- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
"A fejlett országok éppen hogy demográfiai problémákkal küszködnek az elöregedő társadalom miatt."
Ez is hozzájárul a nyugati társadalmak jólétéhez, ahol még erősebb a liberalizmus, ami miatt kitolódik a gyerekvállalás és átlagban 1-2 gyerek. A halálozási ráta hiába alacsony, ha a szaporulat nem követi.
Én az elkövetkezendő 5-10-15 évre leszek nagyon kíváncsi, amikor majd nyugat nem tud több kelet-európai meg harmadik világbéli munkaerőt befogadni és a piramis felülről fog reccsenni.
Az se megoldás, ha hagyjuk, hogy a harmadik világ hadd szaporodjon, miközben a fejlett világ népessége csökken, de az meg a legnagyobb elkövethető hülyeség, ha még mi is ráteszünk egy lapáttal. A nyugdíjrendszer menthetetlen, be kell látni.
Emellett meg a munkaerőpiacot is alapjairól kell újjáépíteni a segélyezési rendszerrel együtt. A harmadik világban kéne valami oktatást bevezetni, hogy "Ha szaporodsz/osztódsz, akkor a rád jutó erőforrások annyi irányba osztódnak, ahány utódot csináltál."
"pont hogy nem profitmaximalizáló, hanem társadalmi hasznosságot kíván növelni, pl. a széleskörű szociális hálóval."
Ami már recseg-ropog, mert már az UK is ki akar lépni az EU-ból. A következő célpontok: Ausztria, Németország és Hollandia. A kelet-európaiak és a harmadik világbéliek sáskajárásként fogják letarolni az összes útjukba kerülő országot.
A szociális hálók fenntarthatatlanok, mert vagy az élősködők fogják kihasználni tömegesen, vagy a ténylegesen rászorulók fognak kirostálódni tömegesen. Olyan apparátus meg lehetetlen, hogy mindenkit egyenként, a legalaposabban átellenőriz, mert akkor többe kerülne fenntartani, mint amennyi hasznot hozna.
(#142) Geller_1972: "és ugye evidens, hogy azokat darálná le, akik higiénia-mentes környezetben élnek...mily véletlenül"
Így van, hiszen ez az egyetlen "demokratikus" megoldás a problémára. A vírus humánus. 10-ből 9 emberjogi szervezet támogatja.
(#144) ngabor2: "a higiéniamentes nyomortanyákon erősebb az emberek immunrendszere, mint a patika tisztaságú, civilizált nagyvárosban."
Vannak olyan vírusok, amik pont a legerősebb szervezetűeket támadják meg. Ilyen volt a spanyolnátha is. Az idősebbek és a gyerekek élték jobban túl. Meg lehetnek olyan vírusok is, amik pl. pont a nedvességet nem bírják és 25 celsius alatt elpusztulnak.
-
MCGaiwer
addikt
válasz
VaniliásRönk #145 üzenetére
majd éheznek, aztán meghalnak. ha nem akkor meg háború lesz, aztán meghalnak akkor.
-
válasz
VaniliásRönk #141 üzenetére
Ezek az országok nem a túlnépesedés miatt vannak rossz helyzetben.
-
Geller72
veterán
válasz
VaniliásRönk #141 üzenetére
..nem lennék meglepve, ha valami kósza vírus szabadulna el az elkövetkezendő 5 évben, és ugye evidens, hogy azokat darálná le, akik higiénia-mentes környezetben élnek...mily véletlenül..ne legyen igazam, de kurva sokan vagyunk, ez tény. Hosszú távon ez nem fenntartható. Az lenne, ha eloszlanának a javak, na de ne éljünk a fellegek közt..olyan soha nem lesz..
-
VaniliásRönk
nagyúr
A menekült probléma meg igazából javuló tendenciát mutat. Az egyre több kétségbeesett ember a hírekben aki inkább megrizikózza, hogy hazarugdalják akkor is ha nem fullad a tengerbe, vagy inkább egy menekülttáborban tengődik a semmi közepén, minthogy csendben éhen haljon vagy agyonlövesse magát a falujában pedig igazából csak a média kitalációja, és a destabilizálódó, összeomló Közel-Keleti és afrikai országok is mind fantasy. És ez mind olyan röhejes, hogy egy smiley is dukál a végére.
-
válasz
VaniliásRönk #139 üzenetére
Jelenleg is ez történik, mégsem omlott össze a világ.
-
válasz
VaniliásRönk #137 üzenetére
A népességnövekedés nem globális, hanem regionális probléma. A fejlett országok éppen hogy demográfiai problémákkal küszködnek az elöregedő társadalom miatt.
(#134) ngabor2 Alapvetően a fejlett országok társadalmi berendezkedése pont hogy nem profitmaximalizáló, hanem társadalmi hasznosságot kíván növelni, pl. a széleskörű szociális hálóval. Persze ezt is el lehet nevezni profitmaximalizálásnak.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A közgazdaságtan azzal kezdődik, hogy véges erőforrások, ehhez képest minden elmélet csak az erőforrások leghatékonyabb (f)elhasználásával foglalkozik, a végtelen növekedés problémáját meg elintézik annyival, hogy technológiai fejlődés, mert senki sem akar azzal a kérdéssel foglalkozni, hogy mi lesz amikor nem lesz tovább. Mert ugye a technológiai fejlődésnek is van sebessége, ami abszolút nem állandó, eddig úgy-ahogy tudta tartani a lépést a népességnövekedéssel, de ez nem lesz mindig szükségszerűen így.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #131 üzenetére
jelenleg a "profitmaximalizálás" a gazdasági jelszó. remélem eljön az idő, hogy az "élni és élni hagyni" lesz. a természetben már bevált.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Geller72 #132 üzenetére
Mindezt azért teszik meg Magyarországon, mert megtehetik, lassan már a kenyeret húzzák ki az emberek szájából, és mit csinálnak? Kimennek az utcára elhajtani a kormányt a bús p****ba, mint az ukránok? Nem, még meg is választják, megint! Ezek után mit lehet tenni? Én a magam részéről elköltöztem egy normális(abb) országba, sajnos tisztában vagyok vele, hogy ez nem opció mindenki számára.
Szerk.: Hogy arról ne is beszéljünk, hogy az egész közigazgatás rohad ahogy van, mert az egy dolog, hogy lopnak, mindenhol lopnak, de amikor azt is ellopják, ami nincs, aztán meg hitelből költenek balf***ságokra, na az a nem semmi. Az a csoda, hogy az az ország még nem omlott össze.
-
Geller72
veterán
válasz
VaniliásRönk #131 üzenetére
..ilyet nem, de hasonlót igen. Ettől függetlenül, egyszerűen szánalom, hogy nincs mibe fektetned a(z) (esetlegesen) megtakarított pénzed, mert gyakorlatilag nem éri meg. Itthon legalábbis. Olyan számlavezetési díjakat akasztanak a nyakunkba, hogy csak pislogok. sokat ellene tenni nem tudok, lévén a környékünkön két bank van, aztán hali. Ha a saját pénzemet tartom a bankba, azért is fizetek, ha leveszem, utalom, azért is, nem is kicsit. Devizaszámláról ne is beszéljünk.Rosszul is váltják, ha le akarom venni, hogy jobban beváltsam, több ezer forintot számolnak el költségként. Hogy ne menjek messze, a villanyszámlámon szereplő összeg kevesebb, mint a FELE a valós fogyasztás. A többi felszámolt költség. A szemétszállítási díjak duplájára ugrottak, a helyi önkormányzat minden előzetes szerződés nélkül köt a nevemben szerződést az általa tetsző céggel..és ne basszon szét az ideg? Akkor mi a retkes büdös fasz az, amiről én dönthetek, amit én választhatok? Mert eddig kurvára úgy néz ki, hogy nagyjából semmi.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Lehetőségköltségnek hívják amikor nem a lehető legjövedelmezőbb módon használod a pénzedet, márpedig a zuhanó árfolyamú bitcoin nem a legjövedelmezőbb, ilyenkor gyakorlatilag veszteséget fejez ki. A kivárás pedig miután a vételár alá esett az árfolyam közgazdasági szempontból nem racionális, mert minél gyorsabban szabadulsz tőle, annál kevesebbet veszítesz rajta. Azt hogy emelkedni fog-e az árfolyam vagy sem, nem lehet tudni. Az nem közgazdaságtan, hanem spekuláció.
#125 Geller_1972: Mondott ilyet bárki? De azzal, hogy kicsik és nagyok egyaránt megpróbálják kijátszani, csak még rosszabb lesz mindenkinek, pláne azoknak a barmoknak, akik megpróbálnak egyenesek maradni, nem pedig a léc alatt bujkálni.
#113 Teasüti: Abszolút nem tetszik, hogy megfigyelik minden lépésemet, sőt rendkívül veszélyesnek tartom, mert mint tudjuk az ember nem képes élni az eszközeivel, csak visszaélni. (sajnos nem osztom Vladi optimizmusát, az ember egy állat, méghozzá a butábbik fajtából) De a probléma egyszerűen az, hogy a legtöbb ember ezt elfogadja, semmiféle reakciót nem vált ki belőlük, mert egyelőre még nem érzik a negatív következményeket, amikor meg már nyilvánvaló lesz, akkor meg túl késő lesz bármit is tenni.
-
ngabor2
nagyúr
4. Térjünk oda vissza, hogy a csóka megvette. Aztán az árfolyam leesett, már kevesebbet ér a coin, mint amennyiért vette.
5. Az 1-es pontban leírt nyereség itt jelentkezik veszteségként.összekevered a veszteséget (volt pénzem, aztán nem lett) az elmaradt haszonnal (vettem valamit, aminek reméltem, hogy később nagyobb értéke lesz). ráadásul az ember nem pillanatokat él, hogy amit ma megvett, holnap feltétlen el kell, hogy adjon.
ha valaki januárban eladott 10 btc-t 25 dolláros áron, az nyert 250 dollárt. ha valaki 1-2 hete ezt eladta 1200 dollárért, akkor nyert rajta kb. 10*(1200-25) dollárt. csakhogy az eredeti eladó ezzel nem veszített semmit, hisz az a btc már nem az övé!
sőt, aki megvette, az se veszített semmit, mert van neki 10 btc-je. az, hogy pillanatnyilag nem 12000 dollár az értéke, csak 5000, nagyjából (rajta kívül) senkit nem érdekel, ha nem akarja eladni. szépen vár, reménykedik benne, hogy lesz az árfolyama még 5000 dollár is, és akkor ő is nagyot fog szakítani, miközben ismét nem veszített a való életben senki egyik üzleten se.
közgazdászok, cáfoljatok meg, ha tévedek.
-
Mi az, hogy 1000 dollárnyi plusz termék? Az mitől 1000 dollár? Arról nem beszélve, hogy jórészt nem is termékért, hanem szolgáltatásért fizetsz.
Persze a bitcoin mögött nincs gazdaság, és definíció szerint nem is pénz, de ez az állításod, hogy amin valaki nyer, azon más bukik nettó baromság. A tőzsdére sem igaz ez.
-
ngabor2
nagyúr
hány éve létezik a bitcoin? mióta van értelmes értéke? mert amíg nem volt vele valódi kereskedés, és egy gyorsabb proci jó sokat ki tudott termelni, akkor nem igazán volt (10k btc egy pizzáért című eset).
mióta létezik ma mai bankárok és az utca embere által értelmezett formában pénz? mióta vannak bankok, állam, állami pénzrendszer, újraelosztás, adózás, stb?
a kettő nagyságrendje közel van egymáshoz? amíg ez utóbbi kérdésre a válasz "nem", addig lehet elméleteket gyártani pro és kontra is.
a névtelenségről: 2 kérdés van:
- miért akarod névtelenül csinálni, amit csinálsz?
- miért van rajtad kívül akár csak 1 másik személy/szervezet is, aki kíváncsi arra, hogy mit csinálsz?
ez a 2 kérdés nagyjából kibékíthetetlen, és válaszok egymásra.a bitcoin életképességére meg nem a születése utáni 4. év ugrásszerű változásai lesznek a mérvadóak, hanem hogy (2-)5-10-20 év múlva mi lesz a helyzet. azt már tudjuk a történelemből, hogy amit betiltanak, az virágozni fog. várjuk meg a nagy, pillanatnyi hipe lecsengését, mindkét irányból, és meglátjuk. addig én bányászok altcoinokat, vagy jelképes összegért megmentek néhány btc-milliárdost, hogy valódi pénzt kapjanak a semmire nem való virtuális izéjükért (ha már nem nevezhetjük pénznek)
-
Vladi
nagyúr
Ki fog bukni.
Azt értsd meg, hogy nincs mögötte valós gazdasági teljesítmény. Attól, hogy neked lesz 1000 dollárod pluszba, attól nem lesz 1000 dollárnyi plusz termék. Ezt csak játék a számokkal, meg a gazdasági folyamatokkal.
Ezért írom le mindenhol, hogy a valóságtól elrugaszkodott.Ha te előállítasz erőforrásaid felhasználásával xy terméket, szolgálatátást, akármit, akkor az +. Ennek az értékét felbecsülöd, és a piacon értékesíted. Ahogy tudod. De a semmiből, semmi lesz. Akárhogy csűröd csavarod, csak a pénz mennyisége nő, a termény nem. Tehát egységnyi terményre jut egyre több pénz. Tehát inflálódik.
Ez a nagyon alapja.Most 2 dolog lehet: kiegyenlítődik, ami valahol +1000 dollár, valahol -1000. Vagy inflálódik, 10000 helyen lesz minden egység 0.1 dollárral kevesebb.
-
Vladi
nagyúr
1. Eladta a fickónak a részét.
2. több dollárt kapott, mint amennyit bele tett.
3. A dollárnak azért van reális jelentése, konkrétan x árfolyamon forintra válthatod, abból meg a teszkóban kenyeret vehetsz.
4. Térjünk oda vissza, hogy a csóka megvette. Aztán az árfolyam leesett, már kevesebbet ér a coin, mint amennyiért vette.
5. Az 1-es pontban leírt nyereség itt jelentkezik veszteségként.
6. A bitconnal semmilyen reális termény nem jön létre. Konkrétan pénzkibocsájtásnak számít. Ami önmagában is infláció.Így jó, vagy most jöjjön az infláció?
-
Bici
félisten
A részvényekkel is ez a helyzet, ha valaki nyer, akkor valaki más bukik.
.
Persze, egyetértek, hogy erősen kockázatos. Magam sem foglalkozom vele, pedig az elején erősen gondolkodtam rajta, de nem szeretek zavarosban halászni. Egy pénzügyi szakember nyilván jobban átlátna rajta, és számára biztos kevésbé zavaros.
-
Bici
félisten
Az az értelme, hogy bizonyos dolgokhoz így olcsóbban hozzá lehet jutni.
Volt kollégám az egész elején beszállt a bányászatba és volt egy rakás bitcoin-ja.
Pár hónappal ezelött adta el egy fickónak az összeset dollárért.
Nagyjából tízszeres összegett kapott vissza (több millió Ft-os nagyságrend), mint a hardverek és az áram költsége. Egyébként ha nem adta volna el, akkor is egy csomó dologért lehet fizetni bitcoin-nal.
Neki volt értelme. Az, hogy most megéri-e beszállni, már kétséges, hiszen aránytalanul nagy befektetés kell hozzá.
Ráadásul, a pénzemberek előbb-utóbb kicsinálják, vagy törvényes szabályozásba vonják, amitől teljesen azonos szintre kerül, mint bármely más deviza. -
Teasüti
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #106 üzenetére
Mert manapság természetes, hogy önként adjuk át minden adatunkat, teljesen természetes, h a levelezéseink és beszélgetéseink titkosítás nélkül zajlanak, totálisan mindennapossá vált, hogy figyelik a szokásainkat, "aktát készítenek rólunk" és ezt aztán az arcunkba tolják reklámok formájában (ha még csak erre menne ki az egész).
Na most akinek igénye van arra, hogy a személyes adatai felett valóban saját maga gyakorolja az uralmat (ez de szép magyaros lett így kora reggel...
), annak meg pont az lenne kívánatos, hogy ne kelljen kirakatban élnie.
Mindenki tud róla, h még a saját telefonja is elárulja, mégis csak kevesen tesznek ellene, sőt akik szeretnének, azoknak is kompromisszumot kell kötni és még kényelmetlen is. Titkosított csatornán üzenni meg szinte kivitelezhetetlen, mert ugye ehhez két fél kéne és én hiába készültem rá, ha rajtam kívül meg senki nem használja.
Multiplatform megoldás meg megint olyan kényelmetlen és körülményes, hogy szinte használhatatlan.Nem rég álltam munkába, pályakezdő vagyok egyelőre kicsi pénzért. Szeretem használni a bankkártyám, pár ezresen kívül alig használok kp-t és a bankom gyönyörű statisztikát vezet minden kiadásomról és bevételemről (ami amúgy hasznos nekem, csak épp rajtam kívül az a harmadik fél - állami intézmény - nem nézi meg, aki nem akarja). Én meg úgy gondolom, hogy az ég adta világon senkinek semmi köze hozzá, h én mire költöm a pénzem. Nekem ne tegyenek fel olyan kérdéseket, hogy miből veszek én most többszázezres tv-t, vagy úgy egyáltalán ne korlátozzanak semmiben. (Ha jól tudom a boltban egy adott összeg felett már vmi igazolás kell a jövedelmemről, vagy hogy van ez?)
Pedig amúgy nincs rejtegetnivalóm, semmi illegális dolgom nincs, de ettől még az én dolgom nem az állam dolga és senki másé sem.
Jövőre amúgy sem lesz népszerű a kártya, majd egyben leveszem a fizetést, aztán tehetnek egy szívességet. -
Vladi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #108 üzenetére
Én azért optimista vagyok. Az ember képes fejlődni. A viselkedésével van a gond, de az alakítható.
(#109) fordfairlane:
Valamint ingyen sör, spanyol viasz és az örök élet széruma.
Te mit csináltál eddig aludtál? Itt a megváltó!
-
Vladi
nagyúr
"lenyomozhatatlan, anonimként használhatja bárki.."
Tehát a segítségével hatékonyabban lehet bűnözni. Bravo."nem tudnak rá adót kivetni, akár többszöröset is.."
Nehogy véletlenül lehessen közteherviselés. Közoktatás meg a többi szar. Ok."nincs felette hatalmuk..összegezve"
Mint ahogy neked sincs, és nekem se, meg úgy anblokk a társadalomnak se. Saját pénzügyi rendszere felett... már inkább az egyszintű bankrendszer."Valami olyan, amit tőlük függetlenül használnak emberek, és jó nekik."
Tényleg? Használják? Kik? Kb senki. De azért egy csomó gpu/cpu idő beleszalad. Tökjó.Most aki beletett valódi pénzt az most bukik az árfolyam esésen. Ha valaki bukik, akkor valaki nyer. Hm...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Először is csak kamu IP-ről bányászni meg vásárolgatni elég problémás, ahogy mások is rávilágítottak software-t vagy bármilyen más IT-terméket helyből nem tudsz így vásárolni, mert amint használod buktad az "azonosíthatatlanságot".
Postafiókot sem hiszem, hogy nyithatsz anélkül, hogy meg ne kérdeznék ki fia-borja vagy, mikor már egy kiló krumplit sem tudok venni anélkül, hogy megpróbálnák elkérni az e-mailcímemet. Ha meg visszautasítod rögtön kilógsz a sorból és érdeklődés tárgyává válsz.
De tegyük fel, hogy mindez kivitelezhető, melyik Gipsz Jakabnak éri ez meg, ha épp nem kórosan paranoiás? -
Lobeu
csendes tag
Semmi értelmét nem látom ennek az egész bitcoin baromságnak.
Mi értelme alapból annak hogy névtelen vagy?
Online vásárolsz mondjuk egy játékot, kifizeted ezzel a hülyeséggel, majd csinálsz a játékba online accot, máris van egy mail címed, ip címed, mindened, tudják ki vagy.
Bemész a bótba, veszel egy Lambot bitcoinnal, de tudjak hogy te vagy, ergo máris nem névtelen.
Meg ezek a bányász gépek... Ha olyan nagy biznisz lenne, nem adná el a gyártó, hanem ő maga használná, és tömné szarrá a zsebét ezzel a mocsokkal.
Tegyük fel, van 10 darab bitcoin-om. Kb most durván 8-9 ezer dollár. Ez tavasszal még csak 80-90 dollár volt.
Lassan észbe kapnak, akik ezzel szórakoznak, hogy semmi értelme, szépen lassan egyre több ember hátrál ki amögül, hogy a gépét erre használja, fogyassza az áramot, hogy egyre több és több ideig kell használja az áramot, hogy 1 darab bitcoint megkeressen. Egy idő után lesz mondjuk egy tucat hülye, aki még foglalkozik ezzel egyáltalán. Akkor mit kezdek a bitcoinommal? Ugyebár alig van pár ember, akit érdekel, kb az értéke a nullához fog közelíteni. Megint kérdezem, mi értelme?
Egyetlen ember se tudott nekem még reális dolgot mondani, hogy mi értelme az egésznek.
Oké, majd egyszer kb 30 év múlva vége lesz, nem lesz több, addig meg alig lesz pár darab. A csávó, aki az egészet kitalálta, kurvagazdag lett, mert mikor bejött ez az egész őrület, egy jobb szerverrel csináltál pár nap alatt több száz bitcoint, amit ha ma eladsz, életed végéig szépen eléldegélsz, de aztán lassan már alig-alig képződik új. Még mindig nem látom az értelmét.
-
Teasüti
nagyúr
Jó a topik.
-
Pug
veterán
válasz
VaniliásRönk #98 üzenetére
Mivel raksz piros lámpát a fejedre, hogy postafiókod van, aminek nyitásához nem feltétlenül szükséges a személyazonosság igazolása? Te most miről beszélsz?
-
mikej95
aktív tag
Mi van, úgy érzi a pénzügyi elit, hogy mozog alattuk a talaj? Ha egy ilyen kis rengéstől már megriadnak, elég paranoidok lehetnek. Ezek a Rokefeller-ek meg Rothschild-ok és a hasonszőrű "elvtársaik", apjuk, nagyapjuk vagy dédapuk csinált valami megkérdőjelezhető pénzügyi világszintű lehúzást és azóta ülnek a babérokon.
-
Penge_4
veterán
"Már egyetlen nagy befektetési banknak is annyi pénzeszköze van, hogy probléma nélkül elsöpörhetnék a bitcoinnak még az emlékét is. Álomvilágban éltek."
1. Azért nem olyan egyszerű ám az. Csak azt tudják megvenni, amit eladnak. Ha én birtoklok valamit és nem akarom eladni, akkor jöhet egyszerre a Forbes 400 és egyesült vagyonukkal tehetnek egy ajánlatot, én akkor sem fogom eladni.
2. Oké, dollármilliárdokat ölnek bele, hogy felvásárolják a már kibocsátott 12 millió (ami még mindig csak kicsivel több, mint a fele) legalább 80-90%-át és ezzel letaszítják a trónjáról. Jön helyette újabb kriptopénz, ami majd átveszi a helyét. Ez olyan, mint mikor kilőnek egy nagyobb torrent trackert és örülnek, hogy vége a wareznek. Jön helyette 5 másik.
3. A befektetési bankárok egyvalamit szeretnek jobban, mint a status quo-t. Ez pedig a pénz. Szóval amint megértik a Bitcoin lényegét, nem fogják ellenezni. Elvégre csak egyetlen entitásnak áll érdekében ellenezni. Ez pedig az állam. Bankok mindig voltak és mindig lesznek, csak alkalmazkodnak az adott gazdasági viszonyokhoz. Akik erőlködnek a változás ellen, azok elbuknak.
(#74) atti_2010: "Dehogynem bárhol eladhatom jó pénzért és azt veszek a Tescoba amit akarok vagy háború esetén mikor egy ország pénze általában leértékelődik akkor eladod jó pénzért"
Emlékeztetnélek a történelem azon időszakára, amikor az ókori Egyiptomban hozzádvágták az aranyból készült dolgokat, mert annyi volt belőle, mint a szemét, de az egyszerű vasért ölni tudtak volna.
Az aranyért is közmegegyezéses alapon fizetnek. Ha jól tudom már egy állam sem használja hivatalos fizetőeszköznek.
-
Geller72
veterán
válasz
VaniliásRönk #96 üzenetére
Vásárolhat lopott wifin keresztül és vásárolhat szolgáltatást, hozzáférést, akármit. Kézbesíthetik mailboxra (postafiókra) is, amihez sok helyen nem kell igazolni magad, amikor megnyitod. Ugyan már, ne az itthoni helyzetből indulj ki.
.
-
atti_2010
nagyúr
Emberek ennyire nem lehettek retardáltak, egy fizetőeszköz ami követhetetlen bármilyen Alcapone használhatja és senki sem vállal garanciát érte nem lehet az emberiség megváltója ahogy ti beszéltek róla de mindegy, szerintem 2016 környéken már csak legenda lesz.
BAPTI Kb igazad van.
-
BAPTI
csendes tag
A BTC mizériáról annyit:
Ha bármi veszélyt jelentene a jelenlegi bankrendszerre, akkor farzsebből felvásárolnák az összes jelenlegi BTC-n majd ülnének rajt, persze miután bedöntötték az árfolyamát pár $-ra, és mindenki szabadulni akarna tőlük.
De nem jelent semmit, csak egy 21. századi netes játék hülye gyerekeknek, akik elhiszik, hogy ezzel forradalmárkodnak. off. -
Srodney
senior tag
-
Geller72
veterán
..szóval igazából csak és kizárólag az nem tetszik nekik, hogy:
-lenyomozhatatlan, anonimként használhatja bárki..(jé, ez ugyan kinek rossz?..ja, értem..
.
-nem tudnak rá adót kivetni, akár többszöröset is..(nem úgy, mint nálunk..)
-szar nekik, hogy a kezelési költség a használatakor max 0.02%.os..
-nincs felette hatalmuk..összegezve. Valami olyan, amit tőlük függetlenül használnak emberek, és jó nekik. Hasznuk van/lehet belőle, amin ők nem osztozhatnak.Szar ügy, mit mondjak...
Aki használja, adja-veszi, pontosan tisztában van a benne rejlő veszélyekkel. Ha így van, akkor kinek, mi köze hozzá, hogy akarom e, avagy sem. -
törölt tag
+1
Arról nem is beszélve, hogy az aranynak mi adja az értékét? Arra számítunk, el tudjuk cserélni pénzre, ökörre, akármire és állítólag korlátozottan áll rendelkezésre. A kémiai tulajdonságok miatti értékét most hagyjuk.
Múltkori BTC-s topikban előjöttek a festmények, műtárgyak. Ezeknek szintén azért van értékük, mert korlátozott számban léteznek és feltételezzük, hogy később is meg akarja valaki szerezni. Itt az eszmei értéket hanyagoljuk.
Jelenleg ezeket a BTC is tudja, persze azt nem tudjuk, hogy mi lesz a jövőben.De mi van, ha holnap rájövök: hipóba szórok egy kis konyha sót, arany lesz belőle? Mennyit ér úgy az aranyad? Mi van, ha a művészről kiderül, random műveket vásárolt fel és pingálta rá a nevét? Ki veszi meg?
Volt még itt olyan is, hogy ingatlanba fektessünk, mert a földnek mindig lesz értéke. Ha akkora világégés lesz, hogy a föld lesz csak értékelhető cserealap (illetve, az termelhet olyat, amit megehetünk), a tulajdonjog is csak egy darab papír lesz.
-
Rive
veterán
válasz
atti_2010 #84 üzenetére
Haggyukmá'.
Az arany nem pénz, viszont bizonyos feltételek esetén (amik ma elég általánosnak mondhatók) értéket hordoz, akár pénzre váltható.
Ha a feltételek nem állnak fenn - pl. az emlegetett sivatagban, ha épp nincs szemben egy csereeszközzel rendelkező beduin, illetve nincs elég fegyvered, hogy egy potenciális rablást megakadályozz: vagy egy lakatlan szigeten, akkor max. nehezéknek jó.A BTC pénz, és ugyanúgy megvannak a használatához szükséges feltételek (internet nélkül semmit sem ér, még az aktuális árfolyamon se).
Mindenki hajlamos úgy tenni, mintha a feltételek rendelkezésre állása magától értetődő lenne.
Az ezzel a hozzáállással kapcsolatos vicceket tessenek már egy kicsit könnyebben venni.Ui.: előfordult már valakivel, hogy egy ATM nélküli faluban ragadt kápé nélkül, egy amúgy csurig töltött, de az adott körülmények között tökéletesen értéktelen hitelkártya birtokában? Naugye. Tessenek elvonatkoztatni.
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #84 üzenetére
" az arany egy fizikai tárgy amit bármikor bárhol el lehet sózni többért kevesebbért a Bitcoint egy virtuális valami amiért extrém körülmények között nem hogy kapnál valamit de lehet jól meg is vernek ha megpróbálod értékesíteni."
A bárhol bármikor büdös nagy kamu, a BTC-ért megverés pont mint az aranyért szint. ennyire nem látod a valóságot?
-
rauschie
senior tag
Én csak azt nem vágom, hogy ha van egy instrumentum (BTC), amit majd jól elfogadnak mindenhol, és nem kontrollálja semmi csúnya jegybank meg rócsildok, cserébe tervezetten folyamatosan deflálódik, akkor mégis mi venné rá az embereket arra, hogy ezt valaha is elköltsék, de leginkább miért ne kötne ki előbb-utóbb az egész a rócsildoknál?
mod: Az rendben van, hogy van, aki veszi, és az is rendben van, hogy ezen lehetett, vagy egy darabig még lehet keresni, de ne hülyítsük már a népet azzal hogy ez lesz a tuti és spekulációs célon kívül ez bármire jó lesz bárkinek.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
#06658560 #81 üzenetére
Az aranyat éppen arra váltod amire akarod és ez benne a szép, de most már kezdünk erősen offba menni, utoljára elmagyarázom, az arany egy fizikai tárgy amit bármikor bárhol el lehet sózni többért kevesebbért a Bitcoint egy virtuális valami amiért extrém körülmények között nem hogy kapnál valamit de lehet jól meg is vernek ha megpróbálod értékesíteni.
-
atti_2010
nagyúr
Valószínű hogy igazad van egyszerűen példának szántam valójában hirtelen nem is gondoltam át rendesen de a lényeg ugyanaz, az arany már bizonyított a történelem során ameddig a Bitcoin "egyelőre" egy hype.
E770
amikor sok emlékérmém volt (ami jogilag törvényes fizetőeszköz) akkor viccből néha bepróbálkoztam - sejtheted milyen eredménnyel
van pl. 75 Ft-os magyar érme, igaz ezüst és sok ezret ér, de fizetni nem nagyon tudsz velePróbálkozz valódi arannyal garantálom nem fogsz csalódni a világ bármely részén is próbálnád, csak a megfelelő embert kell megtalálni a sivatagban is van ilyen.
-
E770
aktív tag
válasz
atti_2010 #74 üzenetére
az értéktárgyak likviditása és érték változása nagyon más téma szvsz mint a fizetőeszközök és a fizetésforgalom - az arany vs. btc itt értelmezhető csak
(az a bárhol jó pénzért eladott fizikai arany azért nem olyan egyszerű ám)amikor sok emlékérmém volt (ami jogilag törvényes fizetőeszköz) akkor viccből néha bepróbálkoztam - sejtheted milyen eredménnyel
van pl. 75 Ft-os magyar érme, igaz ezüst és sok ezret ér, de fizetni nem nagyon tudsz velevagy amikor 2000-ben kiadták a portré nélküli, koronás 2000 Ft-os bankjegyet mindenhová vittem magammal fizetni, de egy két kivételtől eltekintve jó messzire küldtek el, s nem azért mert 20 000 Ft-osnak nézték
-
djculture
félisten
válasz
atti_2010 #74 üzenetére
Ja az arany ezüst gyémánt egyéb drágakövek amiket biztos hogy árura lehet váltani bármikor, legföljebb nem közvetlen.. Azért nem hiába létezik pl a báv se szépen megélnek az aranyékszerekre való hitelezésból, meg abból hogy van olyan aki határidőre nem tudja kiváltani.
-
dabadab
titán
válasz
atti_2010 #67 üzenetére
Mondjuk pont az inkakat kiszurni nem volt tul jo valasztas, mert nekik - amennyire ezt tudni lehet - egyaltalan nem volt kereskedelmuk, legalabbis a birodalmon belul (a kulkereskedelem pedig akkoriban nem volt jelentos) es igy penzuk sem - a mindenfele termenyek es termekek elosztasat az allam intezte. Ebbol kovetkezoen az aranynak kulonosebb erteke fizetoeszkozkent nem volt, mivel nem volt kereskedelem, ahol hasznalni lehetett volna (viszont a csillogasa nekik is tetszett, ezert lelkesen hasznaltak diszitesre).
-
atti_2010
nagyúr
válasz
#06658560 #73 üzenetére
Dehogynem bárhol eladhatom jó pénzért és azt veszek a Tescoba amit akarok vagy háború esetén mikor egy ország pénze általában leértékelődik akkor eladod jó pénzért, te nem olvastál történelmet, a németek biztos azért sz@rakodtak az aranyfogakkal mert sz@rt sem ért és az amerikaiak is azért hordták el az aranyat ezüstöt a németektől mert nehezéknek használták hogy ne fúja el őket a szél, valamikor biztos leváltják a most érvényben levő pénzrendszert de ehhez politikai társadalmi változások is kellenek és biztos nem egy Bitcoin ellenőrizhetetlen valami les az az utód.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
djculture #69 üzenetére
Nem csodálkozom rajta, nem venni kosarat és egy csokit zsebre vágva vinni a kasszához több mint a sors kísértése.
Kopi31415Kezded a ferdítést, más dolog az mikor egy sivatagban semmiért sem kaphatsz semmit és megint más dolog mikor egy városban vagy közel hozzá én aranyért veszek amit szeretnék de te a Bicoint a hajadra kenheted.
-
atti_2010
nagyúr
Igen de itt nem ez volt a lényeg hanem hogy menyi ideig lehet egy eszközzel fizetni, ha jön egy nagyobb napkitörés és elhalálozik az internet akkor valószínű hogy sok haszna lesz a Bitcoin fizetőeszköznek, csak halkan jegyzem meg hogy az ilyen kitörések nem ritkák, legutóbb az 1800 években volt amikor akkora elektromágneses tér keletkezett hogy a távíró kábelek valósággal szikráztak, a mai eszközök ilyesmit nem bírnának ki és a kutatások szerint ennél sokkal nagyobb kitörések is érték a földet.
Kopi31415 Igen az arany mindig arról volt híres hogy rárohadt az emberekre, a Bitcoin meg hogy már az Inkák is fizettek vele.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Valóban kimondottan szórakoztatónak találom, hogy egyesek megváltást várnak a bitcointól. Tökéletesen mindegy, hogy mit használunk fizetőeszköznek, kavicsokat, kagylókat, fémdarabokat, színes papírfecniket vagy épp microchipeket. A baj forrása maga az ember, az pedig nem fog változni akkor sem, ha a bitcoin elterjed. Innentől kezdve meg az egész csak vihar a biliben, ami egyeseknek spekulációra ad lehetőséget, pont.
-
atti_2010
nagyúr
ezt nem értem, szerintem nem értelmezhető
a befektetések kockázat/hozam időben és portfóliókra nézve kiegyenlítődik szerintem (amióta ilyen hatékonyan kommunikál a világ)
A 3 befektetés közül 1-2 mindig működik és hoz annyi hasznot hogy nem jársz rosszul, az arany sem mindig megy de csak ha a második világháború óta nézzük állandó emelkedésben van, ha a Bitcoin is 1000 dollár felett lesz 30 év múlva akkor már elkezdhetjük terjeszteni hogy stabil fizetőeszköz, szándékosan nem akartam 100 éveket mondani mint az ingatlan vagy az arany esetében hogy ne legyen túl irreális de szerintem a Bitcoin már 2016 környékén a múlté lesz vagy annyira jelentéktelen hogy a kormányok rá sem bagóznak és még élni fog.
-
E770
aktív tag
válasz
atti_2010 #59 üzenetére
"aki okosan fektet be"
ezt nem értem, szerintem nem értelmezhető
a befektetések kockázat/hozam időben és portfóliókra nézve kiegyenlítődik szerintem (amióta ilyen hatékonyan kommunikál a világ)
okos mindig csak utólag lehet bármilyen befektető
(láttad pl. mennyit esett az arany mostanában?) -
atti_2010
nagyúr
Egy ingóság vagy ingatlan extrém helyzetekben akár 0 értéket is képviselhet mégis igaz hogy aki okosan fektet be az ingatlan és nemesfém piacon valamint a tőzsdén próbálkozik, ha most elmegy valaki egy befektetési tanacsadóhoz valószínűleg ezek közül javasolja valamelyiket vagy esetleg mindet de garantálom neked hogy a Bitcoin nem lesz közöttük.
-
E770
aktív tag
válasz
atti_2010 #55 üzenetére
az arany, mint nemesfém, értéktárgy valóban értékálló (hasonlóan sok sok más ingósághoz, ingatlanhoz, stb. )
de ettől nem válik (már többé) fizetőeszközzé a gazdaságban, szerintem most sem az (s remélem nem is lesz, mert az sosem jelentett jót a modern kori történelemben) -
atti_2010
nagyúr
Rive Fórumtársnak igaza van, kevered az arany fizetőeszközt a alapanyag értékével, mint pénz az arany megbukott de mint értékállóság, fizetőképesség a legstabilabb az ember fennállása óta, arannyal a legdurvább háborús időkben is lehetett fizetni amikor sok pénz már rég értekét vesztette, egy ország pénzét tönkre lehet tenni ha valaki elkezdi hitelesen hamisítani de az aranyat nem lehet.
E770 szerintem az arany most nem fizetőeszköz
(ékszer, aranyrúd, emlékérme) értéktárgyak csak mint egy veterán autó
ha pedig tőzsdézel az arannyal akkor sose fogod a kezedbe fogni, tehát az is virtuális mint a btcHa van 1 kiló aranyam akkor éhen halhatok??? Nem, de ha holnap a Bitcoin megbukik és porba hull éhen halhatsz, igen és akkor az arany mégis értéktartó és bármikor fizetőeszközzé válhat, a tőzsde meg megint másik dolog mert holnap összedőlhet az egész ahogy már volt rá példa.
-
E770
aktív tag
-
Rive
veterán
válasz
atti_2010 #48 üzenetére
Az arany alapú pénzrendszer legnagyobb problémája a valóságban az, hogy a gazdaság működtetéséhez szükséges likviditás biztositása extrém nehézkes.
Amig fizikailag is jelen van a fizetőeszközben, addig azért: amikor meg már nincs, akkor azért.
Ui.: egy jó példa a magyar egyforint - amikoris az érme anyag-értéke meghaladta az 'egyforint' értéket, az adott érme szimplán elkezdett eltűnni a piacról, eszelős mennyiségben. Ugyanez bármilyen (!) jellegű materiális alapnál ugyanigy működik - ha a nyersanyag keresztárfolyamainak mozgása folytán megéri felvásárolni egy mittudoménmi alapú pénznemet, akkor oda a likviditás: ellenkező esetben pedig b@szhatod az inflációt, amit a képedbe kapsz. És az egész fölött ilyen rendszerben abszolute semmi kontroll nincs - illetve ha mégis, akkor már nem tisztán materiális alapú rendszer! Egyáltalán nem véletlen, hogy ez anno megszűnt.
-
atti_2010
nagyúr
-
"Ami azt illeti, egyetlen materiális alapú sem élte túl a létrehozó társadalmi / gazdasági rendszerének bukását."
Ezzel vitatkoznék, mert ha így lett volna, akkor nem szedték össze a hódító asszírok / vandálok / franciák / németek / oroszok / stb. az összes lehetséges aranyat és egyéb értékes eszközöket a hódítás során. Eközben pedig sokszor nemcsak a gazdaság, hanem a társadalom is teljesen összeomlott vagy pedig megsemmisült.
-
E770
aktív tag
válasz
atti_2010 #42 üzenetére
azok a pénzek, amelyek mögött államszervezetek állnak, azok fizetési ígérvényei
nyilván az adott állam viselkedése befolyásolja az értékét, de a kötelezettség vállalás teszi a pénzt pénzé nem az ígérettevő teljesítménye
a btc előtt is voltak hasonló "(fél)pénzek" mint pl. csekk, váltón és egyéb papírok kötvények stb.)többször láttam már új pénz(nem) születésével próbálkozni - lokális, regionális szinten
azaz nevezhetjük korai fizikai btc is bár bukásaik inkább "a semmi újat nem hoztak" miatt voltbezzeg a btc névtelensége, na arra aztán van igény
-
atti_2010
nagyúr
mi persze jellemzően (meg)erősíti a hitet és a bizalmat (+árfolyamot)
de nem attól lesz pénz a pénzPedig pontosan ettől lesz.
néha néha próbálkoznak ám fizikai megjelenésében is új 'fizetőeszközökkel", lokális pénzekkel (itthon is) - azok sem jobban mint bármilyen virtuális pénz és pont úgy is viselkednek
Mire gondolsz, a fizetésedet is virtuális pénzben kapod de van egy stabil háttere és valós tranzakció valamint termelés áll mögötte (munka) ameddig egy Bitkoin mögött milyen valós tevékenység áll? Igen a pizzavasárlásnál már valós munka áll mögötte de mindezt úgy állítod elő hogy felhasználsz némi hardvert és áramot, tegyük fel hogy ez bejönne ki a franc akarna majd dolgozni vagy valós értéket letenni, főleg a gazdagabb társadalmi körökből akik zsákszámra vásárolhatnak ASIC gépeket? Az az érzésem hogy sokan elkeverik a banki tranzakciók virtuális pénzét azzal amit úgy kaphatsz meg hogy közben alszol az ágyban vagy vedelsz a kocsmában.
-
Lomha 8V
addikt
Érdekes dolgok ezek, kíváncsi vagyok, mi lesz a vége.
-
E770
aktív tag
"hanem konkret realgazdasagi teljesitmeny is all."
ami persze jellemzően (meg)erősíti a hitet és a bizalmat (+árfolyamot)
de nem attól lesz pénz a pénznéha néha próbálkoznak ám fizikai megjelenésében is új 'fizetőeszközökkel", lokális pénzekkel (itthon is) - azok sem jobban mint bármilyen virtuális pénz és pont úgy is viselkednek (kivéve, hogy földrajzilag korlátozottabb a terjedése) nem volt egyik sem sikeres és persze nem is foglalkoztatott szinte senkit
-
dabadab
titán
"Széleskörű társadalmi elfogadottság az egész világon."
Ezert nem ertem, hogy minek azon sirni, hogy nincs a penz mogott aranyfedezet (marmint azon tul, hogy az aranyfedezet milyen gyakorlati problemakat okoz): a nemzeti valutak mogott nem csak az elfogadottsag, hanem konkret realgazdasagi teljesitmeny is all.
-
atti_2010
nagyúr
Gyerekek gondolkozzatok már, szerintetek meddig fenntartható egy valuta ami fölött semmilyen kontroll nincs, vagy meddig fenntartható egy állam ahol mondjuk senki sem fizet adót mert "mondjuk befut a Bitcoin", ezen a gazdagok gazdagodnak tovább mert van pénzük Asic vásárlásra vagy komolyabb szerverek bérlésére, a bűnözök pénzmosodájáról nem is beszélve, hogy lehet azt mondani hogy az elektronikus banki tranzakcióknak sincs háttere (dolgoztam, pénzt kapok érte mert letettem valamit amiért fizetnek és nem egy gép által kreált számsor mint a Bitkoin), ugye nem gondoljátok hogy ezt bármelyik normális állam hagyni fogja sokáig hogy hatalmas pénzösszeget vándoroljanak mindenféle ellenőrzés nélkül, aki pedig azt képzeli hogy ez a szegény emberek mentőöve az a legnaivabb ember a világon.
-
dabadab
titán
Tenyleg nem. A leirasbol az latszik, hogy ahelyett, hogy rendesen tanultal volna kozgazdasagtant meg tortenelmet, beered mindenfele osszeeskuveselmelettel - ami kb. annyira mukodik jol, mint rendes edzes helyett a spam emailekben reklamozott fogyasztotablettak (semmenyire).
-
ilyen_85
senior tag
mivel még mindig nem tudni ki is "készítette" ezt az egészet, honnan tudod, hogy nem egy rothschild találta ki az egészet?
a helyében még tolnám is a marketinget, hogy mocskos szemét bankok, gyerünk emberek tosszunk ki a szemét bankárokkal
Nekik igazából mindegy, már rég volt és utálom a közgazdaságot, de talán van itt valaki aki pontosan emlékszik arra, hogy kb 50-60 évente van egy "paradigma" váltás, amikor is a valami gazdasági, vagy világi történés hatására bedöntik a világot, pár millió (milliárd) embert kinyírnak s mint megmentők újra helyre állítják a világot
Persze előtte a vagyonukat kimentik valami értékállóba (arany, fegyverek ilyesmi), majd az új fizetőeszköz kibocsátásával mégjobban megszedik magukat. Ahogy mondjuk a bankok csinálják kicsiben a refinanszírozási ráta változtatásával ...
Tudom sok a pontatlanság abban amit írtam most, de kb így volt, ha valaki akar/hajlandó nyugodtan utána nézhet, sajna én most dolgozom :S
-
nubreed
veterán
Én nem élek álomvilágban, nekem aztán mindegy mi történik a bitcoinnal, nem bányászom, számomra csak azért érdekes mert decentralizált(nak tűnik) és elméletilg nem köthető a nagy pénzügyi körökhöz, hiszen egyfajta underground valamiként indult,bár ma már egyre mainstreamebbé kezd válni ez is igaz. Majd meglátjuk mi lesz vele, az látszik, hogy egyre többen kezdenek rászállni, kiderül túl éli e.
-
anulu
félisten
de pontosan mit is termelsz ki azzal az árammal, amivel hajtod a gépet? mi az, amit "ki kell termelni", hogy átváltható legyen mondjuk 1 liter tejre? ill, ez a valami (amire a kérdésem vonatkozik) hol képez értéket, mi van mögötte?
nem kötekedés, de valahogy erre senkitől nem kaptam még értelmes, egyértelmű választ.
-
törölt tag
"Reszketnek a pajeszos amcsi bankárok, mert ezen valuta felett nincs hatalmuk... "
miért reszketnének és miért nincs hatalmuk? kvázi önmagában a btc semmire nem jó jelenleg, minimális helyen fogadják el, érthető módon, tehát úgyis valami más valutát fogsz használni a valós vásárlás végén. ha akarnák a pajeszos amcsi bankárok, beletolnának egymilliárd dollárt btc-be és nézd meg hogy lenne fölötte hatalmuk. nem mint ha mondjuk 20-30-100 milliárdot nem tudnának beletenni. na nem a lekövetésére, hanem az árfolyamára.
akkor nem lenne hatalmuk és félhetnének, ha a boltba bemennél és fizethetnél vele. addig viszont még nagyon sok idő kell, mert egy ennyire hintázó valutára a sarki fűszeres és a tacsó nem fog építeni, a többiekről nem is beszélve...
"A világon 4x annyi pénz van, mint valódi érték"
szerintem jóval több az a 4-es szorzó. alapvetően csak az képez valódi értéket, és nem a belé vetett hit miatt kap, amivel párosodhatsz vagy amit enni/inni tudsz. minden más sallang. namármost tudjuk hogy egy nő alapvetően végtelen mennyiségű pénzt képes elnyelni magába. ezáltalá jól látható, hogy egy nő is a világ pénzénél nagyobb igényekkel rendelkezik...
-
dabadab
titán
válasz
Overlocker #18 üzenetére
"Be vannak szarva."
Egeszen pontosan mitol, szerinted?
(#19) nubreed: ez nem duplacsavar, a BTC pont olyan penzugyi eszkoz, mint barmi mas (marmint ugye leszamitva azt, hogy ennel maximumra van hajtva a realgazdasagtol valo fuggetlenseg, mig barmi masnal van valami szerzodes arra, hogy betudod valtani valamire, itt ez sincs meg), ezert aztan az is pont ugy viselkedik, mint barmi mas penzugyi eszkoz - es a viszonylag alacsony kapitalizacio meg a valos ertek teljes hianya miatt a spekulacioval szembe kulonosen vedtelen.
-
Overlocker
veterán
Be vannak szarva..Helyes!
-
dabadab
titán
"A világ pénzügyi elitjének nem tetszik, hogy van egy olyan konkurenciájuk, amit nem ők kontrollálnak, tartanak kézben"
Ezzel szemben valojaban a bitcoin az, amit aztan tenyleg csak es kizarolag a penzugyi vilag kontrollal, pontosan azert, mert abszolut semmi realgazdasagi hattere nincs (ellentetben pl. az olajjal, az Apple reszvenyekkel vagy az allamkotvenyekkel).
-
sh4d0w
félisten
Tele a gatya, hogy van egy olyan valuta, mi fölött nincs befolyás, mi?
-
tomazin
veterán
válasz
Oppenheimer #5 üzenetére
igazad van, semmi az ég egy adta világon. a bittorrent protokoll is egy nagy fsság, ki is pukkant az a lufi is.
na de kicsit komolyabbra fordítva:
1. a pénz a bankok kizárásával áramlik (ergo nem kell semmit pluszt kifizetned, nem kell a működéséhez rengeteg embert kifizetni)
2. hozzáadott értéknek tekinthetjük az áramot, amivel kitermelik (míg a forgalomban lévő valutáknál a bankba vetett hit áll mögötte, hiszen a hitelpénzt effektíve a semmiből csinálják)
3. nem csak a drogkereskedőknek van igényük arra, h a bank ne tudja mire használod a megkeresett pénzedhirtelen ennyi jutott eszembe.
azt is hozzátenném,h nekem nincs BC-m, az ismereteim felszínesek, de totál laikusként én ezt egy jó dolognak tartom -
nubreed
veterán
A világ pénzügyi elitjének nem tetszik, hogy van egy olyan konkurenciájuk, amit nem ők kontrollálnak, tartanak kézben és ez nyilván nem tetszik nekik, ezért megy most a picsogás a részükről, az látszik, hogy már ők is kezdik komolyan venni a bitcoint, hiszen foglalkoznak vele.
Egyébként pedig:
"hogy szerinte a Bitcoin egy hatalmas lufi, ami mögött nem áll semmilyen valós érték"
Mert aztán a világban (virtuálisan) forgalomban lévő pénz minden egyes centje mögött valós érték van, ugye?
-
vhunor
őstag
válasz
Oppenheimer #5 üzenetére
-
Penge_4
veterán
"egyelőre még jelent veszélyt" helyett "egyelőre még nem jelent veszélyt"
-
Van hát. Én egyszer majdnem elloptam egy tábla milkát a teszkóból, mert nem vittem kosarat és a kabátzsebembe raktam, mivel a többi cucc miatt nem fért a kezemben. A pénztárnál néztem, hogy valami hiányzik, aztán gyorsan kivettem a csokit zsebemből, kifizettem. Na ez lehetett volna véletlen lopás.
-
válasz
Oppenheimer #5 üzenetére
tudsz rajta ac4et is venni pl.
-
Oppenheimer
nagyúr
Ennek a bitcoinnak a feketepiaci felhasználáson kívül mi értelme? Egy átlagos embernek mi szüksége van rá? Nekem úgy tűnik, hogy ez a szervezett bűnözés internetes fizetőeszközének jó, másra nem.
-
LBandi
aktív tag
"Alan Greenspan, napjaink egy legbefolyásosabb közgazdásza és az Egyesült Államok központi banki rendszerének szerepét betöltő FED egykori elnöke a Bloombergnek adott interjújában pedig azt mondta, hogy szerinte a Bitcoin egy hatalmas lufi, ami mögött nem áll semmilyen valós érték."
Bagoly mondja.......
Ezt az állítást el lehetne mondani nagyon sok pénzintézetről és állami pénznyomdáról akik mögött tonnaszám csak a papír és a tinta áll (amit a pénznyomáshoz használnak). -
E770
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1 üzenetére
ha szándékos lopás volt, akkor teljesen mindegy, milyen (biztonságos) fizetőeszközben történt
-
VaniliásRönk
nagyúr
"A történet viszont sokak szerint sántít, és felmerült a gyanú, hogy a lopást az oldal tulajdonosai rendezték meg, hogy így léphessenek meg a felhasználók Sheep Marketen tárolt pénzével."
Csak nem? Bűncselekmény a szuperbiztonságos BTC-vel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)