persze van, akivel mindent el lehet hitetni. Vegyél egy GTX960-nal szerelt laptopot, aztán majd meglátod, magam miatt nem aggódom. 
És nem, nem DX12-es (akkor sem, ha a templomban ezt mondják, vagy azok, akik érdekeltek a készletsöprésben). Inkább te nézd meg a tesztoldalt.
Szakmai érv nem trollkodás, nézz utána a szó jelentésének.
Szerk: Látom, kevered a szezont a fazonnal. Attól, hogy a DX támogatja a régebbi VGA-kat, azok még nem fogják támogatni a DX12-t, főleg, mivel a DX sajna nem képes hardveres utasításokat beléjük égetni. Tehát szoftveres emulációt alkalmaznak, amivel visszajutottunk az alapvető tényhez: lassúak lesznek.

rudi: Eddig még minden hasonló hardverajánlóban találtunk többen is ugyanazt jóval olcsóbban.
Ez tény, nem rosszindulat, a drágább shopok a támogatóitok, ez van, fölösleges megsértődni rajta. Ha most még nincs is olcsóbban (csak mert nem forgalmazzák), lesz. 
Nem vagyok elájulva a DX12-től egyáltalán, csak tény, hogy a DX11-es VGA-k lassúak lesznek DX12 kód futtatásakor. Hogy neked anyagilag nem éri meg erről írni, és más vélemények nem tetszenek, az más tészta.
Volt alkalmam néhány DX váltást megérni a DX kitalálása óta, és láttam nem kevés programot megborulni a következő DX generációval, tehát ezzel minden támogattál, csak a saját érvelésedet nem.
(Hány DX7-es programnak kellett DX8-as patchet kiadni, hány játék meg nem is futott már, stb...) Mi több, az is feltűnt már sok-sok évvel ezelőtt (közgazdasági tanulmányaimról nem is beszélve), hogy nem a piac diktál, hanem a gyártók, tehát méretes, bár marketingben megszokott képmutatás a "piacra" hivatkozni.
Rá fognak kényszeríteni mindenkit a DX12-re, ami miatt meg kell venni majd a DX12-es hardvereket, ahogy tették ezt korábban is. Talán éltél már akkor, amikor DX10-esnek adtak el DX9-es játékot, letiltott DX9-cel, csak hogy Vistára és DX10-re tereljék a népet (az a rohadt piac
) nem volt olyan régen.
Hogy ezen megint sokan kaszálni akarnak, az az üzleti életben természetes.
Az idő mellesleg - az elmúlt évek tapasztalatainak fényében - úgyis engem fog igazolni, addig meg felesleges vitázni, amíg nem látjuk gyakorlatban is, mi igaz a marketingdömpingből, és mi nem.
WZP: A szigetes csak a fesztivál ideje alatt használható.

-
WZP
aktív tag
Esküszöm szégyellem magamat, hogy nem tudom, de mi az a szigetes billentyűzet ? Milyen van még ?
-
rudi
nagyúr
Személyesen még nem méricsgéltem a Witcher 3-at, de tudtommal tekergetni akarnak még rajta.
-
SLYM
veterán
ezzel a VGA-val a nemrég megjelent witcher 3 éppen, hogy elmenne medium beállításokkal full HD-ban, a jövő karácsonyi game-ek közül lesz olyan, ami low-on éppen elfut rajta. ha a harci csiga orrán megcsillagó takony, a szűrőkkel full maxon minden, akkor ez a gép szerintem kb 2013-ban tudta az összes game-et így elfuttatni
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
Bárki, aki tud még várni egy kicsit a vásárlással, sokkal jobban is járhat. A magam részéről megvárom a Skylake-et, és GT3-as vagy GT4-es IGP-t keresek, az elég is lesz nekem. A notim meg langyos lesz maximum. Kíváncsi leszek, mennyibe fog fájni egy GT3-as vagy GT4-es IGP-s Skylake noti. Szerintem jóval olcsóbb lesz, mint a topik címében lévő.
P.S.: a DAWN engine-nek dx12-vel elég lesz ez a GT3 vagy GT4 Intel IGP, más meg nem nagyon érint. ( Új Hitman, új Deus Ex. )
-
rudi
nagyúr
Igen, tehát van egy tesztprogramod és egy rakás felvetésed. És ezek miatt eldobod cirka tíz év és több DX verzió váltás tapasztalatait? Amíg a felhasználóbázis többsége két generációval ezelőtti Intel IGP-vel és egyéb, a DX12 egyes fícsöreit csak szoftveresen támogató hardverekkel játszik, ahogy ezt minden statisztika mutatja, addig rájuk fognak optimalizálni. Mert szimplán és egyszerűen ezt diktálja a piac. Nincs olyan produkciós csapat és kiadó, aki most és a kövi 1-2 évben kiengedne úgy egy nagyobb játékot, hogy ne fednék le vele a potenciális vásárlóközönség minél nagyobb részét. OK, nem lesz meg a harci csiga orrszőrén megcsillanó takonycsepp, a GTX 960M-en, de kétlem, hogy ne lehetne vele kényelmesen játszani majd az idén és jövő karácsonykor megjelenő tételekkel.
Írod itt ezt a hívószóval behülyítés dolgot, és közben úgy el vagy ájulva a DX12-től, hogy öröm olvasni...
A PH támogatóinak árképzését ismerve sanszos, hogy 10-15%-kal olcsóbban is kapható valahol hazánkban.
Gratulálok a rosszmájú megjegyzésedhez! Mielőtt ilyenekkel lejáratod magad, legalább vedd a fáradságot és futtass egy árgépet vagy árukeresőt és nézd meg, hogy egyelőre 420k alatt ezt a konfigot nem lehet beszerezni idehaza.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Már megbocsáss, de nem ilyen hangnemben beszéltem veled, visszavehetnél kicsit az arcodból.
Menj máshova trollkodni.Amúgy a Tier 1-es szint mi, ha nem DX12? A Fermitől van Tier 1. Olvasd el ezt is: link. Attól mert nem támogat 1-2 opcionális dolgot, attól még az valójában DX12.
-
katt777
félisten
Egy ismerősöm akár napokon át tolta folyamatosan ugyanazt a játékot egy KA50-es laptopon, még mindig azt nyúzza, lehet már vagy 7 éve. Bírta a 40°C-os knáikulát és a -20°C-os fagyot, meg a cipelést. Melegedett persze rendesen, de máig dolgozik. Persze a srác ma is IG2-t, MoO3-at SfC3-at és Klingon Academy-t tol rajta, tehát neki az egy igazi gamer laptop. De objektíve az sem az.
radírfej: Ne, vazze, nem leszek gamer, amíg nem szedek össze egy Ferrarit.

gabber01: A PH támogatóinak árképzését ismerve sanszos, hogy 10-15%-kal olcsóbban is kapható valahol hazánkban.
rudi: Bizonyára találsz. De elég lett volna egy 3DMark overhead API teszt is, amely DX11 (W8) környezetben majdnem 2x akkora teljesítményt mér DX11-ben, mint ugyanazon hardveren DX12 (W10) környezetben, pedig elméletileg mindegyik DX11 módban futott (nyugodtan próbáld ki, jó néhányan megnéztük már), és ez még csak a DX12. Amúgy sztem Abu elég sokat írt róla. Senki nem fog DX11-et leprogramozni, ha már DX12-ben megtette, aztán jöhetnek a bűn lassú emulációk, amitől a "gamer" laptopod 80k-s netgéppé válik.
.
Attól, hogy ez a gép csak kb. fél v. 1 év múlva válik értéktelen hulladékká, még nem éri meg megvásárolni. Egyébként gondolhatod, hogy egyik gyártó sem fogja a játékát azzal reklámozni, hogy nem fut DX11-ben, a mafla userek majd meglátják, és vesznek újabb hardvert, ha játszani akarnak.
Nem mindenkit lehet behülyíteni hívószavakkal.
sb: Akkor nagyon javaslom, hogy új AMD (asztali) VGA-t ne tervezz be!

Itt van elég részletes leírás.Ed3r_X_: A tájékozatlanságod dicséretes.
(Lásd a fenti linket). De ha a puszta átnevezéstől DX12-es lesz egy VGA, akkor bizonyára a gyártók is hülyék, hogy annyit vacakolna k a fejlesztésekkel.
Te sem a tanulástól lettél nagyúr... 
-
deakpeti
tag
Hihetetlen hogy ilyen eros hardvert bele tudtak rakni egy vekony notiba! Nekem volt mar egyszer rogom csak ajanlom mindenkinek szerintem a legjobb gamer noti
-
Tikakukac
titán
5110 és 7110 társai, igen tudunk róla. Hogy azóta lenne ilyesmi? Nem nagyon, konkrétan Dell szervizen ülök.
A Fuji az nem Fu-Si véletlen? Csak mert 1 számjegyű ahány elromlottat láttam szűk 2 év alatt. Ellenben az EIZO-m ára az kb. Asus zsanérból és DC csatikból meg műanyag taknyolásból van meg. Ami sajnos elég rémisztő.
-
törölt tag
-
nemlehet
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Erre nem tudok mit mondani. Az én szervizes ismerősöm meg a Dell és HP gépekre panaszkodik, hozzá azokat hordják vissza alaplaphibával. De mondom én nem vagy szervizes, csak felhasználó. Nekem jó tapasztalatom van az asus gépekkel. Itthon van 2 K szériás, a cégnél meg K, N szériásak majdnem 30 darab és ott se nagyon panaszkodik senki, pedig azok is hurcibálva vannak. Ez persze nem reprezentatív minta, nem látok rá milliós szervizes statisztikára. Nekem Fujitsu gépekből halt meg 5/5 de nem állítom, hogy szar az összes.
-
RyanGiggs
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mi baj(od) van ezzel a bolttal?
-
nemlehet
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Jó hát ügyféllel nem vitatkozunk, mert felesleges. Ha értelmes eleve nem áll le hülyeségeken vitatkozni, ha meg gyökér úgy is neki áll feljebb hiába nincs igaza. Igen is rengeteg dolog user fail és szerintem a zsanértörések 90%-a is az. Több ismerősöm is eltörte a zsanért aztán mindig kiderült hogy jajj a cica leverte az ágyról, de nem esett nagyot és elsőre csak picit elrepedt, meg jajj hát véletlen odevertem a buszon a szatyorban, meg jajj amikor meetingre mentem akkor rávágódott a lengőajtó. Oszt még hatszor... Meg amúgy ollóval küldöm át a szobán amikor lassú és a fal adja neki a másikat, de az ágyra szokott esni....
Ehhez a dologhoz, hogy dobozból kivéve el van törve nem tudok hozzá szólni, nem vagyok szervizes. Biztos van ilyen is és biztos kellemetlen egy 300k-s gépnél.
(#52) szimpali
Jó hát ha most direkt kötekedni akarsz akkor keress mást. Nyílván tökre nem számít, ha 5x olyan erős hardverrel modellezel, csak beképzelem... Az is tuti placebó és csak a fénytörés miatt van, hogy a sokkal gyengébb sulis gépen nem tudtam normálisan dolgozni a modellemmel, a G56-on meg igen.... Tudod nem csak a fakocka meg a CERN teljes méretarányos modellje létezik a világon ha CAD-ről van szó. -
snecy20
nagyúr
"Alaposan meghajtva a CPU és a GPU is visszavett teljesítményéből"
Innentől kezdve bukó is a dolog, mert pont arra nem jó, amire kitalálták. Kicsit túlzás így a 'tetszett' címke.

-
szimpali
csendes tag
"Amúgy is valószínűtlen, hogy ekkora laptopot kiviszünk majd a szabadba, erős napsütésbe."
én speciel kivinném, elvégre azért vesz az ember gamer notebookot, hogy ne (csak) a 4 fal között legyen vele, hanem kvázi bárhol tudjon játszani, nem?ami a fémburkolat miatt egyáltalán nem kellemes, ha mondjuk az ember fedetlen combjával érintkezik
ezt sem értem igazán. Ha valaki, hát én szeretek az ágyból lustulva játszani, de már csak kényelmi szempontból sem jó hosszú távon, ha a lábamon van a gép. Lehet akármilyen pazar a hűtése, akkor is rossz lesz egy idő után. Erre a célra én vettem ágyba való asztalkát. -
törölt tag
Jelezni akartam, hogy az, hogy ötszáz elemes összeállítás jól forog, az semmit nem jelent.
"hogy egy egyszerű manipulation után széthányja magát az egész,"
Ebben nem látom, mi a hardver oldali gond.
"vagy forgatod az assembly-t és úgy szaggat, hogy epilepsziás rohamot kapsz tőle."
Mint mondtam, kevés alkatrészes assy, de akár egyetlen part is megfektethet a tiednél lényegesen komolyabb gépet is e téren, szóval nem kell készpénznek venni a jóságot.
-
Tikakukac
titán
Nyilván nehéz összehozni de úgy összehoználak ilyenkor a dühös ügyfelekkel
Megnézném hogyan magyaráznád el neki, hogy nem azért hullik szét a gépe mert rossz hanem mert odaverte mindennek. Fantasztikus show lenne belőle.Azzal pedig nehéz vitatkozni, hogy konkrétan dobozból kivéve vannak eltörve dolgok 300k+ notikban és valamiért amikor fogadni kell Asusra voksolok és be is jön. Ezzel vitatkozhatsz de szerintem több megy át nálam mint nálad.
-
hemaka
nagyúr
Tálcának jó lesz, a mérete stimmel.

-
HoaryFox
őstag
Már a cím egy kész ellentmondás... karcsú és gamer nem fér össze egymás mellett... oké, hogy van kraft benne, de olyan, mintha egy Lambo-ban csak az első 2 fokozatot használhatnád.

Pedig vannak jó ROG gépek, az enyém is az (G56JR, i5-4200H, GTX760M 2GB GDDR5), igaz, nem egy atomerőmű, de amire nekem kell, arra nagyon is jó.
Ehhez a zsanéros dologhoz még nem nagyon tudok hozzászólni, de 7 hónap alatt eddig semmi gondja nincs.
Kopp-kopp

-
MK VII
veterán
Hát nem tudom... "Gémer" vagy nem "gémer", mostanában nagyon piacos minőségű és ócska vackokat gyárt az Asus.... Én csalódtam benne nagyon.
Ez a lapi meg túlon túl van árazva.. -
nemlehet
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ez a zsanéron lovaglást sose értettem. Van itthon két belépő szintű tényleg gagyi noti, azoknak sincs semmi baja zsanérral meg a backplate-el. Nekem is 1 éve megvan a G56, szintén semmi baja. Nem kell hozzábaszkodni mindenhez meg ezzel nevelni a szomszéd kisebbségi családot és akkor nem lesz baja. Pedig 2 félévet lehúztam vele, napi szinten hurcolom, nyitogatom. Ami ellen szót emelek, hogy az USB egy kicsit laza rajta és pl ha a telefont rádugom akkor folyton csipog mert mintha elvesztené a kapcsolatot (pedig amúgy nem mert pl a másolás sem szakad meg)
(#40) Kopi31415
Nem mondtam, hogy nem lehet. Mindent lehet. Csak amire nekem kell, arra megfelelő. Nem fogok workstationt venni amikor csak iskolai és hobbifeladatokra használom. Majd ha olyan modelleken dolgozok akkor a cég szépen biztosítja az eszközt. De azért látok másokat szenvedni 120k-s belépő notikkal catia alatt, hogy egy egyszerű manipulation után széthányja magát az egész, vagy forgatod az assembly-t és úgy szaggat, hogy epilepsziás rohamot kapsz tőle.
(#43) SLYM
Úgy értettem, hogy van több kiépítés. Ez talán az egyik legdrágább (a kijelzőtől eltekintve). Még i5-ös verzióban is elég jó, mert úgy is a GPU a gyenge láncszem, HDD-vel megveszi az ember aztán cseréli magának SSD-re. Úgy szerintem 300k körül windows nélkül el lehet hozni. Nem néztem utána, szóval nem vagyok benne biztos, de annyit simán megér ez a gép.
Amúgy meg ez a throttling is olyan, hogy be lehet úgy lőni a játékot, hogy ne hajtsa szét a gépet. Ez nem arra van, hogy mindent csutkára húzva toljad vele 60+ FPS-el. Szal lehet Tomb Raider Ultra alatt előjön, de pl LoL/Dota vagy CS:GO alatt még maxon sem fog belassulni a gép hiszen nem hajtja szét. De amúgy meg kérdés mit hoz a throttling. Szaggatni kezd? Ha igen, tekerd lejjebb a játékot. Ha meg nem akkor meg nem rohadtul mindegy? Ez nem egy kompromisszum mentes gép. De az ára sem annyi.
Amúgy még felhasználóként mondom, hogy érdemes a gép hátulját kicsit megemelni. Legalábbis a g56 oldalt lefelé fújja a levegőt és felmelegíti maga alatt az asztalt. Ha alul hátul az aksi alá rakok valamit legalább 5-10 fokkal hűvösebb, mert jobban tudja szívni a levegőt meg maga alatt sem süti meg az asztalt.
-
SLYM
veterán
te 280-ért vetted. innentől kezdve nincs miről beszélni. ez a gép így 420k, ha 70-80k-t húznak le az SSD-ért, attól az még benne van, nem lehet kivetetni és 340-ért elvinni ami marad. ez nem egy apple cucc, aminél a brutál felárért kapsz valamit, ez itt lehúzás, ráadásul a cucc is fos, mert túlmelegszik. szerintem nyugodtan indulhatna a PH valaha volt legszarabb cucca címért, erre kap egy plecsnit. lol
-
Tikakukac
titán
válasz
pusszycat
üzenetére
Tippeld meg ki használta ezeket. Segítek, nem gyerekek. Vagyis ha mondjuk a játékfejlesztő vagy építész az akkor lehet.
Egyébként nem tudom miért fura. Ha úgy vehetünk ki n751-et meg random G-s notikat, hogy már törött patentek lötyögnek benne akkor ez miért olyan nagy dolog. Slágertermék a baseplate meg zsanér évek óta a legtöbb Asus-hoz.
-
Tikakukac
titán
Rakjuk hozzá, hogy 4 G56-ból 3 nem élte meg az 1 évet és küldtem vissza fixékhez mert széthullottak belül és repkedtek el zsanérban. Szomorú, hogy ügyfeleket kell azzal indítani, hogy bocsi de esélyes, hogy garizni is kell majd ha itt hagyod takkerra és ja. Szóval van gond, de örülök ha néha bejön valakinek.
RyanGiggs: na helyes. Meg kell venni, aztán meg ügyvéd is és lehet perelni is később amikor megy a garizás. Remek üzlet

-
RyanGiggs
őstag
Ennyi pénzért nevetséges!!

Ha vennék, akkor ezt venném, mivel "csak" 250K, és még pénzem is maradna, a 420K-hoz viszonyítva...! Játékos teljesítményben meg ugyanott lennék. -
nemlehet
őstag
Én is megszólalnék, mert bár nekem nem ez a gép van, de nagyon hasonló.
Asus G56JR i7-4700 HQ+GTX 760M 2 GB+8 GB RAM, 1080p matt IPS, billentyűzetvilágítás, AC wifi. Én ezt 280k-ért vettem itthon, beleraktam még egy 240-es SSD-t, a benne lévő HDD-t eladtam így az alig került pár forintomba.Miért ezt vettem? Fontos volt nekem a MATT fHD kijelző. Fontos volt a billentyűzetvilágítás. Ez a két kritérium nagyon kevés versenyzőt hagyott csak a mezőnyben. Üzleti gépből van ilyen, de az 2x ennyibe került volna. Fontos volt a korrekt hardver is mert CATIA és Inventor használathoz kellett. Szóval vagy választhattam, hogy egy szarabb felszereltségű üzleti, vagy ez. Ezt választottam és nem is bántam meg.
Igen, ez nem hasonlítható egy asztali géphez. De alig több mint 2 kiló oda viszem ahova jól esik, a lyukasóráim alatt is gördülékenyen tudok dolgozni az 500 darabos összeállításaimmal, nagyon szép kijelzője van és meglepően jól bírja az aksi. (böngészéssel, word irogatással, pdf olvasgatással majdnem 4 óra közepes fényerőn)
Játszani is tudok vele gond nélkül. Batman Arkham játékok maxon futottak (jó a physx-et levettem meg talán az árnyékot) és 1 óra után se szaggatnak. Borderlands 2 szintén jól ment, Lords of the Fallen, Force Unleashed 1-2, LoL, HotS, Left for Dead 2, Team Fortress mind mind magas beállítások mellett értékelhető fps-el futnak (40+). Igen, nem ezen fogsz ultrán 60+ FPS-el GTA V-öt tolni. Igen, nem ez lesz az a gép amivel te megdöntöd a 3D mark rekordot. Lehet itt sznoboskondi, hogy 60 FPS alatt nincs élet. De ha a konzolgamerek millióinak jó 30 FPS akkor PC-n az miért elviselhetetlen. Igen jobb a 60. De nem létszükséglet.
A cikkben szereplő gép ennyiért drága. DE. Lehet ésszel is vásárolni. A fenti kiépítés azért drága mert van benne SSD és win. Az kapásból kb minusz 70k. De inkább 80, mert az SSD-t mindig nagyon drágán számolják a gyártók.
Kicsit elbaszott ezt gamer gépnek nevezni, mert nem az, legalábbis a jelenlegi elfogadott gamer értelmezés szerint. Ez a gép alkalmi játékosoknak van akik egy jó minőségű gépet akarnak ami még megfelelően hordozható, de van benne bőven kakaó.
-
Tikakukac
titán
Gyógyszer elgurult rendesen, de hát na. Évek óta nem tudnak műanyagot sem gyártatni noti mint is menne.
-
LLKobe
veterán
Hogy kaphat plecsnit egy versenymotor, ami 60 fölött magától lelassít? Lényegében csak arra nem alkalmas amire csinálták...
-
Espla
aktív tag
17"-os N-es sorozatúval szemezek, ezek a gamer gépek kinézete is gagyi
-
Duree
veterán
Nem rossz,de kicsit vastagon fogott az áríró ceruza.
-
sanzi89
addikt
10/100-as lan? És azok a ventik honnan szívják be a levegőt? Alul egy milliméternyi rácsot nem látok...
-
SLYM
veterán
ez a 960m VGA kb 30%-kkal tud többet, mint egy 850m. én novemberben 180-ért vettem ezzel szerelt laptopot, szóval ez a gép 420-ért nem értem, hogy kaphat plecsnit, ennyi erővel a tetszettet mindenre oda lehet adni és minden gépet gamernek lehet nevezni, amibel van dedikált VGA
-
XuChi
addikt
Újabb grillsütő gammer notebook. Van eszük a gyártóknak. Na meg a 420k-s ár
Röhej. Akkor inkább 450 és egy g751. -
sb
veterán
Mondjuk: sehol. Te is bevetted az átnevezést, mi?
Csak a 970/980 DX12-es (TIER2). Tényleg lehet, hogy van vásárlóerő erre a kategóriára... 
Kétségtelen, hogy nem nagyon tudom már követni az átnevezéseket. Notiban meg soha le se sz*rtam, mert nem nem vennék játékra...

...de most nem erről van szó, nem vettem be:
A 860 is Maxwell, v1 tudtommal, és az is tier2, nem?
Bár azt láttam, hogy volt vmi kavarás a legutóbbi táblázatban, hogy fő funkcionalitásonként lehet tier1/2 valami. És a Maxwell v1 így tier2... úgy, hogy másban meg tier1. Erre érted?Kifejthetnéd lehülyézés helyett.

Azt is, hogy melyik a fő funkcionalitás akkor amit nézni kell, mert minden DX12 game azzal jön. Nem látok előre. -
rudi
nagyúr
Kérhetek egy listát azokról a játékokról, amik csak és kizárólag teljesen hardveres DX12 támogatással fognak futni?
Illetve van azzal kapcsolatban bármilyen hitelesen kimért adat, hogy a jelenleg elérhető és a következő cirka egy évben érkező játékokban a Maxwell v1 szoftveresen emulált DX12 funkciók miatt látványosan gyengébben teljesít a DX12-t teljesen hardveresen támogató architektúrákhoz képest?
-
Puma K
nagyúr
Ja így vagyok én is, játékra szánt laptop minimum 17"-tól indul,
Vagy minimum 3-4kg-os rendes hűtéssel telepakolt 15"-os "hordozható számítógép" mint pl egy Alienware.Egyik csaj ismerős amcsiban vett egy 15-ös Alienware-t hazajött kockult ezerrel meg örült neki, ment megint ki amcsiba, erre kérdem, hogy na ki vitted a gépet magaddal? Erre írja, hogy nem, mert nehéz és itthon hagyta most csak az iPad-jét vitte... pedig van hozzá Alienware hátizsákja, de hát az nem valami nőies... de legalább a laptopja rózsaszínen világít

Nekem van egy Lenovo Y570-em (15,6") ami mondhatni gamer laptop, rendes réz hűtéssel ami jól teszi a dolgát, de ha nincs rendben a paszta a GPU-CPU-n akkor jönnek az újraindulgatások meg kikapcsolgatások... szóval szét kell szedni és újra pasztázgatni 2-3 évente nyáron meg álljon mellette egy szobai venti ami fújja folyamatosan... meg alapból a 75fokon dolgozó GPU nem olyan jó dolog hosszútávon a többi belső alkatrésznek sem...
-
törölt tag
Ez miért kap tetszett plecsnit egy szakmai oldalon? Trágya hűtés, ami miatt elégtelen a tartós teljesítmény játékhoz, plusz tojást sütni külön hatékonyan lehet vele.
-
TazLeacher
nagyúr
Alapvetően szerintem kicsit félreértelmezed a dolgot. Ezek a gépek (ha nem is pont ez), azoknak vannak szánva, akik nem napi 16 órát kockulnak egy helyben. Arra tökéletesen megfelelő egy asztali konfig fele ennyiből. Arra viszont tökéletes, hogy olyanoknak, akik alkalmasint játszanak, kiszolgálja őket.
A másik réteg, aki valami miatt nagyon sokat utazik. Na, nekik ez (megint csak nem konkrétan ez) több, mint elég. Aki otthon használja napi 16 órát...na, nem ő a célcsoport.
3 éve van egy G74-em, akkor helyhiány miatt váltottam, játszottam vele sokat. (Abban az időben elég jónak számító asztali konfigról. Ha azt mondom, hogy az asztalit eladva 1:1-ben tudtam megvenni a használtpiaci árából akkor legújabbnak számító G74-et, szerintem elmond elég sok dolgot.) Mindenki azt mondta, hogy nagyon meg fogom bánni, hiányozni fog. Nem bántam. Van egy feeling ebben a hordozható játékos gép dologban. Persze tudatában kell lenni a kompromisszumoknak.
Ma már inkább konzolon tolom, keveset játszom rajta. Ugyanakkor rohadt jól jött néha, hogy bepattintottam a tatyiba, és elvittem magammal.
-
gabber01
addikt
Nem lenne ezzel semmi gond, csak elszálltak az árral, és a hűtés szokás szerint semmire való. i7-el ezek szerint még desktopon is throttlingolna, vicc.
A 4K-nak meg inkább van egy ekkora kijelzőn értelme, mint egy tetves mobilnál. Talán a W10 fel is nő hozzá, játéknál meg lejjebb kell venni a felbontást, nem egy nagy mágia ez. 4K-nál alacsonyabb felbontást beállítani nem probléma, bizonyos felbontásokon nem is jár interpolációs minőségromlással, meg játékhoz úgyis külső monitorra köti az ember. -
-
gmaci78
tag
Maga a konfig nem olyan rossz azért, elfut rajta biztos pár játék is.
Az én szkepticizmusom csak onnan ered, hogy belegondolok, hogy annó amikor egy hétvégén 40 órányit toltam az rpg-t (és nem vagyok nagy gamer, soha nem is voltam), akkor elképzelem, hogy egy laptop-al ez hogy kivitelezhető értelmesen és szerintem kész szenvedés lenne.
Ezért tettem fel a kérdést, hátha valaki, aki nagy gamer erre tud tapasztalatot mondani, milyen lehet pl ezzel a deszkával letolni egy 2x24 órás hétvégi event-ből vagy 40 órányit?

-
xuldar
addikt
-
-Alvin-
tag
Gamer laptop 17 "nál kezdődik a hűtés miatt, sajna beleszól a melegedés

Az ára meg nevetséges tekintve h 440ert valódi 17es gamert kapsz 980m-el...
Szal én inkább azt mondanám h gamer szerű laptop. -
katt777
félisten
Mondjuk: sehol. Te is bevetted az átnevezést, mi?
Csak a 970/980 DX12-es (TIER2). Tényleg lehet, hogy van vásárlóerő erre a kategóriára... 
t72killer: Nem hinném, hogy gondot okozna a DX12. Senkinek nem okoz gondot, amit nem tud.

gmaci78: No, azért Quake 2 és sok más is elfut rajta. Hogy az új játékok majd nem, hát, aki bedől az efféle cikkek keltette marketingnek, szívjon.
A a baj, hogy manapság már azt is gamernek mondják, amelyben éppen csak van valami (nagyon) diszkrét VGA. -
gmaci78
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ez igaz, hordozható.
Mondjuk én értelmezem rosszul a dolgot, ahogy elnézem a mai trendeket azt nevezik gamernek, hogy ha valaki/valamilyen eszközzel hetente párszor 1-1 órát "passziánszozik". Én meg egyből a koreai "meghalunk a gép mellett" csávókra asszociálok a gamer szó hallatán.
-
zsolt501
nagyúr
10/100-as LAN ez elég sokat elmond a gépről... szóval nem hiszem, hogy olyan sokba került volna a gigabites lan, a pirosan világító billentyűzetről sokan lemondtak volna érte.
-
t72killer
titán
Azért a throttling, amit a noti művel elég kellemetlen, 15.6"-os házból sokkal jobbat lehetett volna hozni - ahogy írtátok is, a hűtést elbax#ták.
Másik dolog, hogy a GTX 860M (izé, 960M) nemigazán gémer. SzVSz egy gémernotinak kéne annyit tudnia, mint egy asztali középkategóriás játékgépnek, ami most az i5+GTX 960 -> ez sacc/kb a gtx 970m grafikát igényelné, ami majdnem pontosan a 960m duplája, ráadásul modernebb is - lévén a Maxwell gen I-nek hamarosan gondjai lesznek a DX12-vel.
Tudom, nehéz besorolni - mert mozizásra és pasziánszra nem vesz az ember ilyet, de az a gond, hogy bármelyik modern játékot mediumon akarod futtatni a kijelző natív felbontásán (ajvé, 'stenóvjon a 4k-s verziótól
), akkor behal a cuccos.Ami tetszik a gépben az IPS panel - végre nem a hulladék TN-t nyomatják.
Ajánlani nem tudom kb senkinek: aki játszani akar, annak kevés, aki nem annak teljesen felesleges bele a nagy geforce - ha kell dVGA az igp tehermentesítésére + régi játékokra, arra egy 840m is megfelel. Azalatt igp, olcsóbban - alkalmasint üzleti kivitelben, sokkal hosszabb akksiidővel.
-
szabonagyur
félisten
Ez a 100-as LAN komoly?

(#7) gmaci78: a laptop értelme a kis hely, hordozhatóság. Mész valahova csak laptop meg egér és tudsz játszani... Senki sem mondta, hogy a laptop minden perifériát ki tud váltani.
-
gerii
addikt
400k sok egy kicsit egy rezsóért, nem?
-
gmaci78
tag
Nagyon nem vagyok nagy laptop párti gamer téren. Valaki azért elmondhatná, hogy hogy lehet egy laptop-al napi 10-16 órán keresztül rpg-zni, tapipaddal és folyamatos 40-50 fokos kézmelegítéssel a billentyűzet felől?
Amúgy nem rossz masina, ha megvágnának vele elfogadnám, eladnám és vennék az árán egy gtx980 titan-t az asztali gépembe.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
katt777
félisten
Nem tudom, hogy manapság egy DX12-képtelen laptopot piacra dobni szánalmasabb, vagy erről egyáltalán szót (reklámot) ejteni.
És mélyen hallgatni arról, hogy csak DX11-et tud az egyébként már jó párszor látott (csak a cikkírónak lehet új), átnevezett GTX 860M (DX12 teszt kimaradt
). Végeredményben a DX12-es játékok érkezésével 0-ra csökken a drága laptop értéke (főleg, ha az előjelekből ítélve azok szándékoltan rosszul futnak majd DX11 környezetben). Ha tényleg van rá kereslet (ami sztem nem több marketingnél), az elég lehangoló. 
Még hogy gamer...
Ki akarják pucolni a raktárakat, erről van csak szó.400000-ért már GTX970-nel gamer szerelt laptopok is vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- További aktív témák...
- Lenovo G500,Core i3-3110M,256 GB Patriot P210 SSD,8 GB DDR3,
- Acer Predator I7 RTX 3070
- 16" MacBook Pro M5 MAX 18C/40C/48GB/2TB - BONTATLAN ÚJ (BOLTI ÁRA: 2.1M FT) // BESZÁMÍTÁS: OK
- Lenovo ThinkPad P1 Gen5 16" i7-12800H, 32GB RAM, RTX A3000 12GB GPU, 1TB SSD, Számlaképes, garanciás
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- 27% - ÚJ Samsung Odyssey G5 S27FG506SU QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Tehát még csak nem is DX11.1 v. DX11.2. És tuningtól sem lesz DX12-es egy DX11-es VGA. 
Persze van, akivel mindent el lehet hitetni. Vegyél egy GTX960-nal szerelt laptopot, aztán majd meglátod, magam miatt nem aggódom.