- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lujgi
tag
Jó teszt,gratulálok!

-
Lacza_26
aktív tag
Hali.
Azt szeretném megkérdezni, az asus kártyához csomagoltak-e hdm dvi átalakítót vagy kábelt.
Köszi
-
SystemRoot
őstag
Jókis teszt, grat!
nagyon támogatom az ilyen kis háziteszteket, asszem én is fogok majd csinálni.
Jó ötlet a sok kép is, sokkal érdekesebbé teszi.nekem csak egy dolog nem tetszik ebben az asus kariban, az hogy zöld... de egyébként kedvelt márkám az Asus ne érts félre.
Jah, én is feltétlen raknék alusüniket a ramokra, asszem lehet szerválni a zalmanos mini daraboknál sokkal nagyobbakat is, még rézből is.
A másik meg hogy én tuti fordítva tenném rá a bordára a ventit. Nemértem miért jobb neked így?
Kössz a tesztért!
(máskor plíz tesztelj Oblival, népfavorit game, és mivel láttuk már sokszor tesztekben a legtöbben tudunk viszonyítani az eredményekhez)Üdv: SystemRoot
-
Tidor00
tag
ezekszerint a feteket sem hűtötted
ha jól látom szívón van a venti ezt sem értem
amúgy tényleg jó írás
csak ezekszerint 1280x1024-ben elég durván visszaesik az fps az 1024-es eredményekhez képest 
-
Ősember
őstag
szabad megtudni minek van ennyi kép a hütöröl?
lehet hogy ennyire lenyügözö látvány a hr-03, de minden tesztnél végig kell nézni rola 20 képet...
a többi jo 
-
VinoRosso
veterán
UFF!
meik gyártó GTje tuningolható a legjobban? Nincs valakinek infoja?
-
Pubszon
veterán
Én is meghagyom a Zalman hütőmet.

-
MaSzKa
senior tag
lehet kapni Revoltec BGA tisztaréz hűtőt német cég kb 2300ft 8db
azt hűvezető gumilapnak mondják nem műanyagnak
-
old gray
addikt
Vajon accelero S1 passzol a 8800GT-re?

(Most adom el a vga-m, de az S1 marad.....)
-
zlutor
aktív tag
-
Csabipici
aktív tag
Jó teszt. Grat.
Az azért elég kellemetlen, hogy ilyen gyenge és hangos a hűtése a VGA-nak.
Megveszi az ember kb. 60eFt-ért, kb. 10eFt egy jó hűtés rá. Egy GTX-et meg 90eFt körül lehet venni, és az mégi csak egy GTX...
-
törölt tag
thermalright bordából van hr-03gt amihez van fetekre meg memóra is süni. sokat számít az, főleg ha kapnak kis levegőt. az a baj hogy annyira friss, hogy nem kapsz még itthon, bár tts lehet tud már hozni...
-
zlutor
aktív tag
válasz
venember83
üzenetére
FSP Bluestorm eleg minosegi?

-
venember83
nagyúr
Koszonjuk szepen a tesztet, biztos sokaknak segit!
Ket hiba: osszesen 512mb oszkapacitassal rendelkeznek - azt hiszem...
nos:
1) osszkapacitas.
2) minek osszesen + osszkapacitas? Kicsit sok ez a ketto egyutt, szvsz vagy egyik vagy masik
zlutor: igen, boven eleg, ha a tap minosegi.
-
zlutor
aktív tag
Fogyasztasrol valami? Eleg neki a 350W-os tap (AM2-es 3800+-os X2-es, egy HDD, egy DVD iro mellett)?
-
RexpecT
addikt
Szép teszt grat.Ahoz képest , hogy mini
...... -
BaLee
addikt
Jó kis teszt. Nekem ebből az jött le, hogy nem kell kapkodnom az 1950xt-m lecserélésével sem.

-
Oibacsi
őstag
Tudod miért melegednek a ramok? Szívóra raktad a hr03-n a ventit....
-
JoeYi
őstag
válasz
Jostikacska
üzenetére
hátha szegény gyereknek már a bőrén is 40 fok mérhető akkor...
-
aginor
veterán
-
Tcm
tag
Jó cikk lett! Gratula!
Régen írtam már Logoutra. A cikk alján található előzményeket az oldal maga készíti?
Belinkelte egy korábbi írásomat
.
[link]Szép volt!

-
SLYM
veterán
szerintem ez az egyik legjobb PH-s teszt amit nem szakmabeli írta. úgyhogy gratula

-
vazimódó
senior tag
Grat a teszthez,nagyon ott van.

-
feka007
veterán
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Füldugó jár hozzá?

-
jety_00
csendes tag
hali!
Meg tudnád (vagy tudnátok) mondani, hogy mekkora a kártya gépen belüli hossza (cm) ???
Egy ASUS T3-p5g965-ös barbone gépbe kéne belevarázsolni, gyári hűtővel elvileg belefér a bajt csak a hossza jelenti mivel a gépem elején egy kártyaolvasó és annak a nyákja pont vagy útban van vagy pont nem. A legjobb lenne ha bele tudnám próbálni de h hol lenne rá esély azt nem tudom, szóval marad, hogy vki megmondaná mekkora a belső méret.
9 inches hosszú az egész (22.86cm) de ez sztem a külső csatikkal és a fém lappal együtt...
Előre is köszi, fontos lenne (mert ha nem megy bele akkor hiába vennék..)!!
Nagyon tetszett a cikk
grat grat.. -
juhi07
senior tag
A következö kártyám tuti hogy ez lesz ( 1-1.5 év múlva)

-
aginor
veterán
Én a hőmérséklet vitához csak annyit tennék hozzá, hogy amikor a hr-03 passzívan ment, és szenzor szerint 60fok volt a vpu, akkor a hőcsöveket simán meg tudtam fogni pár másodpercig, anélkül, hogy féltenem kellett volna az újjamat. Ebből mindenki vonja le maga a következtetést..
-
aginor
veterán
válasz
mert_csokis
üzenetére
Ezen én is gondolkodtam, de ha egy alkatrész hitelesítve ven valamire, akkor azt tudnia kéne.
Legjobb tudomásom szerint az összas 8800gt két gyárból jön ki(flextronics, foxconn) tehát a zöld nyákos verzióknál nagy különbség nem lehet köztük, max a gyártási szórás.. -
aginor
veterán
Köszi az észrevételt és a kritikát, és mindenki másnak is.
A hibák annak tudhatóak be, hogy kb hajnali négy után tettem kész a cikkel, és már második napja nem csináltam mást csak teszteltem..
Sajnos nyagyobb felbontásokban nem tudok tesztelni, mivel CRT-m van, és a játékok nem engedik mayasabb felbontás beállítását(vagy csak idióta tft-set).

-
losi73
senior tag
üdv egy 3dmark 06 nem dobsz 1650x1080 felbontásban?

-
Degradator
tag
fasza kis konfig

-
Patrick
addikt
Grat, jó és igényes teszt, szép munka.
-
mert_csokis
senior tag
Aginor én még arra tudok gondolni,hogy az Asus egyenlőre csak olyan karit dobott piacra,ami ugye teljesen gyári,alapórajeleken szaladgál,és elég makacs tuningnál
Elképzelhető egy későbbi OC-s változat is...
A válogatott ramokban lehet valami,még akkor is ha elvileg 2000Mhz-ig vannak hitelesítve,plusz azok a gyártók akik gyárilag OC-s modelleket dobálnak,lehet hogy komolyabb kondikat és válogatott alkatrészeket pakolnak a nyákra...Más. A teszt meg jó lett,mással ne foglalkozz,csináljanak jobbat ha úgy van...szerintem mindenki tudja mennyi időt vesz el dolog

-
tzimash
őstag
volt munkahelyemen volt az oktatáson szó arról, hogy ha kb. csak max 10 másodpercig tudod a kezed rajtatartani valami forró tárgyon, akkor az kb 60 fokos. ki is próbáltuk, volt ilyen rezsó-szerű valami, aztán teddráakezedmeddigbirod
senki nem birta tovább 10mp-nél és mint utólag kiderült pont 60 fok volt az a valami.egy kérgeskezű kapás-paraszt lehet birná fél percig is

-
k.t.a.
senior tag
Igaz hogy a kártya nem olyan vészesen drága, de egy rendes hűtéssel együtt már 70k, vagy fölé is mehet. Konkrétan én 56k-ért rendeltem a kártyát és még kb 15k hozzá a zalman VF1000 és a ramsünik.
-
Robi BALBOA
őstag
A teszt jó lett.
Nem kell egy crt 19-es monitor(olcsón),hogy tudjál 1600*1200-as felbontásban tesztelni!
Amúgy egy pár sün sokat segítene a helyzeteden nem 5-fokot számít hidd el,főleg ha egy kis szellőztetét is kapnak a sünök!
-
A vörösréz jobb, de ott sokszorosan dominál az, hogy a rárakódó oxid réteg nehezíti a hőleadást. Ez a sárgarázre is vonatkozik, csak kisebb mértékben. Ezért szokás (olyan helyeken, ahol nem a kapzsiság dominál) valamivel bevonni a réz bortákat, pl. alu réteggel. Az alumínium is oxidál, de az alu oxid nem gátolja olyan nagy mértékben a bordát a hő leadásában.
A legjobb borda a vörösréz alu bevonattal.
Wiki:
vörösréz - elég ritkán használják, de ez a "tiszta" réz
sárgaréz: - vörösréz+cink ötvözet - "felhígított" réz - hő felvevésben kevésbé jó, mint a vörösréz, de leadásban valamivel jobbA mai számítógép hűtőkben általában egyik sem szokott előfordulni, hanem a réz még hígabb változatát használják, mert occsóbb.
Persze jó drága bordák lehetnek sárgarázből, esetleg vörösréznek kamuzott majdnem-vörösrézből, lásd fatal1ty, vagy mi. -
o0tomy0o
tag
Ramhűtési gondok... Gyerekek, elmentek egy telepre, kértek 10 centi sárgaréz rudat, lefűrészeltek pár darabot, beirdaljátok és minimális pasztával rák*rjátok a memekre. Amúgy meg 45 fok felett lazán éget egy fémdarab... ha 100 fokos lenne 2 mp után kaparhatod az égett húst is róla...

-
tzimash
őstag
grat a jó cikkhez!
Arctic Cooling x1 nem passzol rá vajon? -
Ebit
addikt
Tartalmilag korrekt teszt, és végre felhasználói tapasztalatokat kaptunk.
Gratulálok a teszthez, igényesek a fotók, és a grafikák, legközelebb gondolom, majd több időt forditasz a stilizálásra.
Érdekelne viszont, hogy nagyobb felbontásban, látványjavitókkal mit tud a GT,örülnék neki, ha lehetőséged volna ezzel még kiegésziteni a tesztet.
Köszönöm
-
aginor
veterán
válasz
Yushchenko
üzenetére
Szerintem annyira nem vészes, bár emiatt nem raktam mark eredmédményt a tesztbe..
-
aginor
veterán
válasz
mert_csokis
üzenetére
Azért nem a legtöbb gyártó, én csak kettöről tudok.
De ezen már én is gondolkodtam, a helyzet az, hogy vagy én nálam van a hiba, vagy azok válogatott darabok, arról már nem is beszélve, hogy ezeknek a ramoknak az 1000MHz a referencia.. -
mert_csokis
senior tag
Én már csak egyet nem értek...ha a ramok úgymond 1900Mhz-ig stabilak,a legtöbb gyártó hogy a fenébe járatja őket 2000Mhz-en teljesen gyári,referencia hűtéssel?

XFX Alpha Dog Edition,Leadtek Extreme,eVGA SSC Edition,Zotac AMP -
Yushchenko
őstag
CPU limit kicsit befigyel azért...
-
Tomics
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
naná, már lefoglaltam előre nehogy eladja másnak

-
Tomics
addikt
ramsüni
ezen jót röhögtem.
egyébként nagyon jó a cikk, ez a kártya lesz a következő konfigomban. -
Igen, van. Általában kis bordákat (süniket) kell ráragasztgatni hővezető ragaccsal a RAM-okra. Akkor igazán hatékony, ha szellős a ház, vagy a GPU venti fúj rájuk is levegőt.
Fontos, hogy mindegyik kapjon kb. ugyanannyi szelet, mert ha csak egy kimarad a hűtésből, akkor - nagy valószínűséggel - lőttek a tuningnak.

Típusokat nem mondok, van sokféle. Nekem még a régi Zalman szendvicsek figyelnek a GF4-en, de itt is fontos volt az egyformán hatékony ram hűtés. Addig nem tudtam jól húzni a ramokat, amíg minden RAM IC rendesen le nem lett hűtve. Ezt 2db külön 6cm-es ventivel oldottam meg, amik 5V-on mennek, és szinte nincs is hangjuk. 630MHz-ig mennek, ami egy GF4-hez képest szuper érték.
-
Fanyuvo
tag
Van olyan huto ami huti a ramokat is, vizen kivul?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hát nem túl örömteli ez a RAM melegedés problem
Szerencsére nálam ezzel nem lehet gond,mert úgyis felugrik rá egy blokk,ha hozzájutok
De másoknak ez nem lehet túl megnyugtató...
Grat. viszont az íráshoz
-
raskolnikoff
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
hát vagy kirakod most télen a hidegbe, leveszed a hüttőt aszt késsz

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Szomszéd szobából játszani ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
raskolnikoff
őstag
semmi gáz. ha gtx szinten van és 53ezerbe kerül simán megéri venni rá egy zalman hűtőt. ennyi...
-
Muréna
őstag
"tárulnak a Quimonda által készített"
Qimonda
Azt nemtom, ha lefotoztad a ramot, és látod h mi van ráírva , akkor hogy tudod elrontani
Bici: de.. tanítják még

-
Nahh, elolvastam a helyesírási hibákkal színesített írást!

Szép munka, grat!Meghallgattam a videón a hangját, hát ez brutális!!
Az öcsém gépe az enyém mellé rakva plusz a porszívónk és a hajszárítónk együtt bekapcsolva talán ad fele ekkora zajt...

Jó kártya, szép kártya, de a memhűtési gondok kellemetlenek, bár sztem csak a hőmérő gagya.
Lényeg, hogy a sünik ha jól vannak felszerelve, és kapnak elég huzatot, akkor nagyon sokat tudnak számítani.
Nyomatékosan kijelentem: A sünik SOHASEM készülnek műanyagból. Még akkor sem, ha 3Ft-ért árulják őket, ugyanis a műanyag nem vezeti a hőt, sőt szigeteli.
Ezt általános iskola 6. vagy 7. osztályában tanítják. Bár lehet, hogy ma már nem...
-
Vamp
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem tudnék bele elég kocka dolgot írni sajnos...
De megfogadom az ötletet!!!

-
Tes Parker
csendes tag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Ez nagyon kemény!Olyan a hangja mint az épp fellszállásra készülő JUMBO JET-nek.

-
Vamp
senior tag
Frankón úgy látom, a Logout olyannyira elkockásodott, hogy az valami félelmetes.
A Prohardveren a minap jelent meg egy teszt a 8800 GT-ről. Mi újat mondott most ez a cikk, hogy ki kellett elmelni?
-
twollah
nagyúr
Miert szivod a bordarol a levegot a fujas helyett?
-
K Nándor
tag
Csá szép teszt szerintem se számitanak sokat a ramsünik igy is eléggé le voltt hütve a géped
elég durva hangja van annak a ventinek én is meghalgattam jóval hangosbb mint a szervergép ventim
-
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Azta k**** mindenit! Köszi a linket, tanulságos volt. Annyira zavaró a hangja, hogy le kellett halkítanom a fülesemet. Mondjuk hozzátartozik a dologhoz, hogy az egész gépem teljes terhelésen nincs olyan hangos, mint a felvételen az alapzaj.
-
msgt.fubar
senior tag
üdv! frankó lett a teszt, csak szerintem kicsit elszúrtad a grafikonokat, pl az első néhány 1950vs8800-as grafikonon 1950 OC van 8800 OC helyett, emellett oldalt a min fps helyett nim fps-t írtál. gondolom csak siettél, én meg csak szóltam

-
Bagira01
veterán
Szép teszt. Sajnálatos dolog a ramok melegedése. Mindenesetre, ha nekem lesz akkor az s1 hűtőbordái csak elbírnak velük. Te nem is tettél rájuk semmit
Az úgy laza 
-
BobChemistry
őstag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
na ez a nemmindegy...

-
raskolnikoff
őstag
most hallgattam meg a youtubeon a hűtő hangját. rééémesen szóóól, kegyetlen. gyári hűtő el van felejtve [link]
-
aginor
veterán
-
Rover623
félisten
Tudom, hogy a 8800GT még nagyon új termék, és ráadásul az Nvidiának szállítási nehézségei is vannak, de ezzel a tesztel hátha sikerül segíteni azoknak akik mostanában állnak vásárlás előtt...és nem olvasták a "hivatalos" PH!-s ismertetőt rudi tollából...

Ilyen diszkréten soha többet nem tudsz/tudnál benyalni a PH!-nak...

-
Pukkancs
aktív tag
De jó Asusos fekete pénztárcát is adnak hozzá

-
cousin333
addikt
Nem sok köze van hozzá a hőtágulásnak. Hacsak nem arra gondolsz, hogy jobban tágul a hő a chip-től, ha van rajta borda
. Egyébként meg kell, hogy jelentős pozitív szerepet játszon egy rendes hűtőborda. Hiszen, ha jól szerelték fel, akkor a réz gyorsan elosztja a hőt és sokszor akkora a hűtőfelület is. Persze ehhez az kell, hogy valami fújja is rá a hideget. -
cousin333
addikt
Valóban elég sok benne a hiba, amelyek jó részét biztos meg kell, hogy találja a Word ellenőrzője:
pl. "toboztusra sikeredet" helyett jobb lenne, hogy "robosztusra sikeredett"
A grafikonok minőségének jót tett volna, ha jpeg helyett png-be mented őket, talán még kisebbek is lennének. Mondjuk akkor nem tudnád feltenni őket a képfeltöltőre...
A fentiektől eltekintve alapos és részletes teszt, sok (talán már túl sok) képpel, ráadásul elég gyorsan, hiszen a kártya csak nemrég jelent meg.

-
Köszönöm a tesztet, látszik hogy sok munkád van benne.

A teljesítménye miatt alapvetően tetszik a kártya, sőtt a hűtő díszitése miatt még a márka is, de ha hűtőt kell cserélni rajta, mert olyannyira hangos, akkor miért választanám ezt?

-
raskolnikoff
őstag
nagyon jó!!! és köszi a sok képért!

-
haralambusz
tag
Hehe!
Nemsemmi! Azt mondtad 8ra fent lessz és láss csodát!
Gratu hozzá ismét!

-
keIdor
titán
Gratz, jó kis írás/teszt lett, nekem tetszik!
Én 8800GTX-ről váltok majd 8800GT-re, így megspórolok egy kis pénzt, egyedűl csak azt sajnálom, hogy ezek nem örökölték meg a G80 8800-asok referenciahűtőjét...
-
aginor
veterán
Minden létező módon kipróbáltam, pl hr-03 hátsó állásban passzívan, egy 8 és egy 9 cm-es venti meg a nyákot fújta, de semmi érdemi előrelépés.
Most úgy van beállítva, hogy a hr-03 ventije fújja a nyákot, meg oldalról egy másik venti is.
Azokat a ramsüniket kéne kipróbálni, lehet csodát tennének.. -
aginor
veterán
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat.
Most tényleg sok lett a helyesírási hiba, de a azép az, hogy helyesírás ellenörzés javítgatott bele szerintem, de mindegy, de már késő is volt mire kész lett.
A gyári hűtéssel mért hőmérsékretekben nem vagyok teljesen biztos, mert sokan panaszkodnak, hogy túlmelegszik a kártyájuk.. -
Winner_hun
félisten
A hűtést eltávolítva a szemünk elé árulnak a Quimonda által készített, és 1ns-ra hitelesített ramok, melyek őszesen 512mb öszkapacitással rendelkeznek.
gondolom tárulnak akart lenni

-
helkis
veterán
azt nem próbáltad, hogy megfordítod a hr3-as ventijét, hogy a kari felé fújjon a 9.2-es venti? talán kapna belőle a ram is pár lehelletet, ill a fetek, meg a nyák is..

sokan pont ezért szeretik a zalman-vf sorozatát..
köszi az idődet a cikkért! megérte!
-
Blaise
veterán
jó cikk

-
BloodRay
veterán
Kössz szépen a tesztet!
Kövi konfigban nálam is vmi ilyesmi lesz.
Ramsünik szerintem sem ártanak(már ha ráférnek, mert nálam pl nem fértek fel). -
ftc
nagyúr
Máshova nem lehetne felttni a képeket? mert ez igy tetü lassu

-
Motion_Blur
félisten
Grat! Szép munka, de egy valami szúrja a szemem:
"melyek őszesen 512mb öszkapacitással rendelkeznek"

-
bagyulajuve
addikt
szuper teszt, grat
táblázatok oldalán nim an írva min helyettmemhűtéshez tuti jó lesznek a zalman sünik, és nem műyanyagok sztem
-
JoeYi
őstag
egyébként 40 fok felett nemhiszem, hogy bármitis tudnál pár másodpercnél tovább markolászni.
Egyébként grat, jó kis teszt lett
. Ja és ennyit az egyhelyes hűtésről 
-
elit_hun
őstag
grats, tök jó lett, és jó sok kép is van hozzá
kár hogy nem volt tesztelve 1600*1200-ben
Shodan: a RAM sünik jó esetben 2-3 fokot számítanak...azok a kis műanyag izék szinte semmire sem jók...még vízzel lehetne talán őket lehűteni...
-
Shodan
őstag
A ramokra nem is tettél süniket
, így nem csoda hogy melegednek. -
Rossi
addikt
Üdv!
Thx a tesztet, február körül tervezek összerakni egy új konfigot, abban biztos 8800GT lesz.
Egyébként hol tudtad beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 27% - MSI Mag Coreliquid A13 360 ARGB
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- Lenovo T14s Ryzen 7 4750U 32Gb Ram 1Tb NVMe SSD Érintőkijelző számlával Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

lehet hogy ennyire lenyügözö látvány a hr-03, de minden tesztnél végig kell nézni rola 20 képet...
a többi jo

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)