Hirdetés

2024. július 1., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9056) tylerddd válasza Macccy (#9054) üzenetére


tylerddd
veterán

Én pár éve, amikor még Android 2.nemtommit használtam, mindig azt mondtam, h a Droid az a mobiltelefonok Windowsa. Ez mára már nem állja meg a helyét, de csak azért nem, mert a Windows a 7 és 8 rendszerekre egész szépen kikupálódott: nálam a 8 SSD-n van, egyszer nem fagyott le a kb. január óta, mióta megvan, nem lassul be, gyönyörűen tizenmásodperc alatt bebootol és a programok is pikk-pakk indulnak. Ebben a két utóbbiban egyébként unokatesóm MacBook Air-jét simán veri ... Az üzenetkezelés is remekül meg van csinálva és ami vicc, h a mobil eszközök szinkronja is nagyon jól működik. Amíg az Air-en nem láttuk a fotóadatfolyamot (ami elvileg be volt állítva rendesen), amit rokon i5-tel fotózott, addig nekem szépen mozognak a gépre, akármit lövök a telefonnal. Igaz, h nekem telepítenem kellett az alkalmazást a gépre, na de Mac-en elvileg nem úgy kellene működnie, h megadod a accountodat és megy a szinkron magától?! Persze tény, h számomra nagyon átláthatatlan és sokszor logikátlan az OSX, de ez valószínűleg abból fakad, h nem azt használok napi szinten. De pont azt az "értelem szerűen"-érzést nem éreztem OSX alatt, mint iOS-en, ami meg olyan, mintha hazaértem volna.

A Droid vonalon maradva: nagyon sokat fejlődött a rendszer, de inkább az alá pakolt hardver szintjén ill. a rengeteg belepakolt funkció terén. Stabilitás, megbízhatóság vonalon viszont még le van maradva, a jóval fiatalabb WP-tól is. Sokszor erőből oldja meg a feladatokat, mert rosszul van optimalizálva. Persze ez megint abból fakad, h nagyon sokféle hardveren kell neki teljesítenie, ugyanúgy, mint egy Windowsnak. El kell mennie a mama Samsung Galaxshit O (Oldtimer) készülékén és Pistike ballagásra kapott Galaxy S 14-én is. Persze itt a gyártók belenyúlhatnak és dolgozhatnak rajta, de ha megnézzük, h milyen a Droid egy referenciakészüléken, lásd. Nexus 4 vagy a tablet Nexus 7, akkor az egyszeri Samsung vagy bármi más felhasználó, de még egy iOS tulaj is szájtátva néz, h ez így is működhetne! Ha kordában tartanák a hardvert (amit nem fognak, mert pont emiatt fedik le a piac nagyobb részét), sokkal egyszerűbb lenne optimalizálni. Csinálhatnák azt, mint a Microsoft, h kezdetektől megmondják milyen minimum vas kell ahhoz, h csinálhass WP-t.

Szóval ha droid, akkor csak Nexus (ha telefon, ha teblet), vagy olyan készülék, amire kijött HIVATALOS stock rom. Ha jól tudom ez a Nexus 4 glóböl vörzsön készülékére, az LG Optimus G-re van, illetve HTC One-ra és Galaxy S4-re, amikből ugye stock változat is rendelhető.

ps: a Windows esetében persze megemlítendő, h tudni kell használni. Hozzá nem értő kezében, ész nélkül használva eldurvulhat a helyzet. OSX-et meg kb. ész nélkül is lehet használni, az akkor sem döglik meg, Talán ez a különbség ma már a kettő között.

Csak egészség legyen, meg térerő!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.