- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pzstm
titán
Tegnap volt szerencsém egy 1000HE feketét elhoznom ismerősöm számára....vettem bele 2giga ramot 1helyett, és felraktam a Windows7 7100 RC-t....egy élmény volt.....
Super Hybrid segítségével Wifi+Firefox alól több mint 8h40min-ig húztaJah és persze Windows7 vajsimán futott rajta
-
AMD ehog
aktív tag
Nekem még sohasem romlott el ASUS cuccom, legyen az alaplap, videókártya. Többek között ezért döntöttem az Asus mellett. Nem is az Asus, inkább az Acer garancia az, amiről sok rosszatt hallottam.
Úgy gondolom, hogy jól válaszottam, amikor ezt a gépet válaszottam, bár egy icipicit hangosabb lett. -
paramedic
aktív tag
Nem hittem volna, hogy valaha netbookot fogok venni, de ez a gép erősen elgondolkodtatott. Ehhez hozzájárult ezen írásod is.
Ami tetszik: az üzemidő.
Ami nem tetszik: a garancia. (Sok rosszat olvastam az Asus garancia ügyintézéséről.)
Nem tartottál ettől még a vásárlás előtt?
Van valami újonnan megtapasztalt tulajdonsága a gépednek, ami miatt jobban/kevésbé jobban szereted? -
AMD ehog
aktív tag
Az írásban a gép merevlemez-tesztjét újra kell írnom. Ugyanis a nagygépemben lévő 500 gigabájtos WD vinyó 1 hetes haldoklás után már nem működik. A rá telepített windowsok is halva születnek, és a sebessége drámai mértékben esett vissza az utóbbi időkben, és jöttek persze a rossz szektorok és a hibás partíciók. Szerintem már a teszt írásakor sem volt százas a vinyó, így később újra tesztelem egy Samsung SpinPoint F1 (1000GB,32MB) HDD-vel.
-
bwpkl
csendes tag
válasz
kecskemeti99 #51 üzenetére
Attól függ! Ha van benne 3g modem akkor igen, de az is csak akkor ha beleteszi a saját SIM kártyáját(mert a lopott holmiba rakott SIM alapján tudják meg a rendőrbácsik, hogy ki virgonckodik) a másik dolog meg ha az eredeti tulaj nem tesz feljelentést akkor nincs miről beszélni.
-
kecskemeti99
csendes tag
Sziasztok! Lehet hogy nem teljesen témába vág a kérdésem de nem találtam alkalmasabb topicot.
Egyik ismerősöm birtokába került egy Lenovo S9e minilaptop. Neten azt olvastam h ez a gép valami féle "mobiltechnológiát " alkalmaz.
Na szóval az a lényeg hogy van rá esély hogy a srác akitől haverom vette, nem a leg tisztábban jutott hozzá. Az lenne tehát a kérdésem hogy a mobiltelefonokhoz hasonlóan, ez a laptop is bemérhető -e a mobil technológia miatt????Mert nyilván nem szeretné hogy reggel rendőrbácsik kopogtassanak, inkább akkor visszaveteti a sráccal. Köszönöm a segítséget!!
-
dbius
veterán
Köszi a tesztet, kedvet kaptam, hogy kipróbáljam, ami nálam nagy szó, eddig mindegyik netbookban találtam valamit, ami miatt nem jöttek szóba. Ez viszont tetszik.
-
AMD ehog
aktív tag
Kicsit módosítottam az írást, a belső leírását teljesen átírtam, kategorizálva + egy-két dolgot beleírtam még.
-
janos1988
addikt
Azt az elso mondatot gondold ujra (nem kotekedeskent irom)
-
Wajk
addikt
érdemes elraknod, szorgosan frissíti a srác...
-
rankesz
veterán
Hello, látom módosítottad a cikket, ez jó.
Viszont még mindig van benne nem egészen pontos info:
pl a SHE is fut, csak a k0k0 oldalán levő legújabbat kell feltenni. -
HardSanyeee
őstag
Jó cikk lett, grat!
-
AMD ehog
aktív tag
A ReadyBoost-tal az a baj, hogy akkor negatív hatása is lehet a sebességre, ha nincs használatban, de aktiválva van. Ajánlott kikapcsolni az adminisztratív eszközökben, ha nem használod.
RatMan: Konkrétan mi a bajod a cikknek a nyelvezetével? Hol vannak gyerekes megfogalmazások? A helyesírási hibákat, mellégépeléseket igyekszem javítani.
pzstm: Nemrég jelentettek be egy olyan netbookot, amibe megtalálható lesz mind SSD, mind HDD, és a HDD csak akkor lesz használatban, ha arra valóban szükség van. Az SSD-ne meg fut majd az oprendszer. Valószínűleg ezzel keverte össze.
-
Wajk
addikt
A ReadyBoost-ot én is használom az 1000H-n, egy 1GB-os Hyperspeed SD kártya formájában. jó dolog...
Vistahoz még annyit, hogy nekem nem volt gondom vele, de erről már írtam is valamikor...
-
Ratman
tag
Nem ártott volna egy helyesírás ellenőrzést ráengedni a cikkre, és nem ártott volna egy korrektor sem, mert néhol hihetetlenül gyerekes megfogalmazások, mondatszerkezetek vannak az írásban.
-
pzstm
titán
válasz
Komplikato #28 üzenetére
Amúgy milyennek gondoltad azt a Hybrid HDD-t?
Félig vinyó, félig SSD?
-
AMD ehog
aktív tag
válasz
Komplikato #28 üzenetére
Neeem. Erről ugyan nem írtam, a Hybrid Storage az itt azt jelenti, hogy van egy 160 GB-os merevlemez, és egy 10GB-os Eee Storage Onbline tárhely egy évig.
-
Komplikato
veterán
"... meglepett, hogy a merevlemez bizonyos esetekben jobb, mint a nagygép WD-s lemeze."
Nem nagyon értek hozzá, de az a bazinagy Hybrid Storage nem azt jelenti, hogy Hibrid HDD van benne? -
whiz
aktív tag
válasz
ez_meg_emaz #17 üzenetére
"Teljesítményben már a 901 is igen jó."
Jó bizony
130K-t én se adnék érte (90-ért még azt mondtam oké), de van akinek így is jó. Na meg persze ez nagyobb is picit mint az enyém. -
Misi1979
őstag
Üdv, bocsi az apró off-ért: páromnak szeretnék venni egy netbookot, amit könnyebb neki hurcolászni mindenfele..mit ajánlotok? Használtban gondolkodunk, olyan 70e max.. és ne ssd-s legyen
S hogy ne legyek off: csak én érzem azt, hogy ezenken a netbúkoknak az ára kicsit el van pozícionálva? Sejtésem szerint olyan jó 100-150 USD-vel.. ez csak a magyar piac jellemzője?
-
Solten
őstag
Jah, egyebkent nem is gratulaltam a cikkironak a szerzemenyehez (bepotolva), remek szivos kis dog a kicsike (eleg sokat hurcibaltam)
-
Solten
őstag
"Egy webshop oldalán már tesztelték a gépet, és ott hangosnak találták, nos kijelentem, nem az."
Eleinte en is orultem a "hangtalansagnak" (1000H), de bizonyos ido elteltevel kisse zajosabb lett a gep
Bar nem jelentenem ki hogy zavaro mertekben. 130k-t tul sok erte (100k egy 1000H "csak 6 ora" uzemidovel
)
-
ez_meg_emaz
őstag
Az a nagyobb teljesítmény is fölös szerintem. Bár ha vki blendert, pst használ egy notin annak biztos jobb egy normál noti mint egy netbook.
Teljesítményben már a 901 is igen jó. Tanár blendert futtatott rajta, a renderelés volt egy hajszállal lassabb azt annyi.
Játszani meg szerintem továbbra se 9-10" on kell.De aki nagyon akar az az intergrált vgaval is tud tolni gamekat (lásd youtube). Ezen kívül mutasson nekem vki olyat ami nem megy rendesen pl n270en. Az oprendszer meg memo kérdése. Xp-hez 1gb elég, vistahoz én is min 2-t javasolnék bár még nem használtam vistat és nem is szándékozom.
Tehát semmi gond a teljesítménnyel, még többet is bír mint amit ettől elvárna az ember.
Ettől független a 901-es feletti típusokat nem nekem gyártották. -
-
whiz
aktív tag
Kit érdekel milyen teljesítményt lehet venni 130K-ból, ha az elvérzik pl. az üzemidőnél? Komolyan, minden topicba be kell böfögni valakinek egy hasonló hülye hsz-t?
A cikk írójának sok kellemes órát kívánok a géphez, nagyon tuti kis masinák ezek (én egy 901-et nyúzok, írtam is róla egy "szösszenetet" korábban ide). -
ez_meg_emaz
őstag
Erre az apróságra én is fel akartam hívni a figyelmet.
Az tény hogy javult, jobb lett de 130k miatt nálam átlépte böven azt az árat amit max kifizetnék egy netbookért. Nekem bőven jó a 900-as is, csak az akksival van gondom, de van hozzá tartalék szal ha kell 4-5orát bir, csak ennek a fizikai mérete is nagy. Szivem szerint 901 lett volna de nem volt annyi pénzem.
Viszont vitát fölös elkezdeni az árról, mint az utolsó dvd-s eee tesztnél. Mivel mind2 oldalt meg lehet érteni. Van akinek netbook szigoruan 90-100k alatt, mert többet nem adna érte akkor se ha gta4 max graffal megy rajta. Meg van akinek a méret, teljesítmény is fontos az üzemidő mellett így nekik nagyon nincs más választásuk és nekik megéri ezt az árat. -
LJ.
tag
válasz
Motion_Blur #11 üzenetére
Nice! Matyi nem is mondta hogy vettél új notit, de mostmár kiderült
Jóírás!
mod: bocsi Motion_Blur, véletlenül a válasz gombra kattintottam... -
Motion_Blur
félisten
A tuochpad drivert telepíteni kell
-
jenei92
senior tag
130k?abból azért már szerintem erősebb laptopokat is lehet kapni..
-
Gulumaci
tag
Az új munkahelyemen ez a laza 5 óra feletti üzemidő kifejezetten hasznos.
Főleg, mert nem kell jegyzettömböt magammal vinni. Csak az a fránya kicsi billentyűzet... -
AMD ehog
aktív tag
Ugyanezt a buildet használom, a rendszer telepítése után 1 db eszközt nem ismert fel össz-vissz. Annak a tulajdnnságaiban a DEV ID ACPI-val kezdődik, nem tudom, mi lehet az. De az asztali Asus lapomnál is van ilyen, egyszer valami ATK utility drivert telepítettem fel, azzal ment.
Azt nem mondtam, hogy nem létezik, csak a rendszer magától nem ismeri fel. Az ASUS oldala meg tök lassú, lusta vagyok letölteni...
Az üzemidőről írt adataid teljesen helytállóak, az órajel módosítása nélkül is bírna ez 7,5-8 órát, XP-vel kevesebbet... Én is inkább 7-et használok
-
^Clown
addikt
A hosszú üzemidő elég sok mindenért kárpótolja az embert, pl. a fekete ujjlenyomatgyűjtő felületet említem. Használd egészséggel, de én maradok Wind párti
-
rankesz
veterán
Jelenleg Win 7-et használok az 1000H-mon (7077) és egy jó darabig nem is fogom lecserélni. ACPI driverek is tökéletesen működnek a cikkel ellentétben. Akkuidő WinXP kb 5 óra, Win7 5:45 perc bekapcsolt wlannal. Ja és van AERO is... szóval ezek tuti vannak a HE-nél is csak kicsit utána kéne járni...
-
"A gép nem melegedik jobban, mint egy átlagos netbook"
Nem melegszik? -
bejmuller
aktív tag
Csak azt az orbitalis akkumlatort irigylem... de nagyon
jah es sztem meg tobb is mint 3.5xAspire One(szigoruan csak akksiban merve)
-
domi007
őstag
Belül nagy változás a billentyűzet terén történt, azt teljesen kicserélték, és a MacBookoknál ismert szeparált gombos billentyűzet került bele, ami jóval kényelmesebb, és nehezebb bellé nyomni.
Bagoly mondja verébnek?
A teszt egyébként tetszik, és a képek legalább hűen visszaadják, milyen ujjlenyomat-zsírossá tud válni egy ilyen gépecske fedlapja.
DOMy
Új hozzászólás Aktív témák
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Könyvajánló
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!